2019-01-10
呢晚小妹就相約好友食晚飯,朋友係尖咀放工話想食西餐,之前黎過食晚餐,覺得食物同環境都唔錯,所以就決定帶佢黎encore環境氣氛依舊唔錯,但餐牌就有啲唔同,多左啲新菜式啵呢晚我同好友都牛魔上身,好想食牛,所以我地唔理我地只係兩個女仔都order一份有35安士既 香煎牛肋骨配雜菜$498同 紅花煙三文魚意粉$138先黎既係意粉,粉色既意粉面頭有以煙三文魚捲成既玫瑰花,賣相都幾吸引意粉爽彈唔淋身,個醬汁都幾creamy而且當中仲有唔少煙三文魚添,兩個人share都好足夠跟住就到我地呢晚最期待既牛肋骨啦呢份牛肋骨真係好大份,而且用上慢煮既烹調方式,所以落order之前都知道要等下先有得食但好野真係唔怕等,個牛肋肉燒得剛好,食落肉質嫩腍而香,絕對滿足到我地個晚想食牛既慾望沾上當中帶有微辣既青胡椒汁就更為惹味旁邊仲有蔬菜伴碟,可以稍微平衡下食啖啖肉少不免既膩感不過牛肋骨既份量的確係幾多,所以多幾個人share會更好未食之前我地仲話想食甜品,但呢晚真係食唔落著嚕,謂有等下一次啦
環境氣氛依舊唔錯,但餐牌就有啲唔同,多左啲新菜式啵
跟住就到我地呢晚最期待既牛肋骨啦
沾上當中帶有微辣既青胡椒汁就更為惹味
旁邊仲有蔬菜伴碟,可以稍微平衡下食啖啖肉少不免既膩感
不過牛肋骨既份量的確係幾多,所以多幾個人share會更好