在香港想飲可愛拉花咖啡,銅鑼灣 Sleepless 是個好去處!適逢佢地最近排上左 Kakao Friends 獅子 Ryan 拉花咖啡,當然要去食個早餐支持下。由銅鑼灣地鐵站行過去 Sleepless 都有一段距離,不過果邊咁多餐廳食肆,相信大家都好熟悉。店內座位不多,有兩組窗台位,長檯可以坐8個人,最入面仲有沙發位。早餐12點前都有得食,我大概11點左右到達,店內只有一個客人,坐低之後先陸續有人入座。早餐選擇都幾多和幾吸引,除了全日早餐,亦有牛角包、多士和 Egg Benedict 揀。惠顧早餐加飲品有半價優惠,不過我來飲新menu所以無得減。話說我最近整左 Ryan 指甲,心血來潮就想搵下有無 Ryan 拉花,仲 inbox 左咖啡店問諗住預訂,剛好佢地就推出新咖啡勒!除了 Kakao Friends 兩個主角之外,恆常 menu 仲有好多其他選擇,我見都幾多人特登來飲 3D 咖啡。Vanilla Ryan Latte HK$58Ryan 好得意喎,又真係橙橙地色,不過係夏天無用防曬出去玩完水上活動返黎健康膚食版本。飲落雲呢拿味唔會太過重,亦都唔會甜,依然係咖啡為主,味道幾好。T

Vanilla Ryan Latte HK$58

Tomato & Avocado Croissant HK$55
牛角包都幾大隻,中間塞滿牛油果醬和車厘茄,調味幾足幾好食。不過個牛角包本身無咩特別,都係一般雪藏貨色,簡單咖啡店早餐差唔多啦。

下次換左新卡通人物指甲再去飲其他公仔咖啡先。
2021-07-02
2021-07-02 66 浏览
今日來到銅鑼灣工作,工作完後同事講一間在附近的飲品好靚,我就來這間餐廳,入面裝潢不錯而且選擇都幾多,最後作午餐的我就叫一個小食和一個全日早餐加飲品,不用10分鐘食物就開始來到。Crispy shrimp,來到時熱呼呼,面脆口不油身而入面的蝦都幾爽口。All day breakfast的黑松露炒蛋好香同幾滑,牛油果份量勁多而多士夠脆口,仲有菜沙律和新鮮蕃茄味道剛好十分清新。飲品有咖啡或其他選擇都不少,而且仲可以加上3D效果十分特別,喜歡焙茶的我當然叫一杯3D Hojicha Latte,上面公仔好可愛泡泡而且都keep得耐,下面焙茶好濃好香,奶味不太重十分適合我飲十分好飲。
2021-07-02 61 浏览
—長期都好多人排隊 趁第二日放假唔洗趕住返屋企 可以慢慢等餐廳好着重衛生 入去前要360度噴晒全身All day breakfast($138)Avocado toast / vine cherry tomato /black truffle scrambled egg / salad with yuzu vinaigrette 多士塗滿牛油果醬再加上切片車厘茄juicy酸酸地好開胃黑松露醬份量慷慨 配埋滑溜炒蛋柚子醋汁同沙律菜幾夾Asari clams linguine($118)上枱時香料味好夠扁意粉帶點香辣 蜆肉都飽滿Meatballs($52)肉丸係bite-size 入口彈牙淋上牛肝菌蘑菇醬Hojicha latte($52)拉花畫上無臉男嘅容貌而焙茶味香濃醇厚 睇得又飲得London fog($52)Earl grey tea with soy milk暫時係喺香港飲過嘅 最啱自己口味茶同奶嘅比例控制得好好相輔相成 唔會有喧賓奪主嘅感覺————————————————Sleepless銅鑼灣希雲街22-24號地舖

