2021-08-08 37 浏览
超得意3D latte art🥰 cafe 座位唔多,今次book 唔到位食dinner,去walk in 等左一陣都有位!/3D hojicha latte $60/ 3D matcha latte $60/兩杯飲品嘅3D 拉花都好得意🥰 今次試左hojicha 同埋matcha,味道非常濃郁,濃到飲到底食到d 粉😅 幾鍾意佢唔會好甜,之前係日本試過要凍飲印象中個3D 拉花冇溶得咁快.... 今次要熱飲等唔到第二杯黎已經溶緊🥲/Smoked salmon and mentaiko risotto $128/意大利飯普通,正係食到cream sauce 嘅味道,初初以為佢係個明太子嘅sauce,但係完全食唔出🤔煙三文魚仲有d 醒醒地🥲/Black truffle cream linguine $110/黑松露味道係幾香嘅,意粉質地唔錯,仲有好多雜菌☺️ 今次係個人問題要左兩個cream sauce 嘅食物... 我同友人膩到都食唔曬😅整體黎講,食物質素一般,主要都係推介佢嘅飲品!黎食個下午茶係個唔錯個選擇👌🏻

3D matcha latte
3D hojicha latte

3D matcha latte
3D hojicha latte
Black truffle cream linguine
呢間係我去打第一針疫苗之後,同朋友一齊去食埋晚餐。.呢間其實成日聽到,好似都幾岀名!終於有機會試下😚😚呢日我哋大概下晝5點左右去到,好彩唔洗等位。但𥚃面可以坐既位都幾少,應該遲少少都要等。因為舖頭都有啲.呢間聽講立體拉花好岀名!但好可惜我真係唔鐘意飲奶,所以我同我朋友都冇嗌😂😂但見到隔離枱嗌,都真係幾cute😍😍.嘢食方面,我同我個朋友都嗌左個pasta我係嗌today’s special,但個名唔記得左😂淨係記得有蕃茄有鯷魚,個名睇落去好似有啲伏,但真心好好食😋而我朋友嗌左個Carbonara,就係普普通通冇咩特別。重點我哋仲嗌左grapefruit wings同French fries,兩個都好好食,尤其係個薯條既松露醬👍🏻👍🏻👍🏻.服務方面就麻麻架啦!不過啲野食都算唔錯!如果下次有機會又唔洗排隊,我都會想再嚟既👌🏻👌🏻
呢間係我去打第一針疫苗之後,
同朋友一齊去食埋晚餐。
呢間其實成日聽到,
好似都幾岀名!
終於有機會試下😚😚
呢日我哋大概下晝5點左右去到,
好彩唔洗等位。
但𥚃面可以坐既位都幾少,
應該遲少少都要等。
因為舖頭都有啲
呢間聽講立體拉花好岀名!
但好可惜我真係唔鐘意飲奶,
所以我同我朋友都冇嗌😂😂
但見到隔離枱嗌,
都真係幾cute😍😍
嘢食方面,
我同我個朋友都嗌左個pasta
我係嗌today’s special,
但個名唔記得左😂
淨係記得有蕃茄有鯷魚,
個名睇落去好似有啲伏,
但真心好好食😋
而我朋友嗌左個Carbonara,
就係普普通通冇咩特別。
兩個都好好食,
尤其係個薯條既松露醬👍🏻👍🏻👍🏻
服務方面就麻麻架啦!
不過啲野食都算唔錯!
如果下次有機會又唔洗排隊,
我都會想再嚟既👌🏻👌🏻

