2021-11-28 26 浏览
呢間位於旺角樓上cafe好新净 裝修簡潔明亮仲有靚靚背景牆打卡員工非常Nice有禮貌櫻花濃蝦湯呢個餐湯真係驚豔咗我非常之香濃嘅櫻花蝦味 好好飲仲食到滿滿嘅櫻花蝦碎招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158鰻魚蛋包飯都真係非常之高質原條鰻魚超大條 肉質細嫩淡淡肉之餘又燒得唔乾身鰻魚下面有層厚厚嘅滑蛋Risotto好creamy 再加上蘑菇  木魚碎 紫菜碎 口感層次好豐富蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138用石鍋上一上枱已經好吸引軟殼蟹大大隻仲熱辣辣外脆內嫩意粉蒜香味濃郁 小小辣好惹味仲有好多蜆肉Oreo 朱古力 +15賣相好吸引 最鍾意面頭有滿滿嘅cream朱古力味夠香濃雙重抹茶雪糕拿鐵 +$15面頭有大大粒抹茶雪糕抹茶拿鐵好夾 兩者平衡得好好雪糕格仔餅 雪糕格仔餅有兩隻味嘅雪糕分別係雲呢拿同埋綠茶格仔餅好香脆 暖暖地配埋凍冰冰嘅雪糕好味道朱古力日式芝士蛋糕首先入口係濃郁嘅芝士味之後朱古力味再慢慢滲出嚟口感幾特別

呢間位於旺角樓上cafe

首先入口係濃郁嘅芝士味
之後朱古力味再慢慢滲出嚟
口感幾特別
2021-11-28 47 浏览
睇到youtuber 介紹決定book 位過黎試雖然見到咁多好評,不過由於之前中伏太多次,所以都唔敢太高期望🤭食完之後感覺好驚喜,全部食物都好高質,又捨得比客食,好足料😋😋環境小小,感覺好清新,梳化好舒服,裝修簡單美觀😇一行3人,點左:1) 煙三文魚凱撤沙律$78菜同車厘茄好新鮮,沙律醬汁同菜好夾👍🏻2) 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大飯$158, 包餐湯同餐飲餐湯係櫻花龍蝦湯,稀"杰"適中,有少量龍蝦肉,味道岩岩好鰻魚係原條超大條既,燒汁好好味,魚既油脂豐富又香🤤🤤蛋炒得岩岩好,飯係意大利飯加左忌廉汁,味道一樣好好👏🏻3) 蟹肉蟹子明太子扁意粉$128, 包餐湯同餐飲蟹肉,明太子同蟹子份量超多,意粉裡面都係忌廉汁意粉配合蟹肉好夾😍😍食物好之外,服務態度都唔錯,店員好有禮貌好親切☺️埋單$400 以呢個質素同份量我覺得係好值好抵下次一定要再黎撐小店🥳
睇到youtuber 介紹決定book 位過黎試
環境小小,感覺好清新,梳化好舒服,裝修簡單美觀😇
一行3人,點左:
1) 煙三文魚凱撤沙律$78
菜同車厘茄好新鮮,沙律醬汁同菜好夾👍🏻
2) 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大飯$158, 包餐湯同餐飲
餐湯係櫻花龍蝦湯,稀"杰"適中,有少量龍蝦肉,味道岩岩好
鰻魚係原條超大條既,燒汁好好味,魚既油脂豐富又香🤤🤤
蛋炒得岩岩好,飯係意大利飯加左忌廉汁,味道一樣好好👏🏻
3) 蟹肉蟹子明太子扁意粉$128, 包餐湯同餐飲
蟹肉,明太子同蟹子份量超多,意粉裡面都係
忌廉汁意粉配合蟹肉好夾😍😍
食物好之外,服務態度都唔錯,店員好有禮貌好親切☺️

埋單$400 以呢個質素同份量我覺得係好值好抵
櫻花龍蝦湯
煙三文魚凱撒沙律
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
  • 櫻花濃蝦湯
| ʀ.ɪ.ᴍ.ᴋ避風塘薯條($48)避風塘味幾特別 唔係周圍都食到🤫蒜香味十足 炒得好香🤤薯條新鮮炸起 好脆 做到外脆內軟 好滿意🤩💖ʀᴀᴛɪɴɢ: 9/10蟹肉蟹子明太子扁意粉($128)好足料既意粉 好多蟹肉同明太子💗成個意粉都好creamy 味道亦唔會太鹹 啱啱好 一定會encore🤤🤍ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)呢個有驚喜 意粉炒得好香 軟殼蟹亦都炸到脆卜卜 鹹鹹香香好好食😋✨不過蜆肉份量就較少ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10📍旺角豉油街𝟸𝟷號昌記大廈𝟸樓ʙ號舖
| ʀ.ɪ.ᴍ.ᴋ