長期都好多人排隊 趁第二日放假
唔洗趕住返屋企 可以慢慢等
餐廳好着重衛生 入去前要360度噴晒全身
All day breakfast($138)
多士塗滿牛油果醬再加上切片
車厘茄juicy酸酸地好開胃
黑松露醬份量慷慨 配埋滑溜炒蛋
柚子醋汁同沙律菜幾夾
Asari clams linguine($118)
上枱時香料味好夠
扁意粉帶點香辣 蜆肉都飽滿
Meatballs($52)
肉丸係bite-size 入口彈牙
淋上牛肝菌蘑菇醬
Hojicha latte($52)
拉花畫上無臉男嘅容貌
而焙茶味香濃醇厚 睇得又飲得
London fog($52)
Earl grey tea with soy milk
暫時係喺香港飲過嘅 最啱自己口味
茶同奶嘅比例控制得好好
相輔相成 唔會有喧賓奪主嘅感覺
————————————————
Sleepless
銅鑼灣希雲街22-24號地舖
2021-06-30 68 浏览
今日同朋友經過銅鑼灣希雲街餓餓地咪諗住去揾間餐廳食晚餐,竟然俾我發現新大陸。我地揾左間類似cafe嘅西餐廳,環境有feel,座位闊落。一開始叫左個grapefruit wings柚子汁雞翼。味道酸酸地,非常開胃,水準之上。主菜叫左smoked salmon and mentaiko risotto。煙三文魚同明太子嘅配撘非常合適,加埋意大利飯唔會太鹹,啱啱好,非常推介。之後叫左個all-day breakfast。入面有牛油果多士,黑松露炒蛋,有蕃茄沙律,非常新鮮,好適合鐘意食牛油果嘅朋友。依度signature嘅就係3D咖啡,佢係一隻好得意嘅熊仔,突出黎非常可愛,打卡一流。咖啡飲落去都非常滑同濃味,水準之上。非咖啡類嘅hojicha都好有培茶味,好好飲。印嘅上面嘅無面男都非常可愛。最後講下依間餐嘅服務。侍應點菜上菜時非常殷勤,不時幫我地倒水同問我地有乜需要,所以服務上我俾滿分!價錢黎講我地兩個人食左$400。以咁高質素嘅食物黎講算係物超所值。所以整體黎講我對今餐嘅評分係9分!

2021-06-24
  • Smoked Salmon & Mentaiko Risotto
  • 3D Cappuccino
  • 3D  Cappuccino
  • 煙三文魚牛角包
  • 煙三文魚意大利飯
銅鑼灣希雲街黃店林立今次就試下出名公仔拉花既Sleepless食物都係西式為主 裝潢格調都好唔錯餐廳衛生措施做得好充足👍🏻店員會幫客人用無酒精消毒噴霧清潔雙手及全身離開時,客人用過的紙巾也要自己掉到店內的垃圾桶內而且mee會員仲有95折優惠#醃三文魚配明太子意大利飯意大利飯煙煙韌韌,軟硬適中😙配自家製嘅明太子忌廉汁,濃郁又好味煙三文魚煙燻香味撲鼻,鹹香十足👍🏻相當豐富嘅口感層次#忌廉蟹肉意粉個忌廉醬汁好濃好creamy,食晒啲意粉都仲有醬淨🤤蟹肉啖啖都係肉,份量充足,一啲都唔孤寒😳加埋啲蟹子令個意粉口感同味道唔會單調#宇治抹茶鮮奶拉花三眼仔好得意😍飲落有好抹茶味都幾濃郁#靜岡培茶鮮奶無臉男實在太可愛😍 差啲唔捨得飲佢~培茶有啲甜,不過鮮奶味都幾濃😚
銅鑼灣希雲街黃店林立
今次就試下出名公仔拉花既Sleepless
食物都係西式為主
裝潢格調都好唔錯
餐廳衛生措施做得好充足👍🏻

