餐厅: Sodam Chicken
优惠: 食饭可赚里和用里?快点订座吧!
用「里数加现金」付款,最高可赚$4=3里。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 会员每次赚取「亚洲万里通」里数之消费上限为HKD10,000。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费HKD4即可赚1里数。
  • 渣打国泰Mastercard®持卡人凭卡于伙伴餐厅签账消费,除可享基本餐饮类别之合资格签账HKD4=1里数奖赏及餐膳里赏HKD4=1里数奖赏外,于星期五、六及日的餐饮签账更可赚取额外HKD4=1里数奖赏("联营信用卡餐饮签账里赏"),合共获享HKD4=3里数。
  • 通过交易赚取里数时,不可使用与伙伴餐厅有关的其他推广或折扣优惠。请于惠顾前先向有关餐厅查询。
  • 赚取的里数(包括餐膳里赏及渣打国泰Mastercard餐饮签账里赏)将于认可餐膳消费交易后7个工作天内存入会员的账户。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
2021-08-26 810 浏览
//< Sodam Chicken >小编第一次食炸鸡放题,超级欣赏呢到系可以续件续件鸡咁order,而且size适中~ 变相可以食到唔同款色味道既鸡🐔小食亦都有解腻既沙律、泡菜、菠菜等,细细碟唔会浪费😆————————————- 炸鸡+焗鸡+额外口味+pizza+小食放题 $128+$28 -基本上焗鸡、炸鸡都唔错~ 里面仍然嫩滑唔乾~ 重点系全部上台个阵都热辣辣架🥰浓蒜炸鸡🧄推荐!😍 蒜味超啱小编口味,重点系唔会食到口臭🤣🤣甜酸炸鸡呢款我同🐤小编都觉得有少少辣,感觉似系甜辣炸鸡~ 同平时食开既味道相似,甜甜酸酸几开胃😊蜜糖蒜香炸鸡 推荐!呢款甜甜脆脆咁,蜜糖份量唔少,配上粟米🌽片几夹~唯独系蒜香味无咩,应该系因为佢只靠蒜粉调味~柠檬柚子炸鸡柚子同柠檬sauce 都俾得好慷慨😆 好似饮紧柠檬柚子蜜咁~清新嘅酸甜味🤩韩风紫菜焗鸡呢个几特别,有齐紫菜同海苔,所以味道几浓郁!唔知点解小编二人都觉得呢个系辣辣地,唔知系咪捞倒其他鸡嘅味😂 黄金咸蛋焗鸡呢个都唔错,咸蛋沙沙地,好邪恶但系滋味十足😝比起炸鸡无咁heavy!黄金咸蛋炸鸡味道同上面焗鸡差唔多,虽然佢炸鸡唔会好油,但系小
< Sodam Chicken >

————————————

浓蒜炸鸡🧄
推荐!😍 蒜味超啱小编口味,重点系唔会食到口臭🤣🤣

甜酸炸鸡

蜜糖蒜香炸鸡

韩风紫菜焗鸡

黄金咸蛋焗鸡

黄金咸蛋炸鸡

味道同上面焗鸡差唔多,虽然佢炸鸡唔会好油,但系小编觉得焗鸡再好味d😇

BBQ香辣焗鸡
呢个味道小编觉得比较strong!同埋都比较辣~ 食唔到辣既就未必适合你喇🤓

双重芝士焗鸡

呢个一上台就闻到好浓既芝士粉味😎 食落主要咸咸地~味道不错,正常发挥~

暹罗花生炸鸡🥜
呢个系特别口味!!好搞笑,食落口甜甜地,带有浓厚花生香!第一口味道令我联想到夹饼🤪🤪 想试下创新口味既不妨试试~

冬阴功焗鸡
呢个冬阴功味都几香,唔算好辣,而且几夹!唔错唔错🥳

Pizza🍕

Pizza无记错既系6寸~ 一份已经包左四只味!属於平时一般食到既饼底,不厚不薄~ 味道中规中矩,过下口瘾都唔错😚

小食

小食小编就唔续个续个讲喇,正常水平啦~ 唯独水冷面觉得麻麻地,相对上比较淡😮 建议大家叫蜜糖牛油粟米🌽啊蔬菜🥬啊解下腻都唔错~
————————————
评分:7.3/10
地址:铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼
营业时间:11:00-22:00

