2020-03-03 230 浏览
上次都試過呢間韓燒店,今次冇懼疫情,決定再嚟幫襯一下,因為覺得都會少人出咗街冇咁怕。餐廳位於彌敦道,都幾近地鐵,位置易揾,係一棟充滿餐廳嘅大廈入面,全層,面積相對闊。醬料係自助式,自選飲品亦都唔例外,有個雪櫃可以任拎汽水等。值得提提個泡菜,都幾好味,有少少辣但可接受,唔夠可以加。幾鍾意個帶子,雖然煮完之後,帶子體積縮細,但係勝在帶子都幾滑而且香口。除咗生嘅食物,仲有一啲熱食。覺得嗰個酥炸魷魚唔錯,可作為前菜。熱辣辣,原來點一份係為之一條,所以點多少少。價錢方面,二百幾蚊都算幾抵食,整體韓燒質素滿意。

醬料係自助式,自選飲品亦都唔例外,有個雪櫃可以任拎汽水等。

值得提提個泡菜,都幾好味,有少少辣但可接受,唔夠可以加。

價錢方面,二百幾蚊都算幾抵食,整體韓燒質素滿意。
2020-03-02 203 浏览
朋友話想食韓燒,上網搵一搵,就搵咗呢一間旺角韓燒試試。基本上牛豬雞羊嘅肉佢都有,而且每種肉都有好多唔同嘅部位同埋種類,例如牛肉佢都有牛扒,肥牛,牛五花肉,牛柳等等嘅唔同部位,食落去其實都有好多唔同嘅選擇。而且佢有部份嘅肉類可以揀唔同嘅醃料,例如豬頸肉可以揀辣味,又可以揀原味等等。我個人覺得呢度嘅食物種類真係好多,不過我最想推介嘅就係厚切豬腩肉,食落去真係夠厚度,口感一流,而且啲豬油好香,我哋叫完一疊又一疊。除咗燒肉之外,呢度仲有好多唔同種類嘅熟食,因為食量所限,我就淨係試咗炸雞,食落都好香脆,表面上加咗少少辣汁,因為我就係小小辣,所以就唔算話好辣。整體而言呢度嘅食物質素都好高,而且價錢亦都唔算話貴,環境同埋服務亦都唔錯,所以都推薦大家嚟食。
朋友話想食韓燒,上網搵一搵,就搵咗呢一間旺角韓燒試試。

2020-03-01 950 浏览
今天放工,專程出旺角和朋友敍舊,因為朋友要去外國生活一排,所以豪豪佢食餐放題farewell飯。依加肺炎咁勁,出街食飯真係揾命搏,朋友專程簡左間乾淨衛生既韓燒餐廳。依間餐廳一至四任食$110分鐘$258加一,openrice book位有七折,不錯。首先我地入去前要量體温,無發燒先可入去,門口也有handrub比客人使用。店員均有配帶口罩,執枱時也會噴清潔劑,確保下一手可以用乾淨既枱。衛生滿分。我地係入面坐了圓枱,坐得鬆動,和其他枱距離也遠,感覺無咁易同其他人感染。幾好既安排~我地入坐時,店員送上前菜:泡菜、芽菜同海帶。也介紹了自助吧區(自助醬料和自助飲品)自助醬料區有海鮮醬、燒汁等等。自助飲品種類都唔錯,有可樂同韓式樂天飲品。餐牌方面就真係豐富,有肉類、海鮮、菜和熟食。好正,不過注意每樣每次最多只可叫六件。我好肚餓,所以一到埗叫左一碗粉絲同烏冬食左先。份量都好大,粉絲味道好好,炒得乾身,烏冬配上些蘿蔔同洋蔥絲,湯底清,好好食。朋友就幫手叫左其他野食,我地總共叫左三轉,叫左啲牛肉如牛扒、五花肉,豬肉如豬頸肉、五花肉等。肉類醃得幾好,肉質燒出黎幾好。推薦五花肉!海鮮就叫左啲蠔、扇貝等。比

