2020-06-21 208 浏览
今次與友人相約在旺角,正當午飯時間時,友人向我推介食韓燒放題作為我們的午餐。該餐廳位於旺角彌敦道726號9樓,名為running燒。我相當喜愛他的整體裝修,帶有韓國餐廳的風味而且他的背景音樂也是流行中的kpop,氣氛相當不錯。回到正題,該放題時限為110分鐘,我個人認為用餐時間剛好而且該套餐都食材絕對高質,先談及他的肉類,我個人喜愛該餐廳的牛仔骨,經過幾分鐘的燒烤,牛仔骨的肉汁完全鎖緊在當中。而且他的羊肉也是不錯的,再談及他的海鮮,每一類海鮮也很新鮮,而蝦類他是提供原隻虎蝦,這令我感到相當驚喜,無想到在韓式燒烤中會能夠燒原隻虎蝦,味道也相當不錯。該餐廳除了虎蝦外,還有新鮮生蠔,扇貝等。絕對值得來這裡一試!
2020-06-18 299 浏览
最近好想食韓燒,見呢間可以任食,地點都好就腳,於是黎呢間食喇~~~門口位有齊消毒噴霧同信封比客人妝後站, 十分貼心😌😌入到黎每個座位嘅櫈都係一個桶,可以比客人裝住啲袋或者衣物,避免吸入啲食物嘅氣味👍🏾👍🏾👍🏾有三款小食,再加一碟白蘿蔔,店員話當個爐有啲癡底嘅時候,就可以用白蘿蔔燒一燒個爐,咁就可以輕鬆整走黐底既焦😯😯😯飲品方面係自取嘅,除咗汽水類之外,仲有啲健康嘅飲品,例如椰子水、竹蔗馬蹄等,啱晒注重健康嘅女士們,鍾意飲酒嘅人,可以點啲酒類嘅飲品。醬料方面都係自取,可以根據自己嘅喜好揀唔同嘅醬汁👏🏾👏🏾你得韓燒梗係要點肉類啦~~~~我哋點左牛肋骨、五花肉、西冷牛等等...當中嘅五花肉十分之好食,薄薄一塊,放喺爐上面燒一陣就已經食得😋😋😋😋呢度除咗肉類之外,仲有海鮮😍😍我哋食咗帶子、龍利柳、蠔、扇貝、魷魚!!海鮮類全部都好新鮮👍🏾👍🏾👍🏾除咗肉類同海鮮類之外,仲有菇類可以點,例如金菇、冬菇、雞髀菇,我哋將啲菇加埋啲海鮮醬一齊燒,出到嚟個味道十分之野味😍😍😍😍😍除咗需要燒嘅食物之外,仲有啲熟食嘅炸物,炸雞都有好幾款味道,炸出嚟都好香脆🤟🏾🤟🏾🤟🏾🤟🏾最後,每位客人都會有一款甜品可以選擇,我

門口位有齊消毒噴霧同信封比客人妝後站, 十分貼心😌😌

醬料方面都係自取,可以根據自己嘅喜好揀唔同嘅醬汁👏🏾👏🏾

最後,每位客人都會有一款甜品可以選擇,我哋揀咗蜜瓜味同埋椰子味嘅雪條,兩款都超級好食!大滿足啊🥰🥰🥰

原來呢間舖頭做緊優惠,午市放題/晚市1920前結帳離座/晚市2130後入座,都會享有全單7折優惠😱😱😱我地黎到既時候趕唔切,下次再黎既時候一定要用佢個7折先😏😏真係抵好多!!

