2021-07-17 54 浏览
煲劇嘅時候成日都見到啲Oppa會食炸雞,搞到自己成日心思思都想食😛今晚同啲同事見到依家間炸雞店竟然有放題,趁星期五就走咗過嚟寫一個long lunch!呢一個係炸雞pizza放題,除咗炸雞之外仲咩揀Pizza,因為我哋主力想食炸雞所以我哋就冇揀到焗雞同埋小食放題🐤🐤🐤炸雞係即叫即炸所以都要少少時間等,之前去食嗰陣佢有關西笑豐味,呢個配搭幾得意有關西笑嗰種醬料嘅味道配合埋脆卜卜嘅炸雞都感覺幾得意😎最推介就係佢嘅黃金鹹蛋炸雞!脆卜卜配埋惹味嘅鹹蛋黃,鹹香得來帶少少辣,超級好食!Pizza就中規中矩😆

lunch!

最推介就係佢嘅黃金鹹蛋炸雞
脆卜卜配埋惹味嘅鹹蛋黃,鹹香得來帶少少辣,超級好食!

Pizza就中規中矩😆
2021-07-15 61 浏览
第二次食銅鑼灣嘅 Sodam chicken炸雞焗雞放題喇! 一次比個朋友拉咗去食, 覺得好好味所以再去😝! 今次都仲係食唔晒全部款式, 食到捧住個肚走呀😈🏆 重點炸雞推薦首先炸雞嘅炸粉唔算厚但又夠晒鬆脆, 有部份仲食到chopchop聲添! 而且肉質都算嫩滑, 抵讚😋 !🥇 檸檬柚子我最愛嘅炸雞依然係檸檬柚子! 檸檬柚子好清新而且甜甜酸酸好豐富!😆🥈 新推出: 芫茜炸雞有冇 #芫茜關注組 ? 呢款新出嘅芫茜炸雞真係落足料! 芫茜份量超級多, 叫咗一隻嚟試, 但放到成個碟都係! 而且芫茜同炸雞原來都幾夾幾香喎!🥉 金沙鹹蛋黃炸雞呢隻炸雞特別香脆! 鹹蛋黃份量又係多到嚇親! 夠晒濃郁, 絕對唔會得個皮有味~ 正!今次食得比較少焗雞, 不過都好香好好味咖! 特別鍾意紫菜嗰隻~ 另外紫菜薯條都一樣咁香! 仲有特別嘅四味pizza, 集合四隻味於一塊pizza, 唔洗浪費quota食一樣味嘅! 放題必叫XD

🏆 重點炸雞推薦
🥇 檸檬柚子
🥈 新推出: 芫茜炸雞
🥉 金沙鹹蛋黃炸雞

2021-07-14
2021-07-12 100 浏览
炸雞一向都係香港人至愛,今次就去CWB到食炸雞啦啦啦~~~~=======================餐廳環境餐廳位於樓上鋪,同大廈都有其他餐廳,所以好多人等電梯,呢點要留意返 =======================食物品質放題除咗炸雞外,仲有焗雞,唔想咁熱氣既朋友,可以選擇焗雞。放題再加多28蚊(每位)就可以升級,有更多口味既雞、Pizza,同小食選擇,推薦升級炸雞同焗雞合符水準,Pizza味道中規中矩,對得住個價錢而小食就一般,過吓癮係ok既=======================服務及衞生餐廳服務有禮,但都有漏單同錯單情況,不過服務員好快跟返,希望下次可以有所改善=======================總評CP值高,適合大夥兒去聯宜既地方
餐廳環境
食物品質

