好耐無過登龍街呢邊,因為差唔多間間食肆都要等位先有得食🥶好彩呢日一早book左,試吓呢間專食吉列牛既餐廳🐮🍖吉列炸牛扒($188)一上碟待應提醒先預熱5分鐘個爐,上面有附牛油,吉列牛切成一塊塊,自己燒可以按自己喜好黎決定生熟度,呢個體驗幾得意,不過要自己拿捏好🤣外皮炸得香脆可口,肉質軟稔,亦唔會有筋👍🏻🍖羊架($248)羊架同吉列牛唔同,係廚師燒好左先送上枱,不過落單時侍應會問要幾成熟,我揀左5成熟,肉質鮮嫩多汁,不過羊氊味唔重,鍾意羊氊味就可能失望了🙊值得一提係會有埋燒烤汁、黃芥末同鹽比你沾黎食👍🏻•每個套餐都有跟沙律同飯,而飯仲有跟飯素响上面調味,好啱我口味😋伴左胡麻醬既沙律好清新,食呢類比較油膩既餐點,沙律正好解膩🤩•最後,想講餐廳既服務態度都好好,認真加分,員工見我地覺得原來既位置太熱,好細心咁幫我哋調位,扺讚!

🍖吉列炸牛扒($188)

🍖羊架($248)

2021-09-14 36 浏览
今日同朋友過咗嚟銅鑼灣食晏,介紹我嚟呢間佢之前食過覺得幾好食嘅餐廳🍴同朋友一人叫一個set ,share食Lunch Set都幾豐富包沙律、素飯同飲品吉列炸牛扒定食 $188賣相討好,石燒爐放咗牛油,等大約5分鐘牛油溶咗就可以放上去燒,吉列炸牛皮脆內嫩,口感一流石燒牛舌定食 $120薄切牛舌厚度岩岩好,爽滑柔嫩,牛味濃郁,再配上炸蒜片,蒜鹽🧂同燒汁,令人再三回味😋另外可以加錢叫下啲小食和風紫菜薯條 $18蜜糖蒜香雞翼 $18涼拌海蜇漬 $12整體服務同用餐都唔錯,另外餐廳依家夜晚仲開到11點,可以6個人一齊食,可以幾個friend一齊吹水吹耐啲都冇有怕👭👭👭

同朋友一人叫一個set ,share食

Lunch Set都幾豐富
包沙律、素飯同飲品

吉列炸牛扒定食 $188

石燒牛舌定食 $120

另外可以加錢叫下啲小食
和風紫菜薯條 $18
蜜糖蒜香雞翼 $18
涼拌海蜇漬 $12

整體服務同用餐都唔錯,
2021-09-14 34 浏览
上次食過吉列牛真係太掛住,朋友推介銅鑼灣登龍街嘅新開餐Steak Bar ! 一樣有石燒吉列牛扒食!menu當然主打石燒牛,除左吉列仲有安格斯西冷、頂級牛板腱、肉眼扒等,唔食牛嘅仲有煎魚柳同羊架!款式都算多!二人餐都幾抵食,$399有79折,有石燒牛、豚肉,小食,沙律連飲品!一次過可試勻招牌菜!正!🔥石燒薄切牛肉🥩$178薄切牛肉色澤靚到爆!用牛油🧈起爐,牛油溶左就可以放上石燒上燒,每邊大約1分鐘就食得!牛肉味香濃,油脂分佈平均!薄薄一片入口又軟嫩又juicy!讚!每款定食都會一個飯同前菜及沙津!好豐富!飯量啱啱好!🔥🥩🍚吉列炸牛扒 $188 吉列牛賣相出色!表皮炸至酥脆,肉裡粉紅色嘅牛肉大約3成熟,真正外脆內嫩,最正係自己用熱石燒返熟件牛,自己控制生熟度!用牛油🧈起爐更加香口!燒得熟左小小嘅肉質都係好嫩完全唔韌易入口!推介!

