2016-09-17 5460 浏览
韓國燒烤通常都幾貴,成日要就住黎食甘,硬係差d,食得唔夠開懷。最近知道有間任食任飲既韓燒,就上去一試。店內座位寬敞,適合一大班人去,一坐底店員已放底了一些前菜,泡菜,豆芽,菠菜,另有一舊蘿蔔係俾你擦乾淨個烤盆,幾特別。飲品自助任飲,有汽水,茶,韓國汽水...酒類就要另外加錢。外面都有醬料任裝;有辣醬,辣鼓油,蒜末,面鼓醬點完食物幾分鐘就送到,食物種類繁多;肉類:燒肥牛,烤牛脷,厚切豬腩肉,豬頸肉,豬大腸...肉類都不錯,樣樣都夠味,由其厚切豬腩肉,有咬口,又唔會鞋,包住生菜一齊食,正。生菜可以任添,菜都算新鮮。海鮮類:青口,帶子,蝦,生蠔,多春魚...海鮮都不錯,魚類都幾好味。但生蠔就一般般...蔬菜/飯麵/小食類:冬菇,南瓜,水冷麵,炸雞,烏冬...水冷麵幾有咬口,冰凍,幾特別,幾清新甜品類:紅豆刨冰,朱古力刨冰,柚子蜜刨冰...刨冰好多料,內有雪米池,我食紅豆味刨冰有點淡,柚子蜜刨冰好味d任食韓燒黎講,真心算是不錯的選擇。起碼樣樣食材都係新鮮,唔會醃到變晒色。
韓國燒烤通常都幾貴,

成日要就住黎食甘,

硬係差d,食得唔夠開懷。

最近知道有間任食任飲既韓燒,

就上去一試。
店內座位寬敞,適合一大班人去,

一坐底店員已放底了一些前菜,

泡菜,豆芽,菠菜,另有一舊蘿蔔

係俾你擦乾淨個烤盆,幾特別。
飲品自助任飲,有汽水,茶,韓國汽水...

酒類就要另外加錢。

外面都有醬料任裝;有辣醬,辣鼓油,蒜末,面鼓醬
點完食物幾分鐘就送到,

食物種類繁多;
肉類:燒肥牛,烤牛脷,厚切豬腩肉,豬頸肉,豬大腸...

肉類都不錯,樣樣都夠味,

由其厚切豬腩肉,有咬口,又唔會鞋,

包住生菜一齊食,正。

生菜可以任添,菜都算新鮮。
海鮮類:青口,帶子,蝦,生蠔,多春魚...

海鮮都不錯,魚類都幾好味。但生蠔就一般般...
蔬菜/飯麵/小食類:冬菇,南瓜,水冷麵,炸雞,烏冬...

水冷麵幾有咬口,冰凍,幾特別,幾清新
甜品類:紅豆刨冰,朱古力刨冰,柚子蜜刨冰...

刨冰好多料,內有雪米池,我食紅豆味刨冰有點淡,

柚子蜜刨冰好味d
任食韓燒黎講,真心算是不錯的選擇。

起碼樣樣食材都係新鮮,唔會醃到變晒色。

2016-07-10
2016-09-15 3644 浏览
平時食韓式燒肉都係來來去去嗰幾間不過近排消委會話放題店經常呃稱所以我都係食返放題好啲因為就算去上多少我可以另外叫多一次滿足晒我貪心嘅心理雖然都知道放題嘅肉類質素唔會比單叫既咁好原來我係錯嘅今晚食呢間放題店佢D肉嘅質素同其他韓國燒烤店也不相伯仲不過呢度特別在佢嘅小食同其他韓式食品都十分之特別例如佢有嘅水冷麵韓式食品有炒年糕 炸八爪魚最受歡迎嘅韓式炸雞都有佢嘅水冷麵都唔係求其咁整用返韓國嘅冷面加上個湯夠凍令到聖歌冷麵又爽口又彈啦而且個湯唔會太濃味食住燒肉食呢個水冰麵一冷一熱都幾有冰火嘅刺激另外我最鍾意食燒肉嘅一個食法就係首先叫一個生菜籃先將生菜攤開放上自己喜歡嘅肉類例如牛西冷或者牛舌甚至豬腩肉亦可以上面加上蒜蓉同埋呢間店獨有嘅麵醬喜歡辣的可以加上泡菜之後將成個生菜包住晒然後一口食晒佢用生菜包豬肉一齊食不但可以減低佢嘅肥膩感呢種食法簡直會食到上癮呢度呢炸雞都好好食如果平時喺其他韓國店但我一份都起碼要百幾蚊呢度就可以逐件咁叫每件新鮮炸好先淋上汁也有不好吃的理由呢