炸雞同焗雞合符水準,Pizza味道中規中矩,對得住個價錢

而小食就一般,過吓癮係ok既
服務及衞生
總評
CP值高,適合大夥兒去聯宜既地方
2021-07-07 88 浏览
「Sodam Chicken」推出咗2款新口味炸雞😍.炸雞🐔甜酸炸雞、辣味炸雞🌶蜜糖芥末香蔥炸雞、檸檬柚子炸雞🍋香草青檸炸雞🌿濃蒜炸雞🧄芫荽炸雞、黃金鹹蛋炸雞🥚芫茜炸雞,本身炸漿已經加入大量芫荽🌱加上表面仲加上炸芫茜同新鮮芫茜😜但食落都唔會太強烈😌濃蒜炸雞味道甜甜又帶一浸蒜味👍🏻.焗雞🐓黃金鹹蛋焗雞、雙重芝士焗雞🧀墨西哥香辣焗雞🇲🇽蜜糖蒜香焗雞🍯韓風紫菜焗雞🇰🇷 黃金鹹蛋焗雞🍗鹹蛋醬香濃沙質💛墨西哥香辣焗雞濃郁惹味😋.Pizza🍕瑪嘉麗塔皇后薄餅、千島加勒比海薄餅🏝熱帶風情薄餅⛱明蝦水牛芝士薄餅🦐薄餅軟熟,但配料唔多🥺.小食🥢柚子醋沙律開胃解膩🥗韓式酸蘿蔔、韓式辣泡菜酸甜🤤炸餃子🥟香脆飽滿
「Sodam Chicken」推出咗2款新口味炸雞😍
  • 黃金鹹蛋炸雞
  • 蜜糖蒜香焗雞
  • 韓式炸雞
  • 韓風紫菜焗雞
.Been craving for this a long long time and finally got to try it 🧀 🍗 Cheeeeeeeeese X Deep fried/ Baked Chicken有咩幸福得過有咁多芝士包住隻炸雞咁食🤤.I’ll suggest to share this with 3-4 people as there are 12 pieces of chicken and it even comes with a free thin cut Korean-style pizza!份量極大我諗3-4人share會最好,因為都想試多啲其他野食.The chicken was not as juicy but still tender, and the flavours were great. Except for the double cheese deep fried cheese that the seasoning was too heavy.
有咩幸福得過有咁多芝士包住隻炸雞咁食🤤
2021-07-04 116 浏览
已經係第二次食Sodam Chicken嘅炸雞放題 依然係即叫即炸 件件都好滑好juicy❤️ 上到枱仲係超熱辣辣🔥🔥🔥芫茜炸雞真係好多芫茜 炸芫茜同新鮮芫茜都有🤣炸芫茜有少少脆身 送雞食唔錯! 但茜味就冇乜 可能炸完之後啲味會揮發咗🙈 如果想多啲茜味 可以配新鮮芫茜 原汁原味呀👻👻👻而墨西哥香辣焗雞本身以為會好辣 但turn out食開清湯嘅我都冇問題 再辣多啲都可以~另外見到新出咗🌟夏日消暑芫茜特飲🌟 大家有興趣可以挑戰一下喔👅👅👅

The beef in the chapche was as tough as leather, the baked chicken portions seemed small, and the broccoli with cheese wasn’t anything special and tastes exactly like how you’d imagine steamed broccoli with melted cheese to taste.Added to that, the staff were brief in their replies and seemed like they didn’t even want to be there. It was one of those meals where I’d think, “you know, there are only so many meals one can eat in a lifetime and this was definitely a waste of one of those quotas”.

2021-06-30 130 浏览
朋友一直都知我鍾意食炸雞送啤酒,今日佢主動開口話帶我去食炸雞放題,本來以為自己聽錯,點知原來炸雞都真係有放題!餐牌上的選擇有很多,我們各自叫自己喜歡吃的味道,而且除咗炸雞之外,仲可以選擇其他小食,飲品仲有買一送一添!甜酸炸雞甜酸炸雞係唔會輸嘅味道,甜甜酸酸食落特別醒胃,而且味道跟我在韓國吃的好相似。芫荽炸雞這是芫荽控必試的味道,芫荽材料豐富,我自己就特別喜歡這個草青味!黃金鹹蛋炸雞鹹香味好濃,鹹蛋黃非常惹味,加上雞皮好香脆,令人食到停唔到口。其實無論炸雞定係焗雞,雞的肉質都非常鮮嫩幼滑,我哋仲食咗辣味炸雞、濃蒜炸雞、噴火辣焗雞等等,食完真係好飽好飽。薄餅(千島加勒比海薄餅、熱帶風情薄餅、明蝦水牛芝士薄餅、瑪嘉麗塔皇后薄餅)叫一份薄餅已經有晒四款味道,薄餅底好薄脆,咬落有口感,而且件件薄餅的芝士都有拉絲的效果。我自己就比較喜歡明蝦水牛芝士這個味道。柚子醋沙律沙律菜新鮮,柚子醋有提味的效果,如果醬汁多一點會比較好。芝士粉薯條熱辣辣又夠脆,芝士粉份量多。韓式辣拌海蜇海蜇食落有口感,其自家製的韓式醬都好特別開胃。兩個人食咗好多唔同嘅味道,真是大滿足!