避風塘薯條($48)

ʀᴀᴛɪɴɢ: 9/10

蟹肉蟹子明太子扁意粉($128)

ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10

蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)

不過蜆肉份量就較少

ʀᴀᴛɪɴɢ: 8.5/10

📍旺角豉油街𝟸𝟷號昌記大廈𝟸樓ʙ號舖

呢間係一間旺角樓上cafe,人流唔算多,唔知係咪因為我去嗰陣係2點幾,啲人都食完走哂呢😜但入到去因為人唔算太多,所以環境靜靜地+背景音樂,成個過程都好舒服😌今次試左佢地個《招牌名古屋蒲燒饅魚蛋包意大利飯》$158 (好長呀名🤣)、《蒜蓉牛油酒煮蜆》$88、《富士蘋果芝士蛋糕》$32。非常之推介呢間cafe係因為今次我叫既所有食物都好滿意🥰尤其係個饅魚蛋包意大利飯!條饅魚真係超大條,佢個碟都已經夠大,條饅魚仲要長過個碟,平時食開既蛋包飯通常都係白飯,但佢地換左意大利飯系入面,成件事高級左之餘,味道仲昇華左,個意大利飯好好食,類似係野菌忌廉,唔太識分😂,總之就好食😋另外仲有個蜆,蜆唔算大粒,但分量又係好多,佢個蒜油牛油加埋酒再加蜆既海鮮味,好鮮味,我飲左唔少落肚,真係食蜆肉都食到攰🤣係幸福嘅~最後個富士蘋果芝士蛋糕都唔錯,份量大舊嗰會好啲🤣不過食落有淡淡富士蘋果味,清清地,做飯後甜品一流😜

• 蒜蓉牛油酒煮蜆
  • 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
2021-11-08 95 浏览
夜晚唔知食咩就book 左一間樓上cafe 個入口好難玩 跟google map 行教錯左去另一棟野 然後人地再教返我地去啱嗰度一開始我地淨係叫左軟殼蟹意粉蒜香辣椒意大利粉跟餐同埋香草忌廉藍青口 之後驚唔夠飽加返個冬蔭公海鮮燴意大利粉最好食我覺得係個青口 啲汁真係好香 好重牛油味 之後我覺得個軟殼蟹都好食 炸到好脆 但反而個意粉好似冇咩蒜同蜆個海鮮燴意粉都好食 幾多海鮮但係似係蕃茄味多過冬陰公味因為有個意粉跟左餐所以有濃蝦湯同埋cheese cake 個湯都唔錯 個cheese cake 係柚子味好似冇咁漏 但都好軟棉但係間野最扣分就係要行兩層後巷後樓梯上去 晚餐人均$200~250味道❤️❤️❤️價錢❤️❤️服務❤️❤️❤️環境❤️❤️❤️
最好食我覺得係個青口 啲汁真係好香 好重牛油味
服務❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️

