2021-09-01
朋友經常捐窿捐罅搵好嘢食,佢曾經推薦過呢間小餐廳,話估佢唔到食物好美味,呢日喺附近,就特登上去試吓😆叫咗 $158嘅「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 Omelette Risotto with Japanese Style Grilled Eel」,午餐時段送「櫻花蝦濃湯」(原價 $38),加 $32 要杯「抹茶拿鐵☕️」,再加 $16 要甜品「柚子日式芝士蛋糕🍰」(原價$32 午餐有半價)😆「櫻花蝦濃湯」先上,用櫻花蝦🦐煮湯比較少有,幾特別🤩;湯有濃郁櫻花蝦香味,幾creamy,仲食到啲脆脆哋打碎咗嘅櫻花蝦,呢個湯出奇地美味😋。「招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯」跟住上,「蒲燒鰻魚🇯🇵」配「意大利飯🇮🇹」,又真係幾特別😆;鰻魚厚肉幾好味😋,仲加咗鰹魚乾,呢個鰹魚乾充滿 umami,好正😋;意大利飯🇮🇹煮得 creamy 又 al dente,好啱我胃口,整體都係出奇地好味😋。「柚子日式芝士🧀蛋糕🍰」有 subtle 嘅柚子🍊清香😋午市時間仲免加一😆。仲有,我問店員哥哥RIMK係乜嘢意思,佢話係 Rest In Mong Kok,之後同外國朋友講我去咗 Rest In Mong Kok,佢
午市時間仲免加一😆。仲有,我問店員哥哥RIMK係乜嘢意思,佢話係 Rest In Mong Kok,之後同外國朋友講我去咗 Rest In Mong Kok,佢哋都發出微笑😆。呢餐真係有小驚喜😋