2017-03-23 823 浏览
這天行完D2 Place之後開始下雨,不想去遠的地方了,所以走了過來億利工業中心,找了間可以坐得耐的西餐廳慢慢等雨停。雖然是在工廈內,不過裝修絕對不馬虎,餐廳環境大,特別適合多人聚會。 Menu全部圖文並荗,而且選擇不算多,所以很輕易便能揀到自己想要的。洋蔥湯 $39湯的份量很充足,每一啖都盡是洋蔥絲,湯很清澈令你真實的嚐到洋蔥的味道。美國水牛城辣雞翼 $64試完清淡的餐湯後就馬上來了濃辣惹味的雞翼,未食已先聞到香味,雞翼又酸又辣,醬汁包裹著帶有肉汁的雞翼,令人越辣越想食。卡邦尼煙肉忌廉飲管粉 $98意粉灑上了大把芝士,熱力溶化芝士後使得蛋黃醬更加濃厚,而特意選用中空的意粉能夠掛上更多醬汁,入口creamy幼滑飽滿。橙汁 $38沒有加冰扮大杯的橙汁,絕對原汁原味,只是賣相有點單調。飲飽食醉後可以繼續在卡位安坐,侍應不會刻意要你埋單離開,是個不錯的用餐體驗。
洋蔥湯
洋蔥湯 $39

美國水牛城辣雞翼
美國水牛城辣雞翼 $64

卡邦尼煙肉忌廉飲管粉
卡邦尼煙肉忌廉飲管粉 $98

橙汁
橙汁 $38

沒有加冰扮大杯的橙汁,絕對原汁原味,只是賣相有點單調。

洋蔥湯
美國水牛城辣雞翼
卡邦尼煙肉忌廉飲管粉
橙汁
今日去了血拼香工, 戰利品一大堆, 行到攰, 買到攰 ,順便在這附近吃晚餐, 要補充返啲體力先得! 這間好明顯是美式餐廳, 見到一個又一個賣相精美的漢堡包都在餐牌上華麗地顯示就知道了, 見到這麼多漢堡包,頓時心心眼, 酷愛漢堡包的惡我一時也不知如何選擇呢! 在這種下午茶過了,晚餐又未到的時間內, 整間餐廳得我和另一台客, 非常有豪客包場feel(≧∇≦) 這你本身有食水供應, 而且還會加少少薄荷葉~ 我們決定要一個晚餐和一碟飯開心share食, 在眾多款漢堡晚餐中我們叫了意大利藍芝士牛肉漢堡配金黃脆薯條, 而晚餐本身包括了一個是日餐湯和一杯 standard drink ,我要了橙汁。 另外再叫了一個路易斯安那什錦燴飯,保證夠曬飽肚! 這款是日餐湯是番茄醬湯, 口感順滑味道濃郁也不錯吃。 不知為何每次見到這種大大個的漢堡包和金黃色的薯條,都令我有種莫名其妙的興奮感覺! 最重要是這個漢堡包沒有一粒我討厭吃的芝麻, 而且那個麵包烘到又脆又鬆軟, 還塗滿了牛油散發著陣陣牛油的芳香,好吃得緊!而且那塊作為漢堡的牛肉大大塊,超級厚身!食起來啖啖肉, 令人覺得好滿足! 藍芝士獨特的味道再加埋清新口

這你本身有食水供應, 而且還會加少少薄荷葉~

這款是日餐湯是番茄醬湯, 口感順滑味道濃郁也不錯吃。

而且那塊作為漢堡的牛肉大大塊,超級厚身!食起來啖啖肉, 令人覺得好滿足! 藍芝士獨特的味道再加埋清新口感的生菜和炸到脆卜卜的洋蔥圈, 再配合煙燻味十足的黑煙肉, 無論口感定味道的層次都十分豐富!

