2019-11-15 237 浏览
食完這running燒 ,我感到非常之滿足 ,因為喺旺角也可以找到一間這麼美味的燒肉店。 這裏有提供很多不同種類嘅酒,啤酒,清酒。他的甜品也非常好味, 很滋潤嘅甜品。這裏的炸物也非常之好味, 我哋點了炸魷魚, 炸雞 炸雲吞, 非常之香脆可口 ,味道一流。這個沙律菜用料非常新鮮, 這有我很喜歡吃的車厘茄。這裏的食物選擇非常多, 海鮮種類也繁多, 有帶子, 生蠔,蝦, 我覺得這個價錢可以食到這麼多種類的海鮮是非常之抵 ,海鮮嘅味道也很美味 ,食得出非常之新鮮 。我們也點了肥牛 ,豬肉 等,肉質非常鮮嫩, 入口即溶, 脂肪也分配非常之平均, 肉質非常新鮮, 上菜嘅速度也很快。 海鮮非常之新鮮和豐富, 我哋覺得這個價錢吃到這麼多海鮮是非常之抵食。還有燒雞肉呀,腸仔呀 ,味道都很好 ,仲有其他小菜,如泡菜等。非常之好嘅一間燒肉店,價錢合理。

他的甜品也非常好味, 很滋潤嘅甜品

這個沙律菜用料非常新鮮, 這有我很喜歡吃的車厘茄。

非常之好嘅一間燒肉店,價錢合理。
2019-11-05 378 浏览
秋風起,食燒肉。110分鐘放題任飲任食,除左豬牛雞羊同埋蔬菜等基本野,連海鮮都有,仲有韓色小食添,飲品有汽水同其他韓式罐裝,可以自己去雪櫃拎,想飲酒就要另外加錢。趁食物未到,食下韓式三小碟開下胃先,特別鍾意泡菜,調味剛好唔會太濃,岩我口味。叫左一大堆肉,睇得出質素唔差,絕對唔係雪左千年ge肉。先講牛肉,試左好多款,特別鍾意醬汁牛五花肉,醃得好好味,又快熟,兜幾兜就食得。豬肉呢我就試左厚切豬腩肉同辣味五花肉,用生菜包住黎食,肉唔韌,菜爽脆,雙重享受。雞我就推介醬醃春雞髀,好嫩滑,而青陽辣雞粒同雞賢都夠辣,好惹味。海鮮望落亦乾淨,廚師仲好鬼馬咁將帶子放左入魷魚筒。魷魚鬚同魷魚鬚圈好彈牙,輕易咬開,好正!蒜蓉芝士生蠔又幾夾,生蠔本身亦都新鮮無異味。大蝦、帶子等其他海鮮都新鮮。除左燒肉,仲食左柚子味同噴火炸雞,柚子味甜甜地,好似西檸雞,幾正,噴火即係辣味,真係會噴火,唔食得辣就唔好亂試。噴完火食返碗水冷麵就岩晒,清爽!最後就係甜品,見韓國雪條平時都有得食,就揀左時款西米露,食落先知原來係紅豆涼粉紫米西米露,好清潤,拍得住糖水舖!
秋風起,食燒肉。

题外话/补充资料: 店員招呼好好,有求必應!
2019-11-04 227 浏览
高質韓式燒肉放題本身勁鍾意韓國野食,岩岩去完韓國番離又好想再食韓國野止癮🤣見上網依間好多好評,於是拉埋我個friend嚟陪我一齊食,發現上網真係冇推介錯,依間餐廳好高質,性價比勁高!地理位置都好方便,喺旺角B2出口行兩步就到,好易搵,離到見到每台都有個抽氣扇仔,可以吸晒d燒烤味,就算食完都唔會成身好臭咁,貼心😛重點係依到既野食好好食!嚟到一定要食依度嘅海鮮,例如扇貝同帶子,超鮮超甜,咬到去第一啖已經食到好多汁、好鮮甜🤩推介嘅係薄切西冷牛扒、雪花牛仔肉、西施牛肉片,牛肉唔會「un」,全部都都入口即融咁,好香肉味,好多汁,我同我fd食到停唔到🤣👍🏻另外不得不讚既係依到服務態度都好好,店好落單快、上菜快,仲會好貼心咁係咁幫我地換爐,唔怪得個場咁full咁多後生仔女離😆下次叫埋我班fd再食過,正!
高質韓式燒肉放題

本身勁鍾意韓國野食,岩岩去完韓國番離又好想再食韓國野止癮🤣
見上網依間好多好評,於是拉埋我個friend嚟陪我一齊食,
發現上網真係冇推介錯,依間餐廳好高質,性價比勁高!
地理位置都好方便,喺旺角B2出口行兩步就到,好易搵,

重點係依到既野食好好食!