店員會幫客人用無酒精消毒噴霧清潔雙手及全身
離開時,客人用過的紙巾也要自己掉到店內的垃圾桶內
而且mee會員仲有95折優惠

#醃三文魚配明太子意大利飯
意大利飯煙煙韌韌,軟硬適中😙
配自家製嘅明太子忌廉汁,濃郁又好味
煙三文魚煙燻香味撲鼻,鹹香十足👍🏻
相當豐富嘅口感層次

#忌廉蟹肉意粉
個忌廉醬汁好濃好creamy,食晒啲意粉都仲有醬淨🤤
蟹肉啖啖都係肉,份量充足,一啲都唔孤寒😳
加埋啲蟹子令個意粉口感同味道唔會單調

#宇治抹茶鮮奶
拉花三眼仔好得意😍
飲落有好抹茶味都幾濃郁

#靜岡培茶鮮奶
無臉男實在太可愛😍 差啲唔捨得飲佢~
培茶有啲甜,不過鮮奶味都幾濃😚
  • 煙三文魚意大利飯
  • 3D Cappuccino
2021-06-27 63 浏览
希雲街一直都集合左好多好食又值得支持嘅食店,今次weekend搵左間cafe叫 sleepless ~~~睇門面都覺得呢間野俾人一種好寧靜嘅感覺,同店員都好注意衛生,入去前會先幫顧客消毒All day breakfast - platting超靚,有牛油果多士、蕃茄、黑松露炒蛋同蒜蓉多士,雞扒係另外加錢先有。佢每樣嘅調味都恰度好處,特別個蛋好嫩滑,雞扒又夠juicyAsari clam linguine - 好欣賞呢個扁意粉,個醬汁唔會過濃過杰,啲蜆份量都好多,惹味得黎無蓋過蜆嘅鮮味!Crispy shrimp - 估唔到咁有心思,出面個啲係薯絲,層層薄脆好有口感,連個醬都係 homemade, 好有 heartPeach iced fruit tea白桃紅茶 - 唔會好甜,有白桃淡淡香氣~Rich chocolate 朱古力 - 呢間cafe有好多3D卡通拉花,但由於太鍾意snoopy,所以都係要左2D,個樣超可愛!唔捨得飲呀~而且個味都好,不會太甜

2021-06-26 32 浏览
Sleepless,有好多唔同的可愛的野飲,grapefruit wings 酸酸甜甜的幾特別,smoked salmon & mentaiko risotto 軟硬適中有少少辣味令risotto 的口感更加豐富,black truffle cream linguine 我覺得黑松露唔係太重可以再重d 但味道都唔錯的,sautéed mushrooms 好好食呢,菇炒得好岩岩好唔會太干又唔會太濕,火喉岩岩好~此餐廳可以book 位都可以walk in 但因為店面唔係好大,建議都係book 位比較好👍🏼👍🏼
2021-06-25
  • Sautéed  mushrooms
2021-06-26 30 浏览
☼ Sleepless Hong KongCosy cafe in Causeway Bay - @sleeplesshongkong has a variety of creative latte flavours that come with their own unique latte art! All of them can be made vegan if you ask for soy (+$5) or oat (+$8) milk, except for the 3D drink The menu unfortunately does not have any vegan options, just a few vegetarian, but I’d recommend visiting them just for the drinks~🍽 Strawberry latte with soy milk💸 HKD 60😽 I’m actually very surprised that this really TASTED like strawberries. This o
☼ Sleepless Hong Kong

💸 HKD 60
😽 I’m actually very surprised that this really TASTED like strawberries. This order was a big hit or miss actually...I usually don’t experiment when it comes to coffee, but couldn’t resit while looking at @sleepless_hk ’s menu. Initially I thought that the strawberry kick was in the syrup, however as I continued drinking, it felt like the whole cup was infused with the flavour.
Pretty self explanatory, but the latte art is adorable. I’ve never seen anything more than the basic swirl or heart in my drink, so this impressed me! I do, however, wish that the place offered vegan 3D coffee (at the moment, the base of the drink CAN be made vegan, but the foam art itself must be done with regular milk).

Strawberry Latte with soy milk

Overall the coffee was expensive, but GOOD, so you’ll need to do a little cost and benefit analysis and see if it’s worth it for you… As for me, I definitely want to come back and try more flavours and see more cute latte art ☺️

⭐️ Rating: 7.5/10

Waiting time: 10 mins
Overall rating: 8/10 (adding an extra half point because the cafe is very creative and unique imo!)
Price: HKD 60
Return: yes to try the other lattes!!

