ROYAL INN

餐厅: ROYAL INN
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
我和姊妹來尖沙咀覓食,她讚美食材優質美味,受顧客喜愛,老友難得聚在一起,於是一起來到洋溢著法式風味的「Royal INN」,遠離急促的生活節奏,享受廚師精心炮製的美食,那一刻我覺得很幸福和高興。法國宮廷裝修,巴黎凱旋門的設計,最啱嚟打卡影相,非常吸睛。進入餐廳,裝飾好靚,環境雅緻,整齊優美,舒適寫意,乾淨整潔,氣氛輕鬆。香煎北海道帶子番紅花意大利飯單單看樣子已經令人唾涎三尺,北海道帶子肉質鮮嫰,彈牙豐盈,食材非常新鮮,入面有蕃茄乾,意大利飯口感豐富,芳香的味道仍在口中留戀。香蒜鮮大蜆扁意粉入面有很多蜆肉,蜆肉好大粒,食落軟熟,仲有蒜味好香,扁意粉十分彈牙,滋味無比。博士花園我們叫了博士花園,博士茶獨特茶味及法國玫瑰等香味,充滿口腔,飲後餘韻,歷久不散,香氣四溢。Royal INN(尖沙咀)地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

法國宮廷裝修,巴黎凱旋門的設計,最啱嚟打卡影相,非常吸睛。

香煎北海道帶子番紅花意大利飯

香蒜鮮大蜆扁意粉

博士花園

Royal INN(尖沙咀)
地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖
2023-04-03
2023-04-11 60 浏览
Royal inn 係一間高級西餐廳,位處喺尖沙咀 The One 商場就知有一定嘅實力,去食之前已經有一定嘅期望,估唔到真係咁好食!1️⃣安格斯西冷牛扒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛扒肉質一流!牛肉經過炭燒逼晒啲牛味出嚟,燒嘅火候剛剛好,內裏鎖住肉汁唔會燒得太乾;食材本身用料上乘,所以整體口感豐富,咬落彈牙有嚼勁之餘又唔會太韌,最正係呢個部位黐住少少牛嘅脂肪,有牛嘅油香但係唔會太油膩,而且更加嫩滑入口即溶😋2️⃣香煎海鱸魚伴帶子⭐️⭐️⭐️⭐️海鱸魚比淡水鱸魚更加香魚味,煎香左之後外脆內有魚油嘅香,食海鮮最緊要夠鮮,鱸魚同埋帶子都好新鮮~襯住薯蓉食呢個配搭令人食到停唔到口,而且都幾夠飽肚~最後兩個人食咗大概六百幾蚊,餐廳本身都係走中高尚路線,最啱女朋友生日周年紀念😍如果今個週末想同屋企人食餐好啲不妨一試~

1️⃣安格斯西冷牛扒⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2️⃣香煎海鱸魚伴帶子⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-04-11 50 浏览
有朋友介紹呢一間餐廳嘅裝飾係以宮廷式設計✨用左拱門浮雕玻璃吊燈裝飾餐廳😼餐廳嘅氣氛都幾吸引,食物選擇都幾多😚咁今次你感受下個氣氛,享受一個好好嘅晚餐🫶🏻🧊牛油香煎蟹餅 $138蟹餅裝飾精緻✨上面加左少少芒果莎莎醬🥭味道比較清新,蟹餅外脆內軟🦀食落唔太油膩,蟹肉一絲絲嘅質感,味道鮮甜,配合沙律食啱啱好🧊香蒜鮮大蜆扁意粉 $138意粉同新鮮大蜆烹煮🐚加入少少辣椒調味,味道辣辣地夠晒惹味🌶扁意粉質地有咬口,蜆肉爽口鮮甜,隻隻都冇沙嫁,真心好味道😍🧊招牌威靈頓羊架 $288平時都比較少食到用羊架製作既威靈頓🐏一上枱聞到酥皮嘅香味,今次選擇咗五成熟😽切開時羊架比蘑菇醬同風乾火腿夾住,肉中間粉紅色😆肉質都好淋,加埋火腿嘅鹹香味,呢一餐都好滿足😍🧊焦糖香蕉榛子朱古力法式班㦸戟 $88最後嚟到甜品😼香蕉上面加左一層焦糖👍🏻香蕉中帶少少焦糖香味,班戟份量啱啱好😆可以share食,質地煙韌,食到好香嘅牛油蛋香🧈配合榛子朱古力醬,整體味道唔會太甜整體嚟講呢間餐廳好有氣氛✨而且食物都好高質素,都幾推薦大家嚟呢一間餐廳享受一下🙌🏻人均消費💵: $150-200性格比: 8/10好食程度😋:8/10回頭指數💓:8