任食110分鐘$258/人

Running 燒 (旺角)
旺角彌敦道726號9樓
2020-06-18 265 浏览
而家經網上訂位有7折,即刻約埋朋友🐶衝店舖座位唔算多,記住早啲book定飲品野食任飲,但甜品慳咗每人一個,而我揀咗蜜瓜雪條我覺得最抵食真係生蠔🦪好有營養,仲可以無限加單,而且質素唔差,提一提係一定要燒‼️唔可以生食的,燒完更鮮甜,但熟後會縮水帶子係細薄片,好快熟,兩面各燒一陣就食得,口感不錯👍🏻仲有一款係芝士蒜泥生蠔🦪其實呢款較好食同重口味少少,💯推薦,但怕肥所以叫番普通款就好了🤦🏻‍♀️見到枱枱都有叫韓式炸雞🍗咁跟啦🤣原味炸雞係有驚喜嘅😆肉仲係嫩身,另外兩款分別柚子同辣味,可以值得一試,但真係叫幾多食幾多🙇🏻‍♀️見到有枱叫咗兩大盤原味,但最後食淨好多真係好浪費😕呢間啲牛真係要俾個讚,無論肉嘅色澤、新鮮度、口感同味道真係一流🤤上面鋪滿蒜泥😋十級正肥牛肥瘦均衡必試曬佢所有牛😍😍蔬菜類補充番啲膳食纖維🥬
而家經網上訂位有7折,即刻約埋朋友🐶衝

店舖座位唔算多,記住早啲book定
飲品野食任飲,但甜品慳咗每人一個,而我揀咗蜜瓜雪條

帶子係細薄片,好快熟,兩面各燒一陣就食得,口感不錯👍🏻

肥牛肥瘦均衡
必試曬佢所有牛😍😍
蔬菜類補充番啲膳食纖維🥬
2020-06-14 337 浏览
假期的節奏,行街食嘢好增進家庭感情㗎今日我哋就嚟到旺角。醫肚首選一致決定韓燒。喺彌敦道726號呢間九樓Running燒。燒肉放題價錢都好經濟架。四人消費七百多元韓式前菜各款精緻飲品燒牛仔骨,燒後的牛仔骨油脂分布均勻。淋滑入口。口感超正。鍾意食五花腩的食客。生寀捲上燒後的五花腩。可減又油膩。還感覺清新呢!骨膠源滿滿嘅豬皮。女士嘅至愛。燒海鮮也是我的至愛。多款新鮮的海鮮也任食客落單!而且上菜的速度也很快。燒後的海蝦彈牙爽口,帶子鮮甜。兩款蠔。一款放上芝士,另一款就原味。不同的風味。餐廳還準備了多款熟食。這款溫泉蛋香蔥紫菜飯好好味。米飯的香味配上香滑的溫泉蛋。就算肚子飽了也抵擋不了它的誘惑呢多款新鮮蔬菜,可中和吃肉的飽感。
假期的節奏,行街食嘢好增進家庭感情㗎
韓式前菜
各款精緻飲品
燒牛仔骨,燒後的牛仔骨油脂分布均勻。淋滑入口。口感超正。
骨膠源滿滿嘅豬皮。女士嘅至愛。
多款新鮮蔬菜,可中和吃肉的飽感。
預早左四日喺OpenRice度book位, 星期六下午12:30 4位。12點準時去到,帶咗我哋去窗口六人座位,四個人只可以用一個燒爐,原本以為唔夠燒,但係其實都夠,另一邊爐攞嚟擺食物一流,因為啲嘢食真係擺滿晒喺成張枱。首先有前菜:泡菜、海帶、芽菜。注意!蘿蔔不是食的!是攞嚟清潔爐面!醬有泰式辣將、韓式辣醬、仲有兩隻唔知咩醬。小食:除咗原味炸雞、辣味炸雞(多左個辣醬)、韭菜餃子(無乜味)、泡菜餃子(比較好食)、水冷麵(面好咬,必食)、韓式粉絲、韓式無骨鳳爪(唔食得辣唔好叫)、什菜沙律(配燒肉食無罪惡感)、年糕湯(年糕較硬湯係麵豉湯無特別)菜方面:茄子、雞脾菇、菇、金菇(全部都係我最鍾意食嘅,每份都大大嚿可以夾肉食)肉方面:有豬、牛、雞、連羊都有。(肉質嫩口鮮甜,本人推薦牛:牛柳粒、肥牛,豬:厚豬腩肉,雞:春雞脾)海鮮方面:有蝦、魚、蠔、扇貝、帶子,無限愛無限添食好抵食!飲品方面:有椰青水、茶、忌廉鮮奶、汽水等等一啲都唔吝嗇。最後甜品有韓國芒果、椰子、蜜瓜味雪條一人一支。OpenRice 卜位仲有7折其實好抵,4人埋單唔洗800蚊🤤🤤,最緊要坐得舒服,空氣流通,廁所乾淨,侍應服務周到無漏
首先有前菜:泡菜、海帶、芽菜。
注意!蘿蔔不是食的!
是攞嚟清潔爐面!
醬有泰式辣將、韓式辣醬、仲有兩隻唔知咩醬。
)、年糕湯(年糕較硬湯係麵豉湯無特別)
海鮮方面:有蝦、魚、蠔、扇貝、帶子,無限愛無限添食好抵食!