#sodamchicken #hksodamchicken #sodamchickenhk #炸鸡放题 #韩国菜 #铜锣湾美食 #铜锣湾必食 #铜锣湾韩国菜 #香港美食 #美食博客 #香港美食地图 #香港美食推介 #hkfoody #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodgram #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfood #🐷🐤韩国菜🐷🐤铜锣湾
今日同个朋友仔嚟咗铜锣湾,见到百乐中心呢间sodam chicken,个肚仔又好有capacity,所以就决定要嚟食个丰富嘅放题😍炸鸡焗鸡Pizza小食放题(成人) (@$156)炸鸡:蜜糖芥末口味好好食,浓浓嘅酱汁布满金黄酥脆嘅表皮,香甜可口;浓蒜口味都相当浓郁,啱晒锺意重口味嘅buddy😍但不得不提嘅系鸡肉好鲜嫩,炸得好有水准,肉汁完美锁实,所以咬落啖啖都好juicy🤤焗鸡:蜜糖同咸蛋味道都份外出色,个人锺意咸蛋多啲,咸香味香,更能突出鸡肉嘅鲜味😆同埋虽然系焗鸡,但是鸡皮都ok香脆,口感十足😚小食:选择都几多选择,个人几锺意芝麻菠菜同韩式辣拌海蜇,芝麻菠菜清新,可以一解炸鸡嘅油腻;海蜇辣辣,而且脆身爽口嘅口感一上不能欲罢,一啖接一啖😚;紫菜薯条都好正,大气粗身,软绵香口,好好食啊😋饮品:叫咗朱古力冰沙同士多啤梨冰沙(+$75),冰沙细滑,甜蜜满载,配搭炸鸡一流😋迟啲想再食韩国炸鸡会再嚟食,上菜速度快,同埋满足到捧住个肚仔走😋
炸鸡焗鸡Pizza小食放题(成人)

炸鸡焗鸡Pizza小食放题(成人) (@$156)

蜜糖芥末炸鸡

凉拌水冷面

士多啤梨冰沙
朱古力冰沙

2021-07-18
炸鸡焗鸡Pizza小食放题(成人)
蜜糖芥末炸鸡
朱古力冰沙
  • 韩式凉拌水冷面
  • Pizza
2021-07-19 1482 浏览
见到sodam chicken出左炸鸡焗鸡+Pizza放题,而且饮品仲有得买一送一😚😚$128 就有炸鸡同pizza放题,有8款经典口味 。而$156就额外加上焗鸡、特别味道炸鸡同小食😆首先讲讲炸鸡,全部都好热辣辣!上碟时都冒上香气及白烟芫荽炸鸡 - 今期的特色炸鸡,除了铺有炸芫荽之外,炸鸡底部都有鲜芫荽,食嗰时大大减低左肉的腻感柚子炸鸡 - 清新之选,柚子酱的分量好足够,酸酸甜甜黄金焗鸡- 个人觉得是最正的一款鸡,蛋黄味香浓不乾身,鸡身亦十分细滑。可惜始终太邪恶,不敢吃太多😆喷火辣焗鸡 - 辣酱有强大後劲,餐牌上亦有 🌶 x 5,喜欢可挑战多几件😝墨西哥风味焗鸡 - 有不错的烟燻味,焗鸡的水准有惊喜除左鸡以外都有其他选择~ Pizza一个有四款口味,每款一块,可以轻尝。另外都有大约十款小食,其中不断encore 3 样;麻油海哲、菠菜同泡菜😍饮品买一送一後约$30左右。葡萄特饮有冰条,融化後有多一层次的味道,而菊花特饮都感觉可以清下热气😋