🧊牛油香煎蟹餅 $138

🧊香蒜鮮大蜆扁意粉 $138

🧊招牌威靈頓羊架 $288

🧊焦糖香蕉榛子朱古力法式班㦸戟 $88

人均消費💵: $150-200
性格比: 8/10
好食程度😋:8/10
回頭指數💓:8.5/10

📍Royal INN (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #Fodiehk #hongkongig #hkdaily #hkfoodies #hkig #852food #hkinstagram #香港 #香港美食 #吃貨日常 #食好西#尖沙咀好去處#尖沙咀美食#尖沙咀好介紹#尖沙咀

2023-04-11 63 浏览
餐廳呈開放式設計 門口做咗凱旋門既拱門 餐廳入邊仲有好多花花襯托 猶如置身巴黎嘅浪漫🍖Grilled Angus Sirloin Steak $348牛扒上碟見到煎成格紋已經夠晒靚,中間仲係pinku pinku有肉汁,牛扒醬同配菜都好重要,薯仔仲係配搭左酸忌廉同火腿片, 好有心思~~~☺️Linguine Vongole $158白酒唔會搶過過蜆肉嘅鮮味, 相反兩者之間做到相輔相成 蜆肉份量重要好多 而且新鮮大大粒❤️White Truffle Fries $78加配嘅呢個松露薯條真係好好食, 好少可呢個價錢 , 餐廳會有一片片嘅松露到你 😆 薯條,上碟夠晒熱 仲可以有兩個醬料選擇 正🎊食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️整體: ⭐️⭐️⭐️⭐️(5⭐️最高)💕Royal INN (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

牛扒上碟見到煎成格紋已經夠晒靚,

Linguine Vongole $158

White Truffle Fries $78

食物: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢: ⭐️⭐️⭐️⭐️
整體: ⭐️⭐️⭐️⭐️

(5⭐️最高)💕

Royal INN (尖沙咀)
2023-04-10 43 浏览
今次去呢間好歐式宮廷feel嘅餐廳🏰一入去已經見到一個白色宮廷門 有浮雕入到去係比較浪漫嘅感覺🌹仲有水晶吊燈成個感覺比人好有格調好浪漫💕而出面有小小坐位 比較光華 內外對比鮮明而menu亦都有好用選擇呢個花茶淡淡嘅清香 好好飲🫖🍵桂芒綠檸🥭評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻係好靚嘅蝴蝶結🎀茶壺🫖 吸引到我呢個少女心😆好淡淡嘅桂花香芒味😌仲有金盞花味 好清新香草牛油焗田螺🐚評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻超 級 好 食🤤超香牛油味 田螺好煙韌配埋牛油味嘅薯蓉食真係不得了仲有啲法式麵包 好香脆 搽埋薯蓉食又係好夾鮮牛肉他他🐄評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻擺盤勁靚 有好靚嘅食用鮮花🌼鮮牛肉都新鮮 撈埋蛋黃同脆片食別有風味香煎鱸魚伴北海道帶子🐟評分:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻帶子勁爽口 煎得外脆內軟 好清甜鱸魚又係煎到魚皮好脆 而魚肉就好嫩滑
今次去呢間好歐式宮廷feel嘅餐廳🏰

