餐厅: Sodam Chicken
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2020-07-12 4377 浏览
原本想黎食太阳芝士炸鸡🍗,朋友介绍农夫包载住浓郁既芝士,再配埋香脆既炸鸡😋点知嚟到见到有炸鸡烤鸡嘅放题,可以任食炸鸡同Pizza,加钱仲可以食埋焗鸡,即刻转左食放题😚哩度啲炸鸡系无骨炸鸡🍗唔算好油,重点keep到多汁嫩滑🤩炸鸡部位系鸡脾位置,外脆,内嫩滑的鸡件,充满幸福的感觉🤗炸鸡有黄金咸蛋炸鸡,浓蒜炸鸡,蜜糖芥末香葱炸鸡,甜酸炸鸡 ,辣味炸鸡,柠檬柚子炸鸡😚🎈如果怕热气,仲有焗鸡选择,原味焗鸡、双重芝士焗鸡、香辣焗鸡😋满满的一盘无骨鸡好吸引,嗰皮又脆😍🎈我最锺意就系咸蛋黄炸鸡😋啲咸蛋黄均匀咁包住啲炸鸡,啖啖咸蛋香味,外皮炸得够香脆🤗🎈双重芝士焗鸡既cheese味真系好浓郁😙 d芝士粉布满焗鸡😆仲包仼饮pizza同埋小食,唔好以为任食质素麻麻,一啲都唔hea,韩式腌萝卜好正,紫菜薯条🍟系新鲜热辣辣炸起架😋海蜇酸酸甜甜😋

2020-07-12
  • 韩式炸鸡
  • 双重芝士焗鸡
2020-05-07 6736 浏览
冬天咁冻就好想食啲热辣辣嘅火锅,留意到铜锣湾「Sodam Chicken」新推出左个太阳芝士鸡锅,好吸引呢!在座几乎每枱客人都有叫呢个芝士鸡锅,果然好受欢迎啊!餐厅仲做紧晚上8点半後78折嘅优惠,好抵食呀!太阳芝士鸡锅🧀🍗鸡锅嘅炉边围满炸鸡及焗鸡,合共有四款,分别系:韩式炸鸡、双重芝士炸鸡、炭烧烟燻焗鸡及香辣焗鸡,每款各3件,合共12件,份量十足,适合同朋友开心share!炸鸡外皮金黄酥脆,内里嘅鸡肉仲好juicy,邪恶又好食!焗鸡则可品嚐到鸡肉嘅原汁原味,啖啖肉,鸡味好浓郁呢!热锅中间系鲜忌廉、三色芝士及少许香草🌿,店员表示开火後5分钟搅匀就可以熄火~芝士瞬间同鲜忌廉融为一体,拉丝效果非常吸引!入口香软棉滑,芝香四溢,同时带有忌廉奶香,将鸡肉沾上芝士一齐食会更加美味小食拼盘呢个拼盘小食以炸物为主,有炸鱿鱼圈、肠仔、薯条、紫薯番薯年糕。每款都好香口,最锺意系当中嘅炸年糕,口感Q弹好烟韧,颇有薯香🍠

太阳芝士鸡锅🧀🍗

小食拼盘

今天心血来潮想吃炸鸡知道附近有一间抵食炸鸡放题,成人$128,小童$68 任食,所以就同朋友去一试。餐厅环境很有韩国餐厅的感觉,流行的韩国背景音乐,热热闹闹的。餐厅设有自助水吧。炸鸡及焗鸡的分别在於炸鸡的粉比较厚,以及咬下去口感较脆,而焗鸡好像都是用炸的,只不过粉比较薄,相对咬下去的质感焗鸡的表面比较硬。个人感觉炸鸡较好吃。最喜欢的口味是咸蛋黄金焗鸡,咸蛋味香浓,鸡肉质感滑丝丝的。这个辣炸鸡的辣道是十级辣!吃完一口後整个口腔可喷火似的,非常刺激!甜酸炸鸡酱汁丰富,味道甜甜酸酸的,很滋味。他们的饮品都非常大杯,而且非常多冰,令到饮品够冻,能够即时降温及解热气。荔枝特饮配五粒软糖,甜丝丝的,好饮。左边是双重芝士焗鸡,芝士粉味道较淡,右边是韩风紫菜焗鸡,紫菜很多布满整个鸡件,好吃。鸡件大小适中,吃量不大的我吃八九件已经非常饱了,都可以嚐到大部分口味了。提子特饮附送雪条,冰冰凉凉的,满足。
今天心血来潮想吃炸鸡