肉類

海鮮就叫左啲蠔、扇貝等。比較燒得耐先熟,不過也好食。推薦帶子,比較快熟且好味。
海鮮

蔬菜,我地每款都食左少少。品質唔錯。

熟食我地試左粉絲、烏冬、紫菜飯同湯。每樣都好食,但注意份量較大,想淺嚐既朋友要留意。

小食方面,都好超班,我地試左炸雞、餃子同魷魚,每樣都似即炸,幾好食。
熟食

臨last order也比左甜品紙,我地食得太飽,只吃了一碗西米露。
甜品

總結,此餐廳上菜速度不錯,各類野食也無伏,幾好吃,衛生也好好,若大家抗疫也想食,絕對可考慮。
肉類
海鮮
熟食
甜品
2020-02-27 217 浏览
呢間燒肉放題性價比非常高。佢提供好多種類嘅食物:有燒肉,有炸物,有熟食,有蔬菜,有飲品,有雪條。令我好驚喜嘅係:所有食物質素都幾好!😍😍海鮮控嘅我本身對嘅海鮮冇乜期望,不過佢提供咁多種海鮮,我冇理由唔試嘅。我叫咗佢嘅蝦,帶子,同埋蠔。佢啲蝦好大隻,一啲都唔霉!帶子亦都好好味。豪洗得乾淨,冇沙,不過個殼好厚,所以要煎好耐,我建議燒到隻蠔离殼後可以將粒肉拎出嚟直接煎,會安全啲😊肉類質素亦都唔差。牛類:我試咗西冷。豬類:我試咗豬腩肉。雞類:我試咗雞腿肉。 熟悉我叫咗炸雞翼,辛辣嘅辛字面,好好食!炸雞翼係啱啱炸起,熱辣辣, 脆樂樂,加埋啲柚子醬一齊食,好正!!😋😋 辛字麵嘅辣好刺激,面質好彈牙,總之就好正!

2020-02-26 175 浏览
平時食韓燒都係得燒野食🤣今次比我發現咗間有韓國菜又有燒野食嘅餐廳!!仲要係任食㗎yeahhh~~佢個位都好易搵,係一棟好多餐廳嘅大廈入面9樓,一上到去佢地防疫措施做到足,有幫你度體溫!食得安心啲❤️其實我都早去吃飯,先6點半但基本上已經full哂🤣好誇張!!我地即刻睇下有咩食先!!最正係有炸雞同韓國菜任食🤣🤣第一次吃住辛辣麵吃燒肉!我地叫咗好多烤肥牛同西冷,豬腩肉!!都好正🤣🤣😂肥肉啱哂我,又快熟而且都幾新鮮有牛肉味!!雞腎都吾錯㗎!!好入味!!不過最推薦係芝士蒜蓉生蠔!!!!邊有韓燒有生蠔吃禁正㗎🤣🤣我地本身無話好好蠔,結果都叫咗幾次!!好鮮吾腥!!!炸雞,我就覺得柚子最好吃🤣🤣酸酸甜甜,一流!!!而且又吾厚粉!!今次韓燒吾熱氣,最大功勞係佢!!燒住飲一啲都吾喉嚨痛,好爽!!仲要涼陣陣!!我覺得佢性價比都幾高,吾錯!!encore韓燒首選!!
最正係有炸雞同韓國菜任食🤣🤣第一次吃住辛辣麵吃燒肉!
不過最推薦係
我覺得佢性價比都幾高,吾錯!!encore韓燒首選!!
2020-02-23 238 浏览
第一次食running 燒 聽朋友啲評價都好好 終於有機會去試會一會佢🤣呢間任食而且質素好 比朋友搞到好期待 除左燒肉之外 啲小食同海鮮都好得 我地嗌左炸雞 鐘意佢炸得好脆又唔會太油膩 仲有得揀辣同唔辣 辣個款都入到口 good good我地叫左扇貝帶子同生蠔 啲海鮮大細都適中 每款都有啲肉 而且唔會腥 都幾好味 尤其係生蠔 加左蒜蓉芝士就更加香口惹味~而啲肉嘅話 我最surprise 就係啲牛脷粒 細細粒得黎好易入口 又好香好juicy 忍唔住食左幾轉 啲雞腎都好爽口 好鐘意 豬頸肉係我最愛 因為鐘意佢有少少肥肉得黎又唔會太油膩 夾埋啲生菜同泡菜一齊食就岩岩好 最後仲每人有樣甜品 我揀左椰子味雪條 好香椰子味 做好滿足嘅結尾總括黎講 係任食韓燒黎講係做得幾好 啲肉有咁上下質素 有肉味 都幾有心思 如果可以加埋蛋就更加perfect la😎