鮮牛肉都新鮮 撈埋蛋黃同脆片食別有風味

香煎鱸魚伴北海道帶子🐟
帶子勁爽口 煎得外脆內軟 好清甜
鱸魚又係煎到魚皮好脆 而魚肉就好嫩滑
Royal INN係歐式宮廷風cafe INN嘅第四間分店,行行下The ONE就會見到純白歐式拱門同埋花花打卡位,華麗到不行✨ 星期五咁蝦皮就黎食返個歐陸午餐喇🥳🍴3 course $138 (1 starter + 1 main course + 1 drink/dessert) 🦪迷你海鮮拼盤 +$68拼盤有生蠔、迷你青口、蜆同蝦,生蠔有返咁上下size而且好creamy🤩🦞法式龍蝦濃湯 +$38龍蝦湯超級濃郁偏稠身,每啖都充滿鮮味,跟牛油烘過嘅多士,誠意之作👍🏻🥩燒安格斯西冷扒 +$68五成嘅西冷粉嫩軟腍,外層帶焦香,一睇就知靚仔😝 伴碟嘅薯蓉入面仲有芝士,好邪惡好正😈🍝意式蕃茄海鮮扁意粉 +$28海鮮超豐富,有份量頗多嘅三文魚、蝦、蜆、青口同魷魚,蝦仲要無殼嘅添🦐🤪 連同蕃茄醬蓉食好鮮甜🍅😙🥑Avocado smoothie上層有忌廉做topping,加埋牛油果,每啖都好thick好creamy😆🍵有機茉莉山泉茶壺有粒大花花裝修好浮誇,我就係要呢啲🌺🤣 花茶係清幽嘅茉莉花香,食完扒飲超解膩😆

🍴3 course $138

🥑Avocado smoothie

🍵有機茉莉山泉
午餐
2023-04-08 45 浏览
上星期上完yoga去左the one呢間新開嘅cafe食lunch唔講唔知開咗間幾靚嘅cafe黑白階磚地板同歐式風格設計拱門 仲有好多花花deco俾人打卡🌷下晝有afternoon tea☕️ 我地點左兩個3-course set lunchAppetiser 揀咗龍蝦湯🦞同埋海鮮拼盤🦪龍蝦湯味道濃郁🤩海鮮拼盤有生蠔🦪蝦🦐蜆同青口 都算新鮮Main就係牛扒同香煎比目魚牛扒係medium rare 調味唔錯 肉質粉嫩有口感又唔算韌比目魚個皮煎得好脆 肉質嫩滑配菜薯蓉同椰菜仔味道幾好👍🏻飲品揀左avocado smoothies 🥑and berries smoothies🍓🫐🍹Avocado 味道好濃郁 都算幾出 好creamy不過我覺得Berries好飲d 唔藥水得黎都幾有莓味🤭
唔講唔知開咗間幾靚嘅cafe

比目魚個皮煎得好脆 肉質嫩滑
配菜薯蓉同椰菜仔味道幾好👍🏻

Avocado 味道好濃郁 都算幾出 好creamy
不過我覺得Berries好飲d 唔藥水得黎都幾有莓味🤭

來一場浪漫法國之旅🇫🇷標誌性凱旋門地標純白貴族感浮雕壁畫🤍少有歐式華麗風設計主供法式主食 甜品 小食 特飲☀️意大利煙豬頰肉卡邦尼意粉 $138淡口Creamy 意粉🍝配咸口豬肉兩者融合得好好🤫☀️Royal All Day Breakfast $138味道正常發揮 但份量好多☀️Grapefruit Lemon Soda $24 (跟餐)少女心粉紅色漸層賣相💞明媚陽光照耀的下午女生們的私聊時刻🍹復活節限定粉紅打卡區🐇深知女生喜好的好店記得要Book左先去💌環境: 💗💗💗💗美味度:💗💗💗💗推薦度: 💗💗💗💗
來一場浪漫法國之旅🇫🇷