$60 (其他)
2021-06-25 38 浏览
前幾日係銅鑼灣做完Facial之後 就諗住同閨蜜去希雲街覓食 俾我地見到一間都幾full嘅餐廳 一問之下仲有兩個位就入去食***我同朋友叫左兩個main 一個小食share 同兩杯飲品 明太子煙三文魚意大利飯 帶有少少鹹香味嘅risotto幾creamy 煙三文魚份量都唔算少 黑松露意大利粉好香 有菇同蘆筍 意粉軟硬適中 至於小食水牛雞翼醬汁非常濃郁 成口都係醬😹😹最最最令我印象深刻就係佢地嘅3D飲品 我同朋友各叫左宇治抹茶同靜岡焙茶作為茶底 3D公仔真係好cutecute 絕對值得打卡☺️☺️
***
喺IG bookmark 左呢間cafe,皆因佢既卡通latte 好吸睛,呢次終於黎試下啦! 呢度嘅衛生意識相當高,喺門口除咗先探熱,仲會全身噴消毒液! 內裡位子唔算多,主要係一張大檯間開一對對咁坐,同埋門口既大玻璃位置都係打咭位! 第一時間點飲品先~角落小夥伴深得大人小朋友喜愛,估唔到呢度都有!粉藍色既小恐龍,cute cute💕係杯Hazelnut macchiato ,咖啡味幾香濃,奶度適中另外呢度都主打3D咖啡可以選任何一款飲品上面加3D公仔,點左Hojicha,一隻bear bear 瞓左喺培茶上面,好可愛吖💕培茶香氣濃郁Meatball 肉丸質感實淨,幾中意個磨菇醬汁All day breakfast 牛油果多士,上層係一片片牛油果,下層係牛油果蓉,口感香軟好creamy幼滑。黑松露炒蛋,炒蛋好香滑拌勻黑松露食超香!可以加上2片多士食仲有沙律菜、蕃茄仔,整份比較健康既配搭Smoked salmon & Mentaiko risotto明太子忌廉汁均勻沾上每一粒意大利飯,配上煙三文魚同吃,充滿咸香!。意大利飯嘅軟硬度剛好,加埋切絲既意大利青瓜、紅洋蔥,口感爽爽的。

第一時間點飲品先~
角落小夥伴深得大人小朋友喜愛,估唔到呢度都有!
粉藍色既小恐龍,cute cute💕

另外呢度都主打3D咖啡

Meatball
肉丸質感實淨,幾中意個磨菇醬汁

All day breakfast
黑松露炒蛋,炒蛋好香滑拌勻黑松露食超香!可以加上2片多士食
仲有沙律菜、蕃茄仔,整份比較健康既配搭

2021-06-23 47 浏览
去了希雲街sleepless食飯,香港人開既餐廳當然再幫襯啦!menu款式特別!Spicy tuna & asari clams risotto, 大量blended既吞拿魚與意大利飯溶為一體!香辣既味道中和哂意大利飯既飽濟感覺,蜆肉新鮮飽滿,意大利飯質地軟糯,內有磨菇更有口感,味道惹味香辣,好食!All day breakfast, 新鮮牛油果配多士,多士香脆夾上綿綿既牛油果!層次感豐富,黑松露炒蛋,炒蛋非常綿滑而且蛋味好香,再有黑松露加持,味道濃郁!還有自家製豐富沙律醬汁 mix埋沙律食好清新開胃!Flavored shakerato with milk caramel flavored, 大量泡泡好豐盈,散發出陣陣既焦糖香味,唔會死甜,咖啡香幾濃而不澀!好正

menu款式特別!

香辣既味道中和哂意大利飯既飽濟感覺,蜆肉新鮮飽滿,

意大利飯質地軟糯,內有磨菇更有口感,味道惹味香辣,好食!

All day breakfast, 新鮮牛油果配多士,

多士香脆夾上綿綿既牛油果!層次感豐富,黑松露炒蛋,

2021-06-22 43 浏览
有一個說法,就係話良心小店食物通常麻麻我可以話比你聽,呢一間小店係又有良心,食物質素遠超99.99%餐廳最重要係咩呀?係呢到連打卡都一流呀因為呢到其中一樣主打就係3D立體拉花咖啡真係點忍到唔黎呀?Porcini Mushroom & Grilled Chicken Risotto一個Risotto到底足唔足料,真係一上台就知睇下佢飯與飯之間痴得幾密幾CREAMY就知道佢肯定落足CREAM,真材實料令你食落去成個口都感受到比CREAM包覆住既幸福感仲有陣陣香菇帶比你既鮮味雞扒煎到外皮金黃色,又香又脆之餘入面既肉保持完全既肉汁極高汁!Asari Clams LinguineLinguine亦同樣出色佢用上蕃茄、辣椒同香草等等整成令佢有微微酸酸地,又微微辣辣地,仲有陣陣香草味,勁開胃不經不覺就會成碟食晒蜆係用勁新鮮既靚蜆係真係會食到有蜆味而無法,唔係D CHEAP CHEAP急凍貨Buffalo Wings入面既炸粉層唔會過厚,令佢可以吸晒醬汁既同時又唔會影響口感而醬汁辣辣地,仲有好香牛油味,勁惹味3D Cappuccino超打卡的一杯飲品,而味道亦非常正咖啡唔一定要揀Cappuccino,
有一個說法,就係話良心小店食物通常麻麻
最重要係咩呀?
係呢到連打卡都一流呀
因為呢到其中一樣主打就係3D立體拉花咖啡
真係點忍到唔黎呀?