首先讲讲炸鸡,全部都好热辣辣!上碟时都冒上香气及白烟

柚子炸鸡 - 清新之选,柚子酱的分量好足够,酸酸甜甜

墨西哥风味焗鸡 - 有不错的烟燻味,焗鸡的水准有惊喜

2021-07-11
2021-05-13 5862 浏览
喺某社交平台有广告旺角买炸鸡放题,心郁郁想食,就搵吓铜锣湾有冇先!又真系搵到喎🤣🤣地点仲要唔难搵添😚😚‘Sodam Chicken’ $120任食8款冇骨炸鸡🍗+Pizza 🍕,佢可以再+$20加配任食焗鸡加小食,但今次我同🤴🏻就冇加啦,鸡件细细件,可以试晒佢所有嘅味道!😄😄~~~甜酸炸鸡🍗~~~正常甜酸味🙂🙂~~~蜜糖🍯芥末香葱炸鸡🍗~~~香葱味重过蜜糖味,食唔到芥末味😀😀~~~辣味炸鸡🍗~~~微辣,辣味可以再重手啲😊😊~~~黄金咸蛋炸鸡🍗~~~咸蛋味好突出,有啲‘漏’,食一件已经够啦😇😇~~~柠檬🍋柚子炸鸡🍗~~~最好味呢个,因为柠檬🍋酱可以解腻,食多几件都OK呀~~~浓蒜炸鸡🍗~~~蒜香味重😁😁~~~大阪烧炸鸡🍗~~~(期间限定)系章鱼小丸子🧆味,味道几特别😚😚~~~星洲咖喱炸鸡🍗~~~(期间限定)以为系星洲炒米嘅味,但只食到咖喱味😅😅~~~四味pizza🍕~~~点都要食返淀粉质野‘浪’下个胃,Pizza🍕细细个但有4款味道,好唔好味?我哋共叫咗四个罗🤣🤣下次如果再想食我同🤴🏻一定会+$20食埋个焗鸡🍗同小食🥳🥳
地点仲要唔难搵添😚😚

~~~甜酸炸鸡🍗~~~
正常甜酸味🙂🙂
~~~蜜糖🍯芥末香葱炸鸡🍗~~~
香葱味重过蜜糖味,食唔到芥末味😀😀
~~~辣味炸鸡🍗~~~
微辣,辣味可以再重手啲😊😊
~~~黄金咸蛋炸鸡🍗~~~
咸蛋味好突出,有啲‘漏’,食一件已经够啦😇😇
~~~柠檬🍋柚子炸鸡🍗~~~
最好味呢个,因为柠檬🍋酱可以解腻,食多几件都OK呀
~~~浓蒜炸鸡🍗~~~
蒜香味重😁😁

~~~大阪烧炸鸡🍗~~~(期间限定)
系章鱼小丸子🧆味,味道几特别😚😚
~~~星洲咖喱炸鸡🍗~~~(期间限定)
以为系星洲炒米嘅味,但只食到咖喱味😅😅

~~~四味pizza🍕~~~
下次如果再想食我同🤴🏻一定会+$20食埋个焗鸡🍗同小食🥳🥳
2021-04-22
2021-05-02 4363 浏览
Sodam Chicken🐓既炸鸡 x Pizza放题真系邪恶到无朋友😈平日$98就可以任食75分钟,一百蚊都唔驶真系抵到crazy🤩 假日都只系$128咋,加多$20仲可以食埋焗鸡同小食,全部无限追加🤗伪韩妹子今次真系开心屎了💖 虽然放题唔包饮品🍹但都系买一送一优惠,一样抵呀!·Annie概括讲下几款钟意嘅同大家开心share下😻炸鸡一定要点最邪恶既黄金咸蛋口味😍 炸鸡本身已经邪恶,加埋黄金咸蛋真系达到顶点🈵️ 咸蛋黄炒到微微起沙,咸蛋黄油好香,好好味😋仲有颜色🔴红卜卜既甜酸口味,甜甜酸酸好开胃💥 够哂惹味! 而焗鸡感觉上无咁热气😽 肉汁喺焗制过程中锁住肉汁💦 食落更加juicy。个人喜欢双重芝士口味🧀 double cheese绝对满足到我哩个芝士控😍Pizza🍕同样出色,一set 4款一次过上样样都有得试👍薄批脆边配料足,细细件仲可以食多几件添~·🍗炸鸡(无骨)❥韩式炸鸡(原味)❥甜酸炸鸡❥蜜糖芥末香葱炸鸡❥辣味炸鸡❥黄金咸蛋炸鸡❥柠檬柚子炸鸡❥浓蒜炸鸡******************************🍕PIZZA(款式按当天餐厅供应决定)❥千岛加勒比薄饼❥玛嘉丽塔皇后薄