2021-08-06 26 浏览
服務好專業。有禮貌。每次入場都有替顧客噴消毒。好喜歡去sleepness食野。每一道菜都好好味。飲品好立體。cute cute.最重要係yellow cafe.食得開心。
  • Hojicha Latte
  • 3D  Cappuccino
2021-08-06 36 浏览
係銅鑼灣附近,有間超可愛的立體拉花咖啡店完全被它網上的相片吸引而來~~女生喜歡打卡的心,當然要黎朝聖la呢間餐廳都好受歡迎,所以都多人黎ga雖然店鋪不太大,但位置黎講都算坐得舒舒服服~~^^當然要介紹最主要的3D Cappuccino立體拉花除左拉花,下面個口味都有得選擇嘎~~口味都幾特別同吸引例如宇治抹茶,靜岡烘茶,九鬼黑芝麻,London Fog,Rich Chocolate等等~~最好係non-coffee都得,5怕夜媽媽飲完訓5到la可愛的三隻小貓~~好似係咖啡入面享受溫泉個舒服樣子^^兩隻肥肥的小熊,塞到滿個玻璃杯口,超級療癒^^除左飲品特別,野食都好豐富伽~~明太子三文魚意大利飯煙三文魚大大件~上面鋪滿紫菜~好足料ar加上明太子的鮮甜味同個汁都好match,夠曬濃稠!配搭得剛剛好All-Day Breakfast黑松露醬配滑lulu嘅炒蛋, 味道非常香有成起碼半個牛油果鋪面的多士~煙三文魚夠新鮮,絕對物有所值呀!小食方面,我地order了厚切松露醬薯條每一條都沾上粒粒既松露醬呢個黑松露食落口會慢慢散發出松露的香味醬夠多!非常吸引ar~~
係銅鑼灣附近,
有間超可愛的立體拉花咖啡店

完全被它網上的相片吸引而來~~
女生喜歡打卡的心,當然要黎朝聖la

呢間餐廳都好受歡迎,所以都多人黎ga

雖然店鋪不太大,但位置黎講都算坐得舒舒服服~~^^
當然要介紹最主要的3D Cappuccino立體拉花
除左拉花,下面個口味都有得選擇嘎~~
口味都幾特別同吸引

最好係non-coffee都得,5怕夜媽媽飲完訓5到la

可愛的三隻小貓~~
好似係咖啡入面享受溫泉個舒服樣子^^

兩隻肥肥的小熊,塞到滿個玻璃杯口,超級療癒^^

除左飲品特別,野食都好豐富伽~~

明太子三文魚意大利飯
煙三文魚大大件~上面鋪滿紫菜~好足料ar

加上明太子的鮮甜味同個汁都好match,夠曬濃稠!
配搭得剛剛好

All-Day Breakfast
黑松露醬配滑lulu嘅炒蛋, 味道非常香
有成起碼半個牛油果鋪面的多士~
煙三文魚夠新鮮,絕對物有所值呀!

小食方面,我地order了厚切松露醬薯條

每一條都沾上粒粒既松露醬

呢個黑松露食落口會慢慢散發出松露的香味
醬夠多!非常吸引ar~~
本來用很期待的心情去食一早打算嗌3D咖啡星期六1:15到,等了一會便入座點了一個all day breakfast及煙三文魚Risotto飲品嗌左3D咖啡及millions latte被安排bar台位置隻右腳一直被兩箱紙箱頂住但一直有得觀賞咖啡師整拉花便不管了等了一會All day breakfast先上跟朋友同樣感到份量較細一看就知道不夠味道不算特別出色都是食物原有的味道Risotto 味道較好,而且較飽肚在差不多吃完所有食物後我們開始發現比我們遲來的幾台都已有飲品但我們連水都沒有舉手一問店員說「應該」有下單沒有其他解釋於是我們直接取消飲品店員出單時有說不好意思並說已做折扣我們看單的收費正是我們點的兩份食物,何來折扣但本來沒打算要求甚麼折扣便照付款走人總括而言食物收費偏高,份量偏小,食物質素正常以上但服務有待加強一間小店少於十台客完全沒人發現我們一直沒飲品舉手詢問之時也沒人提出解決方案令整個體驗非常不愉快滿心期待而去,失望而還
本來用很期待的心情去食

跟朋友同樣感到份量較細
一看就知道不夠
味道不算特別出色
都是食物原有的味道
Risotto 味道較好,而且較飽肚

在差不多吃完所有食物後
沒有其他解釋
於是我們直接取消飲品
店員出單時有說不好意思
並說已做折扣
我們看單的收費正是我們點的兩份食物,何來折扣
但本來沒打算要求甚麼折扣便照付款走人

總括而言
食物收費偏高,份量偏小,食物質素正常以上
但服務有待加強
一間小店少於十台客
完全沒人發現我們一直沒飲品
舉手詢問之時也沒人提出解決方案
令整個體驗非常不愉快
滿心期待而去,失望而還