平時食韓式燒肉都係來來去去嗰幾間

呢度就可以逐件咁叫

每件新鮮炸好先淋上汁

也有不好吃的理由呢
2016-09-14 466 浏览
啊媽帶路食好野,話佢知道有棟野有唔少新餐廳,叫我地全家一齊去試試。入到去原來見到都有唔少餐廳,而我地今次就係去呢間running燒,聽個名都幾攪鬼,哈哈~入到去都之前同朋友食個D韓燒唔算有太大分別,不過有條大大條既抽油煙管係爐既上頭,吸油煙都幾勁下,雖然食完一定會有浸味,不過至少唔會食到油林林先,好唔舒服架嘛!飲品就自助自己出去拎,竟然比我發現到呢到有Lotte既錫蘭紅茶,緊係馬上拎罐黎飲啦,飲落味道唔算好甜,錫蘭紅茶味香,唔錯,唔係間間都有架!到燒肉系列,五花腩、豬柳片呢D豬豬牛牛點少得呢?側邊可以再舊蠔上去烘下,邊燒邊烘,睇見D肉油「喳喳」聲,燒滾吧,陣陣肉香飄落鼻裡,燒好上碟,我就唔客氣啦。青口帶子同樣有得燒,青口冇沙洗得好乾淨,帶子都粒粒圓潤,韓燒平時都唔算多青口呢類選擇,平時都係燒蠔多!扇貝一樣有!每隻扇貝都大大隻,橙色膏仲要好吸引~我就緊係唔執輸食左幾隻,一啖就食哂落肚!雞翼我地叫左好多隻,呢到D雞翼好得意架,會幫你全部拆左一邊骨,食落好方便,得一條骨,另外一邊全部都係肉,嫌食雞翼麻煩既人定超鍾意餐廳呢個小貼心舉動,包括我!見到有個阿珠媽靚湯,仲要註明係天天不同,緊係要叫黎

到燒肉系列,五花腩、豬柳片呢D豬豬牛牛點少得呢?
青口帶子同樣有得燒,青口冇沙洗得好乾淨,

見到有個阿珠媽靚湯,仲要註明係天天不同,緊係要叫黎試試啦~

是日阿珠媽靚湯係人參雞湯,一飲超重人參味,如果鍾意人參雞湯飯既朋友應該會幾鍾意飲呢個湯,飲落不太像味精湯

然後甜品方面佢地呢到只有一共五款刨冰,我就叫左個柚子蜜刨冰。
呢到見到都覺得好得意,佢係下面刨冰加上柚子蜜醬,仲有D QQ類似棉花糖但比較硬既粒粒,仲有粒粒爆爆珠!

上面仲有粒雪米糍,不過我覺得刨冰唔夠細,可能我唔喜歡硬冰既感覺,如果可以食到入口即溶既感覺就好~
檯上既蘿蔔比我地玩到變哂黑色,拎黎洗爐幾得意,以前都未玩過,洗到乾乾淨淨,好過癮!
2016-09-14 475 浏览
之前同班FD約食飯,個個話想食韓國野,本身想約食部隊鍋,點知間野話Full人,咁我地唯有轉戰第二間,有朋友話呢間Running燒應該都唔錯,我地就決定黎呢到開餐啦~我地被安排坐近玻璃,可以見到下面馬路既風景,個View都唔錯!呢到4個先可以開一個爐,開多一個需要加100蚊開爐費,哂野食既話仲要每位人頭收多50蚊架!大家記住要惜食唔浪費,咪做大哂鬼!隔離Menu紙有齊哂你想點既野,唔洗出去捧一大盤野架~隔離仲有支油,係比你方便燒野食唔夠油個時加,唧唧細嘴唔怕落得太多油!有麵食有湯有小食,當然唔少得主角牛啊豬啊海鮮類啦,飲品就可以去雪櫃拎,我地一班餓狼都逼不及待去點齊哂自己想食既野,馬上開餐!小食我地叫左韓國炸雞,甜甜地黏黏地既醬,似足韓劇炸雞,肉質嫩滑唔韌口,每舊都細細,一口一啖都吞得落。咖哩魷魚略為偏鹹左少少,不過魷魚好軟好易咬開,而且D肉唔霉燒下青椒南瓜茄子,好脆爽口不過有少少青味,點番少少豉油遮到味,有益又健康!海鮮部分仲有叫左龍脷柳片、扇貝同大蝦。扇貝黎左兩隻係有膏架,啖啖肉啖啖膏味好正~龍脷柳片魚肉好軟林,唔粉而且啖啖鮮。大隻真係都幾大隻,呢到食既蝦點都唔係出面D細蝦仔,每隻都

咖哩魷魚略為偏鹹左少少,不過魷魚好軟好易咬開,而且D肉唔霉
海鮮部分仲有叫左龍脷柳片、扇貝同大蝦。扇貝黎左兩隻係有膏架,啖啖肉啖啖膏味好正~龍脷柳片魚肉好軟林,唔粉而且啖啖鮮。大隻真係都幾大隻,呢到食既蝦點都唔係出面D細蝦仔,每隻都差唔多大,但係海水腥味唔重WO,反而蝦肉幾彈牙,色澤都好靚
主食肉類,有咁多樣肉,又牛柳片、豬頸肉、豬柳片、五花腩等等,緊係每樣叫D好啦,樣樣食樣樣試!
成盤都係肉,見到都食慾起!樣樣都已經醃好哂,一邊坐等肉燒好就馬上試試味,見到D肉油燒到出哂黎,口水都由嘴邊流出黎,食落啖啖好軟熟,肉汁都標哂出黎,但係D醃肉調味唔太重,唔會蓋過肉本身既味道,正!