飲品方面:有椰青水、茶、忌廉鮮奶、汽水等等一啲都唔吝嗇。
最後甜品有韓國芒果、椰子、蜜瓜味雪條一人一支。
OpenRice 卜位仲有7折其實好抵,4人埋單唔洗800蚊🤤🤤,最緊要坐得舒服,空氣流通,廁所乾淨,侍應服務周到無漏單,最後遲左少少走,但侍應都見我地差不多尾聲都無催我地走,食野都食得開心!
2020-06-14 235 浏览
早幾年韓國熱潮仲未減退嘅時候,想搵間食韓國野既真係排到天荒地老,唔知叫唔叫好彩啦,近排韓風冇吹得咁行,又加上疫情,所以我哋好順利咁book到都幾受歡迎嘅韓燒running燒。呢度食飯係分時段嘅,有少少似食放題咁樣,我哋就揀咗比較平嘅9:30時段。呢度嘅裝修都好有韓國燒烤嘅感覺,圓枱加上一條條嘅抽油煙機,好有去咗韓國嘅感覺。店員安排咗我哋坐喺窗邊嘅位,四人位嚟嘅,我哋得兩個人坐落都幾舒服,加分。因為第一次嚟嘅關係,我哋第一輪乜都點下,叫咗好多唔同嘅肉類同埋海鮮。呢度嘅肉雖然都係冰鮮肉,但係品質一啲都唔差,切出嚟嘅五花腩唔會薄chitchit,塊塊都差唔多一cm厚。總括嚟講豬肉係比較好食嘅,五花腩加埋生菜加埋啲韓式辣醬非常之咁好食。同埋呢度值得讚嘅係連韓國好地道嘅豬皮佢都有得叫。海鮮嘅話除咗常見嘅秋刀魚、魷魚之外,仲有酒店自助餐先會見到嘅生蠔,當然係要燒熟先食得個隻啦。咁我哋都唔執輸叫咗幾隻食,出奇地唔差喎,幾新鮮。除咗呢啲之外,仲有熟食叫,仲要係韓式炸雞,有成六款口味,淨係叫多幾件炸雞其實都已經值回票價,出邊叫五六件雞都差唔多要$200,呢度仲可以任食,超級抵。仲有15分鐘嘅時候店員提醒

