2015-05-28 5784 浏览
金鐘的simplylife永遠大排長龍...趁住星期六去銅鑼灣果間試下係咪真係好食得咁誇張。去到食街見到門囗冇人重以為唔洗等,點知原來條隊喺入面。好彩條龍唔係太長,等十分鐘左右就有位。Weekend中午有brunch menu,有湯或沙律,一個主菜和一杯ice tea。主菜都幾多選擇,想食light d有salad, egg Benedict, English breakfast, etc. 想食飽d有pizza, pasta, burger, fish &chips etc. 款款都差唔多價錢,既然係咁我當然揀heavy d食飽d!哈哈頭盤我要湯,今日係mushroom cream soup,好香蘑菇味,唔係好creamy所以唔會太膩。旁邊個包對我來說有d硬,浸落個湯度浸淋少少會好食d。我地三個人叫左不同的主菜share食。Caesar salad的菜的新鮮,鋪在上面的魚略嫌鹹。黑松露意粉香味四溢, simple but perfect! Parma ham pizza有6大塊ham非常足料, pizza皮亦做得好脆。飲品只有走冰沒有熱飲,d茶加左幾片橙都幾得意。主菜算大碟,我地食唔
飲品只有走冰沒有熱飲,d茶加左幾片橙都幾得意。主菜算大碟,我地食唔晒個pizza要打包!
我諗咁多人排隊主要都係覺得呢度環境ok,食物夠大碟抵食。不過如果要排長龍的話就要考慮下喇。