2021-10-14
2021-11-04 66 浏览
位於工廈2樓去既時候唔洗等 有得即入座安排了坐窗邊位 可以望街👍🏻👍🏻點了人氣意粉 蟹肉蟹籽意粉鍾意食蟹既一定要試蟹肉蟹籽超多 舖滿意粉面一啲都唔馬虎 每啖意粉都充滿鮮甜蟹肉味加「脆卜卜」蟹籽口感層次好豐富 真係超推介😍😍😍😍避風塘薯條又係名物辣口香脆 不過避風塘味唔係好出似幼版薯角 可以改善另外仲有三文魚意粉唔只有朵三文魚花 意粉中仲加了魷魚三文魚唔洗講啦😂魷魚爽口 一啲都唔un 值得一讚好少食完想翻check 呢間會係其一
位於工廈2樓
三文魚唔洗講啦😂
魷魚爽口 一啲都唔un 值得一讚
好少食完想翻check 呢間會係其一
2021-11-01 82 浏览
這間入圍2021必吃食店大獎,應該有一定水準,小編就想同朋友嚟試試它有幾必食。今次點了一個前菜同兩個主菜,前菜沙律味道有驚喜,兩款主菜各有特色,係水準之上,果然冇令人失望,怪不得小編到店時人山人海,香港人真識食。-🌹挪威煙三文魚凱撒沙律這個沙律大家應該成日見,本來就冇乜特別嘢可以講,但這個沙律味道又有一點跟其他嘅不一樣,它有一點咸味,這個咸味又真係配得好啱喎。有一樣要提一提,係嗰碟,斜型,好特別好型冇見過,讃,滿分💯。-🌹紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手衣個咸豬手不得了,去了骨,食得方便,並且大大隻,一刀切落去幾乎唔洗用力就知一定腍,食落口確實係又腍又彈牙,豬皮更加係極品,咸份味道剛好,配菜係薯蓉,加上紅酒黑椒醬汁,味道豐富,極度推薦,最後都又要講講嗰碟,其實係嗰碗,仲要係成個石頭勁重,黑黑嘅但望落又幾靚,滿分💯。-🌹蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殻蟹小編一向喜歡軟殻蟹,有的一定叫,這個軟殻蟹好大隻,唔腍仲係脆,味道掂,意大利粉乾身爽,蒜味到位,加上有少少辣椒味,將味道大大提升,推薦,滿分💯。-🌹荔枝蜜桃茶唔係特色飲品打卡會一般,但這個茘枝蜜桃茶凍飲小編就是喜歡,有一粒大大荔枝,仲有一片蜜桃,味道

🌹挪威煙三文魚凱撒沙律

🌹紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手

🌹蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殻蟹

🌹荔枝蜜桃茶
唔係特色飲品打卡會一般,但這個茘枝蜜桃茶凍飲小編就是喜歡,有一粒大大荔枝,仲有一片蜜桃,味道清爽,冇嘢可以投訴,讃。

🌹柚子、朱古力、伯爵茶日式芝士蛋糕
一次試佢三款味道,比較少食係柚子,又真係唔錯,其餘兩款一樣好食冇投訴,讃。
荔枝蜜桃茶
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
  • 墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子
  • 脆炸黑松露雞翼
  • 富士蘋果芝士蛋糕
這間樓上cafe,大家一定不能錯過!店舖位置在旺角區,很方便大家逛街後去吃。食物質素高,價錢合理,這食肆是新假期必吃食店大獎的入圍餐廳。食物豐富入味,我點了人氣菜式:紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手(必食):咸豬手滑到令人難以置信🥰我敢說是我人生到目前為止吃過最滑的豬手。一切就切得開,肉色紅嫩幼骨。紅酒味香濃,用慢煮去骨的方式來煮,既鎖住用汁,又能保持嫩度。用黑椒作材料加入豬手一起煮,又有薯蓉伴碟,絕對是最適合的材料。肉質紅嫩挪威煙三文魚凱撒沙拉:這個沙律的特別之處是沙律醬帶點鹹味,跟煙三文魚味道很配合,還有生菜及蕃茄,令味道更清新開胃。盤子形狀傾斜,很特別蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殻蟹:微辣蒜香更能帶起軟殼蟹的鮮味,軟身的蟹殼更易入口,十分香脆,充份地發揮出蟹的另一種口感。意大利粉的醬汁有鮮味,因為配料有蜆肉,份量適中。荔枝蜜桃茶:蜜桃和荔枝的清香溶入茶中,荔枝大粒爽口,蜜桃超甜,一邊吃軟殼蟹,一邊飲這杯飲品,就是最佳的配搭。粉紅玫瑰花茶:玫瑰味香濃,粉紅色令人少女心爆發。放置兩至三分鐘才喝,令茶味更芬芳怡人。玫瑰花茶性質溫順,可健脾降火、順行血氣和安神,實在太適合我喝。柚子日式芝士蛋糕:柚

食物豐富入味,我點了人氣菜式:

肉質紅嫩

盤子形狀傾斜,很特別

柚子日式芝士蛋糕:柚子味清香,加上濃濃芝士味,令我吃到停不了好。

朱古力日式芝士蛋糕:朱古力味香甜,加上芝士用料,令蛋糕密度更高,滿足愛吃甜品的人的需求。

伯爵茶日式芝士蛋糕:伯爵茶在我心中是所有茶類中最適合做甜品或蛋糕,因為茶香特別能令大家更開胃去享用甜品,加上少量的cream和鬆軟的糕質,令吃完不覺得膩。

左:柚子味
中:朱古力味
右:柚子味

環境清優,播放著輕鬆音樂

感覺置身於大自然中

我喜歡這幅粉紅色壁畫,有青春氣息

門面招牌和環境:

這食店食物水準高,獲新假期推薦為2021年必吃入圍餐廳,絕對是實至名歸
就算到2022年,也要再來吃啊!

