2018-10-15 39 浏览
最近食中菜食到厭,於是決定同同事係旺角搵下新野食,跟住見到朗豪坊呢間新開餐廳好似幾多野食,於是就決定抱住試下嘅心態入去食下。一入去店員仲熱心咁為我地送上menu,仲同我地介紹左好多好食嘅野德州燒烤牛肉漢堡‌呢個絕對值得一讚架,呢個德州燒烤牛肉漢堡份量唔少,仲要非常咁貼心即叫即整。漢堡未食之前仲好熱架,真心夠晒新鮮,牛肉夠足料,包唔會有唔夠喉嘅感覺,啖啖都係肉,都係一啲都無花假架。除左野食,餐廳嘅環境都唔錯架,二個人靜靜地坐低食下野,都真係幾寫意架,因為格局或氣氛都比呢度其他同類型餐廳好,下次都要同屋企人黎試下先得。
2018-10-14 33 浏览
<好正既 burger >😆呢間 texas burger其實天后既總店我已經試過 覺得佢既美式 burger同墨西哥野食 都好正 感覺好有當地風味 🍔 今次見到佢喺 mk開分店 梗係要試下la<素食漢堡>🍔🍴未來素食牛肉漢堡 88 蚊加 56 蚊 有1. 啤酒 🍺用左墨西哥既 sol啤 口感偏啖 同苦 有 d似百咸 連埋檸檬一齊飲都 ok同埋幾襯濃味 burger 😁2.薯條青瓜🥔🥒青瓜係好清新好酸嗰 d黎 最啱配埋濃味 burger食 而薯條佢炸得好香脆 🔥 加少少辣粉 再點埋茄汁 唔錯 🍅🌶3. 素食牛肉漢堡有新鮮蕃茄生菜 仲有軟熟既素芝士🧀 麵包皮係似甜麵包嗰類 主角既素牛扒做得勁似 有菇 菜絲等 好有口感 好似真既一樣😆好食🍴藍芝士牛肉漢堡 88 蚊🍔🐮 跟66 蚊餐 會有1.雜莓奶昔🍓雜莓奶昔 莓味香 奶夠香滑飲得出用左好多雪糕撈埋 味道甜同香濃 唔錯🍦2.薯條青瓜🥔🥒青瓜係好清新好酸嗰 d黎 最啱配埋濃味 burger食 而薯條佢炸得好香脆 🔥 加少少辣粉 再點埋茄汁 唔錯 🍅🌶3. 漢堡 既包皮係似甜麵包 外脆入面有 d沙沙口感🍞 入

<好正既 burger >😆

🍴藍芝士牛肉漢堡 88 蚊🍔🐮
跟66 蚊餐 會有
1.雜莓奶昔🍓
2.薯條青瓜🥔🥒
3. 漢堡 既包皮係似甜麵包 外脆入面有 d沙沙口感🍞 入面除左有新鮮生菜蕃茄外🍅 當然仲有香濃既藍芝士 🧀 而佢既牛肉係免治 肉汁 juicy口感香濃 🐂連埋藍芝士 仲有香脆既洋葱圈 邪惡又好味既配搭😆

🍴冰鎮朱古力雪糕新地 68蚊🍦🍫
上枱起哂乾冰既甜品❄ 底層用左好濃甜既 brownie蛋糕🥧 上層有好多香濃既朱古力雪糕 🍦仲有好多香脆既銀星星朱古力增加口感 加上藍

莓 士多啤梨同朱古力條點綴十分唔錯😄
#burger #藍芝士 #漢堡 #朱古力 #奶昔 #texasburger
Score 平均分 <7.8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
TEXAS BURGER
#texasburger
旺角亞皆老街8 號朗豪坊12 樓1a號鋪
~~~~~~~~~~~~
2018-10-14
平常喜歡到朗豪坊逛街吃飯,知道有一間美國菜餐廳有Tacos吃,所以就來了環境很不錯,侍應服務態度很好,除了Tacos,還看到漢堡飽也很吸引,所以跟朋友每人各點了一款嚐嚐點了個軟殼蟹牛油果牛肉漢堡HKD108,這個配搭不是平常經常吃到的,十分有份量另外加了HKD36升級套餐,包一杯普通飲品,點了一杯咖啡加HKD10就可以,還有薯條及酸青瓜這個酸青瓜我所知是美式食法薯條份量也夠多,粗薯條很香脆入味,好吃得吃不停口而漢堡飽軟殼蟹炸得好香好脆,牛油果新鮮,牛肉漢堡好厚,啖啖肉味道又不會很濃但又入味又惹味另外點了個Tacos ,墨西哥芝士夾餅,選了一份HKD48可選脆皮或軟皮,但我沒有留意,只好侍應送上軟皮就吃軟皮吧,其實個人喜歡脆皮的,只好下次再來一次有6款配料選擇,個人喜歡選擇煎牛柳條,味道好入味,但如果牛柳好煙韌,整體也不錯還點了杯凍咖啡 ,好香濃香滑,不錯~期待下一次,還有很多想吃的喔!