路易斯安那什錦燴飯有好豐富的配料呢!眼見有大蝦三隻、青口四隻 、也有肉腸粒和雞肉粒! 味道是蕃茄辣醬味, 少少酸少少辣, 食起嚟好惹味! 而且飽滿的飯粒索曬湯汁, 係我最鍾意的軟綿綿狀態, 愛撈執的我十分喜歡這個飯呢! 配以爽實的大蝦和鮮甜的青口,令人大快朵頤~
2017-03-23 66 浏览
尋晚同朋友farewell ,選左呢間歺廳,睇門面不錯,加上午市係超多人,估計dinner 唔會太差啩, 結果係水牛城雞奕一般係外層有汁,表面炸到脆脆,而呢度係表層唔脆,淋哂,雞奕入面D肉係凍。我地有禮貌地叫佢地換過一隻比我地的。之後來個香蒜炸薯條,呢個就不錯!再來的雞肉意大利麵同蘑菇繪飯,對不起,真的很普通,完全無添食的意欲。最後上的甜品,apple crumble , 心太軟 , 同樣係失望。心太軟變左心太熟,個朱古力心已經死左嘞!至於個Apple crumble , 唔太脆,蘋果批底太濕之不過我地4個女人,就不停望住個幾位小鮮肉待應哥哥,成歺飯醉翁之意不在酒,在乎靚哥仔的外表吧!老實講,野食我覺得euro Gogo 仲好食過佢,但如果大家平時會專登去食韓燒睇o ba , 呢間歺廰都可以滿足到你。

之後來個香蒜炸薯條,呢個就不錯!

2017-03-22
常常覺得放假的話~若想外出好像沒什麼地方可以逛滿滿人流的大型商場總會有點行到厭,或是行山~同行又不一定會有興趣不過自從得知D2 Place後,總算多一個可逛的選擇。雖然是在荔枝角~但還很近地鐵站而且圍繞在這附近的工業大廈中還有不少隱藏美食所以即使來到這邊也不至於只有逛的份兒~也可以醫飽肚子後才離開也沒問題 (๑>◡<๑) 就這次便找到了一家吃Burger好像頗吸引的餐廳裝潢的格調與工業大廈亦很相配~如店名那樣是走美國風的設計喔!不過這裡除了吃Burger外,當然還有其他的選擇吧軟殼蟹牛油果沙律 ($98) - 用的是柑橘沙律汁,不會很酸~反而帶點清甜還加了騷莎醬、牛油果、粟米、青辣椒、烤甜椒~滿豐富的喔(=ˇωˇ=) 而且更是一整隻炸軟殼蟹~外脆內軟得來又不會覺得很油膩連飲品方面也有頗多的選擇~除了各式各樣的咖啡,還有奶昔之類的我家那位點了 - Premium Chocolate ($46/ICED)朱古力味濃~喜歡的朋友可以試 一下!我點的則是奶昔 - Beauty And The Peach ($50) 混合了雲尼拿雪糕、蜜桃、蜜糖、草莓糖漿、忌廉和車厘子~但飲起來
常常覺得放假的話~若想外出好像沒什麼地方可以逛

而且圍繞在這附近的工業大廈中還有不少隱藏美食

就這次便找到了一家吃Burger好像頗吸引的餐廳

不過這裡除了吃Burger外,當然還有其他的選擇吧

而且更是一整隻炸軟殼蟹~外脆內軟得來又不會覺得很油膩
軟殼蟹牛油果沙律
Premium Chocolate (ICED)
我點的則是奶昔 - Beauty And The Peach ($50) 混合了雲尼拿雪糕、蜜桃、蜜糖、草莓糖漿、忌廉和車厘子~但飲起來一點也不會過甜其中還有酸酸甜甜的果肉~而且雖然是奶昔,卻不會奶味偏重!
Beauty And The Peach
重點當然是「Burger」吧!每款都配了香脆的薯條和酸瓜,漢堡包的尺寸也不細喲另外就貌相來說已經很吸引喔~用木盤盛著,還插了旗仔 (o゚ω゚o)
Texas BBQ Burger ($108) - 塗滿了牛油的包很鬆脆下層則有香脆的洋蔥圈和兩片焗得脆卜卜的煙肉~加上惹味的秘制墨西哥青椒燒烤醬之後還有被已融化掉的車打芝士覆蓋著的6安士煙燻牛肉漢堡!咬落還有滿滿的肉汁,軟嫩的牛肉有著煙燻香~這樣的漢堡包,味道層次實在很豐富最後還有生菜的配合,吃起來不會很膩喲!(,,Ծ▽Ծ,,)
Texas BBQ Burger
我家那位點的則是 - 三重芝士特濃漢堡 ($108) 配料大致上差不多,不過這款的重點當然是那些可拉絲的芝士喔!!
三重芝士特濃漢堡
漢堡配的薯條~薯味很濃,即使不沾茄汁來吃也可以但如果有興趣的話,可以試試桌上那支Sauce...說是辣的話,大概是麻的感覺比較多。
其實已經夠飽~但最後還點了甜品,那是因為想給我家那「Birthday Surprise」!感謝店家在 Apple Crumble ($48) 寫上了字句 ♡ヽ(*´ω`)ノ 很香的蘋果金寶上還有雪糕,一冷一熱的吃法就更美味了吧
Apple Crumble
我的則是 Lemon Creme Brulee Cheesecake ($48)