2021-11-01
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
  • 櫻花濃蝦湯
  • 蒜蓉牛油酒煮蜆
2021-10-26 80 浏览
朋友推薦左好多次呢間cafe,話去旺角一定要食,所以今日就決定上去試試佢~Cafe位置都幾難揾,大廈名唔顯眼😵‍💫要行2層唐樓,仲要後來發現唔小心行左後條樓梯,唔怪得又窄窄地,又唔太乾淨,好彩入到去就完全唔同feel🤧蟹肉蟹子明太子扁意粉蟹子分量超多,仲要真係食到蟹肉。汁方面就偏濃厚creamy,所以食得多真係會有少少濟,可以同朋友一齊share。不過都係好食嘅😋😋蒜香辣椒蜆肉意大粉軟殼蟹🦀真係成隻蟹係度 呢個價錢黎講都幾足料個蒜香辣意粉 唔辣普通中規中矩但個石鍋值得加分 個冷氣勁凍個意粉都唔會好快就凍哂另外想講下佢個menu寫住+$48包一杯嘢飲,湯同埋甜品。但staff又同我地講唔洗理,比意粉個價錢都會包飲品同湯,特飲就+$15迷你櫻花蝦濃湯🦐個size啱啱好,飲完都仲食得落嘢😆未飲過櫻花蝦湯,覺得幾好飲,但偏咸

蟹肉蟹子明太子扁意粉
蟹子分量超多,仲要真係食到蟹肉。
不過都係好食嘅😋😋
蒜香辣椒蜆肉意大粉軟殼蟹🦀

蒜香辣椒蜆肉意大粉軟殼蟹🦀
真係成隻蟹係度 呢個價錢黎講都幾足料
個蒜香辣意粉 唔辣普通中規中矩
但個石鍋值得加分 個冷氣勁凍個意粉都唔會好快就凍哂

另外想講下

迷你櫻花蝦濃湯🦐
個size啱啱好,飲完都仲食得落嘢😆
未飲過櫻花蝦湯,覺得幾好飲,但偏咸

2021-10-17
2021-10-07 72 浏览
Cafe 地方細細☘️但係環境氣氛舒服佈置充滿文清氣息🌿食物質素都唔錯香草無激素蜜糖雞翼 ($58): 4/5🍗雞翼炸得超級香脆, 雞翼醃得好入味🍯 蜜糖味好突出, 好惹味🤤咬開入面仲好嫩滑, 好𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲放涼左仲keep到脆口有驚喜🤩西西里大蝦辣蕃茄汁意大利粉 ($128): 4/5一拎到就已經聞到好香, 賣相吸引💗大蝦份量都幾足料, 每隻都好彈牙意粉彈牙, 🌶辣辣地好惹味🍅蕃茄味都好出, 唔會有油膩感✨📍 R.I.M.K (旺角)🐰: 4/5
Cafe 地方細細☘️但係環境氣氛舒服
佈置充滿文清氣息🌿食物質素都唔錯

香草無激素蜜糖雞翼 ($58): 4/5

🍗雞翼炸得超級香脆, 雞翼醃得好入味
🍯 蜜糖味好突出, 好惹味🤤
咬開入面仲好嫩滑, 好𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲
放涼左仲keep到脆口有驚喜🤩

