2024-08-09
餐廳位於THE SOUTHSIDE地下,採用Cafe設計但主打港式Fusion菜,早/午/下午茶/晚餐時段有唔同套餐供應,平日晚上都Full House,遲少少仲有人龍,食物價錢合理,難怪大受歡迎。晚市套餐包括養生燉湯、茶碗蒸、前菜、主食同澱粉,客人可因應個人喜好選取菜式,而每個星期都會更換菜單。湯底清甜無味精,配料豐富,暖笠笠好暖胃、茶碗蒸滑溜,調味適中。前菜有陳年黑醋雲耳拍青瓜,個人最鍾意呢款,微酸微凍十分開胃、韓式醬煮蓮藕片較清淡,蓮藕帶點咬口,正常發揮、高知土佐豆腐比較特別,外層脆身,豆腐滑溜,搭配醬汁更惹味。主食有齊豬牛雞,私心推介甜酸鳳梨松阪肉,酸甜入味,外層脆身,肉質嫩滑、日出咸蛋蒸肉餅山打卡able又好味,鹹鹹哋配飯一流、而京蔥醬爆牛肉,法式紅酒野菜燉牛肋肉同XO醬三菇炒雞柳就正常發揮,唔鹹唔油,感覺健康。另外餐廳有幾款鐵板餐供應,跟餐配羅宋湯,免翁牛柳都幾大塊,五成熟上枱後變到七成就啱啱好食得啦,肉質軟嫩多汁,有黑椒汁同蘑菇汁,旁邊附上椰菜花、紅蘿蔔、粟米同粗薯條,幫助解膩,配搭唔錯。