口感很軟綿~沒有平時吃開的厚實感。此外除了芝士味道外,還能吃到濃香馥郁的奶油味

面層微苦的焦糖和蛋糕中的檸檬亦中和了甜膩
Lemon Creme Brulee Cheesecake
题外话/补充资料: 這裡除了Burger外也有意粉之類的,去D2 Place的同時又想找吃的話~可考慮一下喔
2017-03-18
$278.3 (午餐)
庆祝纪念
生日
軟殼蟹牛油果沙律
Beauty And The Peach
Texas BBQ Burger
  • Creme Brulee Cheesecake
2017-03-21 84 浏览
一個人的晚餐 想對自己好啲搵間比較有質素嘅餐廳食下走左去憶利 本來諗住食牛肉麵嘅不過一出𨋢門就見到呢個招牌 咁就入左去了幾好喎用lemon green 放係水 㨂左個是日晚餐 据下扒先 有沙律有飲品非常健康嘅蕎麥雪豆沙律 非常清新除左蕎麥 重有青黃椒蕃茄 好清甜等左陣牛扒就黎啦 話晒都肉眼扒 果然有啲質素 有牛味而且唔會太靭食落係juicy 嘅 令人不禁一口又一口而且十分夠味 唔洗點醬汁都好好食重有即炸薯條 上面嘅粉未非常惹味最後當然要來一杯檸檬汁爽一爽 幫助消化
一個人的晚餐 想對自己好啲
而且十分夠味 唔洗點醬汁都好好食
重有即炸薯條 上面嘅粉未非常惹味
最後當然要來一杯檸檬汁爽一爽 幫助消化
2017-03-20 139 浏览
位於荔枝角的 The Americano,原來是天后的 Texas Burger九龍區分店。今天相約好友在荔枝角由三點半吃到晚上,談天說地談到口都攰呢。下午茶時吃了一個令人超失望的漢堡,晚上就補償好友,吃一個真正美味的漢堡吧。德州燒烤漢堡$108漢堡勻配原味薯條,感覺豐富呢。漢堡以六安士煙燻牛肉漢堡扒,煙肉,洋蔥圈,生菜,車打芝士,墨西哥青椒燒烤醬組成,漢堡厚重,層層分明,賣相吸引,這才是真正的漢堡吧。麵包皮面光亮,抹滿牛油,略為油膩但好好吃呢。漢堡扒質感結實,洋蔥圈香脆可口,芝士鹹香充足,整體不錯呢卡邦尼忌廉意粉$98一心想吃飲管粉呢。意粉以煙肉,洋蔥,白菌,巴馬芝士調味,忌廉醬濃稠得黏住每條意粉,略為太稠,不像醬汁,但味道可好哦。餐牌上指意粉配多士,但沒有呈上呢。客人點菜時,若果餐牌有轉變應通知一下客人哦特色卷心菜沙律$48好友不適,所以我沒點炸物,點選沙律一同分享。但原來沙律是辣的,只好我一人獨享啦。沙律以卷心蒼,洋蔥,粟米,蘿蔔等組成,口感豐富,味道辣得像萢菜呢

德州燒烤漢堡$108

漢堡勻配原味薯條,感覺豐富呢。

漢堡厚重,層層分明,賣相吸引,這才是真正的漢堡吧。
麵包皮面光亮,抹滿牛油,略為油膩但好好吃呢。
漢堡扒質感結實,洋蔥圈香脆可口,芝士鹹香充足,整體不錯呢
卡邦尼忌廉意粉$98