仲有D腸仔,廚師腸冇平時食到好鹹個隻,不過唔小心燒到兩邊黑,燒個時真係要打醒十二分精神~
2016-09-13 2343 浏览
又到每年最緊張嘅放榜時刻唔經唔覺距離放榜已經過咗咁多年不過表弟今日就真係DSE放榜好彩佢都考得好好所以夜晚就請佢食燒肉放題呢度裝修都幾靚似足晒明同嗰啲韓國燒烤店仲要好貼心咁張櫈係可以打開放個袋入去咁樣就唔會吸到啲煙味呢度肉類都有好多款齋係牛都已經有成半版紙有多再加上豬同埋雞另外特別在佢有羊肉揀表弟果然係年青人佢差唔多冇一款肉類都點左呢間餐廳係會將所有肉類放埋同一碟所以店員執好晒俾我哋見到都嚇一嚇呢度啲肉類好新鮮唔會好似其他放題店咁啲牛肉會用鬆肉粉那到冇晒味凈係得個淋字呢度啲肉依然有咬口而且完全冇鬆肉粉嘅化學味道另外都十分細心因為平時食啲燒肉雞翼係永遠十分難熟的呢到會幫你將隻雞翼起咗一邊骨咁樣輕輕燒一燒就可以成隻雞翼熟哂另外最特別嘅位就係呢度有燒生蠔食將生蠔放喺鐵板上當燒到佢出汁而且開始滾嘅時候就係佢熟嘅時候再加埋佢奉上嘅泡菜或者蒜蓉直情好食到震最後甜品竟然有少有嘅刨冰佢啲配料都十分揼本有一粒糯米糍同埋爆爆珠
又到每年最緊張嘅放榜時刻

直情好食到震

最後甜品竟然有少有嘅刨冰

佢啲配料都十分揼本

有一粒糯米糍同埋爆爆珠
韓風當道,身邊不乏有崇韓的朋友,因為有一位超崇韓的朋友生日~於是就帶她就這裡食個生日飯!相信不是迷韓國的電視節目都會認識Running Man這個風魔全世界的綜藝節目,這間餐廳就玩食字,改為「Running燒」好特別!這間餐廳是放題的,知道其他韓燒店都好少可係放題,而且價錢都不菲,唔係人人負擔到~放題收費合理,平日晚上入座都是HK$228一位,就可以任飲任食!食店內環境好似置身韓國的料燒肉店,令我位崇韓的朋友為之雀躍!想不到平日的晚上都座無虛席!老實說這裡的食物種類比不上日式放題的多,點菜紙只有5張,其中一張是需要另外加錢的酒類飲品!跟傳統的韓國餐廳一樣,開始前都有飯前小吃,分別有泡菜、芽菜及青菜~食哂都可以再Refill的!而職員先替我們開爐,就先奉上一小塊白蘿蔔,唔食用黎食,係用黎清爐~因為燒到咁上下,爐上面都有黑色塊塊的鑊濃,可以用它來清一清理再繼續燒!除左任燒之外,還有任飲的飲品櫃,當中不乏各款韓式的飲品!自助調味區可以自行調配自己喜歡的醬料味道~肉類我們每款都點了少少食,睇下邊款好味先再encore~當中的款式其實不算少,當中我們點了豬頭枕、豬頸肉、豬柳片、雞肉腸、牛柳片、牛

於是就帶她就這裡食個生日飯!

燒」好特別!

想不到平日的晚上都座無虛席!

食哂都可以再Refill的!

除左任燒之外,還有任飲的飲品櫃,當中不乏各款韓式的飲品!

自助調味區
可以自行調配自己喜歡的醬料味道~

肉類
我們每款都點了少少食,睇下邊款好味先再encore~

當中的款式其實不算少,當中我們點了豬頭枕、豬頸肉、豬柳片、雞肉腸、牛柳片、牛柳粒、雞翼及雞肉!

當中豬頭枕、牛柳片、牛柳粒、雞翼及雞肉特別美味,先說醃料好惹味,肉質嫩滑好咬口,即使燒過火都唔唔會變韌!
接下來還有烤肥牛、烤牛脷、雪花牛仔肉及西施牛肉片!