2021-08-03 25 浏览
近來香港都開了很多打卡的咖啡店,這是我們來到這一間比較特別,他是主打3D立體咖啡。我們二人首先點了一杯九鬼黑芝麻Latte 和一杯靜岡焙茶Latte。主食方面點了All-day breakfast,Asari clams linguine 和 Saureed mushroom。黑芝麻Latte, 首先外表上已經非常吸引,是可愛的龍貓造型,喝下去芝麻味十分香十分濃郁,而且泡沫的口感也非常之好,總括來說就是一杯又睇得又好喝的飲品。另一杯士靜岡焙茶Latte, 這一杯同樣是非常之可口,焙茶的香味強烈,每一口都能夠品嘗到清新的茶香味。同樣地,泡沫和整杯Latte 的平衡和味道都非常高質。主食的All day breakfast, 當中包括的食物非常豐富,有黑松露炒蛋,新鮮沙律菜配柚子汁,蒜蓉牛油法包,牛油果多士和燒蕃茄仔。賣相吸引,種類和份量豐富。黑松露炒蛋的松露香味非常之濃郁,而且牛油法包都是新鮮焗起的,十分香口脆口。燒蕃茄仔,粒粒都生鮮多汁。牛油果多士所用的牛油果也是新鮮即開的,很好食~另一個主食是asari clams linguine, 手工闊條麵的口感,熟度都剛剛好,是高質的麵條。另

另一個主食是asari clams linguine, 手工闊條麵的口感,熟度都剛剛好,是高質的麵條。另外餐廳所選用的蜆多肉多汁,很新鮮,亦都冇沙。食得非常之享受同舒服~

最後點了一份saureed mushroom 作小食,清新的雜菇,加上小小橄欖油和鹽作調味,微微的香煎,已經能夠散發岀菇類的香氣,非常好食。
🌿Ins 風格Cafe🌾窗邊位有可愛連豬同Pepe公仔陪住你🐷🐸! 必點公仔拉花咖啡☕️, 打卡一流💛🍵Matcha latte 三眼仔好可愛, 望住佢真係唔捨得飲! 抹茶鮮奶口感順滑, 不過茶味可以再濃啲, 奶味較為重🌸拉花咖啡製作需時, 要耐心等候啊~🍳All Day Breakfast 有多士、黑松露炒蛋、牛油果🥑、小蕃茄、沙律菜。黑松露炒蛋炒得好嫩滑, 帶黑松露香, 我會將黑松露炒蛋放上牛油果多士上一齊食, 好味~
🌿Ins 風格Cafe🌾

🍵Matcha latte
🌸拉花咖啡製作需時, 要耐心等候啊~

🍳All Day Breakfast
2021-07-31
  • All Day Breakfast
2021-07-29 2322 浏览
可愛 3D 公仔 latte @ 銅鑼灣依間位於希雲街嘅良心小店除咗食物水準高,啲飲品多款、好飲又靚 入店前會為客人消毒,咁樣衛生啲~朋友有限度咁節緊食,所以點咗煙三文魚沙律。沙律雜菜新鮮,有青瓜片同蕃茄仔令口感豐富啲,最重要嘅煙三文魚份量好可觀 煙薰味啱啱好,唔會太鹹。立體拉花整得非常精緻得意啊,而且唔係間間 cafe 都有呢。除咗 Menu 寫嘅 Cappuccino,其實其他飲品都可以做 3D 效果㗎。我依杯係宇治抹茶嚟,茶香濃郁,兩隻熊仔勁搶鏡Avocado Toast 嘅牛油果切得工整,多士上再有一層牛油果蓉,好足料同 fresh!Scrambled egg 炒得嫩滑,好香黑松露味。All-Day Breakfast配嘅沙律有連枝番茄、羅馬生菜同紅葉生菜,Salad dressing係柚子醋,比較清爽~另一杯就揀番平面嘅拉花,公仔跟番依杯九鬼黑芝麻嘅顏色架,公仔周圍重點綴咗啲芝麻粒,做得盡善盡美,味道香濃柔滑 Buffalo Wings present 得精美,真係好鍾意依度對細節嘅認真。水牛城雞翼嗰個 Hot Sauce簡直就係靈魂,醬汁辣中有番茄種開胃嘅酸,唔係用現成
可愛 3D 公仔 latte @ 銅鑼灣