Annie概括讲下几款钟意嘅同大家开心share下😻

🍗炸鸡(无骨)

❥韩式炸鸡(原味)
❥甜酸炸鸡
❥蜜糖芥末香葱炸鸡
❥辣味炸鸡
❥黄金咸蛋炸鸡
❥柠檬柚子炸鸡
❥浓蒜炸鸡
🍕PIZZA(款式按当天餐厅供应决定)

❥千岛加勒比薄饼
🐔焗鸡

❥蜜糖蒜香焗鸡
❥韩风紫菜焗鸡
❥喷火辣焗鸡
❥首尔风味焗鸡(原味焗鸡)
❥双重芝士焗鸡
❥ BBQ香辣焗鸡
❥黄金咸蛋焗鸡
2021-02-20
  • 黄金咸蛋炸鸡
2021-09-15 0 浏览
.📍Sodam Chicken 📍香港铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼有谁和我一样太久没吃到炸鸡就会浑身不舒服😂所以今天要来吃炸鸡放题,吃一波爽的👀这间的炸鸡+Pizza放题收费是128hkd🥰想要焗鸡和小食的话加28hkd(当然要加,毕竟加起来还是比我在外面单点便宜👀)我一直最爱的是黄金咸蛋炸鸡和BBQ香辣焗鸡,炸鸡挂满咸蛋黄酱,每一口都是大满足,咸咸的味道和沙沙的口感😋BBQ辣酱算是小辣很惹味🥰每次来必点🔥现在有期间限定的暹罗花生炸鸡和冬荫公焗鸡,花生酱是滑顺没颗粒感的,味道咸咸甜甜很有层次,冬荫公微酸微辣,鸡肉嫩滑多汁💦很创新的味道🥰小食的部分我最推荐的是芝士薯条,粗薯条刚上桌很烫嘴,而且芝士的味道也很突出🥰炸饺子的皮好脆,里面是粉丝猪肉馅🥰Pizza一份有4个味道🥰一次满足三心两意的你,面包体比较松软,个人最喜欢千岛酱加勒比海那款,因为有加千岛酱就是赞😍
📍Sodam Chicken
📍香港铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼

2021-08-29
炸鸡🍗食一只已经够guilty,何况系任食炸鸡??ok,完全满足晒guilty pleasure,食到我喉咙on fire🥵。炸鸡 + pizza 放题先 $128 ,唔够?再加$28食埋额外口味 + 小食放题罗O( `_´)乂(`_´ )O!鸡可以一只一只咁叫,我全部都要!!!鸡件一律无骨,食起嚟方便,俾埋手套🧤你拎住食够晒有feel。鸡肉鲜嫩,炸粉厚度适中,将肉汁完美锁住,咬落非常松脆,啖啖都juicy。一口气试晒全部味之後,同闺蜜一致赞同炸鸡比焗鸡出色,以下精选我地嘅best picks!🔆暹罗花生炸鸡 (期间限定)上面有调味过嘅花生酱,食落好有东南亚风味•黄金咸蛋焗鸡咸蛋黄炒到微微起沙,非常香口,同松脆嘅外皮好夹。•柠檬柚子炸鸡甜甜酸酸清新嘅配搭,柑橘果香中和咗炸鸡嘅油腻感,食唔停口!•香草青柠炸鸡同柠檬柚子味道相近,但呢个汁更杰身更甜,似乳酪嘅质感。•蜜糖蒜香焗鸡香甜嘅蜜糖令鸡肉更嫩口,面头嘅粟米片为焗鸡增添多重口感。•浓蒜炸鸡蒜味极浓烈,完全系蒜蓉扇贝上面啲蒜嘅味,重口味之选。•pizza一碟薄批pizza分咗四份唔同味道,利申食完已经唔记得。脆边、配料足,味道正常但有得拉