一個Risotto到底足唔足料,真係一上台就知
睇下佢飯與飯之間痴得幾密幾CREAMY
就知道佢肯定落足CREAM,真材實料
令你食落去成個口都感受到比CREAM包覆住既幸福感
仲有陣陣香菇帶比你既鮮味
雞扒煎到外皮金黃色,又香又脆之餘
入面既肉保持完全既肉汁
極高汁!
Asari Clams Linguine
Linguine亦同樣出色

佢用上蕃茄、辣椒同香草等等整成
令佢有微微酸酸地,又微微辣辣地,仲有陣陣香草味,勁開胃
不經不覺就會成碟食晒
蜆係用勁新鮮既靚蜆

Buffalo Wings
入面既炸粉層唔會過厚,令佢可以吸晒醬汁既同時又唔會影響口感
而醬汁辣辣地,仲有好香牛油味,勁惹味
3D Cappuccino
超打卡的一杯飲品,而味道亦非常正
咖啡唔一定要揀Cappuccino,可以揀其他味
不過呢杯Cappuccino的確有水準
濃濃既咖啡味之下有微微奶香
Rose Chocolate
亦好有驚喜的一杯飲品
睇落去靚呢樣野就唔再講
飲落去亦一絕
因為佢真係用真玫瑰
令佢飲落真係會有陣好香既玫瑰味
唔似好多鋪頭一係加少少玫瑰香油就算,一係就冇味
終於來了這家cafe~訂座再來會比較穩陣喔!牛油果軟殼蟹扁意粉 $𝟷𝟼𝟾軟殼蟹皮薄而且炸得好酥脆~肉身還有一點𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢!整體感覺好𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 不過牛油果味就唔太出~𝙲𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝚜𝚑𝚛𝚒𝚖𝚙 $𝟻𝟾有種中式炸芋蝦的感覺🤣食落香口 唔會太油~蠻好吃的!𝙶𝚛𝚊𝚙𝚎𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝 𝚠𝚒𝚗𝚐𝚜 $𝟻𝟾本身見到個名以為係西柚雞翼幾得意咁就叫黎試下~點知應該係翻譯事故?食落係柚子雞翼🤣不過整體係好食的 汁酸酸甜甜配埋𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢嘅雞翼!𝟹𝙳 𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟼𝟶比起想像中無咁𝟹𝙳 可能因為咁啱店員整左個比較簡單嘅𝟹𝙳拉花~我見其他人果啲拉花都好比貨🤭焙茶味濃郁 也香滑 就係個拉花差咁啲😳𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚜𝚘𝚍𝚊 $𝟻𝟸喝下去很𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑的感覺!消暑良品!
終於來了這家cafe~
訂座再來會比較穩陣喔!
3D  Hojicha  latte

牛油果軟殼蟹扁意粉 $𝟷𝟼𝟾
軟殼蟹皮薄而且炸得好酥脆~
肉身還有一點𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢!
整體感覺好𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢 不過牛油果味就唔太出~
牛油果軟殼蟹意粉

𝙲𝚛𝚒𝚜𝚙𝚢 𝚜𝚑𝚛𝚒𝚖𝚙 $𝟻𝟾
有種中式炸芋蝦的感覺🤣
食落香口 唔會太油~
蠻好吃的!
Crispy  shrimp

𝙶𝚛𝚊𝚙𝚎𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝 𝚠𝚒𝚗𝚐𝚜 $𝟻𝟾
本身見到個名以為係西柚雞翼
幾得意咁就叫黎試下~
點知應該係翻譯事故?食落係柚子雞翼🤣
不過整體係好食的 汁酸酸甜甜
配埋𝚓𝚞𝚒𝚌𝚢嘅雞翼!
Grapefruit  wings