🔥石燒薄切牛肉🥩$178

🔥🥩🍚吉列炸牛扒 $188
  • 石燒薄切牛肉
  • 吉列炸牛扒
2021-09-14 29 浏览
今次嚟到銅鑼灣拉麵街之稱嘅登龍街搵食,但今次唔係食拉麵,而係去食石燒牛steak bar。呢次叫左個二人餐,入面包括左有兩個指定牛套餐分別係每日限量供應嘅頂級板腱牛扒同埋石燒薄切牛肉牛舌,仲有一客小食BBQ雞翼同埋兩杯飲品。呢度嘅牛肉套餐都包左一客沙律,醃泡菜同埋鋪滿飯素嘅白飯。BBQ雞翼:香脆外皮加埋嫩滑嘅雞肉,係款出色嘅小食。頂級板腱牛扒(每日限量):板腱係指牛嘅肩胛骨上方位置,所以肉味會更為濃郁,肉質較細嫩,所以最佳熟成度5成熟,咁樣就更能食得到板腱牛扒嘅最佳口感。石燒薄切牛肉牛舌:新鮮亮麗嘅薄切牛肉最啱就係放喺石爐上燒,石燒嘅時候都聞到油香四溢,足以令人口水直流,食落牛味十足,加埋秘製醬汁就更加好味。牛舌嘅牛味特別濃,加上獨特嘅口感,令人一食上癮
呢度嘅牛肉套餐都包左一客沙律,醃泡菜同埋鋪滿飯素嘅白飯。
BBQ雞翼:香脆外皮加埋嫩滑嘅雞肉,係款出色嘅小食。
2021-09-13 40 浏览
已經好耐無食過吉列牛,好掛住…所以特登book左呢間餐廳。入座後,店員見第一次光顧都會簡單介紹返餐牌、牛既部位同肉質。每份定食會包沙律、前菜同飯素白飯。*頂級板腱牛扒 7oz $218 (每日限量)如果唔鐘意太多油花,呢個部位就最適合,脂肪少,但肉味濃。五成熟出到黎啱啱好,色澤粉嫩,口感好軟腍,即使唔落岩鹽/ 燒汁都已經好夠味。*吉列炸牛扒定食 $188送餐時,店員已經預先放牛油在鐵板細爐上,預熱五分鐘可以開始煎。牛肉係採用Prime grade的牛頸脊部位,油脂分布均勻,用爐輕輕煎牛肉兩邊,令外層更鬆脆,口感外脆內軟。另外值得一讚炸粉做得幾好,唔會甩粉整到個爐好多炸衣碎,而且燒牛過程完全唔會黐石板。P.S. 餐廳通風系統幾好,唔會有一大陣油煙味。
已經好耐無食過吉列牛,好掛住…所以特登book左呢間餐廳。