鸡可以一只一只咁叫,我全部都要!!!

🔆暹罗花生炸鸡 (期间限定)
上面有调味过嘅花生酱,食落好有东南亚风味

•黄金咸蛋焗鸡
咸蛋黄炒到微微起沙,非常香口,同松脆嘅外皮好夹。

•柠檬柚子炸鸡
甜甜酸酸清新嘅配搭,柑橘果香中和咗炸鸡嘅油腻感,食唔停口!

•香草青柠炸鸡
同柠檬柚子味道相近,但呢个汁更杰身更甜,似乳酪嘅质感。

•蜜糖蒜香焗鸡
香甜嘅蜜糖令鸡肉更嫩口,面头嘅粟米片为焗鸡增添多重口感。

•浓蒜炸鸡
蒜味极浓烈,完全系蒜蓉扇贝上面啲蒜嘅味,重口味之选。

•pizza
一碟薄批pizza分咗四份唔同味道,利申食完已经唔记得。脆边、配料足,味道正常但有得拉丝,可叫一份试下。

⠉̮⃝︎︎小食多滋味
•芝麻菠菜:菠菜充满麻油香~
•凉拌水冷面:个汁酸酸地但怪怪的,可skip。
•韩式辣拌海蜇:海蜇弹牙,酱汁开胃。
•柚子醋沙律,清爽解腻,食菜好呀!

所有饮品买一送一,我地想专心吃鸡怕太饱就无叫,见隔离嗰啲劲大杯,见到都觉得饱。
2021-08-23
  • 黄金咸蛋焗鸡
  • 柠檬柚子炸鸡
  • 香草青柠炸鸡
  • 蜜糖蒜香焗鸡
去炸鸡店每款口味起码一份上,点满足到想试多几款嘅我🤓,好彩搵到「Sodam Chicken」嘅炸鸡放题,十几款炸鸡焗鸡口味任你拣,Pizza同小食任食😮!主菜半价😧!饮品买一送一😱!————————————————👅 炸鸡+Pizza放题($128+$28升级)无论炸鸡同焗鸡都系冇骨㗎,啖啖肉食得好爽!即叫即制热辣辣,小心烫口喔🌬~每件唔系好大嚿,可以试多几款味🤤,焗鸡比炸鸡juicy啲~🔸炸鸡类👍🏻 蜜糖芥末香葱炸鸡:锺意呢款酱汁💓,调味偏清爽,加埋葱丝更fresh👍🏻 暹罗花生炸鸡(新口味):一啖咬下系花生酱香🥜,少见而有特色嘅味道👍🏻 黄金咸蛋炸鸡:甘香咸蛋粒🥚,邪恶又难以抗拒👍🏻 甜酸炸鸡:酱汁偏甜口🇰🇷,经典韩国口味.🔸焗鸡类👍🏻 冬阴功焗鸡(新口味):酸辣青柠味好入味,忍唔食多件🍋👍🏻 双重芝士焗鸡:双色芝士粉🧀,芝味浓郁🔸Pizza👍🏻每次叫一份就会上晒四款口味,好在Pizza细细个,一次过试晒啦🍕! 左上系玛嘉丽塔皇后薄饼,右上系明虾水牛芝士薄饼,右下系千岛加勒热带风情,各有各特色🔸小菜类👍🏻 一定要叫啲韩国配菜😝,食炸鸡点少得酸甜嘅腌萝卜,叫埋水冷面同柚子醋沙律开开胃

————————————————
👅 炸鸡+Pizza放题($128+$28升级)

🔸炸鸡
👍🏻 蜜糖芥末香葱炸鸡
锺意呢款酱汁💓,调味偏清爽,加埋葱丝更fresh
👍🏻 暹罗花生炸鸡(新口味):
一啖咬下系花生酱香🥜,少见而有特色嘅味道
👍🏻 黄金咸蛋炸鸡
甘香咸蛋粒🥚,邪恶又难以抗拒
👍🏻 甜酸炸鸡
酱汁偏甜口🇰🇷,经典韩国口味
🔸焗鸡类