𝟹𝙳 𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟼𝟶
我見其他人果啲拉花都好比貨🤭
焙茶味濃郁 也香滑 就係個拉花差咁啲😳

𝙻𝚒𝚖𝚎 𝚜𝚘𝚍𝚊 $𝟻𝟸
喝下去很𝚏𝚛𝚎𝚜𝚑的感覺!
消暑良品!
3D  Hojicha  latte
牛油果軟殼蟹意粉
Crispy  shrimp
Grapefruit  wings
2021-06-18 38 浏览
約咗朋友傾下計,上網係銅鑼灣搵到間Sleepless Coffee ,見到咖啡啲拉花好吸引就去欣賞下。餐廳裝修擺設有點歐陸風味,餐牌上有各式各樣口味的咖啡、Latte,加上不同卡通圖案的拉花,相當吸引。 Grapefruit Wings,雞翼幾大隻,皮脆肉嫩,加入抽子醬汁,甜甜蜜蜜的味道甚好味!Grilled Chicken Linguine in Avocado Cream Sauce ,雞扒表面煎得香脆,肉質鮮嫩,醬汁加入牛油果好creamy ,沾滿每條扁意粉,彈牙又滑溜。Linguine Carbonara,扁意粉咬落有彈性,醬汁很creamy,每一條扁意粉都佔有醬汁,火腿均勻地分布於意粉中,能吃到火腿中的鹹香口感,味道恰到好處,令意粉變得濃厚。3D Cappuccino ,上枱時眼前一亮,好可愛啊!拉花的3D立體公仔做得栩栩如生,像無憂無慮地躺在咖啡上享受生活。Cappuccino的泡沫多,牛奶比例少,咖啡的味道較明顯。London Fog主要成份係百爵茶和奶,就是打起了奶泡的紅茶,加些香草提升味道,面上的拉花表情像在沉思!

2021-06-16 56 浏览
位於銅鑼灣呢間cafe啱哂打卡呀!立體拉花咖啡充滿驚喜😍推介大家必定要試吓👍🏻-🍤Crispy Shrimp ($58)外層包住咗薯仔絲🥔咬落香脆有薯仔味,蝦肉爽口口感非常豐富😋🥄Porcini mushroom & grilled chicken risotto ($128)醬汁creamy,富菇香味🍄雞扒經過煎炸,雞皮香脆飯粒比傳統意大利飯偏軟稔夾雜着唔同款式嘅菇菌,更添口感呢🍝Asasri clams linguine ($118)蜆肉同意粉份量都幾多意粉蒜味香濃🧄建議鍾意食辣嘅朋友仔,可加入tabsco 醬汁蒜香加埋酸辣,更惹味呢😉🍵3D Cappuccino ($60)超❣️可❣️愛❣️立體拉花咖啡可選不同口味而港女我就揀咗宇治抹茶茶味超重,打卡able又好味呀!☕️榛子小恐龍鮮奶($65)唔飲咖啡嘅朋友仔唔洗怕餐廳有非咖啡類飲品,一樣有靚靚拉花喔!榛子味香濃而不甜膩,好味喔!
位於銅鑼灣呢間cafe啱哂打卡呀!
立體拉花咖啡充滿驚喜😍
推介大家必定要試吓👍🏻

🍤Crispy Shrimp ($58)
外層包住咗薯仔絲🥔
咬落香脆有薯仔味,蝦肉爽口
口感非常豐富😋

醬汁creamy,富菇香味🍄
雞扒經過煎炸,雞皮香脆
飯粒比傳統意大利飯偏軟稔
夾雜着唔同款式嘅菇菌,更添口感呢

🍝Asasri clams linguine ($118)
蜆肉同意粉份量都幾多
意粉蒜味香濃🧄
建議鍾意食辣嘅朋友仔,可加入tabsco 醬汁
蒜香加埋酸辣,更惹味呢😉
🍵3D Cappuccino ($60)
超❣️可❣️愛❣️
立體拉花咖啡可選不同口味
而港女我就揀咗宇治抹茶
茶味超重,打卡able又好味呀!

☕️榛子小恐龍鮮奶($65)
唔飲咖啡嘅朋友仔唔洗怕
餐廳有非咖啡類飲品,一樣有靚靚拉花喔!
榛子味香濃而不甜膩,好味喔!