這個特別之處就是沒有經任何醃料醃製,原汁原味,輕輕燒幾燒就可以食用,牛味好香濃!
雖然每枱都係度燒,但餐廳內的食店油煙味不太重,因為每個爐上面都有個抽風系統,可以即時將油煙抽走!

海鮮類
食燒肉之餘,還有海鮮提供,我們點了大蝦、帶子、扇貝及龍脷魚片~

海鮮也不是便宜的貨色,大蝦好大隻,好似虎蝦的SIZE,而龍脷魚片都肉質都好嫩滑!
而扇貝SIZE也大於半隻手掌,新鮮彈牙!

生菜籃
為左減低燒肉的油膩感,菜類也是不得不點的~

朋友也教我可以食生菜夾著燒肉一齊食,這口感好好,而且降低熱氣的程度!

什菜沙律
伴沙律的醬汁是酸酸甜甜的,好開胃,所以我們都一共吃了兩盤!

阿珠媽靚湯
日日有不同款的阿珠媽靚湯,今日是人蔘湯,湯不會太多油,帶甘苦的人蔘味,有助下火清氣!
總結我覺得最必食推介是雞翼及什菜沙律,將爐上鋪滿食物大滿足!

後記:
3位埋單連加一每位平均HK$250,價錢非常合理,不過食到唔同的燒肉之外,仲有其他特色的韓國料理!
雖然店內油煙味不重,不過離開後總是有點BBQ氣味在身上發出,門外就有一支香水噴霧供客人使用,可以消除/減低BBQ氣味!
2016-07-05
庆祝纪念
生日
  • 雞翼
  • 什菜沙律
2016-08-30 956 浏览
終於食到餐高質放題好飽好混動D肉既質素真心正!醃過既肉好好味牛肋骨🤘🏻豬頸肉好多都好好味雞翼開埋邊比我地煎超細心💕韓燒唔少得五花腩!好正!3條女燒左4大碟肉加海鮮😅好滿足 Tips:生菜要另外order 餐紙無寫野飲都唔錯 有忌廉奶👍🏼👍🏼
終於食到餐高質放題
好飽好混動
D肉既質素真心正!醃過既肉好好味
牛肋骨🤘🏻豬頸肉
好多都好好味
雞翼開埋邊比我地煎超細心💕
韓燒唔少得五花腩!好正!
野飲都唔錯 有忌廉奶👍🏼👍🏼
  • 牛肋骨
  • 豬頸肉
2016-08-30 4489 浏览
我注意到這間餐廳,正因為佢個名同那個韓國節目Running man 一樣。你有讀過會考到以有涯除無涯的那個概念,說就像是我們的工作,我們的考試,或者是吃自助餐都好,人生總有好多東西要做,好多task要fulfil,像那個節目的人一樣,要有限時做到無限可能。時間的關係,沒有選擇夜晚來吃,因為呢排啲節目真係好密麻麻,要試餐廳要選星期日的下午。方才發覺,原來星期日的下午吃午飯,是多麼的悠閒,人不多又舒服,唔會滾水淥腳趕你做,這間Running燒前排勁多人走過來朝聖,但下午竟然不多人,因此也吃得舒服一點。Running man 而係有限時間做幾十個task,以此為主題的running 燒當然也要這樣,有限時間,可以的話你要試無限的東西。我來的原因,是一位喜歡任食的朋友話呢度嘅任食平得來質素不錯,短時間內吃了兩次,於是佢推完再推後,我決定來探訪一下。可惜的是,下午沒有任食海鮮供應,朋友說海鮮是靈魂,以平價來說是絕對做得不錯的海鮮,今日時間關係試唔到,食下另外的肉類來試試質素吧。 前菜都是可以接受,特別喜歡泡菜。 燒的肉類都算可以不錯,因為價錢算中等,有牛舌有雞翼有豬肉有五花腩等等 ,最喜歡的

前菜都是可以接受,特別喜歡泡菜。

燒的肉類都算可以不錯,因為價錢算中等,有牛舌有雞翼有豬肉有五花腩等等 ,最喜歡的是牛舌。

燒冬菇不錯,其他的部分也可以,唯有是腸仔有少少奇怪。

我最喜歡反而是那些韓式食物,每次來我都會吃辛辣麵,這裡的麵質雖然經煮過後不能呈現最佳的質感,但任食來說,無乜所謂,出面加幾個餸就賣百幾。

韓式炒粉絲是炒得爐火純青,油份不高不會像外面那些餐廳吃得你滿口是油,仲要係食完之後個胃會感覺好差,呢度韓式炒粉絲就冇呢個問題,最重要是入口乾爽然還吃到那個炒粉絲應有的味道,那就夠了。

menu有樣東西叫阿珠媽靚湯,日日不同看阿珠媽心情而定,今天阿珠媽為了選了人蔘湯,我就覺得淡味了少少,如果放多少少雞,個湯應該好飲。

年糕湯幾特別,不過可惜我對年糕無乜特別大興趣,只吃了幾舊。

韓式烏冬就真係得好麻麻,唔食冇損失。

還有出奇的是平常呢類任食餐廳,甜品都不是什麼好東西,但這裡的柚子蜜刨冰卻是令人驚喜萬分,又唔會太甜,又不是那些化學味道的感覺,雖然沒有台北的冰館好食,但值得吃一兩個味。

