2019-05-16
趁母親節,同媽咪行街食tea就係最好嘅慶祝節目。4點幾見simplylife難得唔駛等位,就諗住飲杯野食件cake兩母女連bb,安排坐喺露天位置,可以睇到溜冰場,但檯好細,要擺埋bb車就有難度,放唔到埋入面,要放喺路邊d嘅位置,好彩坐餐廳最入嘅位置,進出嘅人唔會多。安頓後,order咗兩件cake同兩杯野飲。一款係綠茶crepe cake; 另一款係blueberry cheese cake。上蛋糕果刻真係嚇一嚇,個侍應好似喺茶餐廳做野咁,飛隻碟上檯,嘩!玩下手翠x都好態度過佢,定係佢之前喺同group嘅快餐店做開呢,咁嘅手勢都有嘅🤔呢間話晒都係一間cafe餐廳大家睇下隻碟?!d蛋糕碎散佈碟邊,抹都唔抹下就擺上檯😓到上飲品時,侍應竟然喺bb車上面遞上熱茶,雖然b車蓋上車蓋,但bb都喺入面,無理由咁上飲品掛講返味道,綠茶crepe cake的綠茶味夠濃,甜度適中,我配earl grey tea就最夾。另外果件blueberrry cheese cake,芝士味一般,如果可以再濃d就好了!媽媽飲Ice mocha ,佢話好飲。總結:蛋糕野飲質素ok,以呢個價錢,$30幾蚊件cake,都可以
大家睇下隻碟?!d蛋糕碎散佈碟邊,抹都唔抹下就擺上檯😓
總結:蛋糕野飲質素ok,以呢個價錢,$30幾蚊件cake,都可以;只不過服務態度真係差,想舒服休閒歎個tea去第二度好過喇!