餐厅设有自助水吧炸鸡及焗鸡的分别在於炸鸡的粉比较厚,以及咬下去口感较脆,而焗鸡好像都是用炸的,只不过粉比较薄,相对咬下去的质感焗鸡的表面比较硬。个人感觉炸鸡较好吃。

最喜欢的口味是咸蛋黄金焗鸡,咸蛋味香浓,鸡肉质感滑丝丝的。
黄金咸蛋焗鸡

喷火辣焗鸡

甜酸炸鸡酱汁丰富,味道甜甜酸酸的,很滋味。
甜酸炸鸡

荔枝特饮

提子特饮附送雪条,冰冰凉凉的,满足。

黄金咸蛋焗鸡
喷火辣焗鸡
甜酸炸鸡
荔枝特饮
提子特饮
今次系第二次黎食 第一次误打误撞食完$128(另加一)炸鸡放题觉得太满足 忍唔住再番黎食 今次仲要俾我见到韩国人都慕名而来添 巧眼光!!放题餐牌$128 炸鸡Pizza放题 (+$20 有埋焗鸡同小食放题) 另外有主菜半价同饮品买一送一优惠用餐时间90分钟 我挂住食都冇乜点影相继我上次食既经验 焗鸡系冇咁好食既 事关佢冇咗炸鸡应有既酥脆口感 而且冇高温炸走啲肥 焗鸡明显油啲同腻啲 冇咁好食又食唔得多但好盏鬼地佢将焗鸡同小食放埋一齐 变相迫我要+$20因为佢啲小食小食韩式酸萝卜必食!! 佢酸酸地同炸鸡特别夹 又解济 一定要嗌重点黎喇 炸鸡真系好出色 佢无骨 齐合香脆嫩滑於一身 外脆内软 高温炸走皮同肉中间层肥 食落罪恶感大减 仲有一层薄薄既酱汁 总有一款 系你既喜爱见到张单上我叫过既野食 都真系睇番都满足最後close shot我ending既原味炸鸡 巧大件呢

放题餐牌

用餐时间90分钟 我挂住食都冇乜点影相

见到张单上我叫过既野食 都真系睇番都满足

最後close shot我ending既原味炸鸡 巧大件呢

识我嘅朋友,都知道我系个韩迷!🛫好挂住以前喺韩国半夜三更,几个朋友出去食炸鸡嘅日子呀😆今日我就同朋友去佢推介嘅~Sodam,餐厅位於铜锣湾百乐中心,推出左烤鸡炸鸡pizza放题!餐牌上除咗有任食嘅炸鸡 烤鸡 pizza 沙律 薯条 和十款八款前菜 ,亦可以半价食主菜和买一送一嘅饮品,好抵!前菜特别推介牛油炒杂菌,牛油蒜蓉味香浓的,吵得非常香!喺度介绍几款个人特别喜欢嘅😆.~蜜糖芥茉香葱炸鸡嫩滑嘅炸鸡加入黄芥末,上面洒上香葱,整件鸡怖满蜜糖,香味满泻!.~蜜糖蒜香焗鸡同炸鸡一样,同样香甜香口 ,仲多左份炸蒜味,至爱🥰.~黄金咸蛋焗鸡整件鸡都布满咸蛋黄,绝无偷工减料,焗鸡亦非常香脆 脆度都唔输俾炸鸡✨order嘅pizza好正!一碟可以有齐四款口味的pizza,每款都有芝士拉撕效果,而且够晒热度,好新鲜!卖单每位都唔使$200蚊!CP值极高👍👍

前菜特别推介牛油炒杂菌,牛油蒜蓉味香浓的,吵得非常香!