甜酸炸雞

芫荽炸雞

黃金鹹蛋炸雞

柚子醋沙律
沙律菜新鮮,柚子醋有提味的效果,如果醬汁多一點會比較好。

芝士粉薯條
熱辣辣又夠脆,芝士粉份量多。

韓式辣拌海蜇
海蜇食落有口感,其自家製的韓式醬都好特別開胃。

兩個人食咗好多唔同嘅味道,真是大滿足!
  • 甜酸炸雞
  • 芫荽炸雞
  • 蘋果雞尾酒
2021-06-29 276 浏览
好多年前食過Sodam Chicken, 就係為咗食太陽芝士炸雞,非常邪惡。好唔鍾意去百樂中心,因為勁多人排隊搭lift上去食飯,lift lobby 好狹窄,感覺好迫。上到樓先知有放題,成人$128 90 分鐘 炸雞+pizza 放題,$128 可以食到六款炸雞,五款pizza, 好似好平,所以決定食放題,等咗15 分鐘就有位。加$28 可以食額外口味和小食,所以決定加$28。特飲買一送一,兩杯共$58 提子特飲和蜜桃特飲,加一枝雪條, 我覺得一般黃金鹹蛋焗雞黃金鹹蛋炸雞芝士粉薯條Pizza,熱辣辣,好似翻熱韓式辣伴海蜇,味道唔錯總結:跟一般韓式炸雞唔同,炸雞淋上唔同嘅汁就變成唔同口味,我知一分錢一分貨唔可以咁高要求。但座位唔舒適,環境好擠迫,枱面好細,焗住食90 分鐘就要走,其實食到一半已經無胃口再order ,唔值得我再去幫襯。

加$28 可以食額外口味和小食,所以決定加$28。

特飲買一送一,兩杯共$58
提子特飲和蜜桃特飲,加一枝雪條, 我覺得一般

黃金鹹蛋焗雞

黃金鹹蛋炸雞

芝士粉薯條

Pizza,熱辣辣,好似翻熱

韓式辣伴海蜇,味道唔錯

2021-06-28 93 浏览
星期三翻工好鬼攰,所以同兩位同事決定夜晚收工要一齊去食好西,叉叉電先再戰星期四同五既工作! 今次我地選坐係銅鑼灣利舞雞Sodam Chicken。其中一位同事食過尼間餐廳好多次都覺得好好味,所以覺得一定要帶我地去試一試!去試餐廳好多時都怕期望更高,失望越大! 不過,今次好好彩地我地期望好高,但食完之後真係覺得無失望啊😆我地一行三個女仔叫左三樣野食,樣樣都好好食,重點係每碟野食上菜既時候都係熱辣辣,令到好食嘅指數再上升!<蜜糖蒜香烤雞>食烤雞最忌係食到d雞肉好乾身,sodam chicken 既蜜糖蒜香焗雞就無尼個問題!每舊雞都好入味,超夠肉汁,食落去唔會覺得D雞肉好鞋口!<韓式芝士炒拉麵年糕> 上次同事都有叫過尼碟菜,不過由於上次佢地叫左好多野食食唔切,所以覺得碟凍左既炒年糕麻麻地!今次人少少,又唔係叫得多野,同事決定再試多次,結果,我地一至認為熱辣辣咁食呢一碟炒年糕真係超級正!怕辣既朋友唔使太擔心,因為我都唔係一個好食得辣既人,但我都食到,d辣味剛剛好,芝士嘅份量都唔少,好好食!<芝士玉子燒>小食方面,我地叫左個芝士玉子燒。一開始我地以

<蜜糖蒜香烤雞>
<韓式芝士炒拉麵年糕>

<芝士玉子燒>
小食方面,我地叫左個芝士玉子燒。一開始我地以為個玉子燒既份量唔會太大份,點知原來條玉子都幾大份,好飽肚!條玉子燒裡面有多芝士,切開一舊舊係可以見到拉絲既效果!(不過,好可惜我地掛著食,所以唔記得影番張相🙈)