環境: 💗💗💗💗
美味度:💗💗💗💗
推薦度: 💗💗💗💗
2023-04-05 58 浏览
📍#老屎忽係尖沙咀#oldszefood #老屎忽 #老屎忽食飯 #老屎忽搵食 #老屎忽都要OT #尖沙咀同女朋友放工行the one,經過呢間裝修得好靚嘅餐廳就入去食晚餐。一見到門口就諗起自己幾年前去法國既凱旋門 好壯觀 而且仲有好多花既擺設 Escargot $118田螺食落好有咬口,加埋香滑嘅薯蓉係底,食落唔會好寡,啱晒做前菜😋Lobster seafood paella $348有大大隻嘅半邊龍蝦,雖然係冰鮮貨但都無好乾好柴,值得一讚,仲有青口、蜆、蝦等等嘅海鮮,十分豐富。Lamb Wellington $288十分招牌嘅威靈頓羊架,唔係度度有得食。外層酥皮十分香脆,包住嫩滑嘅羊架,超級match🥰Royal INN (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖
📍#老屎忽係尖沙咀

Escargot $118

Lobster seafood paella $348

Lamb Wellington $288

Royal INN (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖
嚟到呢間打卡靚,野食正嘅餐廳食lunch, 都幾寫意😜服務真係值得讚,食完前菜同主菜都會幫我地換碟,仲好有耐性咁介紹有咩推介👍最後我地叫左兩個前菜,兩個main同一個甜品share, 又飽又滿足~✨Prawn Cocktail - 擺碟冇得頂,d蝦排得好靚,蝦肉彈牙爽口,蝦下面原來內有乾坤,有新鮮牛油果同沙律菜,幾fresh🤩✨牛油香煎蟹餅 - 整得好精緻,每啖都滿滿蟹肉絲,而且外脆內軟,口感幾好😍✨炭燒8oz安格斯平鐵牛扒 - 職員話呢個係新出item, 我地叫左5成熟,望落超粉嫩😻 而且幾香牛味又冇筋,好易入口!配碟仲有個香脆焗薯,勁耐冇食過焗薯,個皮幾脆,裡面熱辣辣😸✨紅酒牛肋肉全蛋闊麵 - 麵質幾煙韌,個汁整入幾入味,個牛好腍身,而且份量都比想像中大😋✨開心果蘋果玉桂法式班戟 - 造型好吸睛,面頭有開心果碎同煮過嘅蘋果,食落蘋果+玉桂味好出,加埋個crepe, 口感好豐富🤤 兩個人share又唔會好heavy, 值得一叫!✨Avocado Smoothie - 質地幾thick, 牛油果味濃郁,feel到好真材實料🥑✨Mixedberry Smoothie - 味道酸酸甜甜咁,

Prawn Cocktail

牛油香煎蟹餅

開心果蘋果玉桂法式班戟

✨Mixedberry Smoothie - 味道酸酸甜甜咁,飲飲下幾開胃🫐🍓

Prawn Cocktail
牛油香煎蟹餅
2023-04-04 126 浏览
The One有一間餐廳,裏面有童話式的佈置,仲有不少打卡位。今日我同friend 去咗ROYAL INN食lunch,果然名不虛傳,打卡位影相一流!我哋order左兩個3 course lunch, 每set lunch有1 starter+1 main course + 1 drink/dessert ,前菜就order 了是日餐湯、松露蟹肉芝士多士,主菜就order 燒三文魚柳意大利飯同埋燒安格斯西冷扒,仲有一杯Green Tea Latte 和是日甜品-Brownie 。🌟🌟松露蟹肉芝士多士,多士鋪滿厚厚的蟹肉,再加上溶化的芝士,味道十分之豐富。🌟🌟三文魚皮脆肉嫩,意大利飯香濃口感,又夠煙韌。🌟🌟order七成熟,燒牛扒肉質鮮嫩,充滿肉汁,薯餅裏加入了芝士,非常可口美味。🌟🌟Brownie 有濕潤厚實的質感,朱古力味很香濃😋🌟🌟Green tea latte 抹茶味濃郁,配搭幼滑嘅鮮奶,very good 👍🏻

