2016-09-14
之前同班FD約食飯,個個話想食韓國野,本身想約食部隊鍋,點知間野話Full人,咁我地唯有轉戰第二間,有朋友話呢間Running燒應該都唔錯,我地就決定黎呢到開餐啦~我地被安排坐近玻璃,可以見到下面馬路既風景,個View都唔錯!呢到4個先可以開一個爐,開多一個需要加100蚊開爐費,哂野食既話仲要每位人頭收多50蚊架!大家記住要惜食唔浪費,咪做大哂鬼!隔離Menu紙有齊哂你想點既野,唔洗出去捧一大盤野架~隔離仲有支油,係比你方便燒野食唔夠油個時加,唧唧細嘴唔怕落得太多油!有麵食有湯有小食,當然唔少得主角牛啊豬啊海鮮類啦,飲品就可以去雪櫃拎,我地一班餓狼都逼不及待去點齊哂自己想食既野,馬上開餐!小食我地叫左韓國炸雞,甜甜地黏黏地既醬,似足韓劇炸雞,肉質嫩滑唔韌口,每舊都細細,一口一啖都吞得落。咖哩魷魚略為偏鹹左少少,不過魷魚好軟好易咬開,而且D肉唔霉燒下青椒南瓜茄子,好脆爽口不過有少少青味,點番少少豉油遮到味,有益又健康!海鮮部分仲有叫左龍脷柳片、扇貝同大蝦。扇貝黎左兩隻係有膏架,啖啖肉啖啖膏味好正~龍脷柳片魚肉好軟林,唔粉而且啖啖鮮。大隻真係都幾大隻,呢到食既蝦點都唔係出面D細蝦仔,每隻都
仲有D腸仔,廚師腸冇平時食到好鹹個隻,不過唔小心燒到兩邊黑,燒個時真係要打醒十二分精神~