喺度介绍几款个人特别喜欢嘅😆
~蜜糖芥茉香葱炸鸡
~蜜糖蒜香焗鸡
炸鸡一样,同样香甜香口 ,仲多左份炸蒜味,至爱🥰
~黄金咸蛋焗鸡

卖单每位都唔使$200蚊!
CP值极高👍👍
2020-10-16 0 浏览
每次番韩国🐥食炸鸡一定系指定动作!!!但当地炸鸡店实在太多选择~所以试极都未试匀得哂~而家等来等去都未有得飞~咁一於衬Happy Friday去试吓在地嘅着名嘅连锁炸鸡店Sodam Chicken~同fd嚟个『炸鸡焗鸡Pizza放题』开心吓😋😋.入座前探咗热再俾埋个口罩套~然後坐卡位唔会话逼逼埋埋坐~就算堂食都够安心😉放题餐牌都算多选择~食炸鸡前点咗前菜❲凯撒沙律❳、❲紫菜薯条❳同❲韩式辣拌海蜇❳开咗胃先🙂(海蜇好啱食追加咗两次)跟住叫咗当日pizza拼盘 ❲千岛加勒比薄饼、玛嘉丽塔皇后薄饼、热带风情薄饼、明虾水牛芝士薄饼❳每件细细块可以试哂咁多种口味☺️之後就入正题点鸡啦~我哋点咗每人一件甜酸炸鸡(甜酸酱汁挂面好易入口)、蜜糖芥茉香葱炸鸡(甜甜哋honey好好食)、浓蒜炸鸡(蒜香超入味)、黄金咸蛋炸鸡(Be个人最爱)、双重芝士焗鸡(好锺意面头啲cheese powder)、喷火辣焗鸡(真系喷火咪讲少)😋😋值得一赞嘅系~件件唔会太大~可以俾个胃试多几种味~一啖鸡一啖酸萝白去油腻感~睇落唔系食咗好多~但肚仔同心灵都好满足💛
每次番韩国🐥食炸鸡一定系指定动作!!!
2020-10-15 103 浏览
约咗细妹喺公司附近食lunch,佢话煲完韩剧好想食炸鸡,俾我搵到铜锣湾有间食炸鸡放题,於是我哋两个就去实地视察一下😂 All you can eat 真系啱晒我哋😋😋😋好彩我地早到达,避过左繁忙时间,拣到个窗边靓位。除左7款炸鸡任食外,仲有唔同味嘅焗鸡、pizza同小食🤟🏻 首选系黄金咸蛋炸鸡,佢炸得皮脆肉嫩之外,鸡皮用咸香汁包住,好滋味!另外都想推介一下韩风紫菜焗鸡,又系用无骨鸡脾肉去整,啖啖肉又唔油腻。佢啲Pizza同小食都好出色。Pizza每件嘅份量都系细细份,咁样我哋就可以试到好多唔同嘅口味,个 明虾水牛芝士味 好啱我爱Cheese之人😝食咁多肉梗系要食返啲菜啦,柚子醋沙律、牛油炒杂菌、蜜糖牛油粟米系好配搭,加埋个腌制得啱啱好味道嘅 韩式酸萝卜 就真系好配合个炸鸡主题🥳我地仲order左两杯特饮(买一送一),原来系超大杯,仲有软糖同埋雪条做陪衬,好特别呀🤩因为赶住返公司开会,所以我哋食左一个钟就走啦。但系我哋两个都捧住个肚离开🤪,好满足!

2020-10-14
  • 韩风紫菜焗鸡
自从喺韩国釜山食过正宗嘅韩国炸鸡之後,一直念念不忘,香港都吃过好几间卖韩国炸鸡嘅舖头,但系食过最好嘅,就系呢间!呢间啲炸鸡皮脆肉滑,而且非常多汁,每只炸鸡配个酱料都好特别,令人难忘,依家仲有星期一至五$98 ,75分钟任食炸鸡及Pizza,真系好值得试,呢间系百乐中心7楼,都同个朋友食过好多次,虽然今次价钱抵左,但系质素都有保证,喺OpenRice book枱,仲送25 AsiaMile 里数,真系超值! ! !今次任食系可以选择六种唔同味道嘅炸鸡,仲可以选择有几多件,结果我哋每样炸鸡试叫咗两件,仲可以重复点,点左餐10分钟内炸鸡已经上枱,真系快、靓、正,每人食六、七件炸鸡已经好饱, Pizza有四种味道,但系唔可以自己拣,系随机派发嘅,味道都唔错,如果每人加$20 ,仲可以小食任食添,但系我哋眼阔肚窄,食咗几件炸鸡同Pizza已经饱到唔郁得,唯有放弃啦😅但系嚟咗呢间舖头食嘢几次,发觉呢度啲侍应好似都唔系咁开心,唔知点解呢🙈