仲有15分鐘嘅時候店員提醒我哋要買單同埋last order,最正嘅係仲有一支韓國雪條做甜品添。

買單大約二百幾蚊一個人,希望佢個promotion可以做耐啲啦,等我可以嚟多幾次。
2020-06-13 111 浏览
平時食放題食得多,主打韓式燒肉放題真係唔多, 呢到主要分肉類、海鮮類、蔬菜/粉面類等等。 肉類選擇都幾多,最推介係醬汁牛五花肉,塊肉大大塊而且個醬汁好特別,食左幾轉!豬類最吸引係豬頭枕,姐係豬頸脊肉,真係有入口即溶既感覺,完全唔un。海鮮叫左大蝦、扇貝。隻蝦真係大大隻,食落好新鮮!!飲品選擇除左飲品櫃個d,仲有酒類。有韓國既燒酒, 咁岩鐘意飲酒既朋友。講明韓式放題,點少得韓式菜,食燒肉叫左個水冷面解膩,而且份量岩岩好,滿足到想食既心而又唔會太多。仲叫左炸雞,肉質仲keep到幾嫩滑下!柚子味炸雞既醬係分上,可以自己控制個醬汁量。食到最後仲有甜品。有melona 雪糕/ 西米露簡,我就簡西米露作結,入面仲有紅豆。
2020-06-10 342 浏览
近排好想食韓式燒烤,朋友講呢間running 燒好多嘢食,所以就book咗呢間首先一坐低就有幾碟前菜 都係無限可以refill架~餐牌上面嘅選擇好多,有好多款熱食,同埋唔少得有燒肉啦~ 肉類有牛、豬和雞,仲有幾款海鮮架! 我地就咩都叫左泥try try 咁多款我最中意食肥牛同埋豬肉!燒完好香,配埋自選醬汁都幾唔錯上菜速度幾快,爐又夠熱,所以肉熟得好快好快有得食熟食方面,我地就點左韓式炸雞、魷魚鬚。炸雞有原味,柚子同埋辣味,自問食得辣嘅我都覺得佢個地獄辣好辣呀!咬咗一啖差唔多飲咗成罐飲品鍾意食辣嘅朋友一定要試吓!另外我哋仲叫咗韓式炒年糕,年糕夠煙un, 配埋個傳統韓式辣醬好好食最後就食甜品啦,有兩款韓國雪條,同埋其他糖水等等~

首先一坐低就有幾碟前菜
都係無限可以refill架~

上菜速度幾快,爐又夠熱,所以肉熟得好快
好快有得食
咬咗一啖差唔多飲咗成罐飲品
鍾意食辣嘅朋友一定要試吓!

最後就食甜品啦,有兩款韓國雪條,同埋其他糖水等等~
2020-06-08
2020-06-10 291 浏览
朋友住旺角,疫情下好久不見了,今晚專程過來找她吃飯,她介紹試這間韓燒,到店時店員都叮嚀做好消毒步驟,亦有遞上搓手液,而可能我們到步時間較晚,店內人流不算多,空間感足夠,而且抽風很好,不會有太大燒烤油煙味!因為當晚太晚到步,其實已經很餓了,看一看點菜紙竟有即炸炸雞/餃子 等等,二話不說就點了,即炸起好香口喔!先填填肚子。再來 燒肉 我喜歡牛肋骨/辣味五花肉,很搭配燒酒,吃不膩!驚喜的是海鮮比想像中新鮮,真的有原粒帶子,好鮮味!不錯!最後還有甜品雪條供應,好久沒吃這個了!整體感覺好滿足!
朋友住旺角,疫情下好久不見了,
今晚專程過來找她吃飯,
她介紹試這間韓燒,
到店時店員都叮嚀做好消毒步驟,
亦有遞上搓手液,
而可能我們到步時間較晚,
店內人流不算多,空間感足夠,
而且抽風很好,不會有太大燒烤油煙味!
因為當晚太晚到步,其實已經很餓了,
看一看點菜紙竟有即炸炸雞/餃子 等等,
二話不說就點了,即炸起好香口喔!

先填填肚子。
再來 燒肉 我喜歡牛肋骨/辣味五花肉,
很搭配燒酒,吃不膩!

驚喜的是海鮮比想像中新鮮,
真的有原粒帶子,好鮮味!不錯!