一心想吃飲管粉呢。
特色卷心菜沙律$48

好友不適,所以我沒點炸物,點選沙律一同分享。
2017-03-18
2017-03-19 212 浏览
早前去過荔枝角工廈裡的個別兩間食店,之後一直甚少到過這區的食店用膳。到最近有朋友介紹,在荔枝角有一西餐廳,於是便去這間餐廳食過晚飯。噢,原來這餐廳位於程班長的同一大廈裡,內裡感覺到有點美國式風味,而且還有卡座和方枱座位。其實坐落嚟是幾舒適的。而是如果坐在卡位,可以看到街景,對面大廈便是一商場。原來在這區起了一點變化。在餐牌中,羅列了不少食品,當然少不了漢堡包及其他西式食物。亦有不同的飲品,從中亦選擇了一個漢堡包作為今晚的晚餐。是日餐湯為雜菌忌廉湯,上桌時已有三塊蒜茸包在湯頭內面,那些浸在漻裡的包,雖然已淋了,但是其他未浸過的卻又脆口,及傳來陣其香味道。而湯頭嘛,每喝一口都是有陣陣菌香的味道和香味,而且又濃郁。雖然食漢堡包當晚上,並非新鮮事,但是亦可食很飽肚。這個德州燒烤漢堡內裡除了有六安士牛肉外,還包括了焗脆煙肉、炸洋蔥圈、溶化的車打芝士,還有秘製怎墨西哥青椒燒烤醬呢!當中有誠意的地方,是麵包除了烘過之外,當中塗上了牛油,令麵包有種牛油的香味。當食落漢堡包,每項食材都是發揮其獨有的滋味,脆中帶軟,而醬汁又不是很多,是誠意之作。有漢堡包當然有薯條,薯條炸得脆口加上熱食,才是道理吧!不過由
有漢堡包當然有薯條,薯條炸得脆口加上熱食,才是道理吧!不過由於漢堡包實在豐富,故未能將薯條完全消滅。
甜品為朱古力棉花堡壘,上層為薄荷葉,然後到雪糕、棉花糖及朱古力棒,下層為朱古力心太軟蛋糕。雪糕與蛋糕一凍一熱,形成強烈對比,加上切開蛋糕後,朱古力醬即時流出,而且幾澎湃的,不過在下認為這甜品甜度較為高,故不敢吃得太多。
而飲品方面,名稱忘記了,不過應該是一個果茶吧。
這一漢堡包餐實在太豐富了,飽了整晚。
2017-03-07
2017-03-18 80 浏览
這棟工業大廈其中一間很出名的就是程班長,了程班長這裏發現了一間很好吃的美國菜。就是他。朋友在附近的工業大廈工作,今天有空來個小聚,我還在小說上星期食了一間很好食的漢堡包,位於天后的蠻不錯,要我在荔枝角吃,日子太近當然有比較。然而想到來才發現。。。。竟然係同一個集團!呀!實在太橋呀。立即點返個芝士牛肉漢堡。因為響天后食嘅實在好好味因此信心十足。意想唔到嘅果然留得住水準,牛肉大概有一寸厚,十分juicy . 很美味,除了還在溶的芝士仲有一篇芝士脆片,口感十足,份量又多,很正就是,欠缺的是那一片美味的酸青瓜。俾返我將會更加滿分完成。牛肉生熟到剛好,不會成口粉,又不會過生,外煎得香脆,內肉汁在流。配有薯條美式風味呈現!另外叫咗個豬手,配紫薯蓉。我想食個豬手但我冇睇清楚佢配嘅係紫色嘅薯蓉。我啲對紫薯嘅興趣向來不大。。。見到嘅時候有啲驚,因為我聯想唔到究竟佢係甜定係鹹。朋友率先試,係鹹中帶甜,味道一點都唔假,我見佢答得咁誠懇,我都試吓啦!如果我見唔到佢係紫色,佢係幾好食,鹹鹹地又有少少清甜感覺,而且幾滑。深信喜愛紫薯嘅朋友一定會鍾意!值得一讚嘅係佢嘅豬手,膠質豐富,外脆內膠,而且坼曬肉,每件都皮膠