西西里大蝦辣蕃茄汁意大利粉 ($128): 4/5

一拎到就已經聞到好香, 賣相吸引💗
大蝦份量都幾足料, 每隻都好彈牙
意粉彈牙, 🌶辣辣地好惹味
🍅蕃茄味都好出, 唔會有油膩感✨

📍 R.I.M.K (旺角)
🐰: 4/5
2021-10-07 114 浏览
🍵雙重抹茶雪糕拿鐵 +$10 (跟餐)雪糕抹茶味香濃 茶味比較出不過都好香滑🫖 抹茶拿鐵似無糖 主要靠雪糕帶出甜味~🦑墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子 $138刺身帶子厚肉又鮮甜 表面微微煎到金黃色 入面就保持多汁 口感嫩滑😙 意大利飯軟硬適中 俾黑色嘅墨魚汁包裹著 好鮮甜🖤 蟹籽口感脆卜卜唯一係配料太少會覺得有啲寡。🌶️蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138意大利粉用石鍋裝著 打完卡仲係熱辣辣!意粉煙韌彈牙 唔會話煮得太耐腍哂無口感加入咗好多蒜蓉同埋辣椒炒 令意粉更惹味 而且有好多蜆肉 鮮甜upupup原隻軟殼蟹唔單止打卡一流 絕對有姿勢有實際😂 軟殼蟹炸得酥脆亦唔會話得層殼無肉食
雙重抹茶雪糕拿鐵

🍵雙重抹茶雪糕拿鐵 +$10 (跟餐)
雪糕抹茶味香濃 茶味比較出不過都好香滑🫖
抹茶拿鐵似無糖 主要靠雪糕帶出甜味~

墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子

唯一係配料太少
會覺得有啲寡。

蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

🌶️蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138
意大利粉用石鍋裝著 打完卡仲係熱辣辣!
意粉煙韌彈牙 唔會話煮得太耐腍哂無口感
加入咗好多蒜蓉同埋辣椒炒
令意粉更惹味
而且有好多蜆肉 鮮甜upupup

原隻軟殼蟹唔單止打卡一流 絕對有姿勢有實際😂
軟殼蟹炸得酥脆亦唔會話得層殼無肉食
题外话/补充资料: 餐廳位置都幾隱蔽 同朋友去到舊樓入口都以為自己去錯。 午餐嗌任何主食都包餐湯同埋普通飲品 亦可以加$10轉特飲 仲要無加一!
2021-01-16
午餐
雙重抹茶雪糕拿鐵
墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子
蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
2021-10-06 96 浏览
《ʀ.ɪ.ᴍ.ᴋ》𓏰性價比高的樓上cafe 𓏰————————————𓎭蟹肉蟹子明太子扁意粉 $128人氣之選 基本上大部分人黎到都會點蟹子蟹肉碎意想不到地多 質感係超濃厚的creamy 所以食起上黎有少少滯意粉入口做到煙韌彈牙份量絕對夠兩個人食————————————𓎭紅酒黑椒去骨慢煮德國鹹豬手$168餐牌上唯一的肉類選擇上菜時已經貼心地去骨 食落啖啖肉經慢火細煮 肉汁鎖得好 也保留肉質鮮味烹煮需時 所以要等耐啲————————————𓎭白酒忌廉香草煮智利藍青口 $98𓎭蒜蓉牛油酒煮蜆$88兩者都以石窩呈上 確保一定的溫度蒜味勁香 加入忌廉更加幼滑 煮得非常入味前菜黎講,絕對抵食,份量非常多小小一隻,但很肥美,很鮮甜。————————————櫻花濃蝦湯 (跟餐)晚市主食加$48可以轉做set,轉左套餐後包龍蝦湯、嘢飲同甜品。————————————𓎭富士蘋果芝士蛋糕, ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ蛋糕大小岩岩好。甜度適中。質感軟滑.。.o°⁣.....*—₊—*—₊—*—₊—*—₊—*𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗠𝗘𝗡𝗗 ᵤₚ𖧧ʙʟᴜᴇ ᴍᴜꜱꜱᴇʟ𖧧ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ ᴡ/ ᴄʀᴀʙ ᴍᴇᴀᴛ & ʀᴏᴇ𝗥𝗲𝘃𝗶
《ʀ.ɪ.ᴍ.ᴋ》𓏰性價比高的樓上cafe 𓏰
𓎭白酒忌廉香草煮智利藍青口 $98
𓎭蒜蓉牛油酒煮蜆$88
兩者都以石窩呈上 確保一定的溫度
蒜味勁香 加入忌廉更加幼滑 煮得非常入味
前菜黎講,絕對抵食,份量非常多
小小一隻,但很肥美,很鮮甜。
————————————
櫻花濃蝦湯 (跟餐)
————————————
𓎭富士蘋果芝士蛋糕, ᴛɪʀᴀᴍɪꜱᴜ
蛋糕大小岩岩好。甜度適中。質感軟滑.。.o°
⁣.
蒜蓉牛油酒煮蜆
白酒忌廉香草煮智利藍青口
紅酒黑椒去骨慢煮德國鹹豬手
2021-10-06 57 浏览
大廈入口都幾殘舊下,但上去2樓入舖頭個下就有一種別有洞天既感覺🤩,環境一眼睇哂,闊落舒服既😌,因為當日去到係六點鐘過少少🤏,所以人唔多,店員都好親切既招呼我地入座窗口高枱位😁蒲燒鰻魚蛋包飯賣相吸引😍,係木魚片包圍住既蛋包飯上面放上一大條的蒲燒鰻魚🤤,再灑上十數條的紫菜絲,明顯有心機👍,唔係hea。  先咬一口鰻魚,再吃一口蛋包飯,兩種軟軟綿綿既質感😚,口裡充滿咸甜香軟,會不由主一口接一口…😋😋😋蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹🦀🦀石鍋裝住既意粉硬度適中,蒜味辣味都中規中矩,即使唔食得辣嘅人都可以食既辣度😆軟殼蟹🦀都炸得夠透😍香脆既🤤食到尾聲石鍋還是暖,整體而言合格😙😚