推介嘅係薄切西冷牛扒、雪花牛仔肉、西施牛肉片,
牛肉唔會「un」,全部都都入口即融咁,好香肉味,好多汁,
我同我fd食到停唔到🤣👍🏻

2019-11-04 700 浏览
今晚同朋友去咗旺角「Running燒」食韓式燒烤放題。好耐之前其實都喺喥食過一次,感像中係一間可以翻兜再食嘅韓燒店,今晚一於叫埋朋友再戰一戰~🥩💪🏻應該係平日關係,今次去到都算快就有位~唔駛點等位。一坐低店員就即拎咗前菜俾我哋邊食邊落單。當中塊蘿蔔係用嚟清潔個鐵板用。唔知會唔會有人食錯過。😆主要嘅落單紙有3張(其實仲有1張係酒類,但我哋今次無飲酒)聽落3張紙好似唔係好多,但實際上睇埋紙上嘅食物會發現各式各樣嘅肉類/海鮮/小食同熟食都有。基本上張張紙都好有衝動想點晒佢!蒜蓉芝士生蠔、生蠔、扇貝、帶子、魷魚圈海鮮類整體食落都新鮮,而且賣相都算吸引!👍🏻當中我特別鍾意蒜蓉芝士生蠔、帶子同魷魚圈~蒜蓉芝士生蠔即使唔係好大隻,但燒溶咗嘅芝士配埋蠔呢個組合,其實都已經無得輸!🥴而魷魚圈就算燒耐咗,食落都依然好淋,好味!茄子、厚切豬腩肉、辣味五花肉、豬頸脊肉厚切豬腩肉非常好燒易控制,厚實嘅豬肉🐖,連埋生菜同醬汁包埋一齊食,好!滿!足!醬汁牛五花肉🐂牛肉之中,醬汁牛五花肉係我呢餐食過其中一款特別鍾意嘅肉。五花肉唔易燒燶,而肉身薄切,本身醬汁好入味,燒好其實直接食唔需要點其他醬汁都已經好good~最後都

應該係平日關係,今次去到都算快就有位~唔駛點等位。
前菜

主要嘅落單紙有3張(其實仲有1張係酒類,但我哋今次無飲酒)

蒜蓉芝士生蠔、魷魚圈、扇貝、帶子

蒜蓉芝士生蠔、生蠔、扇貝、帶子、魷魚圈

厚切豬腩肉、辣味五花肉

茄子、厚切豬腩肉、辣味五花肉、豬頸脊肉

羊腩肉、牛柳粒、調味雞肉

最後都想講一講佢哋嘅熟食~
柚子味炸雞

柚子味炸雞🐓

呢喥炸雞有三款口味(原味/柚子/噴火)。炸雞炸到外層好香脆而內裡juicy~選擇咗其他味嘅話就會配埋相應醬汁俾你點嚟食。我平時唔係特別好柚子味,但估唔到炸雞加上柚子味竟然有新鮮感而又好食!值得一試。
水冷麵

