2017-03-02
平日我都好少去荔枝角一帶食飯, 感覺都係工廠圍繞著,最叻已經知道有比較出名的D2 place。戚起條根想食All day breakfast, 身邊朋友話呢間The Americano 抵食,所以就黎一試。地點係荔枝角地鐵站出口附近行一小段路就找到,地點不難找👍🏿餐廳的怖置以簡約為主,行美國風格,都有播放音樂, 都環境舒服,枱面都用雲石,夠乾淨簡潔。座位算寛闊, 令人坐得舒服,黎到一邊食飯, 一邊傾計都不錯的。
圖中的是傳統美式豐富早餐($108),食物很多,非常豐富。跟餐的關係所以先黎一客沙律同餐湯先~仲有飲品的All day breakfast 中有齊:煎雙荷包蛋 、煎雙腸(芝士腸、德國腸)、煙肉、茄汁豆、大磨菇、沙津菜、蕃茄、薯餅同多士,各款食物味道唔差,最好食算係芝士腸,芝士十分濃郁😝每款食物水準都平均。同男友人一人一份,大家都覺得夠飽同唔錯。--十分推薦!!十分飽都要食下去haha!!😂香蒜巴馬薯條 配煙椒蜜糖醬($48),十分出色,呢到既薯條係厚切薯條, 炸到金黃色食落較有口感 ,啖啖薯味都十分的豐富。配合香蒜和芝士香味四溢,十分惹味,食到停唔到👍🏿👍🏿👍🏿--服務方面:去
地點係荔枝角地鐵站出口附近行一小段路就找到,地點不難找👍🏿
跟餐的關係所以先黎一客沙律同餐湯先~仲有飲品的
十分飽都要食下去haha!!😂
服務方面:去到時餐廳滿座,侍應的態度都算ok,亦帶有笑容。😉
環境方面:裝修幾靚,乾淨,檯與檯之間既空間都算適中。餐廳面積算寬淌。門店有個大大的光管拼左 "The Americano" ,忍唔住留影一張。
感覺比較casual,但最後感想,我係晚上繁忙時間去了用餐,比較嘈。如果想坐低同朋友好好傾下計的話,最好唔好揀人多的時間去。下次再去要食下其他菜式😎