2019-06-16
  • 海鮮
  • 肉類
  • 生蠔
  • 醬汁牛五花肉
  • 炸魷魚鬚
  • 帶子
2020-02-10 305 浏览
無肉不歡嘅我,今次同一班朋友去咗依一間Running燒食嘢。一入到去環境暗暗地,非常有情調。亦都冇其他燒肉店煙霧離漫嘅情況,皆因佢哋個抽油煙機非常好 抽氣口非常貼近火爐,可以送速抽走油煙,走嘅時候衣服亦都冇油煙味。一坐低已經有四碟前菜,當中個人最欣賞係泡菜,有少少辣味同酸味,非常開胃。飲品方面 有雪碧,可樂,+C,茶等等 而唔鐘意汽水飲品嘅我就選擇咗無加嘅龍井茶。可以滿足到對飲品唔同要求嘅客人👍🏼熟食方面通常其他燒肉放題店熟食會比較輸蝕,但係Running 燒嘅嘅柚子炸雞非常出色炸得外脆內軟 雞肉非常嫩滑非常新鮮。燒肉方面係豬牛雞當中 個人還是覺得雞肉最出色非常嫩滑 而牛肉選擇肉類部位亦都非常多,烤肥牛同一口牛脷粒牛味非常重牛脷亦都好有咬口。另外海鮮方面我哋叫咗多春魚,蠔,帶子,扇貝同蝦每一樣都非常新鮮。不過始終燒肉太過油膩好快飽,依個時候就可以食個水冷麵解油膩,第一次食水冷麵嘅我真係強烈推介俾大家!佢令我可以繼續重返燒肉嘅戰場!🤤

2020-02-10 230 浏览
星期日,和朋友去了Running燒食韓燒;太耐冇去了,所以特別期待食物質素有冇改變。當日是食第一round的時段,所以我們早點去排隊等入座。環境方面,地方不算太大;全場滿座,氣氛特別熱鬧啊!個人有幾款食物是最討好的。雞翼早已一分為二,大大方便燒起上黎快熟;燒後雞翼同樣地juicy又香口,極力推介!雞腎也是個不錯的選擇,燒後吾會覺得太硬;反而口感帶爽,沒有雪味。海蝦是最吸引我的燒物之一,因海蝦size不小,就算燒完吾會縮得好細。而肉質彈牙又爽口,味道還帶鮮甜味!另外,肉類很入味,吾會無味或太咸啊~想吾到還有多春魚食,燒後特別香口的!Running燒的燒物真的非常吸引,每款味道一致地很讚,所以我也推介比朋友和同事!估吾到當晚真的遇見同事呢~最後,每位食客可獲贈韓國雪條或甜品一客。

環境方面,地方不算太大;全場滿座,氣氛特別熱鬧啊!