每份定食會包沙律、前菜同飯素白飯。

*頂級板腱牛扒 7oz $218 (每日限量)
如果唔鐘意太多油花,呢個部位就最適合,脂肪少,但肉味濃。

頂級板腱牛扒 7oz

*吉列炸牛扒定食 $188

吉列炸牛扒定食

P.S. 餐廳通風系統幾好,唔會有一大陣油煙味。
2021-09-04
頂級板腱牛扒 7oz
吉列炸牛扒定食
  • 頂級板腱牛扒
登龍街大概有7成嘅舖頭都食勻晒,唯獨零零星星有幾間感覺比較貴價嘅就仲未試😛 就好似今晚黎到嘅「𝚂𝚝𝚎𝚊𝚔 𝙱𝚊𝚛」,以為佢地得單點會貴,原來都有好大眾化嘅二人扒餐,仲額外送一份雞翼,樣樣𝚒𝚝𝚎𝚖都出色唔馬虎😍👍🏻回頭指數好高🌟《 吉列炸牛扒 》 $499 𝚍𝚒𝚗𝚗𝚎𝚛 𝚜𝚎𝚝 𝚏𝚘𝚛 2 5 / 5性價比好高嘅套餐🤩 兩份肉、沙律菜、加咗味素嘅白飯、再加任選小食一份、一份蜜糖蒜香雞翼,連兩支𝙰𝚙𝚙𝚕𝚎 𝙲𝚒𝚍𝚎𝚛,都係$500唔洗😍😍😍 吉列牛皮薄而炸得香脆,輕輕用石板煎番香口,已經好好味😋 質素媲美唔少專食吉列牛專門店👍🏻 厚度剛好,一塊一口🤤《 澳洲黑毛安格斯西冷 》 4.5 / 5叫左三成熟廚師都拿捏得宜👍🏻 原本預佢會𝚘𝚟𝚎𝚛𝚌𝚘𝚘𝚔𝚎𝚍都無😎👍🏻 西冷肉味濃,有厚度,肉扒帶些微筋同油脂位,更具口感,入口滿滿油香🤤 不過下次都係會叫番五成,三成咀嚼時間需要耐啲🤣🙈《 紫菜薯條 》 4.5 / 5一點都不平凡嘅紫菜薯條,以簡單紫菜粉已達至香噴噴嘅調味😋 薯條炸到淺金黃,條條又粗又脆身👍🏻《 蜜糖蒜香雞翼 》 4.5 / 5蜜糖味較蒜香重,怕蒜味嘅朋友都易接受🥴 外皮被蜜糖裹住又

《 澳洲黑毛安格斯西冷 》 4.5 / 5

不過下次都係會叫番五成,三成咀嚼時間需要耐啲🤣🙈

《 紫菜薯條 》 4.5 / 5

《 蜜糖蒜香雞翼 》 4.5 / 5

蜜糖味較蒜香重,怕蒜味嘅朋友都易接受🥴 外皮被蜜糖裹住又脆又痴牙😋 內裡肉嫩唔乾,而且無雪味👍🏻

整體滿意度高,估唔到咁抵食!下次會想試埋好多檯都有追加嘅燒和牛片😎🤩
  • 吉列炸牛扒套餐
  • 和風紫菜薯條
  • 蜜糖蒜香雞翼
  • 澳洲黑毛安格斯西冷
2021-09-10 67 浏览
身邊行過銅鑼灣突然好想食扒,剛好見到Steak Bar 就入去試吓我哋叫咗個二人套餐(牛舌拼薄切牛,板腱牛扒)仲有一款小食,2杯飲品.♡.先講講牛舌拼薄切牛,放喺鐵板,可以隨知自己喜好去燒🙆🏻‍♀️個人覺得兩樣都好有牛味,而比較喜歡牛舌夠爽口,有口感😍但份量就較少,得3-4塊左右🙈🙈.♡.板腱牛扒好開心,我哋揀咗五成熟,個人覺得好有肉汁,牛味好出🙆🏻‍♀️.♡.小食就揀咗BBQ雞翼,有5隻咁多,而且都辣,對於唔食辣嘅我就欣賞唔到啦😭😭😭而且每個餐都有飯,沙律.♡.總括服務好好,價錢都好經濟,味道都好食,值得一去❣️SteakBar 銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈G/F B鋪

.♡.
總括服務好好,價錢都好經濟,味道都好食,值得一去

❣️SteakBar
銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈G/F B鋪
2021-09-07 80 浏览
這家廳廳整體感覺有待改善。訂左位都要等15 -20分鍾。咁不如唔好做訂座做walk in 算啦。反正都有唔少客。訂座優惠 $68石燒和牛燒肉。話供應商果邊無返貨,態度差到好僟你求食咁。亦無第啲 offer. 佢唔算貴,但以質素黎講就性價比較低了。有啲失望,亦有啲可惜。應唔會再去了。If you are going b’cuz want to support the economy, you’ve got better options out there.
這家廳廳整體感覺有待改善。