這個酸青瓜我所知是美式食法

薯條份量也夠多,粗薯條很香脆入味,好吃得吃不停口

味道又不會很濃但又入味又惹味

另外點了個Tacos ,墨西哥芝士夾餅,選了一份HKD48

還點了杯凍咖啡 ,好香濃香滑,不錯~

期待下一次,還有很多想吃的喔!

2018-10-14 501 浏览
較早前在天后上的Texas原來已悄悄地在旺角 開了分支, 趁著今日要往旺角區辦事便走上去試試、 店址位於12樓之上, 店鋪不算大但位置十分開揚, 店舖主打burger漢堡如 :煙燻鴨肝牛肉漢堡、軟殼蟹牛油果牛肉漢堡、 德州燒烤牛肉漢堡 、藍芝士牛肉漢堡、 素食牛油果漢堡、 燒烤手撕豚肉中式漢堡、 美國香濃車打芝士牛肉漢堡 、墨西哥雞肉菠蘿漢堡 、還有多款輕食可供選擇。。。一人入座沒有奢求找上豐富的巨型漢堡,反而簡簡單單點了兩款輕食加杯飲品、 足以應付午餐之需要~先來一碟炸忌廉芝士球配香草蕃茄醬, 入口炸得非常脆身、 芝士味道感覺上不似時(車打)因為不算太過於鹹, 外脆內軟上枱時還是暖暖的、 沾上附上之香草茄醬又是別有一番滋味, 三、兩口已給我全部殲滅了~墨西哥芝士煎餅餡料上我選擇了手撕雞肉, 將薄餅烤香繼而夾上雞肉、 重點係面層嘅牛油果醬 將其打爛加入點點生洋蔥, 吃起之時有少少辣勁但絕對不過於强、 味道很是清新特別~咖啡飲得多今次就選其餐牌之內 Berry love, 一睇已知是草莓奶昔、 面層濃濃的厚底忌廉, 絕對是邪惡的鏡面, 但又為整杯添上無限的漂亮、 入口不過於死甜, 最終

忌廉芝士球配香草蕃茄醬

墨西哥芝士煎餅

咖啡飲得多今次就選其餐牌之內 Berry love, 一睇已知是草莓奶昔、 面層濃濃的厚底忌廉, 絕對是邪惡的鏡面, 但又為整杯添上無限的漂亮、 入口不過於死甜, 最終我沒有完全將兩者結合也覺不俗~
Berry love

整體而言芝士煎餅份量絕對可以給予兩人分享,
如果細胃口的女生們、 點多一杯飲品已足夠與人分享。
忌廉芝士球配香草蕃茄醬
墨西哥芝士煎餅
Berry love
2018-10-14 78 浏览
Texas Burger 係天后都開左一段時間,好可惜一直都未有機會去,依加係旺角區,極多人來往嘅朗豪坊開左分店,我當然想黎試下啦。位於朗豪坊12樓嘅Texas Burger,以開放形式經營,雖然座位唔多,但係我地都好好彩地坐到卡位。既然餐廳叫Texas Burger,就梗係專門食Burger啦,只係Burger已經有好多選擇,不過由於我地想試多d唔同嘅野食,我地叫左一份Burger,再加一個小食同埋Taco share。水牛城棒棒雞:小食我地叫左「水牛城棒棒雞」,水牛城雞翼係美國菜黎講算係知名食物之一,咁究竟「水牛城」又係咩味道嘅呢?帶有燒烤醬同Tabasco味道嘅雞件,味道濃郁,入口熱辣辣,皮脆肉嫩,唔洗點附送嘅醬汁已經好好味,認真唔錯。墨西哥芝士夾餅:香港地真係唔多地方食到Taco,所以今次係餐牌上見到真係非叫不可。Taco 餡料有6個選擇,除左手撕雞,香草菇菌,燒烤手撕豚肉,脆魚柳,煎牛柳條,除此之外,亦都可以加$6 要軟殼蟹。至於皮方面,可以揀軟皮同硬皮。我地叫左兩件taco,揀左要軟皮,而餡方面,一件要煎牛柳條,而另一件要燒烤手撕豚肉。Taco 一件都好大,賣相有少少似另
水牛城棒棒雞:

墨西哥芝士夾餅:

Taco 一件都好大,賣相有少少似另類嘅三文治咁,以軟皮加入醃過嘅餡料,生菜,sour cream, 同牛油果醬整成。由於本人唔喜歡食芝士所以都request佢走芝士,餐廳都好樂意配合。