入店前會為客人消毒,咁樣衛生啲~

Smoked Salmon Salad

煙薰味啱啱好,唔會太鹹。

Buffalo Wings
Buffalo Wings present 得精美,真係好鍾意依度對細節嘅認真。水牛城雞翼嗰個 Hot Sauce簡直就係靈魂,醬汁辣中有番茄種開胃嘅酸,唔係用現成醬料,同埋外皮都重脆脆哋!
2021-07-26 159 浏览
星期想同小朋友休閒地過找到這小點. 見有特色3D咖啡便想試試打電話問lunch booking已滿.店員話可以試2時之後walk-in.在店外等咗20分鐘便有位我們點了兩款pasta, 一客薯條同三杯coffee 食物水準不錯.明太子蟹肉意粉同黑菘露意粉都要讃小朋友見到3D coffee 都大愛!可以試吓
星期想同小朋友休閒地過

找到這小點. 見有特色3D咖啡便想試試

我們點了兩款pasta, 一客薯條同三杯coffee
食物水準不錯.明太子蟹肉意粉同黑菘露意粉都要讃
小朋友見到3D coffee 都大愛!
可以試吓
明太子蟹肉意粉和黑菘露意粉
明太子蟹肉意粉和黑菘露意粉
2021-07-24 144 浏览
放假約左好姊妹嘆cafeeee我地黎到希雲街既sleepless,岩岩黎到時有一檯客人離開,所以唔洗等位就入得,so luckyyyy我好耐無食all day breakfast 啦,所以唔洗三分鐘就可以落order好姊妹就要左一份煙三文魚明太子意大利飯我地仲嗌左一客柚子雞翼share雞翼一客5隻,酸酸甜甜既柚子醬佈滿香口既雞翼,正!之後黎既all day breakfast 同risotto 都好吸引好姊妹話佢既risotto較硬適中,creamy既醬汁有明太子既味道,非常不錯我既全日早餐都好豐富最愛滑溜既炒蛋,仲有松露醬係面添牛油果toast有半個牛油果之餘,中間仲有牛油果蓉添因為天氣太熱,所以我地都無飲到呢度signature 既latte,點左凍既飲品好姊妹試左期間限定既“ 菠椰菠蘿”,我就要左Ice peach Teaaaaa兩杯都好refreshing ,好解渴
放假約左好姊妹嘆cafeeee

好姊妹就要左一份煙三文魚明太子意大利飯

我地仲嗌左一客柚子雞翼share

雞翼一客5隻,酸酸甜甜既柚子醬佈滿香口既雞翼,正!

我既全日早餐都好豐富

最愛滑溜既炒蛋,仲有松露醬係面添

牛油果toast有半個牛油果之餘,中間仲有牛油果蓉添

兩杯都好refreshing ,好解渴
2021-07-24 134 浏览
每次經過Cafe ☕️店,都不期然會入去坐坐😅打吓咭!今次路過銅鑼灣希雲街又比我發現到一間特色Coffee shop《Sleepless》😄一於入去試試先!All Day Breakfast $138牛油果去核切開,肉質熟透軟綿綿與脆卜卜的多士一齊食,感覺清新健康!綿綿的炒蛋添加了黑松露,美味程度亦提升了👍🏻👍🏻!Smoked Salmon & Mentalko Risotto $128明太子滲入米飯中,連同黃椒一齊食,又香又有口感,再放上煙三文魚和紫菜碎,味道立即再昇華,好好味👍🏻👍🏻!3D Cappuccino $60賣相吸引,雖然味道正常,但點來打咭已經值回票價啦😅😅!Coffee On The Beach $一入口蜜桃🍑香氣充滿口腔,之後漸漸感受到回甘黑咖啡的味道,最愛是加入了Soda,炎熱天氣🥵啱哂!

All Day Breakfast $138

3D Cappuccino $60
賣相吸引,雖然味道正常,但點來打咭已經值回票價啦😅😅!