最後還有甜品雪條供應,好久沒吃這個了!
整體感覺好滿足!
2020-06-10 255 浏览
不久前有朋友提及這間,一直都想來試,今晚姐姐終於有空陪我,即刻帶她過來!疫情下,枱與枱之間都隔開一定距離,坐得不擠逼,感覺安心點。店員亦親切招待,每次寫好點菜紙都好快過來!放題燒烤,可點的款式很好,自己特別喜歡醬汁牛肉五花肉和五花腩,來回點了兩轉,不會被醃製的味道蓋過肉味,不錯!而重點是可以任燒海鮮,比起肉類,我更愛吃海鮮,其中的帶子,海蝦,生蠔,較高質,即使任食,食材都新鮮,這點很重要!但要留意烤芝士生蠔,需要烤久一點喔!吃燒烤,怎能沒有酒精,來丁韓式店,來一瓶Soju,這個晚餐,很完美了😊
不久前有朋友提及這間,
一直都想來試,
今晚姐姐終於有空陪我,
即刻帶她過來!
疫情下,枱與枱之間都隔開一定距離,
坐得不擠逼,感覺安心點。
店員亦親切招待,
每次寫好點菜紙都好快過來!
來回點了兩轉,
不會被醃製的味道蓋過肉味,不錯!
而重點是可以任燒海鮮,
比起肉類,我更愛吃海鮮,
其中的帶子,海蝦,生蠔,較高質,
即使任食,食材都新鮮,這點很重要!
但要留意烤芝士生蠔,需要烤久一點喔!
吃燒烤,怎能沒有酒精,
來丁韓式店,來一瓶Soju,
這個晚餐,很完美了😊
2020-06-10 10259 浏览
我有一個外表粗心內裡其實幾細心嘅男朋友,話說我前排講左句好耐冇食韓燒,原來佢一直記係心裡,前晚仲搵左好幾間韓燒舖俾我揀,可惜好多間都已經full booking,唯有walk in去碰下運氣,我哋最後揀去running燒!中午12點半去到,等book左嘅客先入座,大約5分鐘後我哋都入得,被安排坐係窗邊位,感覺好寫意。有多款肉類、海鮮、蔬菜同熟食任點任食,而且職員送餐收碟效率都好高,非常有禮,值得一讚。汽水、茶類飲品等都係任飲,除咗酒類要另外收費,價錢都算合理。水冷麵第一次食水冷麵,麵質好煙韌幾特別,感覺好fresh。噴火炸雞揀左中辣嘅噴火炸雞,已經都幾辣下,但辣得過癮哈哈。每款肉本身都好夠味!尤其係蒜味,對蒜🧄控泥講真係心心眼,食到口臭都開心!海鮮當中,我哋覺得大蝦同帶子最好味!蝦食得出係新鮮的,肉質結實,燒蝦永遠冇得輸。帶子好快燒熟,入口爽彈!仲有多春魚都唔錯,真係超多春,漲卜卜咁。好香噴噴呀仲有生蠔🦪任燒!有普通生蠔同蒜蓉芝士生蠔揀,個人偏好後者多d!埋單前有雪條送,係MELONA蜜瓜雪條呀!Lunch time有7折,人均只係$182.5咋!真係超抵食!真心推介!!!

有多款肉類、海鮮、蔬菜同熟食任點任食
,而且職員送餐收碟效率都好高,非常有禮,值得一讚

水冷麵
第一次食水冷麵,麵質好煙韌幾特別,感覺好fresh。

噴火炸雞
揀左中辣嘅噴火炸雞,已經都幾辣下
,但辣得過癮哈哈。

每款肉本身都好夠味!尤其係蒜味,對蒜🧄控泥講真係心心眼
,食到口臭都開心!

好香噴噴呀

埋單前有雪條送,係MELONA蜜瓜雪條呀!

!真心推介!!!

2020-06-06
$182.5 (午餐)
2020-06-09 177 浏览
好耐都冇食過燒肉放題,突然間好口痕,就約埋個friend一齊嚟刷餐勁嘅!又來到呢幢好多嘢食嘅大廈,今次嚟咗running燒,每人二百幾蚊就可以任食燒肉,真係好正😍😍嘢食選擇超多,由小食、肉類、海鮮等等有,包羅萬有。上菜都超快,唔使5分鐘就送到黎。值得一讚嘅係個爐都好夠火候,擺上去啲肉好快就熟。最好食嘅係豬頸肉,食落去真係好爽脆!肥牛都唔錯😍飲品方面大部份都係韓國嘅飲品,最鍾意就係飲忌廉溝鮮奶😋😋😋醬汁都可以自己調配,大把你揀😍初頭我以為枱上面舊蘿蔔係食嘅,點知原來係用嚟清潔個爐,真係一抹d焦就甩!好正😍😍兩個都叫咗勁多嘢食,好快就飽,最後仲可以揀一個甜品,我揀咗芒果雪條,真係好夠味好正

