2016-01-13
大約兩點幾來到,因為冇得booking,所以一定要排隊等位,前面有幾個人,等左15分鐘左右已經入得。我地就睇住menu 邊等入座。Brunch set 去到4點先完,所以唔怕,慢慢等同揀都得。 餐湯就冇得揀,但今次係南瓜湯,都好合我心意。飲落少少creamy, 好香南瓜味,因為每啖都充滿南瓜蓉,有別於忌廉湯,唔會有膩既感覺,反而更開胃。 麵包就外脆內軟,配搭湯點來食麵唔錯,或者塗牛油都一樣好餐飲就選了橙茶,充滿橙香味,是健康之選!Rosted U.S Half Game Hen,Herb Potato ,Green pepper sauce 雞肉比想像中嫩滑,亦好有燒烤味,雞皮薄又唔會肥。 而且size剛好,唔會食完好heavy or 太大太full , potato 能該用herbs 同olive oil 烤過,咬落充滿香草同香烤薯仔味。 Beef burger with bacon and cheddar cheese 最欣賞係牛肉係調味恰當,可以帶出到牛肉味,亦有肉汁,唔乾,而且厚度適中,唔會太厚食太多會好heavy 或太薄而失去口感同肉汁,所以覺得佢煎既時間都好講究先可以配合
最欣賞係牛肉係調味恰當,可以帶出到牛肉味,亦有肉汁,唔乾,而且厚度適中,唔會太厚食太多會好heavy 或太薄而失去口感同肉汁,所以覺得佢煎既時間都好講究先可以配合得好好。始終食burger,beef 的質素係最重要,其次就配合半溶既cheddar cheese ,有埋蛋就更加juicy, bacon 就加添smoke 既味道。漢堡包都很鬆軟,帶點空氣感。side dish potato chips 香脆而每條充滿薯仔肉,外脆內軟。每條薯仔都佔了點點辣粉味,有點惹味,非常配襯,酸瓜和蕃茄自行加入burger or 就咁食就可以更開胃。
整體非常滿意!店舖少許暗黑頗有情調,亦設有戶外露天座位,可以有兩種不同感覺。