味道方面,餡料味道非常香濃,加入sour cream同埋牛油果醬之後亦都令整體味道提升。

墨西哥雞肉菠蘿漢堡:

由於我唔食牛肉,burger選擇真係唔多,我地最後揀左「墨西哥雞肉菠蘿漢堡」,再加$66 配奶昔,酸瓜同埋薯條。

漢堡包塗左牛油再用焗爐輕輕烘過後加入雞肉,菠蘿,芝士同埋生菜,入口非常鬆軟,加埋特製醬汁,一口咬落散發出肉汁同菠蘿汁嘅味道同口感,令到整體味道好夾好有層次。

薯條方面更加係即叫即整,非常香脆,入口唔太油膩,值得一讚。

奶昔方面我地跟餐叫左一杯Berry Lover,另外再叫多左杯Ocean Love
Berry Lover:

Berry Lover 以雜莓雪糕,木莓同忌廉整成,味道香甜,質感不但幼滑而且creamy,入口仲有少少果粒嘅質感。

Ocean Love:
至於Ocean Love, 佢係以香草雪糕,岩鹽,燕麥同整成。

初初知道呢杯奶昔加左岩鹽都有d擔心會唔會有鹹味,但係實際上一d鹹嘅味道都無,反而令雲尼拿嘅味道更加出。

埋單兩人夾埋都係三百幾蚊,坐左足足兩個鐘同朋友傾計relax,咁嘅價錢都算係超值啦。
2018-10-13 70 浏览
Happy Friday食埋飯先番屋企,去到朗豪坊買完野,就聽到有人唱歌,可能禮拜五晚(?)唱很唔錯,我地過來睇睇。見呢個位原來有間漢堡店,面積唔大,晚飯時間滿座,都見有少量人喺門口等位,見D野幾啱食,我地又排埋一份。等左一陣店員就問有冇兩位,原來前面嘅客人唔想坐高枱櫈,我地冇問題,所以好快成功入座。餐廳一邊卡位,一邊梳化位,仲有四個對住小型舞台嘅位,都好啊,可以聽下歌仔Menu都有好多選擇,主打美式漢堡,漢堡有好多口味,例如芝士牛堡、軟殼蟹牛油果堡、手撕豚肉堡、雞同波蘿堡等等。價錢係78-148,加36-66蚊可以升級做唔同套餐,包唔同類型飲料、薯條同酸青瓜。另外仲有沙律、小食、墨西哥脆脆、墨西哥夾餅、ribs,如果唔食漢堡,仲有一款飯、意大利麵。墨西哥芝士夾餅 88/2件(軟皮/脆皮)可以自由選擇加手撕雞/香草菇菌/燒烤手撕豚肉/脆魚柳/煎牛柳條/軟殼蟹。我地揀左煎牛柳條、手撕豚肉兩款。揀左軟皮,其實即係將配料放上塊餅。所以好快上菜,擺盤幾靚。餅皮本身好軟腍,冇乜味,加左D配料配搭,清新得來飽肚。牛柳條、豚肉份量十分多,加少少紅椒青椒炒過好香口德州燒烤牛肉漢堡 88烤牛堡好吸引,堆

墨西哥芝士夾餅 88/2件(軟皮/脆皮)
德州燒烤牛肉漢堡 88
烤牛堡好吸引,堆到好高,一層層。美式漢堡包烤到焦香,口感好脆,似脆豬。下面夾左洋蔥圈,醬料、芝士同牛肉。洋蔥圈熱辣辣,唔會好厚粉,香脆度高。我最鐘意佢個醬汁,酸酸甜甜咁,好開胃,令人冇咁膩。牛肉食落唔會太實,而且仲有肉汁,整體都係好有水準嘅漢堡

墨西哥雞肉波蘿漢堡 78
呢款價錢都唔貴,相對牛堡,我平時比較鐘意食雞堡,簡單用手撕雞、波蘿、芝士、生菜做餡。漢堡係好香脆,仲甜甜地。芝士如果係半溶狀態更加正,波蘿香甜,手撕雞係有調味過,食落帶好微好微辣,幾惹味,不過雞肉就唔會係好滑果種。

升級套餐 66
漢堡升級跟左薯條,呢度嘅薯條幾好食,粗薯脆口,而且加左調味粉,重口味係我杯茶。一杯飲品本來包是日精選奶昔,但我想要另一款,所以要再加12蚊。呢款係ocean love,其實係雲呢拿奶昔,再加忌廉,造型係幾靚嘅,味道偏甜膩。

升級套餐 56