水冷麵🥢

平時食放題,相信好多時都會盡量唔點粥粉麵飯,又唔知幾大碗,又怕太飽肚食唔到其他~但呢碗水冷麵份量唔會好大,其實只係幾味就可以KO,同朋友share嘅話,食完差啲想再叫多碗。😝 水冷麵麵質幼身好彈牙,湯底冰涼又少少甜甜地幾清新~食咗咁多燒肉,整返碗食吓幾啱!
蒜蓉芝士生蠔、魷魚圈、扇貝、帶子
  • 海鮮
  • 韓式炸雞
  • 帶子
2019-11-03 141 浏览
今日個fd話想食韓國燒烤,其實我真係麻麻,因為平時食就放題質素都唔太好,不過見佢誠意權權咁,就去下啦,離到上9樓就到,見到裝修都好靚,好似韓國餐廳咁,而且坐位好闊落,店員個個都勁nice,仲比左我地2個人一張4人枱,見到餐廳野食種類好多,有燒肉、韓國面、海鮮、菜、小食等等,另外有勁多種類嘅嘢飲,都係一個價錢包埋,超抵!重點係離到既嘢食完全唔會失望,超高質🤩我最推介嘅係一口牛柳粒,肉味勁濃,就算燒咗好耐,咬落去都好juicy😛而其他燒肉好似雪花牛仔肉、醬汁五花肉、五花腩都勁香肉味,好林好彈牙,高質牛👍🏻另外海鮮都係必食推介,尤其係蒜蓉芝士生蠔,生蠔味好鮮,芝士溶咗之後變拉絲,同生蠔一齊食簡直係絕配🤩總括離講,依間燒肉打破左我對放題燒烤既偏見,完全唔會好似其他放題餐廳咁Hea,比既野食都好高質,呢個價錢來講性價比真係極高!

• 醬汁牛五花肉
2019-11-03 112 浏览
周末去试试韩式bbq放题,肉类品种很多,味道还可以,但是各类海鲜都不算太新鲜,尤其是生蚝、扇贝,都不太好吃,生蚝很腥气,扇贝有几个甚至只有壳,鸡翅算味道还可以,别的没有什么太好吃的,不会再去了,价格也不算太便宜
2019-10-30 168 浏览
朋友介紹話呢間燒肉嘅性價比幾高,尋日就嚟咗呢度試。呢度燒肉選擇好多,仲有炸雞翼。燒肉質素幾好,冇好拿到林晒嘅肉出現。最令我驚喜嘅係佢啲海鮮都幾好食。我最鍾意食佢嘅大蝦,啲肉一啲都唔霉,好彈牙。我ncore左大蝦好多次。佢嘅魷魚同埋帶子都幾好食。另外我仲好鍾意食佢嘅面。我叫咗冷麵同埋辣嘅辛字面。冷麵好特別,佢用好多冰鎮住,撈咗少少甜甜哋嘅豉油,面質好彈牙,所有嘢夾埋一齊好好味。 個辛字面好辣,好彈牙,好好味,如果怕辣嘅建議你去飲品櫃拎定支汽水解辣😆😆😆😆最後每人有一枝雪條。我食左椰子味雪條,都幾好味。唔係超甜,食到有椰子味,雪條夠凍。鋪頭都幾旺場, 閒日嘅七點幾都滿座。好彩我事先book咗位。😁😁
朋友介紹話呢間燒肉嘅性價比幾高,尋日就嚟咗呢度試。

另外我仲好鍾意食佢嘅面。我叫咗冷麵同埋辣嘅辛字面。

2019-10-28 246 浏览
突然好想食燒肉所以揀咗呢間位於旺角燒肉店 呢間燒肉店落車定價合理,二百零蚊,係openrice訂位有七折。寫食評嘅原因係因為佢有好多種類嘅食物,有沙律、雞、牛、豬、海鮮、蔬菜、面、飯、甜品、飲品,有煮好嘅、有等你自己燒嘅。仲要所有野都係任叫,食肉獸,海鮮怪同素食者都照顧到。一大班人黎就唔驚有d人唔岩食!講返食物先,我大部分肉都有叫, 其實唔係好知咩肉打咩肉。 最深刻印象係 一種雪花分佈得好平均嘅牛肉。好優質, 估唔到放題燒肉都有呢種質素嘅牛肉。另外佢嘅肉類比我個感覺係醃料唔多,佢相信自己嘅肉質優質,所以先唔使靠大量嘅醃料😙😙我仲order左生菜,包住啲五花腩或者薄燒豬食,正!我喺飲品櫃度拎咗支竹蔗茅根飲,唔會過甜,可能係低糖version,好味!

我仲order左生菜,包住啲五花腩或者薄燒豬食,正!