辣味炸鸡、柚子炸鸡、蛋黄炸鸡

柚子炸鸡、蜜糖葱炸鸡

不同味的Pizza

辣味炸鸡、柚子炸鸡、蛋黄炸鸡
柚子炸鸡、蜜糖葱炸鸡
不同味的Pizza
  • 三拼炸鸡
  • 蜜糖芥末香葱炸鸡
终於解放,可以安心少少出街食饭,当然要食放题贺一贺佢😃[✨首推✨]柠檬柚子炸鸡🍋,酸甜酸甜,仲有清新感觉,好开胃,肉质鲜嫩。黄金咸蛋炸鸡🍗,好多人中意食。 满满的咸蛋黄酱,皮脆到好似食紧簿脆咁,肉质结实。蜜糖芥茉香葱炸鸡🍯,第一次食炸鸡连葱一齐食,但京葱可以解腻而且口感上多层次,甜甜的,外脆内滑🥰辣味炸鸡🌶, 闻上去已经有香辣味,食落去系甜+辣。齿颊留辣☄️ 好过瘾! 我就觉得辣度系🌟🌟(如果满分系⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️),不过朋友不能吃辣就觉得好辣🤣 浓蒜炸鸡🍖,终於食到一款系咸的!😆😆 香蒜粒 + 浓缩蒜汁,大大满足感。为食猫表示就来饱到变肥猫了😂😂😂 任食来讲呢,系超抵! $128 任食炸鸡+Pizza 🍕,相信无乜其他地方可以做到。
终於解放,可以安心少少出街食饭,当然要食放题贺一贺佢😃

[✨首推✨]
柠檬柚子炸鸡🍋,酸甜酸甜,仲有清新感觉,
柠檬柚子炸鸡
好开胃,肉质鲜嫩。

黄金咸蛋炸鸡

黄金咸蛋炸鸡🍗,好多人中意食。
黄金咸蛋炸鸡
满满的咸蛋黄酱,皮脆到好似食紧簿脆咁,肉质结实。

蜜糖芥茉香葱炸鸡

为食猫表示就来饱到变肥猫了😂😂😂
蜜桃特饮
蜜糖芥茉香葱炸鸡
蜜桃特饮
2020-10-12 58 浏览
老公一向也喜欢吃肉,尤其吃鸡。 上次有机会经过这家Sodam Chicken 炸鸡焗鸡放题, 当然要来试一下。他们的放题basic套餐有炸鸡和一些小吃。 如果加20元可以再加焗鸡, 我们觉得焗鸡比较健康一点所以就加了20元。 餐牌的炸鸡和焗鸡款式种类繁多,焗鸡有蜜糖蒜香焗鸡,韩风紫菜焗鸡,喷火辣焗鸡,双重芝士焗鸡和原味焗鸡等等。我比较喜欢吃辣,所以当然要先试一个喷火辣鸡。 这个喷火辣鸡卖相非常吸引,皮脆肉厚,上面加了红色的辣酱再加点番茄洋葱等等。 喷火指数不少,果然名不虚传,大概有中辣。 吃了两件也有点出汗呢。这种辣是甜甜辣辣的, 非常惹味,喜欢吃辣的人可以试下。 焗鸡也做得出色, 鸡皮焗到脆卜卜, 由於焗的过程中能够保留水分在鸡肉里面,鸡肉肉质更加嫩滑。另外一个比较特别是双重芝士焗鸡, 这个跟喷火辣焗鸡那件鸡的部分是一样的, 不同的是上面的双重芝士粉。 用芝士来焗鸡也比较创新, 爱吃芝士的人可以试一下, 这个芝士应该是比较的matured 的,所以味道非常香浓, 配上嫩滑焗鸡,口感一流。除了焗鸡,我们还点了一些配菜,当中这个蘑菇杂菌做得比较出色。 非常香的牛油香味, 金菇菜茄杂菌吃起