佢唔算貴,但以質素黎講就性價比較低了。

有啲失望,亦有啲可惜。應唔會再去了。

2021-08-08
2021-09-06 72 浏览
叫咗兩份套餐 one Ribeye steak and one beef slices set, too bad 和牛優惠套餐已經冇晒! 但味道只係一般,如果選擇石燒要把燒爐放遠少少,因突然會有油彈出嚟,要注意一不小心就會被油彈到!
2021-09-05 68 浏览
眾所週知銅鑼灣登龍街食店林立,各式美食應有盡有,呢日就同朋友行街經過,望到呢間主打牛扒嘅日式小店,大家都有興趣,就即管入去試試Lunch 時間有lunch special menu, 總共有12個定食套餐,選擇非常之多,而所有定食套餐配有飲品 (+$12轉梳打飲品或果茶)、前菜、沙律及飯 (含飯素),值得一提,碗飯素飯好好味,一定要食!!最後點了兩個定食套餐,一份轉熱情果茶▶️吉列炸牛扒定食 - 主角吉列牛扒,店員講解廚師只會煮到一成熟,然後客人自行放上小鐵板再加以燒熟,因應自己生熟程度嘅喜好,大概燒20-30秒,燒熟後點一點燒汁,肉質鮮嫩,美味非常,必食之選!▶️頂級板腱牛扒定食 (每日限量) - 店員好細心問要幾成熟,我哋要咗5成熟,奉上枱嘅牛扒相當夠份量,粉紅心但無血水,廚師好功架!肉質鮮嫩,建議切開就食,唔好點燒汁就會食到牛嘅鮮味,第二必食之選!▶️熱情果茶 - 不過不失,下次有機會試吓其他總結:整體而言食物質素好好,lunch special set 價錢合理,店員待客細心,讚!至於店內格局,簡潔企理,座位舒服,以小店嚟講已經非常好,有機會都會再嚟試埋其他定食套餐!

最後點了兩個定食套餐,一份轉熱情果茶

▶️熱情果茶 - 不過不失,下次有機會試吓其他

午餐
  • 吉列炸牛扒定食
  • 頂級板腱牛扒定食
2021-09-05 112 浏览
燈籠街出面多野食,睇食評見咁多人都讚呢間石燒好味,就lunch 黎試下 (食lunch set 平d 😂)❤️吉列炸牛扒定食 吉列牛炸到金黃色,中間大約1成熟仲係好粉嫩,自己想食幾熟就燒到幾熟~店員推介每邊擺係石燒煎30秒,肉質又嫩又juicy 就最正啦!牛肉味+牛油超香,點少少鹽食 lum lum 利~ (店員上菜果陣冇講點食,係聽隔離檯問職員偷聽到先知,如果店員主動d 講下d 點燒或者問下我地知唔知點燒會好d)🧡板腱牛扒定食 每日限量!燒好左直接食得,好厚好大塊,肉味超濃!我自己就鐘意切完再擺去吉列牛果邊個石燒到,再煎熱煎香少少(掛住影相影到攤凍左😂)💛飯飯素撈飯 絕對要特別提下,佢d 飯飯素撈飯食真係食唔停口整體黎講CP 值真係幾高,好味得黎價錢又唔太貴,下次會再試下其他set呀!!
吉列炸牛扒
2021-08-15
午餐
吉列炸牛扒
2021-09-04 22 浏览
屋企人好鍾意食牛,我哋依日約埋去食石燒🥳依間Steak Bar就喺銅鑼灣登龍街,位置超Good👍🏼平日lunch都好滿座。啲Lunch 定食好抵,仲要連假日都有供應,一早Mark低想食依到嘅招牌吉列炸牛扒,Wow💗果然正~◻️吉列炸牛扒定食 $188一端上枱,見到D吉列炸牛扒真係炸得好靚😍入面粉粉紅好嫩~服務生話可以將塊牛放上石燒爐上,每邊燒約30秒,又或者根據自己喜好嘅熟成度來燒~入口真係外脆內嫩又juicy 👍🏼◻️石燒薄切牛肉定食$128牛肉薄薄地好快就熟,入口有牛味。定食Set 配有白飯丶前菜同沙律菜。白飯🍚添加了飯素來調味,食落更有風味。◻️特飲(定食+$12)定食本身包罐裝飲品,都可以加少少錢轉飲梳打飲品,點左一杯荔枝梳打,同熱情果茶,唔算好甜,夠晒解渴👍🏼