飲品有不少選擇,你都知道那些韓國飲品都必定有罷,酒都有得叫,最特別係冬瓜茶,我之前都未見過,食燒烤下火必喝。

最特別今日學到的是員工食之前俾左我一舊蘿蔔,原來唔係用來吃,用來清潔個爐最好,效果仲要好有用,唔駛換都係第一次。

說真,二百多吃一個下午很平常,但最重要是有個質素又坐得舒適,這裡絕對做到,餐廳是近台灣式的細心,走的時候仲有香氣噴霧,說真,對比我認識的任食燒烤,這個是絕對的好。

So let's keep eating

Running 燒

旺角彌敦道726號9樓
2016-08-14
2016-08-21 1452 浏览
自從韓風襲港之後,各式韓式餐廳進駐香港! 例如:韓式炸雞、韓燒、韓式快餐店、韓式 Cafe...等,要找實在容易!我有位喜歡到韓國追韓星的姊妹朋友,約她食韓燒就最好不過嘞! 我們跑到旺角樓上韓燒店 <Running 燒>!店名改得鬼馬! 好像韓國人氣節目 Running Man,卻沒有關係的!星期一至四放題 7:00~9:30 入座,每位 $228另設有加一服務費!4位或以下只開一個爐,如需要另加爐+$100!浪費食物,每位收取 $50 附加費!這裡比預期細,一走進去,已嗅到一陣油煙味, 幸好不太勁油煙!每一枱均設有抽油煙系統。店員為我們開爐,自從開爐之後,店員把抽油煙系統向下拉,讓油煙更易散去,服務貼心!他們收碟的速度不算快,可能是人手不足的關係吧!坐下來,店員隨即送上韓式餐前小食,包括:泡菜、芽菜、菠菜,另附有一件白蘿蔔,這不是食用的,而是用來擦去爐上的燒燶的焦!既天然又簡單!果然有效! 真是意想不到! 韓式小食包括:清爽混合麻油的芽菜,菠菜則翠綠柔軟,泡菜很辣,淺嚐一點已嚐出其味來!食物方面,可選擇:蔬菜、小食、麵、飯、湯、海鮮、牛、豬、雞、羊、甜品...等。另可
自從韓風襲港之後,各式韓式餐廳進駐香港!

我有位喜歡到韓國追韓星的姊妹朋友,約她食韓燒就最好不過嘞!
好像韓國人氣節目 Running Man,卻沒有關係的!
星期一至四放題 7:00~9:30 入座,每位 $228

另設有加一服務費!
這裡比預期細,一走進去,已嗅到一陣油煙味,
幸好不太勁油煙!每一枱均設有抽油煙系統。
他們收碟的速度不算快,可能是人手不足的關係吧!

真是意想不到!
韓式小食

韓式餐前小食,包括:泡菜、芽菜、菠菜,另附有一件白蘿蔔

另可自助取飲品,我點了阿豬媽靚湯,飲湯已足夠嘞!連水都沒有飲過!
食物不久便送上!
食物不久便送上!
阿豬媽靚湯:人參雞湯

湯底見到人參鬚,入口甘而鹹,熱辣辣的韓式湯不錯喝!
阿豬媽靚湯:人參雞湯
蔬菜:
蔬菜
南瓜

薄切的南瓜燒至暖身,清甜軟身!

杏鮑菇

柔軟帶嚼勁,菌味更濃郁!

茄子

燒過的茄子顯得很乾身,食了一次便無再點選!
南瓜、杏鮑菇、茄子

意想不到的大兜,
混合新鮮爽脆的生菜、青瓜及蘋果,拌勻韓式辣汁,些小酸辣幾有風味又開胃!
豬:
豬肉

黑豚豬肉

味道甜美而香口!

五花腩

薄身易熟,香口而脆身!卻不及厚切豬腩肉的滋味!
五花腩
厚切豬腩肉

她咳嗽尚未好番!那麼,我便蝕底一點食埋她那份吧!
富肉香及甘香豐腴的脂肪層令我無法抗拒!
豬頭枕 (豬頸脊肉)

肉質爽口富鮮味!
海鮮:
海鮮:蝦、帶子、扇貝

雖然細隻,勝在新鮮鮮甜彈牙,
連蝦腸都有,可想而知幾新鮮?!
帶子

保持鮮美嫩滑!

