2022-05-29
土瓜灣呢個地方,平時都好少機會去探索。不過原來呢一區都好多吸引嘅餐廳,而且唔少都係小店經營。值得一試同支持。今次同Frd 子簡咗呢間新嘅cafe。菜式上都比較多元,足見店家嘅心思。lunchtime時間都冇咩人。不過lunch set嚟講選擇唔算多,但勝在環境舒服,又幾安靜,幾適合放假約朋友仔吹下水,渡過美好時光《香煎鱸魚配甜椒沙律》煎魚嘅口感同味道都不錯,不過個人覺得個魚略略帶腥味,唔算太喜歡。要搭配甜椒沙律去食,中和返陣味。《西班牙海鮮炒飯》推薦!同平時食開嘅有啲唔同,日式fusion 嘅paella 。入面加左蟹子同油甘魚。味道同食材的搭配幾有創意,但飯方面係略略偏硬。不過非常特別,一定要試!《蟹膏烏冬配明太子雞翼》推薦!呢個樣貌平平但食落去係十分驚喜。嚟到見到有3隻雞翼,size 都ok 大隻下。然後將隔離望落少少嘅蟹膏同烏冬撈埋一齊之後,驚喜底Match ! 本身以為蟹膏味唔出,但食落去啖啖烏冬都有蟹膏嘅味道。非常滿足無論從餐廳氣氛,Menu 同餐式都見得出店主嘅心思同努力。如果經過附近/同Frds 聚會,都推介大家去試吓呢間fusion小店
《香煎鱸魚配甜椒沙律》
《西班牙海鮮炒飯》