除了焗鸡,我们还点了一些配菜,当中这个蘑菇杂菌做得比较出色。 非常香的牛油香味, 金菇菜茄杂菌吃起上来口感一流。

餐厅服务也非常细心, 店员会向我们解释放题的方式, 上菜时还介绍各类食物是什麽。

餐厅装修像韩国小店, 墙上有大电视播韩国k-pop,感觉气氛热闹。 适合年轻人和三五知己聚餐。
  • 喷火辣焗鸡
2020-10-11 0 浏览
超耐冇飞韩国 又就嚟冬天 真系好挂住韩国嘅炸鸡 嗰种系天寒地冻嘅日子 夜妈妈跑出去食炸鸡食到凌晨三点嘅回忆 真系令人好回味~~~无奈今时今日嘅环境 真系唔知几时可以去到旅行 除咗个人去staycation之外 个胃都要去下 staycation开心下~~~今个星期六 我就同大旧黎咗朋友推介嘅 呢一间任食烤鸡炸鸡pizza放题都食午餐 大概1点几嚟到 已经好多人 好彩我哋有预约到~~~坐低之後 我哋就好兴奋咁开始叫嘢食 个餐牌都有好多嘢食 任食嘅话就主要系炸鸡 烤鸡 pizza 沙律 薯条 同一啲前菜 如果仲想食丰富啲嘅话 佢哋亦可以以半价加点部份菜式 饮品亦都系买一送一嘅 整体价钱都好抵~~~喺八款炸鸡里面 我最锺意嘅就系蜜糖芥茉香葱炸鸡 香香甜甜嘅蜜糖 加埋少少辣嘅芥末 仲有非常香嘅香葱味 令嫩滑嘅炸鸡味道更上一层楼 如果有埋oppa喂我食就正啦~~~而焗鸡佢哋都有七款咁多 我最锺意嘅就系蜜糖蒜香焗鸡 同埋黄金咸蛋焗鸡 前者香甜 後者有特色 而且佢哋嘅焗鸡亦都非常香脆 脆度一啲都唔输炸鸡~~~前菜方面 蜜糖牛油粟米就好似佢个名咁香甜 牛油炒杂菌也是牛油香浓浓的 另外柚子醋沙律🥗也是我
~~~
前菜方面 蜜糖牛油粟米就好似佢个名咁香甜 牛油炒杂菌也是牛油香浓浓的 另外柚子醋沙律🥗也是我的favorite 酸酸的 冰冰的 很是开胃
~~~
最後他们的pizza味道也有惊喜 虽然几种口味的pizza食落味道不是差太远 但每种都有大量芝士 简直是芝士爱好者的天堂 整体都无失望
推荐度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
Sodam Chicken (铜锣湾)
铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼
2020-10-07 116 浏览
🇭🇰🐔性价比高韩式炸鸡放题🐔系列‼$128任食炸鸡👀—▫️餐厅:Sodam Chicken▫️地点:全香港只有1️⃣间分店📍 铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼(港铁铜锣湾站 A 出口, 步行约1分钟; 铜锣湾港铁站A出口)▫️营业时间⏰:星期一至四 11:00 - 23:30星期五至六 11:00 - 00:00星期日 11:00 - 23:30▫️价钱:~$100+—美味:🐔🐔🐔🐔环境:🐔🐔🐔🐔价钱:💰💰💰+0.5💰—👧🏻又再去咗食韩式炸鸡🐔🐔🐔就黎变肥婆😔😔依间炸鸡店最近有放题优惠🤩🤩$128(成人)$68(小童)任食炸鸡🍗同pizza🍕限时90minutes🤓有成10款味道🤩🤩好jeng😍😍最重要系款款鸡肉都好滑,炸皮好脆🍗无夸张☺️☺️加$20仲有埋任食小食同焗鸡👀不过👧🏻觉得$128都够晒😍—推荐既🍗口味📍甜味方面🌟柠檬柚子炸鸡🍋(甜甜地,好易入口,仲有柚子丝)🌟甜酸炸鸡📍咸味🌟黄金咸蛋黄炸鸡(够足料☺️好多咸蛋黄,一黎就闻到好香🤩)🌟浓蒜炸鸡(蒜味浓到好吸引,仲超香💕)🌟双重芝士焗鸡(一大堆芝士粉系上面,好夹😻)📍辣味🌟喷火辣炸鸡🌶🌶🌶🌶🌶(👧🏻挑战成功💕钟意辣既真系要试)—#好西 #打卡#so
🇭🇰🐔性价比高韩式炸鸡放题🐔系列

环境:🐔🐔🐔🐔
价钱:💰💰💰+0.5💰

推荐既🍗口味
📍甜味方面
🌟柠檬柚子炸鸡🍋(甜甜地,好易入口,仲有柚子丝)
🌟甜酸炸鸡

📍咸味
🌟黄金咸蛋黄炸鸡(够足料☺️好多咸蛋黄,一黎就闻到好香🤩)
🌟浓蒜炸鸡(蒜味浓到好吸引,仲超香💕)
🌟双重芝士焗鸡(一大堆芝士粉系上面,好夹😻)