Coffee On The Beach $

2021-07-22 160 浏览
如果你喜歡3D拉花咖啡一定知道Sleepless。呢度3D拉花咖啡公仔勁可愛,完全唔捨得飲。仲要唔係得個樣,味道都唔錯,難怪每枱會見到。咖啡以外其實都有其他食物。French Fries $48熱辣辣薯條配黑松露醬,想食小食都係一個唔錯的選擇。Linguine Carbonara $105想飽肚d可以揀Carbonara,creamy的醬汁加上芝士碎同煙肉,香滑口感十分討好。All-Day Breakfast $138Fresh Avocado with ToastPan-fried vine cherry tomatoBlack Truffle Scramble EggMixed House Salad全日早餐作為咖啡的好拍檔,配置好豐富。牛油果多士,黑松露炒蛋,蕃茄沙律,份量其實都好足,一邊嘆咖啡一邊食就岩晒。
如果你喜歡3D拉花咖啡一定知道Sleepless。
呢度3D拉花咖啡公仔勁可愛,完全唔捨得飲。
仲要唔係得個樣,味道都唔錯,難怪每枱會見到。

咖啡以外其實都有其他食物。
French Fries
French Fries $48
熱辣辣薯條配黑松露醬,想食小食都係一個唔錯的選擇。
Linguine Carbonara $105
All-Day Breakfast $138
Fresh Avocado with Toast
Pan-fried vine cherry tomato
Black Truffle Scramble Egg
Mixed House Salad

全日早餐作為咖啡的好拍檔,配置好豐富。
2021-07-08
French Fries
2021-07-21 129 浏览
喺希雲街既哩間cafe係我一直想去試既收藏餐廳,今次去食dinner,整體舒適,野食都推薦。入座前店員會幫我地消毒雙手同衣物,哩個行為令我感到安心。榛子小恐龍鮮奶咖啡 $65超可愛到係會唔捨得飲嫁~角落生物系列 一定大把fans呀😗 熱焙茶鮮奶 $52無面男哩個超搞笑 好多朋友見我post左都話想黎叫哩杯熱飲 焙茶味濃 好飲。All Day Breakfast $138見到炒滑蛋上面好多黑松露,好正!牛油果好滑,配搭健康,冇肉。黑松露扁意粉落左好多菇菌好好味,仲有露荀,相當creamy,份量都好足。柚子雞翼 $58超蜜味,粒粒柚子肉,甜甜地調味得好好,推介。現場有pepe公仔,可以同佢一齊打番個卡先!
入座前店員會幫我地消毒雙手同衣物,哩個行為令我感到安心。

榛子小恐龍鮮奶咖啡 $65
超可愛到係會唔捨得飲嫁~角落生物系列 一定大把fans呀😗
熱焙茶鮮奶 $52
All Day Breakfast $138
黑松露扁意粉
柚子雞翼 $58
超蜜味,粒粒柚子肉,甜甜地調味得好好,推介。
現場有pepe公仔,可以同佢一齊打番個卡先!
  • Hojicha Latte
2021-07-21 132 浏览
忙碌過後,同朋友黎到Sleepless cafe chill 下。Asari clams linguine $128材料有乾辣椒,洋蔥,蕃茄等等。加上用白酒煮,蜆好入味同新鮮,口感好好。Linguine 都好吸汁。All day breakfast $138份量好足好豐富,有番茄仔,黑松露炒蛋,牛油果多士同埋牛油蒜蓉多士,加上黑醋配上沙律菜,好滋味。宇治抹茶Latte $55由於同朋友都鐘意抹茶,叫左一樣既飲品,但係餐廳好有心拉左兩個款色既花比我地,賣相一流。抹茶味道濃郁,又有少少回甘,甜度岩岩好。Grapefruit chicken wings $58呢個價錢有5隻大雞翼真係好抵食,本身已經有調味,加上面頭有柚子果肉,啖啖肉口感好正。

Asari clams linguine $128

All day breakfast $138

宇治抹茶Latte $55

Grapefruit chicken wings $58

2021-07-19
2021-07-18 105 浏览
這裡以平面及立體卡通拉花咖啡聞名 卡通圖案如三眼仔 無面男 龍貓等亦繪畫得相當像真☕️客人可自由配搭咖啡圖案和口味 焙茶latte茶香濃郁清幽 奶泡入口帶微甜 高超的拉花技術為每一杯咖啡注入靈魂 打瞌睡的立體小熊細緻可愛 單看已教人心花怒🌸.這裡裝潢以木系為主 店鋪雖小但五臟俱全 除了咖啡拉花外 這兒的熟食如Risotto亦相當有水準 假日不妨來點一道All Day Breakfast 配上一杯拉花咖啡 是多麼的悠閒放鬆💆🏻‍♀️