👍🏻 冬阴功焗鸡(新口味):
酸辣青柠味好入味,忍唔食多件🍋
👍🏻 双重芝士焗鸡:
双色芝士粉🧀,芝味浓郁

🔸Pizza

🔸小菜类
👅 啤酒($75 买一送一)
👍🏻蜜桃啤酒甜甜地又少咗啤酒苦涩味🍑,似恋爱嘅感觉~热情果啤酒第一啖好重果味,酸酸地好开胃🍹!见到隔离叫咗特饮,几igable喎

🚩总结:实现任食韩国炸鸡嘅梦想🍗
🌟注意:用餐时间90分钟
📍 Sodam Chicken
地址:铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼
🗺地区:#bem铜锣湾
📥分类:#bem韩国菜
💰人均消费:#bem_101至200蚊
呢排成日都好想食炸鸡 一个礼拜食咗几日韩国嘢😂迟吓会share更多资讯俾大家 记住留意啦两个人食嘅话 一碟炸鸡都差唔多成两百蚊再加埋一两个嘢食 闲闲哋都要几百蚊落楼🥲所以有阵时 会prefer 食炸鸡放题多啲🥰今次食嘅呢一间 我觉得相对系比较平嘅平时喺OpenRice或者其他app都会做一啲promotion😍之前试过买一送一炸鸡或者其他折扣所以计落价钱都比较抵食👍👧🏻 #feiching_foodie韩国野👦🏻🌟Sodam chicken 炸鸡+焗鸡+小食+pizza放题 $156/p.p.今次食比起对上一次 多咗几款炸鸡暹罗花生炸鸡🍗同埋冬阴功焗鸡炸鸡全部都系无骨嘅每次都系一旧一旧咁样叫咁就可以试多少少味🌟蜜桃特饮 $58🌟蓝橙乳酸 $58每次食亲炸鸡 都会想要番杯冻嘢饮虽然放题冇包埋嘢饮 但系饮品佢都有做买一送一 蜜桃特饮几特别 竟然放咗一个彩虹雪条喺入面😍总括嚟讲 呢个价钱可以食到咁多个种类嘅炸鸡同埋小食 都唔可以要求太多 已经好唔错 放题时间系90分钟 唔会话太短都OK🤣📌 Sodam Chicken (铜锣湾)铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼🚇港铁铜锣湾站 A出口 步行约1分钟
呢排成日都好想食炸鸡 一个礼拜食咗几日韩国嘢😂

咁就可以试多少少味

🌟蜜桃特饮 $58
🌟蓝橙乳酸 $58
每次食亲炸鸡 都会想要番杯冻嘢饮

📌 Sodam Chicken (铜锣湾)
铜锣湾耀华街3号百乐中心7楼
🚇港铁铜锣湾站 A出口 步行约1分钟

等候时间🕰 0 mins
📍#铜锣湾
讲到香港人气韩式炸鸡店,都好难唔数呢间Sodam Chicken。本身一向都对放题任食质素抱怀疑既态度,但系网上见到海量好评,所以都犹豫左好一阵子先订台。如果直接跳总结既话,呢间Sodam Chicken性价比确令我喜出望外。.环境:餐厅系铜锣湾中心地段,系时代广场後面一座商业大厦。餐厅虽然唔大,但座位都算几阔落。餐厅硬件质素对得起个价钱有余。.价格:基本炸鸡任食套餐:成人💲128 (90分钟) ,小童只需要 💲68。包任食6款基本炸鸡+1款期间限定炸鸡。另外仲有4款PIZZA。再豪气少少,每位加多💲28可以试多7款唔同既焗鸡+ 1款期间限定焗鸡,仲有十数款既小食任拣。