扇貝

鮮味稍遜,不過不失!
海鮮:蝦、帶子、扇貝
帶子、扇貝

青口

等了好一會兒才爆開口,
青口已經燒得較乾身了!

鯖魚

點了一件,原來只得一小片,大家見到都得啖笑!
鮮美濃郁,一點腥味也沒有!
青口、鯖魚
麵:
韓式炒粉絲
油光閃閃的炒粉絲,
口感爽口而味道甜美卻很油膩!
韓式炒粉絲

韓式湯烏冬

湯底帶有胡椒粉味,十分清,是白烚烏冬,質感有點軟腍!
作為醫肚是不錯的選擇!
韓式湯烏冬
韓式刀切麵

外型較烏冬扁身,相對麵質帶點煙韌,口感較討好!
甜品

柚子刨冰

加入彩色而煙韌類似棉花糖的粒粒,柚子跟刨冰很夾得來!
還有放頂的是雪糕糯米糍!口感豐富!
柚子刨冰
二百多元嚐韓燒,連甜品都有,真是完美又飽肚!大家也食得好滿足!
2016-08-04
2016-08-11 1271 浏览
升降機門打開,便是這個大大的價目表。百餘元的燒肉放題,比午餐吸引。盡情吃個痛快,身心舒暢。一貫韓燒的和局,在下午還得上班的工作天,每張枱中央吊著的抽氣管,十分重要。簡單的佈置,牆上畫了塗鴉添上玩味,使氣氛輕鬆。靠窗的座位,還可以俯瞰彌敦道的街景。圓筒型椅子沒靠背但有軟墊,尚算舒適,還可以儲物。有8款牛、10款豬、2款羊、3款雞、6款蔬菜、9款熟食和兩款腸。小食和海鮮則只限晚市供應。甜品則有6個味道的刨冰。飲品可在雪櫃自取,有各式汽水、果汁和茶,是連吃三餐放題中款式最吸引的一次。醬汁和蒜蓉也是同櫃前自取。店員送上前菜和一塊蘿蔔,並介紹蘿蔔的用途。前菜份量偏少,要是能任吃就好了,畢竟燒肉油膩,清新的蔬菜可以清一清味蕾。肉來了。大碟大碟的紅肉,比旺角的老牌韓燒感覺企理得多。點了個生菜籃,包著燒肉吃,中和油膩,清新又健康。杏鮑菇燒至軟腍,夠多汁。在鐵板擠上油,就開始燒。豬頭枕軟嫩,肉汁豐盈,充滿肉香。厚切豬腩肉半肥瘦,肉汁和油脂滲在一起,濕潤又香口。薄切的黑豚豬肉,看似乾身,吃下去又幾嫩幾濕,帶豬肉的淡香。第一次燒豬耳,外層軟韌帶黏,中間爽口。豬大腸醃成橙紅,但燒至軟腍,不及脆的炸大腸惹味。燒
醬汁和蒜蓉也是同櫃前自取。
肉來了。大碟大碟的紅肉,比旺角的老牌韓燒感覺企理得多。
點了個生菜籃,包著燒肉吃,中和油膩,清新又健康。
杏鮑菇燒至軟腍,夠多汁。
在鐵板擠上油,就開始燒。
燒完一輪,用蘿蔔清乾淨爐,沒想到幾有效,再繼續。燒雞翼。切開去了一支骨的雞翼,易燒易熟,吃起來又方便,不得不欣賞店方的細心。雞腎燒出來十分爽口,我們點完又點。
炒年糕一般,年糕煙韌但不入味,辣醬也欠辣欠惹味,味道短暫,沒有餘蘊可言。水冷麵賣相單調,吃下去卻有驚喜。幼細的麵條條煙韌,清涼的感覺正好中和口中油膩,少少酸,清新開胃。
藍莓刨冰不是預期中的韓式刨冰,而是港式刨冰。放了爆珠、過甜但顏色好看的糯米糍、朱古力脆脆,淋上藍莓糖漿。賣相可以,但不要期望過高,視其為清除口裡遺下的肉味和油膩的結局就好。
肉類款式夠多,醃得剛好,味不太濃。雙手接落單紙的店員,服務不錯。開揚又整潔的環境裡,吃著油花四濺的燒肉,也不覺得油膩。臨走前,還有店方細心準備在門口的除味噴霧。百餘元的放題,物有所值。
2016-08-11
2016-07-26 778 浏览
近兩年韓燒越開越多,幾乎次次食都可以試新餐廳,今次就同朋友去左旺角嘅Running燒。Running燒喺地鐵A出口附近,一棟剛翻新完嘅大廈9樓。一入到去都係走raw建築風,坐位十分充裕。平日同週末、假期、假期前夕,Running燒都係任食all you can eat,但價錢都有d分別啦。我去食晚餐個日係端午節前一日,價錢係$246,週一至四就$228,大家要注意番啦~入到去就拎野飲,同其他放題一樣都係0係雪櫃任拎。我地試左肥牛、五花腩、牛脷、牛肋骨同調味雞肉。一開始唔知份量,原來一客就真係一塊,大家點菜嘅時候要留意呀(但都好嘅,因為我同朋友都係女仔,唔大食 )。肉質好鮮嫩,五花腩肥瘦適中,感覺唔heavy。我一向麻麻地牛脷,但今次牛脷冇「蘇」味,抵讚!調味雞肉就幾入味,不過不失~食韓燒一定要燒埋海鮮,今次朋友點左扇貝、多春魚、蝦同蠔~扇貝同蠔都大大隻好肥美,重點係冇雪藏味好新鮮。由於實在食得太多肉,所以我地都叫番d蔬菜黎中和下~翠玉瓜、南瓜、冬菇同埋雞脾菇都超甜,燒耐左少少都仲有好多水份~最後叫左個韓式刨冰做甜品,我試左士多啤梨味嘅。果醬酸甜,有埋士多啤梨果肉,一d都唔hea,係個
入到去就拎野飲,同其他放題一樣都係0係雪櫃任拎。
)。肉質好鮮嫩,五花腩肥瘦適中,感覺唔heavy。
我一向麻麻地牛脷,但今次牛脷冇「蘇」味,抵讚!

