2024-05-19
之前經過呢個韓國菜餐廳,成日都見到好多人幫襯,前幾日同朋友去咗,未到7點就差唔多滿座~ 入面座位唔算好多,都有唔少韓國人幫襯~ Menu選擇好多,唔同特色韓國菜式都有,煎餅種類好多,馬格利酒選擇都好多,啱晒同朋友飲返杯!不過我哋就無叫酒飲,叫咗3個菜式試吓,整體味道都幾好,還原到韓國正宗味道!🔸海鮮豆腐湯 $103新鮮滾熱辣上枱,有大大舊豆腐,好滑嫩!海鮮有蜆同魷魚,份量都算多,食到尾都有~ 仲有隻蛋,撈勻一齊食,更加香滑!豆腐湯微辣,撈飯一齊食very good!🔸韓式豬手&五花肉 $318雙拼兩種肉,份量好多,3-4個人share好啲~ 豬手滿滿骨膠原,唔會覺得好肥膩,肉質都幾軟嫩!點下醬汁,用生菜包住食更加清爽!五花肉都唔算係好肥嗰種,所以唔算好軟熟,都係點醬用菜包一齊食~ 個人比較鍾意豬手👍🏻🔸薯仔煎餅 $99鍾意食煎餅同薯仔控必叫!我覺得幾好食,雖然材料淨係得薯仔,但都好好味,點埋煎餅汁更加惹味!煎餅外圍好香脆,近中間位就有啲軟熟,啖啖薯味好正!而且唔係每間韓國餐廳都有得叫架!