任食黎讲,叫个足料版连加一每位都唔超过💲180,其实系坊间随便去一间韩式炸鸡店随意叫两三款炸鸡都已经会比佢贵。.服务:地方唔算大但人手足够,上菜速度极快唔会浪费呢90分钟。.食物:讲完价钱其实最重要都系睇食物质素。款式太多,同朋友两个人连每款试一件都未可以做到,只能试下自己喜欢既款式。炸鸡焗鸡大同小异,主要分别系邪恶酱料。.炸鸡皮脆,炸粉唔算厚,即炸热腾腾上,咬开鸡肉嫩滑仲有肉汁。炸鸡焗鸡全部无骨,淡淡肉。呢到人流多流量
环境:
价格:
服务:
地方唔算大但人手足够,上菜速度极快唔会浪费呢90分钟。
食物:
炸鸡皮脆,炸粉唔算厚,即炸热腾腾上,咬开鸡肉嫩滑仲有肉汁。炸鸡焗鸡全部无骨,淡淡肉。呢到人流多流量快,新鲜程度一定有保证。
随意讲下几款较深印象款式:
1️⃣期间限定款色既暹罗花生烤鸡 - 花生酱好香,浓浓花生味
2️⃣香草青柠炸鸡 - 绝对系今晚既VIP,同朋友一致认为呢款最好食,个青柠汁酸酸甜甜解油腻
3️⃣柠檬柚子炸鸡 - 用左柚子酱,略觉偏甜但朋友大爱一次过点左4件慢慢食
4️⃣黄金咸蛋炸鸡 - 浓味邪恶之选一定唔少得咸蛋黄酱,好好食但佢邪恶既程度唔会够胆开怀畅食
5️⃣浓蒜炸鸡 - 蒜香味浓,岩我呢类锺意蒜既朋友
6️⃣冬荫公焗鸡 - 系焗鸡版本既期间限定款式,呢款个样相对地平凡好多无浓浓既汁垫底,冬荫公唔太出
另外仲有4款🍕Pizza🍕:千岛海鲜、热带风情、明虾水牛芝士同玛嘉丽塔皇后薄饼。相对炸鸡,PIZZA 水准无咁高因为始终唔系主打项目。还好佢一份只系一个细细件各一俾大家试下,两啖一件好快KO。
叫得太多炸鸡小食类别只能够浅嚐一下,叫左韩式萝卜同韩式泡菜解腻,仲口痕试左佢既紫菜薯条。
套餐无包野饮,饮品买一送一,两杯都属於 King Size 绝对一杯都够饮到尾。叫左提子特饮,上面有支Appolo 三色雪条几得意。另外叫左士多啤梨沙冰,打卡系数高偏甜。
总结:承上文,以地段、服务、价格同食物质素来讲,性价都令人满意。
⭐️4/5
不专业食评 nei.foodie
冬荫公焗鸡
暹罗花生烤鸡  &  香草青柠炸鸡
Pizza
冬荫公焗鸡
暹罗花生烤鸡  &  香草青柠炸鸡
话说上网搵吓铜锣湾有咩好嘅放题之际,见到有间放题以炸鸡为主题,好似几吸引,一於相约好友去试呢日中午嚟到,目测都坐咗7成客,有2 人枱有4人枱,感觉几friendly形式系90分钟放题,包炸鸡+pizza,另+$28 就再包埋额外口味炸/焗鸡同小食,建议加埋▶️香草青柠炸鸡/辣味炸鸡/甜酸炸鸡 - 脆浆炸到非常脆,而鸡肉都好有肉味,味道就各有特色,我自己就较喜欢甜酸味▶️黄金咸蛋炸鸡/浓蒜炸鸡 - 两者我自己就较喜欢咸蛋味,但会有少少黐口▶️芝士粉薯条/炸饺子 - 薯条劲多芝士粉,锺意食芝士嘅朋友记得点。炸饺子就皮脆肉嫩,必点之选▶️芝麻菠菜/蜜糖牛油粟米 - 正正常常,食落都几清新▶️薄饼 - 每4份1 格有唔同口味,一次过满足晒4个愿望▶️韩式酸萝卜/韩式辣拌海蜇 - 酸萝卜好爽口,海蜇少少辣咁都几惹味▶️黄金咸蛋焗鸡/冬荫公焗鸡 - 炸鸡以外另一种口味,两款各有特色,冬荫公属期间限定,建议先试▶️提子特饮/蜜桃特饮 - 饮品好多选择,除特饮仲有冰沙,啤酒,鸡尾酒,各有特色之余亦都好靓,打卡一流总结:食物质素非常好,每件鸡都啖啖肉,真系食几件都饱晒,虽然选择好多,但胃口有限,好多其他款式都未试,下次