調味雞肉就幾入味,不過不失~

最後叫左個韓式刨冰做甜品,我試左士多啤梨味嘅。果醬酸甜,有埋士多啤梨果肉,一d都唔hea,係個冰大粒左少少。
我同朋友都覺得lee間running燒坐得好舒服,抽油煙系統做得好好,唔會好似其他韓燒咁煙霧彌漫~侍應好helpful,食物新鮮有水準,第時再去旺角附近食韓燒都可以再嚟!
2016-07-25 5062 浏览
星期日中午吃韓燒放題去,位置接近太子區,餐廳範圍不會很大,可以說是一眼看完。涼著冷氣,身處9/F高度望向街景,由中午12:30至3:30的110分鐘內任點任燒任飲任吃,價錢每位$158,可吃盡韓燒生料及廚師烹煮的麵飯小食(熟食)。前菜三碟加一個白蘿蔔,白蘿蔔不能吃,遲一些便會知道它的用途。生料有牛、豬、雞、羊、香腸,海鮮只限晚市供應;每款肉的大題下有至少兩款肉部位或調味的選擇。白蘿蔔是給予我們為鐵板清潔洗擦之用,擦一擦再烤過,調味不錯,肉質又非被鬆肉粉殺死,至少有一口好肉吃。烤肉後,麵飯湯也是任吃的,不過任吃的小食例如炸雞、炸八爪魚都只限晚市供應。任吃的麵飯湯有炒年糕、炒粉絲、水冷麵雖然沒有豐富的配料,但味道是對辦的。阿珠媽靚湯是天天不同,今次是人參雞湯,有人參的甘味。甜品是刨冰,也是任吃的,多款味道,配料已定,刨冰的冰粒是粗的款,並非冰沫喔!百多元一位已算好抵吃,性價比高!
星期日中午吃韓燒放題去,位置接近太子區,
餐廳範圍不會很大,可以說是一眼看完。
可吃盡韓燒生料及廚師烹煮的麵飯小食(熟食)。
白蘿蔔是給予我們為鐵板清潔洗擦之用,擦一擦再烤過,
調味不錯,肉質又非被鬆肉粉殺死,至少有一口好肉吃。

水冷麵雖然沒有豐富的配料,但味道是對辦的。
阿珠媽靚湯是天天不同,今次是人參雞湯,有人參的甘味。
百多元一位已算好抵吃,性價比高!
题外话/补充资料: 味道 3.5 環境 3 服務 3 衛生 3.5 抵食 4
2016-07-11 648 浏览
今日帶老公&奶奶來黎食韓式燒肉放題~幸好我們來的時間比較早, 還不用等位~座位坐得都算舒服, 不會很迫!爐上的煙囪用來抽走韓燒時的煙可以拉上拉下自己控制抽氣做得不錯, 不會一邊燒一邊被煙攻面我好喜愛三樣餐前小食有菠菜, 芽菜同泡菜~特別是那碟菠菜!這3樣也可以跟侍應們order refill呢!肉類選擇很多, 醃製的肉類味道較重~個人喜好啦! 我覺得咸左少少~但老公同奶奶都覺得岩岩好~怕重味道的話也不過點一些生菜,好像整生菜包一樣~! 包著肉類一齊食!口感都幾好!! 又可以解油膩~ 牛舌,牛仔骨同雪花牛肉片都是沒有醃製的~由於佢切得比較薄, 所以不用燒好耐,肉味好重, 而且燒完已經可以就咁食夠Juicy, 不用再另外點醬汁!我覺得牛舌最好味!  豬大腸也好好味! 不過要小心很易燒燶! 因為本身有醬汁醃製過的都會容易燒燶~要不停翻,,,和留意火喉喇! 因為其實不斷吃肉類點都有點油膩感但原來餐牌上面還有生菜可以點, 可以用生菜包肉類一齊食!除左燒肉, 重有好多其他種類我覺得燒冬菇, 茄子等等都唔錯~可以一解肉類的油膩! 小食方面, 炸雞都是很出色的~即點即炸, 所以時間會耐少少~有一
今日帶老公&奶奶來黎食韓式燒肉放題~
幸好我們來的時間比較早, 還不用等位~
座位坐得都算舒服, 不會很迫!
爐上的煙囪用來抽走韓燒時的煙
可以拉上拉下自己控制
抽氣做得不錯, 不會一邊燒一邊被煙攻面
我好喜愛三樣餐前小食
有菠菜, 芽菜同泡菜~
特別是那碟菠菜!
這3樣也可以跟侍應們order refill呢!
肉類選擇很多, 醃製的肉類味道較重~
個人喜好啦! 我覺得咸左少少~
但老公同奶奶都覺得岩岩好~
怕重味道的話也不過點一些生菜,
好像整生菜包一樣~! 包著肉類一齊食!
口感都幾好!! 又可以解油膩~