2019-10-24 604 浏览
天氣開始轉涼又想食下韓燒啦,食放題就最抵啦所以就同朋友嚟咗呢一間度食~雖然係啲大廈入邊要搭lift先上到去不過只是都好清晰餐牌方面都有好多選擇揀110分鐘不停叫啦!嘢飲方面除咗啤酒其他都係任拎嘅都有好多唔同嘅種類我最鍾意就係飲荔枝烏龍唔太甜又可以解油膩呢度都有好多海鮮可以落單我覺得比較好味嘅係芝士蒜蓉蠔,燒完之後啲芝士口感非常好!肉類方面都有好多選擇我同朋友最鍾意食就係呢度啲豬肉啦佢唔會太口太大舊反而博博地就好易入口,而且啲肉汁都保持住好優秀~呢啲生菜都係任拎,包住啲肉食就冇咁跩,配菜方面嘅泡菜海帶都係任添㗎呢度都有好多熟悉蛋好似炸雞粉絲餃子等等炸雞方面中辣都真係超級辣要小心呀各位哈夠鐘佢會提醒你仲有冇落單, 重點係仲有甜品揀添我哋就叫咗兩支雪條啦兩個人+1買單五百幾蚊都幾抵呀

雖然係啲大廈入邊要搭lift先上到去不過只是都好清晰
餐牌方面都有好多選擇揀110分鐘不停叫啦!
兩個人+1買單五百幾蚊都幾抵呀
2019-10-21 351 浏览
自己是韓食迷,和朋友剛好經過,決定一試,想不到是特別的韓式放題,而且食物種類繁多,讓我一次滿足多個願望!首先,非常驚喜地竟然有湯飲,我們叫了「阿珠媽靚湯」,入口清甜,清爽口感非常適合韓燒時飲呢!另外,我們還叫了多種豬肉,像是「豬枕肉」、「原味豬頸肉」、「豬大腸」和「豬耳」,愛吃豬肉的人士真的非常滿意!而且當中的「辣味豬頸肉」真的好入味,辣得非常開胃,令我們一點再點呢!而且,還有多種飲品可飲,甜品都非常吸引!最喜歡當中的蜜瓜雪條!整體而言,作為韓食fans真的十分滿意,一次可以食到多種韓食,而且性價比十足,絕對可以有下次!
自己是韓食迷,和朋友剛好經過,
決定一試,想不到是特別的韓式放題
而且食物種類繁多,讓我一次滿足多個願望!

首先,非常驚喜地竟然有湯飲,
我們叫了「阿珠媽靚湯」,
入口清甜,清爽口感非常適合韓燒時飲呢!

另外,我們還叫了多種豬肉,
像是「豬枕肉」、「原味豬頸肉」、「豬大腸」和「豬耳」,
愛吃豬肉的人士真的非常滿意!
而且當中的「辣味豬頸肉」真的好入味,
辣得非常開胃,令我們一點再點呢!

而且,還有多種飲品可飲,
甜品都非常吸引!最喜歡當中的蜜瓜雪條!

整體而言,作為韓食fans真的十分滿意,
一次可以食到多種韓食,
而且性價比十足,絕對可以有下次!

2019-06-06
  • 飲品
  • 肉類
2019-10-21 352 浏览
自己一直是韓燒fans,最喜歡周圍發掘好食韓燒,這次在旺角發掘新的韓燒放題店鋪,非常驚喜!首先,想不到竟然有海鮮燒,蒜蓉芝士生蠔真的非常正!芝士燒完後入口即融,配上新鮮生蠔,口感一絕,十分推介!另外,當然還有韓燒不可或缺的五花腩!五花腩的肉質鮮嫩,肥瘦適中,味道值得一試!除了韓燒之外,還有韓式炸雞可吃。原味炸雞非常香口,柚子味炸雞有濃濃的柚子香,口感香脆。整體而言,感覺十分難得,一間韓式放題的環境舒適之餘,而且食物質素甚高,店員都快手,如果下次經過,絕對會再一試!
自己一直是韓燒fans,
最喜歡周圍發掘好食韓燒,
這次在旺角發掘新的韓燒放題店鋪,
非常驚喜!

首先,想不到竟然有海鮮燒,
蒜蓉芝士生蠔真的非常正!
芝士燒完後入口即融,配上新鮮生蠔,
口感一絕,十分推介!

另外,當然還有韓燒不可或缺的五花腩!
五花腩的肉質鮮嫩,肥瘦適中,
味道值得一試!

