2025-07-09
有間係黑布街既餐廳想食好耐,都bookmark左幾年😂因為佢地係一間用香港少爺啤既餐廳,有多款香港製造既精釀啤酒,我冇諗過除咗啲手工啤正之外,佢地啲野食都有水準!-炸魚指🫔由炸手指魚柳、沙津同鹹酸菜他他醬組成。魚柳外脆內嫩,搭配特製的他他醬,酸酸的味道恰到好處,口感豐富。-TAP’s 薯條🍟份量雖然唔算多,但係熱氣野依個size真係岩岩好!外酥內軟的口感,有別於出邊食到既薯條,好岩搭配啤酒!-炸茜漢堡🍔有一半係為左依個而黎🤣果然冇令我失望!佢地用上本地屠宰的免治牛肉,口感鮮嫩同好厚身。仲有超級多既炸芫荽,層次感好好。第一次食炸過既芫荽🌿好似食緊薯片咁🤣-染布三文菠菜意粉🍝意粉超多汁好邪惡!煙三文魚的鹹香與菠菜的清新完美融合,而意粉彈牙加左好多分!-夏日賓治🍺 Higher-than Honey Chrysanthe🍯來自Young Master少爺啤酒,酒精濃度3.0%。加左熟帶水果釀嬰的低酒精啤酒,口感清新,好適合炎熱的天氣。而另一款Higher-than Honey Chrysanthe,則帶有淡淡的菊花茶香,十分清爽,與菜品相得益彰,好鍾意飲依杯🫶🏾
-炸魚指🫔
-TAP’s 薯條🍟