最後,每位食客可獲贈韓國雪條或甜品一客。
2020-02-08 204 浏览
二百幾蚊就有得任燒任食任飲,都相當划算既,不過雪糕無得任食@@水冷麵既麵質好煙韌彈牙,凍冰冰係爽既。沙律好大兜,好新鮮好爽口,料都好足!佢有好多款炸雞同埋小食類,餃子一般般啦,但炸雞都幾嫩滑多汁的有柚子炸雞,非常清新美味的。温泉蛋紫菜飯非常好食,個人非常温泉蛋同埋紫菜,加埋無得輸!其實叫左一大堆肉,黎到都唔知邊款打邊款。呢款肉就幾好食,脂肪同肉既比例都好好。入口唔會太油膩,而且肉質都唔錯無雪味。蠔實在係太難太耐,最後我地諗到個方法,就係將帆立貝食左之後,將蠔離殼遷移去,咁樣就會快熟好多,因為帆立貝既殼平啲!蠔加埋芝士非常鮮味好食,帆立貝亦好鮮!整體黎講,海鮮值回票價既;)都值得可以再黎既!
二百幾蚊就有得任燒任食任飲,
都相當划算既,不過雪糕無得任食@@

水冷麵既麵質好煙韌彈牙,凍冰冰係爽既。

沙律好大兜,好新鮮好爽口,料都好足!

佢有好多款炸雞同埋小食類,
餃子一般般啦,但炸雞都幾嫩滑多汁的

有柚子炸雞,非常清新美味的。

温泉蛋紫菜飯非常好食,
個人非常温泉蛋同埋紫菜,加埋無得輸!

其實叫左一大堆肉,黎到都唔知邊款打邊款。
呢款肉就幾好食,脂肪同肉既比例都好好。
入口唔會太油膩,而且肉質都唔錯無雪味。

蠔實在係太難太耐,最後我地諗到個方法,
就係將帆立貝食左之後,將蠔離殼遷移去,
咁樣就會快熟好多,因為帆立貝既殼平啲!
蠔加埋芝士非常鮮味好食,帆立貝亦好鮮!

整體黎講,海鮮值回票價既;)
都值得可以再黎既!
2020-02-03 511 浏览
突然間個friend話想食韓燒旺角附近真係冇乜好選擇間間都又貴又唔係特別好食點知俾我無意之中搵到呢度7點前落單叫左個勁抵嘅set二百幾蚊有五肉有韓式拌飯仲有朋友最想食嘅爐邊蛋無限refills!!!!!仲包埋生菜俾我地食肉真係抵食到爆原先都仲想話叫多幾樣野食點知兩個女仔嘅食量黎計個set飽到我地最後個飯要互相推讓迫對方食呢間店顛覆左我覺得食韓燒要五、六百蚊落樓食普通野仲要未必飽嘅思想極度推薦大家去食!Openrice可以book埋枱先去,十分方便高度推介!
突然間個friend話想食韓燒
真係抵食到爆
原先都仲想話叫多幾樣野食
點知兩個女仔嘅食量黎計
個set飽到我地最後個飯要互相推讓迫對方食