總括而言,我下次會想叫埋多D朋友一齊黎尼間餐廳,再試多幾款野食!
  • 蜜糖蒜香焗雞
2021-06-27 100 浏览
一直聽到唔少朋友同我推介Sodam Chicken,話佢又平又好食,我今次都一於嚟試吓啦。發覺佢呢度嘅炸雞放題套餐真係好抵,佢有兩個plan:1️⃣炸雞+ pizza放題~大人就要$128就可以任食90分鐘;而小童只要$68。2️⃣每位加多$28 ,就可任食額外嘅口味包括焗雞同小食放題(合共$156)🥤飲品另計plan 2只要加少少錢就可以多好多選擇,我同朋友就決定揀呢個plan啦。任食放題真係包括咗好多嘢,我同朋友每樣小食都試過晒,而炸雞同焗雞都試左大部份(太飽),特別想推介以下幾款item:👅芫荽炸雞 我本身唔算太好芫荽(不討厭不抗拒不主動🤣) ,但好似任何嘢加上期間限定都會特別吸引。覺得佢嘅做法好好貼體,炸雞上堆滿左炸過嘅芫荽同紫菜,醬料亦都混合左芫荽。雖然就咁食炸雞唔會太食到芫荽味,要混合埋芫荽絲食個味道先會出,但都10分值得一試👅墨西哥香辣焗雞做法都係好貼題,微微辣再加鋪係面頭嘅nachos,佢嘅辣度係一個辣椒仔,但其實我覺得就算食唔到辣嘅人都會接受到呢種難度,所以推介比所有人👍🏻👅蜜糖蒜香焗雞食焗雞點可以唔食蜜糖味喎,今次仲加上蒜香,更加滋味👅韓式辣伴海蜇 ❣️小食裏面嘅大愛,海蜇好

發覺佢呢度嘅炸雞放題套餐真係好抵,佢有兩個plan:

🥤飲品另計

👅芫荽炸雞
[期間限定] 我本身唔算太好芫荽(不討厭不抗拒不主動🤣) ,但好似任何嘢加上期間限定都會特別吸引。覺得佢嘅做法好好貼體,炸雞上堆滿左炸過嘅芫荽同紫菜,醬料亦都混合左芫荽。雖然就咁食炸雞唔會太食到芫荽味,要混合埋芫荽絲食個味道先會出,但都10分值得一試

👅墨西哥香辣焗雞
[期間限定]做法都係好貼題,微微辣再加鋪係面頭嘅nachos,佢嘅辣度係一個辣椒仔,但其實我覺得就算食唔到辣嘅人都會接受到呢種難度,所以推介比所有人👍🏻

👅蜜糖蒜香焗雞
食焗雞點可以唔食蜜糖味喎,今次仲加上蒜香,更加滋味

👅韓式辣伴海蜇 ❣️
小食裏面嘅大愛,海蜇好彈牙,微微辣, 10分開胃

👅蜜糖牛油粟米 ❣️
估唔到咁簡單嘅粟米可以整得咁好味,牛油味超級重而且香,帶微甜,佢應該係我食過最好味嘅牛油粟米,強烈推介

2021-06-25 89 浏览
👉🏻90分鐘放題套餐💲156-呢個放題套餐包炸雞、焗雞、小食同Pizza🍕炸雞焗雞超多口味 仲推出咗全新芫荽味🌿不過覺得芫荽味唔算超濃 芫荽控未必覺得夠喉🤣中意重口味嘅就要揀黃金鹹蛋味喇🥚見到真係粒粒鹹蛋架😛我自己就最中意香草青檸味🍋濃味得嚟清新啲😗仲有好多其他口味架一共十四種🤩Pizza口味都有四款 仲有十款小食比你揀 好多嘢食 所以真係每樣item食一件都飽🤣-呢到仲做緊主菜半價、飲品買一送一❗️啲飲品勁大杯🍹隻杯仲大過隻碟😹咁多優惠真係唔怪得booking都幾full🤣咁抵食 平時少食炸雞都要食啦😹〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️Sodam Chicken (銅鑼灣)📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓🔗#7eating銅鑼灣#7eating韓國菜
👉🏻90分鐘放題套餐💲156

呢個放題套餐包炸雞、焗雞、小食同Pizza🍕
Pizza口味都有四款
仲有十款小食比你揀
好多嘢食 所以真係每樣item食一件都飽🤣
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Sodam Chicken (銅鑼灣)
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心7樓
🔗#7eating銅鑼灣#7eating韓國菜
2021-06-24 71 浏览
放題的感覺夠爽夠滿足原來韓國🇰🇷野食都可以放題而且唔會唔抵食或者唔好味!90分鐘任食炸雞,Pizza!❤️$28仲可以升級,可以食焗雞小食都好豐富我同朋友瘋狂食菠菜、粟米🌽 韓式辣拌海蜇,超級入味又好食!兩款期間限定味道有芫荽炸雞、墨西哥香辣焗雞芫荽味道夠特別,仲有辣雞都比較辣芫荽炸完之後擺面,配上炸雞推薦鹹蛋黃味道!仲有檸檬柚子蜜糖,天天地好正,甜酸炸雞夠惹味,唔算好辣全部都係無骨炸雞,好方便坐得舒服,位置方便,之後得閒再黎
放題的感覺夠爽夠滿足
原來韓國🇰🇷野食都可以放題
而且唔會唔抵食或者唔好味!