松露蟹肉芝士多士

🌟🌟三文魚皮脆肉嫩,意大利飯香濃口感,又夠煙韌。
燒三文魚意大利飯

燒安格斯西冷扒

🌟🌟Brownie 有濕潤厚實的質感,朱古力味很香濃😋

Brownie

Green  Tea Latte
午餐
松露蟹肉芝士多士
燒三文魚意大利飯
Brownie
Green  Tea Latte
2023-04-03 51 浏览
今日去咗The ONE行街,見到一間叫Royal Inn嘅餐廳好奢華好靚。有凱旋門同古典水晶燈,氣氛好正!第一樣食嘅係燒安格斯12安士西冷扒🥩,我叫咗7成熟,配埋🥔焗薯,上面有酸忌廉同脆煙肉。個扒入口咬落去好juicy,加上啲酸忌廉同埋脆煙肉,味道好豐富!第二樣係香煎北海道帶子番紅花意大利飯🥘,帶子微微煎香啱啱好,入口鮮甜嫩滑,再加上啲番紅花意大利飯,香濃美味。第三樣係🥑🥑Avocado smoothie,就係用牛油果打嘅smoothie,好健康,而且味道清新唔會太甜。食完啲重口味嘅菜之後,飲杯牛油果smoothie就最好不過。最後一樣係法式班㦸,我揀咗🍌焦糖香蕉棒子朱古力味,香蕉同朱古力一對天作之合,再加上脆脆焦糖,每啖班戟都充滿甜味,十分幸福。而且班㦸嘅質地好軟,入口即溶,一齊食真係好好食!呢間餐廳真係好值得一試,啲菜式都好美味,而且環境又好舒適,好啱嚟緊嘅聚會或者浪漫約會。👍

2023-04-03 152 浏览
❤️🤍🧡凱旋門下法式午餐✨.依間餐廳開咗一段時間,次次行過The One都想walk-in 博下有冇位🫣可惜次次都冇位!唯有乖乖哋提早book枱啦!🥹.我哋係peak hour去,前菜同飲品岀餐都好快,主菜方面會等耐少少🤏🏻不過都明白嘅,lunch time嘛😌(前後有幾位店員哥哥主動跟單同岀餐又幫我哋影靚相🤤顏值高 服務好🥰等耐少少又點話吖!).❣️3 course set lunch❣️ $138 套餐有前菜、主菜、飲品/甜品,豐富又高性價比💕Lobster Bisque🧡法式龍蝦濃湯🧡 +$38濃郁香滑嘅龍蝦湯🦞,鹹味適中鮮味滿滿!旁邊仲有脆多士,浸湯食別有一番風味!🥖Mini seafood platter💙迷你海鮮拼盤💙 +$68海鮮拼盤有生蠔🦪青口、蝦蝦🦐、蜆,全部都好新鮮🤤原汁原味,肉質爽彈!最鍾意就係生蠔🦪,滑捋捋易入口!擠上檸檬汁,味道更清新!🍋Boston lobster roll💛招牌鮮波士頓龍蝦包💛 +$68成個擺盤真係好IG-able,食之前先打卡!🤭波士頓龍蝦包好澎湃,龍蝦肉新鮮又有彈性,配上酸甜醬更滋味!包包旁邊有羽衣甘藍沙律🥬,同埋薯條🍟食完真係飽足感滿滿!G
❤️🤍🧡
凱旋門下法式午餐✨
❣️3 course set lunch❣️ $138
套餐有前菜、主菜、飲品/甜品,豐富又高性價比💕
3 course set lunch