除了韓燒之外,還有韓式炸雞可吃。
原味炸雞非常香口,
柚子味炸雞有濃濃的柚子香,口感香脆。

整體而言,感覺十分難得,
一間韓式放題的環境舒適之餘,
而且食物質素甚高,店員都快手,
如果下次經過,絕對會再一試!

2019-06-06
  • 醬汁牛五花肉
2019-10-18 405 浏览
近排都比較少出旺角 就算出旺角都唔係去玩 但難得今次出去係想去買返D有紀念價值既野 當然緊係要揾間好野食啦 我記得之前女朋友有講過呢間韓燒好食 所以就決定食呢間 😂😂😂一入到去同其他韓燒一樣 一定係播住韓文歌 本人都幾鐘意韓國文化 👍👍👍 坐低之後急不及待叫野食 款式方面都唔少 我一開始叫左D肉 雪花牛(油花幾均勻),一口牛脷粒(有口感),牛仔骨(夠𡁻頭),重點推介醬汁五花牛(口感同味道有D似肥牛 再加埋秘製醬汁👍👍👍),雞腎(好入味 好鐘意),豬大腸(幾濃味),多春魚(我既至愛),反而香草洋架麻麻 有少少乾熟食方面叫左一舊炸雞(入面D肉係嫩得黎有汁),餃子(中規中矩),炸尤魚鬚(新鮮炸起 唔會過火 炸得岩岩好) 飲品方面略嫌少左D 可以多返D就更好店員都幾有禮貌同服務態度 因為我同女朋友都聽到有一首歌幾好聽 但唔知咩歌 店員好落力幫我地揾 好多時呢D時候店員都會答唔知就算 最後我同女朋友都知道咩歌 😁😁😁

飲品方面略嫌少左D 可以多返D就更好

2019-10-17 287 浏览
上一次吃韓燒已經是接近2年前,印象中當年吃的韓燒都是些質素一般的肉類,燒烤爐也很麻煩經常會粘了太多肉碎而變成炭粒,今次吃的Running燒卻改變了我對韓燒的印象。剛入到店內已經被某樣東西吸引了視線,沒錯就是那一根根的管。那是吸油煙的管,因此店內沒有濃烈的油煙、只有一陣陣烤肉的香味。等待時也可以欣賞一下走廊的擺設,很有街頭文化的設計和裝潢。食物的種類都集中在烤肉和韓式料理,也有均衡營養的蔬菜,最驚喜是海鮮也可以任點任食。飲品櫃,有氣和冇氣飲品都有。還有中式一Jar的飲品如竹蔗茅根和酸梅湯等等。等待食物時可以吃一點餐前小食,白色的是一塊大蘿蔔,店員說是用來抹爐的,就像擦膠那樣,很貼心方便的構思。很快地各種食材就上桌了,筆者不是肉類專家,吃下口雖然能分辨出是豬牛還是羊,但肉眼看過去就分不出來了XD擺放得很整齊好看的肉類拼盤。海鮮也有蝦、帶子還有生蠔。放一張自己的戰利品。烤爐熱力十足,肉類十多秒就熟透、海鮮也只需要幾分鐘。一邊燒一邊吃,烤爐也累積了不少蘿蔔抹不去的污跡。在這個時候店員主動地來協助換爐,這一點實在太感動!5星級服務不要客氣拿去吧。當然也要試一試廚房的料理功架,炸雞外脆內嫩,辛辣炸

等待時也可以欣賞一下走廊的擺設,很有街頭文化的設計和裝潢。

擺放得很整齊好看的肉類拼盤。

海鮮也有蝦、帶子還有生蠔。

當然也要試一試廚房的料理功架,炸雞外脆內嫩,辛辣炸雞辣味非常持久,嗜辣的朋友不能錯過。
杏鮑菇還刻印了食店的招牌,打卡之選。特別推薦青椒,雖然燒起來比較麻煩(形狀凹凸),但卻很清爽鮮甜。能舒緩肉類的油膩感。
另外韓式韭菜餃子也很清爽,筆者已經9成飽的時候來了3大隻,卻很舒服地吃光了。