蒲燒鰻魚蛋包飯

蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹🦀🦀

2021-10-02 70 浏览
🔥R.I.M.K.🔥▪️性價比極高西餐▪️1. 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹🔻非常香脆惹味嘅軟殼蟹 絕對會再encore 雖然就咁睇落可能同意粉唔係好夾 但兩樣嘢各自分開評論 都絕對可以攞好高分 2. 脆炸黑松露雞翼🔻雞翼就基本款 正常發揮啦 黑松露味唔算好出眾 但如果想食雞翼嘅朋友都可以一試嘅3. 溫泉蛋卡邦尼意大利粉🔻同樣都係普通款嘅Carbonara 雖然明白好難做到出神入化 所以大家唔需要抱太大期望 只要記住呢間嘢重點係性價比就可以 4. 蟹肉蟹子明太子扁意粉🔻鍾意食蟹類嘅朋友 一定要試 有滿滿嘅蟹肉蟹子 包你每一啖都可以食到 而且明太子少少嘅辣味 令成間事有豐富嘅口感同味道#hkfoodbrowser #旺角browser #hkfoodie #hk #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodlover
🔥R.I.M.K.🔥

▪️性價比極高西餐▪️

1. 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

2. 脆炸黑松露雞翼

3. 溫泉蛋卡邦尼意大利粉

4. 蟹肉蟹子明太子扁意粉

2021-09-27 68 浏览
R.I.M.K一直都未試嘅cafe,今次終於同朋友嚟咗食lunch。—————————————————————1. 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 💸$158勁大碟,原條鰻魚,勁厚,有啲鰻魚汁係上面,唔會太乾。蛋包飯勁好食,佢個炒蛋係勁厚,厚過條鰻魚,仲要唔係老哂,下面啲飯就係磨菇意大利飯,好creamy,呢個真係要同friend share食,唔係嘅話都幾濟。2. 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 💸$138我好鍾意食軟殼蟹,所以叫咗呢個,隻蟹炸得好脆,好夠熱,入面仲面好juicy。但係個意粉就有少少失望,啲蜆無咩味同埋啲意粉嘅椒味太重,但佢又唔係有辣味~值得一讚係佢啲意粉質地整得好好,煙韌有咬口。3. 雪糕格仔餅 💸$38掛住唔記得影相,呢個幾抵食,有兩球雪糕,4塊格仔餅,雖然薄咗少少,但係外脆內軟,好食。另外每人有一碗櫻花濃蝦湯,有鮮味,但略嫌太稀。總結,鰻魚蛋包飯真係招牌菜,下次嚟一定係食翻呢個。—————————————————————R.I.M.K📍旺角豉油街21號昌記大廈2樓B號舖
R.I.M.K
一直都未試嘅cafe,今次終於同朋友嚟咗食lunch。
—————————————————————
1. 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 💸$158

2. 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 💸$138

3. 雪糕格仔餅 💸$38

另外每人有一碗櫻花濃蝦湯,有鮮味,但略嫌太稀。

總結,鰻魚蛋包飯真係招牌菜,下次嚟一定係食翻呢個。
—————————————————————
R.I.M.K