💛招牌鮮波士頓龍蝦包💛 +$68
招牌鮮波士頓龍蝦包

Grilled Angus Sirloin Steak
❤️燒安格斯西冷扒❤️ +$68
厚切嘅西冷扒啖啖肉,揀咗五成熟 食落去肉汁鮮嫩可口,粉嫩嘅顏色令人食慾大增!🥩食嘅時候會有淡淡迷迭香味,令味道更豐富!

organic Sping Jasmine
🤍有機茉莉山泉🤍 +$21 (正價$42)
花茶嘅配套又係一個打卡位🫖成個感覺好有feel!🌸花茶味道清香,用嚟解膩就啱啦!
有機茉莉山泉

Avocado smoothie
💚牛油果沙冰💚 +$26 (正價$52)
奶綠色嘅沙冰真係令人賞心悅目😛,順滑口感 入口即化,牛油果味濃郁🥑,飲得岀份量十足!
Avocado smoothie

其實餐廳每個位都係打卡位,所以坐邊都冇咩所謂🤣最靚嘅打卡位應該就係門口🥰,店員都好樂意幫手影相(仲影得好靚添!) BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️

📍Royal INN
迷你海鮮拼盤
招牌鮮波士頓龍蝦包
有機茉莉山泉
2023-04-03 56 浏览
早前來到The One 一間西餐廳,環境超靚的西餐廳🍴,不但打卡好靚,食物水準都真心覺得好吃😋!使我難忘!Lunch Set 比較底食,包的款式都多!Lobster Bisque 🫕法式龍蝦濃湯配脆脆酸種包多士,龍蝦湯美味香濃,配上粒粒龍蝦肉實在好吃!香煎比目魚大塊肥美的比目魚煎到魚皮香脆,肉質鮮嫩多汁有質感!Spaghetti Carbonara意大利🇮🇹豬面頰肉卡邦尼意粉滿滿芝士口感香濃可口,滋味無窮!最後加上心型拉花的Latte ☕️ 滿足了💝ROYAL INN 尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖

Lunch Set 比較底食,包的款式都多!

Lobster Bisque 🫕

香煎比目魚
大塊肥美的比目魚煎到魚皮香脆,肉質鮮嫩多汁有質感!

Spaghetti Carbonara
意大利🇮🇹豬面頰肉卡邦尼意粉
滿滿芝士口感香濃可口,滋味無窮!

最後加上心型拉花的Latte ☕️ 滿足了💝

ROYAL INN
尖沙咀彌敦道100號The ONE1樓L121號舖
白色情人節我去左依間位於尖沙咀The One嘅法式餐廳食下午茶依到裝修用歐洲古典宮廷風格主要用白色嘅設計好簡潔旁邊仲有好多花成件事好浪漫而且外面景觀望去九龍公園園林無論係坐餐廳內外都非常之靚打卡100分食物賣相同擺碟都精緻好似一幅畫咁總共有11款咸甜點最低層嘅咸點主要係海鮮包括有龍蝦 蟹肉 帶子 三文魚我最鍾意蟹肉鬆餅啖啖蟹肉同埋佢加咗黑松露去配搭味道更加吸引其次佢嘅龍蝦多士係用波士頓龍蝦肉都算大塊而且又爽口而中層係小食有parma ham 三文治 同炸薯蓉炸薯蓉丸子其實係用鴨肉 食落有點似日式牛肉薯餅嘅口感另外佢同底層一樣都有沙律菜伴碟 賣相都好豐富最後頂層當然係最期待嘅甜點包括有馬卡龍 芝士蛋糕 馬德蓮貝殼蛋糕 巴夫條最鍾意係佢嘅貝殼蛋糕 好香柑橘味雖然佢無英式鬆餅 但係馬德蓮蛋糕同巴夫條好少地方有而且佢味道好唔錯雖然呢度望出去景觀唔係海景但食物嘅款式賣相同價錢完物超所價非常適合帶女朋友或同閨蜜黎

依到裝修用歐洲古典宮廷風格
主要用白色嘅設計好簡潔