值得一讚嘅係佢嘅豬手,膠質豐富,外脆內膠,而且坼曬肉,每件都皮膠肉相連。好正!
值得一提嘅係佢嘅餐前沙律,當日食嘅係超級健康藜麥沙律,對於有密集恐懼病嘅我見到係驚嘅,但食落去真係十分之清新健康!
飲品點左杯美味嘅朱古力,當日太夜先食飯啊所以唔夠膽叫咖啡,朱古力味道香濃。為呢一個美味的美國風晚餐出一個完美終結。
朋友話呢一度最出名係程班長,不過程班長下午時間真係好多人,佢話下次可以試吓呢度嘅午餐,成為程班長之外的另外一個美味熱點。仲有我十分之喜愛嘅薄荷葉!!
2017-03-18 74 浏览
提起憶利 相信大家都唔陌生 勁多好野食今晚男人話想食burger 上網見到呢間唔錯唔係唔試啊 果然 佢表示滿意餐廳門口勁大個招牌係texas burger 好靚我唔太肚餓 叫左一個dinner set加甜品我地㨂左湯 雜菜湯 幾足料架喎 有少少通粉等左一陣 Burger黎到 勁大個!!食burger 點可以無芝士架 㨂左車打芝士漢堡用上手打牛肉 口感特別豐富 咬落juicy麵包底有一塊脆脆 增加唔少口感重有勁香脆熱辣嘅薯條 面頭加上少少辣粉 終對到我最期待嘅甜品了 蘋果脆脆熱辣辣嘅蘋果溶配上雪糕 一冷一熱 再加上面頭嘅脆脆 口感豐富
提起憶利 相信大家都唔陌生 勁多好野食
今晚男人話想食burger 上網見到呢間唔錯
唔係唔試啊 果然 佢表示滿意
餐廳門口勁大個招牌係texas burger 好靚
我唔太肚餓 叫左一個dinner set加甜品
我地㨂左湯 雜菜湯 幾足料架喎 有少少通粉
等左一陣 Burger黎到 勁大個!!
食burger 點可以無芝士架 㨂左車打芝士
漢堡用上手打牛肉 口感特別豐富 咬落juicy
麵包底有一塊脆脆 增加唔少口感
重有勁香脆熱辣嘅薯條 面頭加上少少辣粉
終對到我最期待嘅甜品了 蘋果脆脆
熱辣辣嘅蘋果溶配上雪糕 一冷一熱
再加上面頭嘅脆脆 口感豐富
2017-03-16 820 浏览
去完D2 Place行街順便睇下附近有咩食,見到對面工廈都有好幾間餐廳,之前都有食過樓下間越南野同上面間墨西哥野,今次就揀Burger試下啦!行到門口已經見到有大大張menu,上面有6款burger,第2頁就有啲小食。另外原來佢地仲有brunch menu,有all day breakfast...Benedict...pancake等等...哇...早餐好似仲豐富過晚餐咁!入到去之後Waiter就拎咗樽水俾我地,特別講呢樣野係因為...佢地支支水入面都有一大串薄荷架!所以啲水飲落去都有陣薄荷味!Burger我地揀咗三重特濃芝士漢堡,入面有6安士煙分牛肉,gouga,monterey jack同cheddar cheese!另外仲會有籃薯條同一塊酸瓜,酸瓜另外放開都幾貼心,岩晒唔食酸瓜嘅我!三重特濃芝士漢堡都幾大個整到好高,好彩只係叫左一個同人share,影完相即刻叫人幫手切開兩半!塊煙分牛肉有肉汁但又唔會好油,啲芝士我就食得出有兩種,雖然係三重芝士但又唔會好濟wor!另外我地都仲有叫咗兩份小食同甜品。墨西哥脆片分量好足,有芝士,肉碎,辣椒,酸忌廉,牛油果醬同黑豆啲牛油果醬同芝士最正!
去完D2 Place行街順便睇下附近有咩食,
見到對面工廈都有好幾間餐廳,
之前都有食過樓下間越南野同上面間墨西哥野,
今次就揀Burger試下啦!