牛舌,牛仔骨同雪花牛肉片都是沒有醃製的~
由於佢切得比較薄, 所以不用燒好耐,
肉味好重, 而且燒完已經可以就咁食
夠Juicy, 不用再另外點醬汁!
我覺得牛舌最好味!

豬大腸也好好味! 不過要小心很易燒燶!
因為本身有醬汁醃製過的都會容易燒燶~
要不停翻,,,和留意火喉喇!

因為其實不斷吃肉類點都有點油膩感
但原來餐牌上面還有生菜可以點,
可以用生菜包肉類一齊食!
除左燒肉, 重有好多其他種類
我覺得燒冬菇, 茄子等等都唔錯~
可以一解肉類的油膩!

小食方面, 炸雞都是很出色的~
即點即炸, 所以時間會耐少少~
有一款叫噴火炸雞, 可以揀大中小辣,
我點了中辣, 對我黎講真係辣左少少,
不過好惹味!

燒得咁上下, 個爐好黑!
除左可以換爐之外
原來有一個新玩法

枱面上一開始已經會擺有一個白羅白
原來不是小食來的
侍應一開始已經提示我們此羅白是用來洗爐,不要吃!
真的好神奇...輕輕一刷整個爐都變得很乾淨,
弄到黑了, 羅白也可以order更換!
既好味, 又不用不停換爐! 正呀!
甜品有幾款刨冰類, 我點了柚子蜜刨冰!
很大碗呢~ 一邊聊天一邊慢慢吃,
吃到最後好像在飲冰凍的柚子蜜! 爽呀!

大約兩小時的限時
落單後他們都上得很快!
所以其實都好夠時間!
食得很飽呢!!!

以這個價錢來說~
都算幾抵食~
2016-07-08 672 浏览
樓面服務勁差,問有冇泡菜個阿姐態度超級惡劣……食物味道一般食物選揀種類比較少,整體係黎講係服務態度個阿姐係最差…啲生蠔營養不良,燒完都係冇得食因為已經燒完細到根本冇得食……不過因為放題所以有咁既情況絕對唔出奇…不過唔會再來!
2016-07-08 743 浏览
韓食已經漸漸變為最普遍既菜式, 趁放假同朋友食飯, 佢搵到呢間韓燒放題,  6點前入座都係$198, 比起同區其他都唔算貴. 而且呢棟大廈幾新淨, 環境唔錯.飲品同醬料自助型式, 食物就畫紙仔. 醬料有辣醬, 辣度適中點完仲開胃, 仲有麵豉醬, 幾惹味而且唔會太咸. 仲有辣油, 呢個較辣.豬肉類要左五花腩, 唔肥燒完幾脆口. 豬耳爽口, 未試過咁樣燒, 感覺唔錯. 仲有牛類都唔少款, 牛脷唔薄食落有咬口又爽. 牛柳粒肉質幾嫩, 燒完都唔會韌. 牛肋肉本身肉味濃郁, 夠惹味. 仲有牛仔肉, 夠JUICY, 肉質嫩滑. 整體肉類燒完唔會太乾, 而且細細片, 食落無咁飽濟.牛肋骨燒起舊骨真係好惹味.仲要左D海鮮類, 大蝦手指咁粗, 鮮甜彈牙, 帶子雖不算厚切, 但口感都好爽口, 好新鮮. 而扇貝都幾大粒, 唔韌爽口.110分鐘過得好快, 不過呢度上食物速度都好快, 所以密密食得好飽.
牛肋骨燒起舊骨真係好惹味.