飲品方面大部份都係韓國嘅飲品,最鍾意就係飲忌廉溝鮮奶😋😋😋

醬汁都可以自己調配,大把你揀😍

2020-06-09 194 浏览
今日突然好想食韓燒,諗起旺角有間黃店,於是就卜位去食。上到去淨係見到個環境已經好有韓國食店嘅感覺,位與位之間有布幕遮住,私隱度好足。燒肉有兩張,分別係牛、豬、香、雞、羊、海鮮,每一款肉類都好多選擇,仲有好地道嘅豬皮,讚!飲品方面都好韓式,有樂天嘅梨汁,入邊有梨茸,幾好飲。落完單就出去攞醬料,蒜蓉我最鍾意,另外拎左韓式辣醬同海鮮醬,辣醬同所有肉類都好夾,海鮮醬就麻麻哋,下次會拎烤肉醬。等咗10分鐘都唔使,啲肉就上晒枱,成個肉類拼盤,肉食獸最愛😍😍見到啲肉好似雪花好均勻,血色好好咁,感覺好新鮮!當中我最推介雞腎、五花腩、牛柳粒,蝦都有驚喜,好爽口!燒到個板有焦就拎舊白蘿蔔當擦膠咁擦擦擦,即刻乾淨晒!又可以再拎啲肉去燒過!我哋仲特登嗌咗一籃生菜,包住五花腩食,啲菜好新鮮爽口,夾住舊肉食真係無得頂!最後仲有甜品食,一人一支雪條,完美作結!

飲品方面都好韓式,有樂天嘅梨汁,入邊有梨茸,幾好飲。

最後仲有甜品食,一人一支雪條,完美作結!
家人生日,看食評,呢間都唔錯,便訂了這間。佔半食品都叫了每人一件先試試,免得做成浪費,牛肉類別確實唔錯的,也叫了炸雞嚟試,其中一嚿炸雞,入面生的,家人向樓面反映,旁邊那位話炸過比我們,(其實,我們唔係想要過一嚿炸雞,只是善意提醒🤦‍♀️),食食吓,第一轉都未燒完,便有人過來說Last Order,唯有嗱嗱聲入紙,加碟牛、生蠔同雪糕三文治。後加食品遲遲唔上,我看到門口有人等位了,一邊看時間,一邊追單。生蠔終於上檯了,上檯不久,樓面就追交檯,但、燒要時間的嘛!最後草草把生蠔退殼放上去燒,讓它快d熟,燒完出嚟已經唔知變咗乜?? 呢餐經Openrice訂檯有折,平均每位只是$182.30真係好抵。但、店內的慢半拍服務,食到一肚氣,真係怕怕,食完後,完全領悟到店舖名字Running燒的意思,也明白甚麼是Running食,最慘既係食完行出嚟都唔飽🤦‍♀️🙈。總結: 冇下次。

總結: 冇下次。
2020-05-28
庆祝纪念
生日
韓燒放題大家好多都食過,但普遍都有一啲漏單嘅問題,又或者啲肉醃到好鹹,完全食唔到肉本身嘅味道,不過今次食呢間running燒就令我眼前一亮。我係7:30入座,嚟到已經人頭湧湧,入去之前店員會先幫食客量體溫,再用酒精搓手液消毒,令人放心。我好好彩地安排咗喺窗邊位置,可以見到彌敦道嘅街景,相當唔錯。嘢食方面主要有雞牛羊豬各種肉類同海鮮,大胃王嘅朋友仔,可以試吓點呢度嘅熱食,有豐富嘅澱粉質😂:例如韓式炒粉絲同紫菜溫泉蛋飯,仲有啲炸雞、餃子同魷魚絲過下口癮。如果係鍾意打卡影相嘅朋友仔,不妨叫多幾款肉類,店員會用一個大圓盤將所有order放上去,睇落去會特別豐富,令人食指大動。至於嘢飲方面,有唔同嘅韓式飲品:忌廉溝鮮奶、蘆薈汁、蘋果汁等等,要留意嘅係酒精飲品需要額外收費。如果係鍾意食韓燒嘅朋友仔,真係不妨一試。

如果係鍾意食韓燒嘅朋友仔,真係不妨一試。
  • 五花肉
  • 炸魷魚鬚