極度推薦大家去食!
Openrice可以book埋枱先去,十分方便
高度推介!
2019-12-03
  • 五花肉
  • 肉類
2020-01-24 571 浏览
朋友介紹呢間韓式燒肉放題,睇餐牌好似真係幾正就去試下,地點近地鐵站好就腳,環境幾stylish,櫈係個桶可以比客人擺大袋二袋,坐得舒服咁食放題,飲品同調味料都係自助bar,選擇都幾多,大肚餓於是先叫左熟食炸雞同炸餃子,韓式泡菜餃子好好味,辣辣地又炸得夠脆,炸雞又好juicy,柚子味幾特別甜甜地,肉類好多款,香草羊西冷幾正唔羶而且夠稔,豬大腸超級正一定要試好中意佢個質感,海鮮方面全部都好正,魷魚圈就最彈牙,全部配海鮮醬一流!西冷牛扒、牛柳片重牛味,中意有啲肥肉既可以試下黑豚豬肉,芝士腸又爆汁,魚柳都好滑好味!
2020-01-13 529 浏览
最近同朋友到running燒食燒肉放題。前菜:泡菜香辣、大豆芽菜爽嫩,我哋比較少食到爽口海帶,係一個亮點。餐廳提供嘅食物種類多樣化,食物質素吾會因為任點任食而下降。海鮮方面有大大隻海蝦、扇貝、帶子同生蠔……等貴價嘢。扇貝好好燒,有個貝殼裝住,絕吾會失手燒燶。芝士生蠔燒到差不多熟時聞到芝士香味。大蝦肉質彈牙,多春魚卜卜脆……剩食海鮮已值回票價。牛肉都有多種款式,任君選擇。燒肥牛比起打邊爐就咁淥,香口得嚟冇咁肥膩。另一款牛肉好腍,就算燒耐一陣都吾會變"牛肉乾"。碧綠生菜、金黃南瓜同外皮紫亮內裡雪白矮瓜,一睇就知新鮮。平時自己燒烤都會用錫箔紙包住啲蔬菜嚟燒,估吾到就咁直接燒都吾會乾爭爭。生菜包係另一種食法,可以減少油膩。飲品都係自助形式,竹蔗馬蹄最啱清熱。最後甜品每人可以揀一碗糖水或雪條,大多數客人都揀雪條,我哋都吾例外,蜜瓜味同椰子味雪條都好香。多謝服務員係咁忙嘅晚市冇漏單,我哋都好滿意好滿足。
最近同朋友到running燒食燒肉放題

餐廳提供嘅食物種類多樣化,食物質素吾會因為任點任食而下降。

大蝦肉質彈牙,多春魚卜卜脆……剩食海鮮已值回票價。

另一款牛肉好腍,就算燒耐一陣都吾會變"牛肉乾"。

生菜包係另一種食法,可以減少油膩。

多謝服務員係咁忙嘅晚市冇漏單,我哋都好滿意好滿足。
2020-01-12 566 浏览
好耐無今燒肉放題啦,今次咁啱因為個人有啲野做嚟到旺角,於是就上網一直喺度search,睇吓附近有咩燒肉放題,最後揀嚟揀去就揀到呢一家running 燒。入到黎揭下揭下個Menu,發覺其實都幾多嘢食,$278一位,計埋+1就三百幾,但唔止有得烤肉,仲有海鮮同埋唔少小食。呢度特別推薦個炸雞,炸得幾香口,脆卜卜唔會太油,亦都唔會話粉太多,柚子味仲要甜甜地,真係幾好食。然後佢其他嘅烤嘢食其實都差唔多,算係不過不失。

然後佢其他嘅烤嘢食其實都差唔多,算係不過不失。
2020-01-11 403 浏览
好耐無食過放題燒肉,突然好想食,加上剛好來到這附近,上網搜了搜,最後決定了來試一試這一家Running燒。吃的是晚市燒肉放題,有海鮮,成人一位$278,要加一,加完一後大約是$306一位,算是中等的價格。叫了挺多東西,有肉有海鮮也有小食和甜品,是放題所以東西任吃東西任飲。叫了兩份炸雞,一份原味一份柚子味,炸得挺香也挺好吃,不錯。沙律也挺新鮮挺大盤,也是挺好的。燒的方面,肉正正常常,沒有說特別出眾,倒是蝦挺新鮮。

燒的方面,肉正正常常,沒有說特別出眾,倒是蝦挺新鮮。
2020-01-08 337 浏览
約左男朋友去旺角試呢間放題,好耐冇食燒肉放題了,menu肉類同海鮮選擇都夠,大力推介佢既海鮮類,味道幾鮮甜,帶子同扇貝燒完沾個海鮮醬特別野味,最正係個大蝦,蝦好新鮮因為meet開佢個陣肉同殼都冇黏實,而且蝦膏超多爆曬出黎好正!生蠔都係必試,冇醬已經夠甜,食佢個鮮味,肉類方面自己中意食羊同豬多啲,香草羊西冷同羊脾肉都要試下,完全冇羶味,我中意佢啲肉份量細細件,客人就可以試多幾款食物,熟食就推介韓式烏冬,湯底清清地可以幫助消膩👍