90分鐘任食炸雞,Pizza!❤️
$28仲可以升級,可以食焗雞

兩款期間限定味道

有芫荽炸雞、墨西哥香辣焗雞
芫荽味道夠特別,仲有辣雞都比較辣
芫荽炸完之後擺面,配上炸雞

全部都係無骨炸雞,好方便

坐得舒服,位置方便,之後得閒再黎

2021-06-24 55 浏览
今日同同事去午餐炸雞pizza放題 雞是唔錯 但如加小食需另外加錢 即係成餐得雞同pizza 完全無任何其他咁我地都明白按放題餐牌做事 但75分鐘內 頭60分鍾只來左部份食物 就已經有服務員來話: last order架啦全員4人都是女子 都覺得唔飽  而且客人只有不到一半的桌 上菜速度都已經很慢雖然放題價錢是便宜 但上菜在有限時間內 只提供少量食物 間接不是真的好抵食

就已經有服務員來話: last order架啦

2021-06-24
午餐
2021-06-23 50 浏览
疫症蔓延全球,你有否想過人類會從此滅絕?早前《皇家學會開放科學》其中一項研究指出,家雞骸骨大概是人類文明存在的極重要證據,而事實上人類於2016年消耗超過650億隻家雞,更成為最多人吃的肉類。讓我們作個大膽假設,把時間線推移至人類滅絕後:來自其他星體的外星人到訪地球時將會發現這些家雞骸骨,並帶回部分化石,向其他外星人展現這些曾經的人類文明。筆者今天就帶大家來到銅鑼灣的Sodam Chicken,吃美味的炸雞之餘,一同創造人類的文明印記。環境:✨餐廳設計走復古工業風,黑色的天花及白色牆身的配搭賦予空間較強的層次感,放上深色系的沙發桌椅及金屬齒輪裝飾,工業風的味道更為鮮明。服務:✨職員多為年輕人,態度友善積極,動作迅速,上菜時間短。一共有兩款放題套餐,限時90分鐘:1️⃣ 炸雞+Pizza (成人$128,小童$68)2️⃣ 炸雞+焗雞+額外口味+Pizza+小食 (成人$156,小童$96)🍻 飲品另計所有雞件均已去骨,吃起來非常方便!每件大小也差不多,絕對份量十足。炸雞外脆內軟,酥脆多汁,而焗雞軟嫩鮮香,風味誘人。當天我們的食量不大,未能盡嚐所有味道,但以下的味道絕對叫我們深刻👇🏻🌱[期間限定

環境:

服務:
✨職員多為年輕人,態度友善積極,動作迅速,上菜時間短。

一共有兩款放題套餐,限時90分鐘:
1️⃣ 炸雞+Pizza (成人$128,小童$68)
🍻 飲品另計

🌱[期間限定]芫荽炸雞:身為芫荽黨員的我必試!炸雞上堆滿炸過的芫荽及紫菜,炸漿亦混合了芫荽,含微微的辛辣香,味道溫和獨特。
🍋 檸檬柚子炸雞:筆者大愛💓的口味!酸甜可口,味道與柑橘果香互相輝映。
🌿 香草青檸炸雞:味道跟檸檬柚子相似,但多了一份清新怡人的香草氣味。

🇲🇽[期間限定]墨西哥香辣焗雞:香辣惹味,有着辣椒的原始味道。
🥚 黃金鹹蛋焗雞:充滿濃郁的鹹蛋香,味道跟炸物非常搭配。
🧀 雙重芝士焗雞:芝士控必點!吃完滿口濃郁芝士香氣。
🍯 蜂蜜蒜香焗雞:有點像韓國某款薯片的味道,甜蜜的味道令人上癮!
🇰🇷 韓風紫菜焗雞:帶鮮香的紫菜入口即化,大人小朋友肯定會喜歡。

我們實在吃不下雞件以外的Pizza及小食,唯有留待下次繼續發掘Sodam Chicken的魅力。

後記:縱使所有雞件的骨頭早已被廚師去掉,但愈吃得多,意味着自然產生更多雞骨,人類的文明印記愈發明顯。

總結(5分滿分)
餐廳環境🖼🖼🖼🖼
餐廳服務🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻🤵🏻