行到門口已經見到有大大張menu,
上面有6款burger,
第2頁就有啲小食。
另外原來佢地仲有brunch menu,
哇...早餐好似仲豐富過晚餐咁!
入到去之後Waiter就拎咗樽水俾我地,
特別講呢樣野係因為...
佢地支支水入面都有一大串薄荷架!
所以啲水飲落去都有陣薄荷味!
Burger我地揀咗三重特濃芝士漢堡,
另外仲會有籃薯條同一塊酸瓜,
酸瓜另外放開都幾貼心,
岩晒唔食酸瓜嘅我!
三重特濃芝士漢堡都幾大個整到好高,
好彩只係叫左一個同人share,
影完相即刻叫人幫手切開兩半!
塊煙分牛肉有肉汁但又唔會好油,
啲芝士我就食得出有兩種,
雖然係三重芝士但又唔會好濟wor!
另外我地都仲有叫咗兩份小食同甜品
墨西哥脆片分量好足,
有芝士,肉碎,辣椒,酸忌廉,牛油果醬同黑豆
啲牛油果醬同芝士最正!
不過就真係要小心啲食,
因為啲青辣椒片激辣!
就算冇直接食,佢痴過嘅地方都好辣!!
意大利芝士條芝上加芝,
脆條上面有芝士粉,
不過個醬就唔係喇,
係蜜糖芥未!
其實點唔點個醬都得,
點嘅話濕濕地冇咁乾,
唔點嘅話芝士味就濃啲香啲!
不過最好玩嘅係可以拉絲,
其實都唔係絲喇...
總之可以拉到好長啦!
最後甜品叫咗雪糕蘋果金寶,
叫完真係即叫即焗,
因為都要等左一陣,
啲金寶脆脆夠香又夠甜,
蘋果就酸酸甜甜,
有蘋果蓉又有一舊舊蘋果,
蘋果腍得黎又唔會爛蓉蓉咁,
好食!
2017-03-14 349 浏览
朋友話長沙灣工廈開左好多舖頭有得食有得玩,weekend一齊去睇下順便食晚餐,見Americano係OpenRice comment唔錯,行左一陣去坐底食飯。餐廳一入門囗環境唔錯地方寛躺,裝修幾chill,啱晒喝杯咖啡傾下計。環境舒服食物質高,我同朋友一邊食一邊chit chat 坐到餐廳收鋪。Rose Latte $ 36Latte 拉花好靚,入囗好香玫瑰味,咖啡順囗滑身Latte $ 34朋友點既LatteCalifornia BBQ Rib $178豬肋骨肉好淋好入味,軟屬程度一切就開,而且肉同骨容易分開,並唔需要慢慢鋸,餐廳煮肋骨夠曬味唔需要點旁邊BBQ醬!旁邊薯條唔好以為係茄喱啡,薯條香脆帶咸香,甚有薯味,而且一D都唔油,即使凍左都帶脆唔會油淋淋,最後薯條清晒,一條不漏!牛肝菌大菇意大利飯 $108牛肝菌係我最喜愛食材之一,味道鮮美營養豐富。首先上枱牛肝菌香摸鼻,加上手心咁大大磨菇,完全菇菇雙羸,無得輸!意大利飯入囗好creamy 好香牛肝菌,而且飯唔會太硬。亮點係juicy大磨菇,我要用盡溫柔切開大磨菇,因為大力切開磨菇汁會流走,大菇入口好juicy!除左牛肝菌外,意大利飯
Rose Latte $ 36
Latte 拉花好靚,入囗好香玫瑰味,咖啡順囗滑身
Latte $ 34
朋友點既Latte
California BBQ Rib $178
牛肝菌大菇意大利飯 $108
牛肝菌係我最喜愛食材之一,味道鮮美營養豐富。首先上枱牛肝菌香摸鼻,加上手心咁大大磨菇,完全菇菇雙羸,無得輸!意大利飯入囗好creamy 好香牛肝菌,而且飯唔會太硬。亮點係juicy大磨菇,我要用盡溫柔切開大磨菇,因為大力切開磨菇汁會流走,大菇入口好juicy!除左牛肝菌外,意大利飯加入白菌、菠菜、青瓜,意大利飯都可以好健康!