呢款都係跟薯條、酸青瓜;但飲品方面可揀黑牛/白牛/啤酒,揀左黑牛。
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。Texas Burger.優質漢堡勁多汁!。✰•*˚ ✿✿小滋女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 朗豪坊的美國風吹到上12樓 今次和肉食妹妹拜訪Texas Buger 就是為了她曾經吃過的優質漢堡Buger 來得這裡,一定要吃這份招牌: 德州燒烤牛肉漢堡 $88——是多汁肉肉的出品 肉味新鮮,多汁好吃 絕對是連鎖式快餐店難及的滋味 +$66 變身Combo 配薯條、青瓜、野莓奶昔 薯條即炸脆身,酸青瓜是老外最好 是日奶昔是野莓奶昔,又香又滑,必點! 迷你蟹餅配芒果莎莎 $88 蟹餅有極強香氣,外脆內軟 芒果莎莎以果香果甜提升了蟹餅的吸引力 味道好豐富 炸忌廉芝士球配香草番茄醬 $58 香甜芝味的內心,一定要趁熱食 想加點酸就點一點香草番茄醬 這款小食是店員推介,味道確是不錯 冰鎮牛朱古力蛋糕新地 $68 沒想到效果如此迷人! 煙霧迷漫的甜品誘惑了鄰台的客人 雪糕新地配朱古力蛋糕,效果是極之好吃! 想冧女友,是

雜感女生 好味日記
˚*。Texas Burger.優質漢堡勁多汁!。*˚
✿✿小滋女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

朗豪坊的美國風吹到上12樓
今次和肉食妹妹拜訪Texas Buger

就是為了她曾經吃過的優質漢堡Buger

來得這裡,一定要吃這份招牌:
德州燒烤牛肉漢堡 $88——是多汁肉肉的出品
肉味新鮮,多汁好吃

絕對是連鎖式快餐店難及的滋味

+$66 變身Combo 配薯條、青瓜、野莓奶昔
薯條即炸脆身,酸青瓜是老外最好

是日奶昔是野莓奶昔,又香又滑,必點!

迷你蟹餅配芒果莎莎 $88
蟹餅有極強香氣,外脆內軟
芒果莎莎以果香果甜提升了蟹餅的吸引力
味道好豐富

炸忌廉芝士球配香草番茄醬 $58
香甜芝味的內心,一定要趁熱食
想加點酸就點一點香草番茄醬

這款小食是店員推介,味道確是不錯

冰鎮牛朱古力蛋糕新地 $68
沒想到效果如此迷人!
煙霧迷漫的甜品誘惑了鄰台的客人
雪糕新地配朱古力蛋糕,效果是極之好吃!

想冧女友,是必點必點!

加分位:
店員超細心,小碟子與濕紙巾準備充足
而且好有禮貌,永遠帶著微笑
用心待客的態度令客人有賓至如歸的感覺
非常滿意!

小評:
味道:★★★★☆
環境:★★★★☆
服務:★★★★★
衛生:★★★★☆
抵食:★★★★☆
今次係兩個女仔想搵個地方傾下計,就見到12樓呢度有個露天小餐廳,座位不多,但我們幸運地坐到卡位呢 ,可以享受兩人的時光 值得一提的是,附近有駐場歌手在唱歌,氣氛不錯,如果音量能夠較細一點會較好,因為幾乎大聲得我們都聽不到對方說話。在食物方面,我們點了個烤豬肉墨西哥卷(脆)(約$80/兩件),也有軟底可以點,我們較喜歡有咬口,所以就點了脆底,除了有豬肉,還有很多配菜及醬料,非常好味,而且層次感多,值得點 ! 另外,點了個豬肋骨(約$160),也是十分JUICY ! 而且配上薯菜,也頗為份量大,所以也較為飽肚 !之後,我們便在卡位談談天,侍應們的服務態度也很積極及正面﹑有禮貌。總括而言,值得去值得去 !

總括而言,值得去值得去 !
2018-08-21