◻️吉列炸牛扒定食 $188

◻️石燒薄切牛肉定食$128

◻️特飲(定食+$12)

• 吉列炸牛扒定食
2021-09-03 35 浏览
閒日見到餐廳多like又有得openrice book位就黎左試下身為牛魔王既我差不多隔日就會食牛打邊爐 烤肉 石燒牛 呢個月都食左廿餐以上但呢餐 真心推薦比大家我叫左個扒加呢個招牌漢堡餐  第二個餐有半價  埋單都係220蚊 質素非常好  性價比係極高  牛扒醬同鹽都好夾  用最基本既做法整出牛扒既香味  呢塊扒整出黎賣400我都可以接受  漢堡同樣出色  咬落口就爆哂汁  重點係佢個薯條!每條都脆又唔重油味   加埋佢個調味  呢一餐我會比95分  會定期再黎食肚餓過頭完全唔記得影塊扒
招牌漢堡

2021-09-03
招牌漢堡
  • 板腱牛扒定食
2021-09-01 53 浏览
•二人套餐(牛舌拼薄切牛、200g板腱牛扒)• $399成日見人食呢個鐵板!今次仲唔輪到我去試試佢(●’◡’●)ノ呢個真係一上場比啲牛吸引曬!!!啲牛好似同我say hi咁🤣🤣🤣講一講 #牛舌拼薄切牛 先!呢個啲肉質係靚嘅!放上個鐵板到燒 可以因返自己想食嘅口感!牛舌我比較鍾意再薄身啲 厚身要咬得耐啲😂😂😂#薄切牛 燒完似肥牛 但食落口完全唔同!係有肉感好多(●’◡’●)ノ呢個有得食有得燒有得打卡好掂🥰🥰🥰到 #板腱牛扒 🥩呢個意想不到嘅好食!諗住成舊磚咁 應該都係麻麻地㗎喇點知…….真係估你唔到一咬 係淋嘅口感 再咬耐啲就食到佢啲肉筋再加上有肉汁!!!juicyyyyyyyyy!!!!!係有層次嘅口感(●’◡’●)ノ如果要有比較 我鍾意食板腱牛扒多過牛舌拼薄切牛!呢個二人餐 包埋小食 我今次叫左BBQ蜜糖雞翼!其實2人餐嘅主菜已經都夠飽!仲有5隻雞翼……..飽到爆炸!!!但又好滿足(●’◡’●)ノ沙律都算大碟!又有酸蘿蔔!定食份量好ok🤣🤣🤣Ps 燒個幾塊野 估唔到啲油咁澎湃 係咁彈落啲衫到 (好彩著左深色衫) 提提大家 啲肉點啲鹽 再加啲醬油 已經好perfect 唔好點太多呀下

•二人套餐(牛舌拼薄切牛、200g板腱牛扒)• $399
成日見人食呢個鐵板!
今次仲唔輪到我去試試佢(●’◡’●)ノ
呢個真係一上場
比啲牛吸引曬!!!
啲牛好似同我say hi咁🤣🤣🤣
講一講 #牛舌拼薄切牛 先!
呢個啲肉質係靚嘅!
放上個鐵板到燒 可以因返自己想食嘅口感!
牛舌我比較鍾意再薄身啲 厚身要咬得耐啲😂😂😂
#薄切牛 燒完似肥牛 但食落口完全唔同!
係有肉感好多(●’◡’●)ノ
呢個有得食有得燒有得打卡
好掂🥰🥰🥰

到 #板腱牛扒 🥩
呢個意想不到嘅好食!
諗住成舊磚咁 應該都係麻麻地㗎喇
點知…….真係估你唔到
一咬 係淋嘅口感 再咬耐啲就食到佢啲肉筋
再加上有肉汁!!!juicyyyyyyyyy!!!!!
係有層次嘅口感(●’◡’●)ノ
如果要有比較 我鍾意食板腱牛扒多過牛舌拼薄切牛!