话说上网搵吓铜锣湾有咩好嘅放题之际,见到有间放题炸鸡为主题,好似几吸引,一於相约好友去试

▶️芝麻菠菜/蜜糖牛油粟米 - 正正常常,食落都几清新

▶️薄饼 - 每4份1 格有唔同口味,一次过满足晒4个愿望

总结:食物质素非常好,每件鸡都啖啖肉,真系食几件都饱晒,虽然选择好多,但胃口有限,好多其他款式都未试,下次一定会再嚟试埋其他口味!

• 炸鸡
  • Pizza
  • 韩式辣拌海蜇
  • 提子特饮
喺山顶落返嚟,正愁唔知晚餐食乜好,🤴🏻忽然话想食返铜锣湾间炸鸡🍗店,反正咁早不如由中环行去铜锣湾,当做运动🚶🏻🚶🏻‍♀️!💪🏻💪🏻行左45分钟大约8:30好彩唔洗等位直接入去😙😙,上次食炸鸡🍗,今次加多$28集中食焗鸡🍗同小食😜😜同试埋期间限定嘅‘芫荽炸鸡🍗’我哋就基本上每款都叫咗一次😎😎~~~全部焗鸡🍗款~~~总共有七款焗鸡🍗,辣嘅有三款但我都觉得唔系好辣!比起上次净系食炸鸡🍗,今次明显食得多啲,可能冇咗炸衣冇咁易饱😂😂!鸡件🍗都同上次一样水准,皮滑肉嫩😉😉,保持水准😄😄当中最推荐‘蜜糖蒜香焗鸡🍗’,甜甜地易入口🥰🥰~~~韩式辣拌海蜇、袖子醋沙律🥗、芝麻菠菜~~~呢三款本身都好好味,蔬菜新鲜,可以一解食鸡嘅油腻感😋😋今日嘅行程非常满足同充实,两个人都系$343!今晚要早啲瞓!明天有紧要嘢做👁👁
我哋就基本上每款都叫咗一次😎😎
~~~全部焗鸡🍗款~~~
当中最推荐‘蜜糖蒜香焗鸡🍗’,甜甜地易入口🥰🥰

~~~韩式辣拌海蜇、袖子醋沙律🥗、芝麻菠菜~~~
呢三款本身都好好味,蔬菜新鲜,可以一解食鸡嘅油腻感😋😋

2021-06-22
$171.5 (晚餐)
2021-09-12 0 浏览
太耐无得去韩国🥲 突然超想食炸鸡😆 知道Sodam Chicken 做紧炸鸡放题😋 紧系去试下啦🥰炸鸡+ Pizza 放题都系$128🤩 如果想食埋焗鸡+小食都系加$28, 就已经有14款唔同口味既炸/焗鸡可以拣😎 真系超劲抵食👍🏻唔同口味我地都叫左黎试😆 炸鸡热辣辣, 炸到外脆内软, 入面既肉重要劲juicy😋 好正呀❤️ 重要全部无骨食落劲方便👍🏻我个人最锺意柠檬柚子味🍋 酸酸甜甜感, 食落唔会好溜😋佢地重会定期推出唔同口味既期间限定炸鸡, 今期限定既系花生口味,甜甜地, 几特别😊焗鸡一样好juicy😋 我就最锺意BBQ 香辣焗鸡, 刺激到味蕾又唔会太辣😎 好食👍🏻Pizza 系4并, 咁就可以一次过试到唔同口味😋 好细心呀❤️ Pizza 热辣辣重可以拉丝👍🏻饮品重要系买一送一😍 我地叫左提子特饮同埋菊花蜜特饮$56,劲大杯😊 提子特饮入面重要有条雪条, 重好岩打卡😆

我个人最锺意柠檬柚子味🍋 酸酸甜甜感, 食落唔会好溜😋