還有特價時段。
2019-10-15
  • 肥牛
  • 青椒
  • 韓式韭菜餃子
  • 帶子
2019-10-15 378 浏览
距離上一次食呢間「Running燒」,都有相當長既時間啦。香港出現抗爭之後都好少出旺角食飯,今次6點左右就去左食啦。😅—野食唔係好多,不過絕對夠食。豬牛羊雞海鮮,有埋飯麵同小食,總有野岩食。😲—同前菜一齊上枱既有一大片白蘿蔔,唔好以為比你食嫁,其實佢係用黎清潔鐵板。只要你用白蘿蔔去擦塊鐵板,啲鑊「撈」就會一塊塊咁起哂,非常有趣呢。🤔—上次好似冇叫到魷魚鬚,又幾好味啵,大大條又脆。不過始終都係好鐘意佢既煎餃子,煎得好香口,裡面既韮菜同粉絲好好味。😍—呢個冷麵真係好岩藍妹口味,酸酸甜甜,超級冰凍。就算食到飽飽地,再食呢個都唔會濟,甚至令你有返胃口繼續食。😵—咁多款肉,藍妹覺得牛係最好食。佢既肉大部份都冇乜調味,唔會好似其他燒肉放題咁,勁重口味,要不停飲水。呢到既肉燒完可以就咁食佢原本既肉味,亦可以選擇自己點醬汁去食。😀藍妹就選擇食原汁原味。佢既醬汁牛五花肉真係超正,勁大塊薄薄一片,油脂好重,食落口真係甘香到爆!🤤另外,雞腎同烤肥牛都好正,藍妹一叫再叫。😬—藍妹好鐘意食杏鮑菇,不過唔知點解今次燒出黎有啲苦澀味。不過佢上面既燒字好有趣。😬—佢既多春魚好味,多春,燒完食一流!😜—300蚊一個人,
距離上一次食呢間「Running燒」,都有相當長既時間啦。
野食唔係好多,不過絕對夠食。
豬牛羊雞海鮮,有埋飯麵同小食,總有野岩食。😲
呢個冷麵真係好岩藍妹口味,酸酸甜甜,超級冰凍。

咁多款肉,藍妹覺得牛係最好食。
藍妹就選擇食原汁原味。
另外,雞腎同烤肥牛都好正,藍妹一叫再叫。😬

藍妹好鐘意食杏鮑菇,不過唔知點解今次燒出黎有啲苦澀味。
不過佢上面既燒字好有趣。😬
佢既多春魚好味,多春,燒完食一流!😜

300蚊一個人,可以話貴可以話唔貴,放題任食黎講,藍妹覺得水準唔錯。

至少食得飽,食得滿意,環境亦算舒適。😊
2019-10-11 461 浏览
好耐冇食過韓燒啦,呢間見好多人推介就黎試下夜晚7點半黎到見到都幾多人一入到去就聞到好香,呢間放題有得食海鮮,又唔會太貴,而且仲好有韓式燒肉既感覺飲品選擇都幾多,飲酒就要加錢,所以我地都冇飲試左幾個醬,覺得最好食係烤肉醬,唔會好濃搶左個味如果鐘意食配菜既可以任添,好少有餐廳有海帶食,幾好食叫左芝士焗蠔同埋普通生蠔,覺得芝士焗蠔好食口戈扇貝都算大隻多汁仲可以叫海蝦、魷魚等等,淨係食海鮮都抵返啦呢到既牛好有水準啊,好有牛味,叫左好多碟仲有多春魚!燒多春魚好食呢到仲有好多韓式既飯麵同埋湯可以叫架,如果驚唔夠飽都可以試下,天氣咁熱就一定要食番個水冷麵啦呢到比起出面黎講算平啲,同埋又好食,會再去
好耐冇食過韓燒啦,呢間見好多人推介就黎試下
夜晚7點半黎到見到都幾多人

飲品選擇都幾多,飲酒就要加錢,所以我地都冇飲

試左幾個醬,覺得最好食係烤肉醬,唔會好濃搶左個味

如果鐘意食配菜既可以任添,好少有餐廳有海帶食,幾好食

叫左芝士焗蠔同埋普通生蠔,覺得芝士焗蠔好食口戈
扇貝都算大隻多汁

仲可以叫海蝦、魷魚等等,淨係食海鮮都抵返啦

呢到既牛好有水準啊,好有牛味,叫左好多碟

仲有多春魚!燒多春魚好食

呢到比起出面黎講算平啲,同埋又好食,會再去