Menu
  • 牛肝菌大菇意大利飯
  • BBQ Rib
2017-03-14 91 浏览
某親大人專程幫我買野而出省城,順道叫佢過我工作地點附近食個午飯,這裡一定要訂座,否則明天請早揀了手撕豬薄餅同咖哩雞,湯同沙律各一,湯應該係雜菜湯勁香香草味,少少茄酸味同輕微辣,好好味;沙律淡到像零醬汁早知要多個湯啦。薄餅細食嘅我覺得好大份鋪滿芥末醬同芝士粉,原本已經鍾情蜜糖芥末嘅我,驚喜萬分,佈滿手撕豬肉、青椒同洋蔥,洋蔥嫌太生喇⋯⋯有「乸」嘅感覺,食到一粒粒芥末籽,真材實料,美味。咖哩雞吃過多次至在佢片薄脆,配另類咖哩醬汁少辣,只此一家,雞肉多是胸部,所以好「鞋」口,醬汁非一般就俾佢過關啦。因即點即做加上午市時段,所以上菜至少15分鐘左右,要以鯨吞速度完成
揀了手撕豬薄餅同咖哩雞,湯同沙律各一,湯應該係雜菜湯
勁香香草味,少少茄酸味同輕微辣,好好味;沙律淡到像零醬汁
早知要多個湯啦。薄餅細食嘅我覺得好大份
2017-03-14
2017-03-14 123 浏览
又一間值得再去既工廈餐廳🤗裝修充滿美國風好特別😍好似番左去美國cowboy既年代🏇🏻連洗手間既門口都整得好有心思😚而侍應既服務態度都好好 食物質素都唔錯 食材新鮮同埋價錢都合理👏🏼😁燴豬絲漢堡🐷🍔 $103呢間餐廳係Texas Burger既分餐廳 點可以唔試下呢到既Bu的rger 呢🤗我地揀左呢個燴豬絲漢堡 個包好鬆軟🍞配埋好juicy既燴豬肉絲🐷個sauce令到你好開胃又唔會乾淨淨👍🏼😋另外仲配埋薯條🍟同醃酸瓜🥒食完真係好飽好滿足😌.卡羅萊納燒烤骨🐷$178淨係睇賣相都流口水🤤呢個燒烤骨煮得剛剛好 食既時候好輕鬆就將肉同骨分開😜另外燒烤肉都唔會太肥又唔會太瘦 仲好林身😁食落都有好濃烈既燒烤醬😋.卡邦尼煙肉忌廉飲管粉🍝$98中意食carbonara既你一定會愛上💕佢個忌廉sauce 好creamy又唔太流😝佢採用左飲管粉 中間係空心既 啲忌廉sauce會走左入去😍食落質感都幾特別仲好入味😇.睇得出呢到嘅食物都係用心製作嘅😍👏🏼
燴豬絲漢堡🐷🍔 $103
卡羅萊納燒烤骨🐷$178
卡邦尼煙肉忌廉飲管粉🍝$98
睇得出呢到嘅食物都係用心製作嘅😍👏🏼
2017-03-10 154 浏览
Americano 一間喺荔枝角工廈食美國菜既地方 有burger 有意粉 雖然係工廈 但入面裝修舒服Lunch set有前菜主食同野飲 野飲高過34 蚊要補回差價 前菜 是日餐湯 蕃茄雜菜湯 蕃茄味濃 有少少通粉喺入面增加口感 亦有少少胡椒調味 唔錯 或者 點能量藜麥及雪豆沙律 沙律有青瓜粟米等既蔬菜 再加上有口感又健康既藜麥 口感清新 以前菜黎講唔錯 主菜點左 紐西蘭珍寶大蜆忌廉汁扁意粉 148 蚊 大蜆好鮮甜 扁意粉 好爽滑 比較扁身 所以好有口感 配以葱花 蒜頭 辣椒 等等調味令到整碟意粉 好惹味 德州燒烤漢堡 128 蚊 (單點108 蚊) burger大大個 包皮焊得出面有少少脆皮 充滿牛油香 入面有夠脆既炸薯餅 新鮮既生菜 夠咸煙韌既煙肉 仲有味道鬆軟juicy 既免治牛肉扒 合埋一齊好好味 再加上側邊既炸薯條 係連皮炸好有口感 十分香脆 飲品 cappuccino (單點34 蚊) cappuccino 外表拉花 好靚 味道夠濃 奶味香濃 唔錯 tropical forest奶昔 (單點50 蚊) 有石榴 芒果 熱情果 忌廉 青檸雪糕 菠蘿片味道有好香果味

紐西蘭珍寶大蜆忌廉汁扁意粉 148 蚊
德州燒烤漢堡 128 蚊 (單點108 蚊)
tropical forest奶昔 (單點50 蚊) 有石榴 芒果 熱情果 忌廉 青檸雪糕 菠蘿片味道有好香果味 酸甜開胃 忌廉令到口感更香滑 唔錯
2017-03-10
2017-03-08 127 浏览
是日相約了友人到D2 place逛逛,約4點多感覺有點餓,上openrice查看附近有什麼特色餐廳,友人說想品嚐The Americano 的咖啡,我們便踏入了D2 place對面的工廈由於不太餓,但作為一個甜品控,餐廳職員介紹新出甜品,於是我便點了一個Apple Crumble蘋果金寶新鮮熱烘,金寶碎相當脆口,上面還有球雪糕,雪糕被蘋果金寶的熱力熔化,牛奶香滲入金寶中,雙重冷熱口感,相當不錯餐廳地方寬倘,近D2 Place, 是荔枝角另一聚會好地方

餐廳地方寬倘,近D2 Place, 是荔枝角另一聚會好地方
2017-03-07