呢個二人餐 包埋小食
我今次叫左BBQ蜜糖雞翼!
其實2人餐嘅主菜已經都夠飽!
仲有5隻雞翼……..飽到爆炸!!!
但又好滿足(●’◡’●)ノ
沙律都算大碟!又有酸蘿蔔!
定食份量好ok🤣🤣🤣

提提大家 啲肉點啲鹽 再加啲醬油 已經好perfect 唔好點太多呀下 咸死你😂😂😂😂
2021-09-01 39 浏览
想講登龍街真心愈黎愈多野食!!!糖水又有鮮芋仙 想食冰室又有光榮同rocky今日想食日本野同燒肉就黎咗steakbar🥳🥳自己燒又有得 鋪頭燒定又有!~ 唔洗等位好快入坐 整體環境都ok 無想象中咁大太大烟味!!同埋員工都好細心介紹menu 同我地講有得散嗌同二人餐揀~不過我地覺得二人就抵食啲!! 正常散嗌一個餐都差唔多二百蚊~但同男朋友嗌咗個二人餐 都係$399 同散嗌一樣都有兩份扒餐再有飯沙律🥗同小菜⋯有兩杯野飲再加自選小食(有得揀薯條\雞翼同炸蝦)野食都好快到!!!around5分鐘就上台超多野!!!張二人台都係啱啱好够擺~😂😂先上台嘅係石燒牛舌拼薄切牛!!店員會提我地預熱5分鐘就燒得!!石燒皮已經搽定咗啲油等佢無咁容易癡底!同埋薄薄一塊好容易熟~而牛都幾大塊!食落都幾有牛味~隔離仲附上咗鹽同埋日式豉油可以再沾下!!送飯啱好~~~而飯面上仲有極多飯素!用咗珍珠米食落又唔dry幾好喎 仲要好大碗😂😂之後上嘅就係我食嘅頂級板腱牛扒 7oz ~~~有得揀熟度 揀咗5成不過睇落生咗啲 但食落又冇咩野!!🥳🥳🥳肉大塊都幾軟 食落有牛味 又無筋~~嗌咗荔枝梳打同柚子梳打😙😙幾清涼解渴又唔會幾
想講登龍街真心愈黎愈多野食!!!
糖水又有鮮芋仙 想食冰室又有光榮同rocky
今日想食日本野同燒肉就黎咗steakbar🥳🥳
自己燒又有得 鋪頭燒定又有!~

先上台嘅係石燒牛舌拼薄切牛!!

店員會提我地預熱5分鐘就燒得!!
石燒皮已經搽定咗啲油等佢無咁容易癡底!
同埋薄薄一塊好容易熟~

之後上嘅就係我食嘅頂級板腱牛扒 7oz ~~~
肉大塊都幾軟 食落有牛味 又無筋~

嗌咗荔枝梳打同柚子梳打😙😙
幾清涼解渴又唔會幾重香精味!!!
但略嫌梳打唔算太涷同太夠氣~但飲落都已經幾正

大舊牛肉配飯啱好!滿足😜😜😜

無諗過埋單陣時店員仲俾咗張 evaluation form我地填!!睇黎佢地都幾重視顧客嘅意見😂
幾好!~~🤤🤤
不過好好奇有冇人嘅用餐目的係for 結婚紀念!!😅

整體黎講好滿意!幾好嘅用餐體驗🪝
!!!最重要係食緊同食完都唔會有燒肉果種好臭嘅油烟味 鋪頭嘅抽風系統做得幾好~~~
牛肉質素都幾好!!食得出有牛味 配料都好多 超級飽肚滿足👻👻😜😜

2021-08-31
  • 板腱牛扒定食