📍辣味
🌟喷火辣炸鸡🌶🌶🌶🌶🌶(👧🏻挑战成功💕钟意辣既真系要试)

#好西 #打卡#sodamchicken #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #coffee #cwb #cwbchickwn #bestoftheday #amy_in_cwb #炸鸡放题 #铜锣湾 #韩式炸鸡 #炸鸡 #hongkong
2020-10-07 86 浏览
好想食🐔炸鸡啊!!!已经耐到唔记得对上果次系几时食啦🙈。.一於约埋朋友齐齐食炸鸡先得,咁耐冇食当然要食返够本先得,咁就要食炸鸡放题先得啦。.Sodam Chicken 炸鸡🍗好多款式可以拣,我哋拣左黄金咸蛋炸鸡🍗、蜜糖芥末香葱炸鸡🍗、甜酸炸鸡🍗,另外叫埋双重芝士焗鸡🧀、蜜糖蒜香焗鸡🍯,两款焗鸡试下。.上菜速度都几快,等左一阵新鲜热辣嘅炸鸡来了😍🍗,炸鸡大大件炸到金黄脆卜卜,外脆内嫩鸡肉肉质保持嫩滑,食落啖啖肉真系好正。特别推介黄金咸蛋炸鸡🍗,有浓浓咸香,炸鸡又布满咸蛋黄。.焗鸡冇咁热气叫俾莹莹食嘅,一样有惊喜😌。双重芝士焗鸡🧀超级多芝士,芝士迷唔好错过,蜜糖蒜香焗鸡🍯甜甜嘅焗鸡令到莹莹食到唔停口。.小食方面叫左紫菜薯条🍟同韩式辣拌海蜇,脆卜卜薯条咸咸地惹味,韩式辣拌海蜇辣得够过瘾而海蜇爽口弹牙。.饮品买一送一,有啤酒🍻、果汁🍹特饮选择,仲要💰$58一杯大大杯,真系抵饮都爆,叫左两杯🌼菊花蜜特饮,清清热🤪。.虽然系放题但质素都好高,价钱又唔贵💰,位置又方便易搵,坐得又舒服,下次再同朋友一齐再食过先😋。.好味指数:😋😋😋😋4/5推介指数:😋😋😋😋4/5抵食指数:😋😋😋😋4/5.🍽 Soda
好想食🐔炸鸡啊!!!已经耐到唔记得对上果次系几时食啦🙈。

好味指数:😋😋😋😋4/5
推介指数:😋😋😋😋4/5
抵食指数:😋😋😋😋4/5
🍽 Sodam Chicken (铜锣湾)
📍铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼
2020-10-04
  • 菊花蜜特饮
  • 紫菜薯条
2020-09-23 345 浏览
到韩式餐厅食炸鸡,一般都很贵,看到这间炸鸡pizza放题只需要$98,就很想来试一试。这里的炸鸡块是无骨鸡髀肉,炸得皮脆肉嫩,放题可以任选七种口味,如果想试其他口味的焗鸡或者小食可以加$20,我们二人同行,七款鸡中每款点了两块一试,再加一客韩式薄饼,由於炸鸡颇为大块,所以吃七件已经很饱。其中我最欣赏的有黄金咸蛋炸鸡,炸鸡皮上配上咸蛋黄味,正!柠檬柚子炸鸡也很好味,果味可以消滞,有清新感觉。起初担心pizza会太饱肚,但这里的pizza细细件很好味,也没有腻滞感。放题不包饮品,但特饮有买一送一,我们点了荔枝特饮,$58两杯大大杯的,配合炸鸡来吃,清凉消滞。加一之後平均每人140元,不能算是超值之选,但价钱公道、味道好,都值得再回头光顾。
这里的炸鸡块是无骨鸡髀肉,炸得皮脆肉嫩,放题可以任选七种口味,如果想试其他口味的焗鸡或者小食可以加$20,我们二人同行,七款鸡中每款点了两块一试,再加一客韩式薄饼,由於炸鸡颇为大块,所以吃七件已经很饱。其中我最欣赏的有黄金咸蛋炸鸡炸鸡皮上配上咸蛋黄味,正!柠檬柚子炸鸡也很好味,果味可以消滞,有清新感觉。起初担心pizza会太饱肚,但这里的pizza细细件很好味,也没有腻滞感。
2020-09-11