2021-12-14 18 浏览
叫咗一個黃金芝士香辣雞塊佢炸得好香,啲肉仲好爽滑我好鍾意。之後再叫咗一個雙重腸肉雙重芝士長通粉,佢嘅長通粉食物外表非常精緻,睇到已經好想食,至於味道方面都係唔錯呀芝士配搭腸肉,味道啱啱好。最後就係講吓環境氣氛都好好呀,令人覺得好舒服。
叫咗一個黃金芝士香辣雞塊
佢炸得好香,啲肉仲好爽滑我好鍾意。

最後就係講吓環境氣氛都好好呀,令人覺得好舒服。
2021-12-14 41 浏览
之前聽朋友介紹旺角有間cafe唔錯,決定試試。佢位於旺角百老匯隔離,要行入一個隱蔽嘅後行,再行上第二層,平時成日經過都冇諗過原來上面有間充滿少女感嘅樓上Cafe。餐廳放滿石頭乾花等大地色系擺設做裝飾,未上菜都已經賞心悅目。叫左兩個主菜一個小食其中一個餐加左$48 連餐湯甜品同餐飲黃金芝士香辣雞塊 $88有三大舊炸雞,上面淋滿芝士醬,辣度近似M記香辣脆雞。 外皮非常之鬆脆,雞肉鮮嫩,保持到肉汁。高推😆蟹肉蟹子明太子扁意粉 $128呢個係我食過最好食嘅明太子意粉,超creamy,蟹籽份量亦都非常多,條條意粉都掛滿醬汁,食到最後仲有少少蟹肉同埋cream喺盤底,我都即刻唔晒「不」晒佢嚟食😆雙重腸肉雙重芝士長通粉 $108每條長通粉都飽滿白汁,辣肉腸份量亦都唔少。 佢用一個韓式鐵兜裝住感覺好新穎,打卡用都幾靚。朱古力日式芝士蛋糕呢個朱古力味超濃,唔會太甜,係黑朱古力味。 口感紮實,好似食緊brownies咁,細細夠作為一餐嘅完結好滿足。

叫左兩個主菜一個小食

櫻花龍蝦湯
黃金芝士香辣雞塊
雙重搶腸肉雙重芝士長通粉
2021-12-13 60 浏览
💛R.I.M.K💛🔸 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹小編覺得蒜味幾出,有時叫蒜香味嘅意粉總會覺得冇乜蒜味,但呢個唔會,所以都幾啱鐘意食蒜嘅朋友。但奇怪奇在佢就算蒜味重,成個意粉食落都好淡味,而且冇辣味😂 意粉麵質幾有咬口,唔會冧,但蜆肉偏少。🔸 蟹肉蟹子明太子扁意粉蟹肉少,麵質有啲冧。但呢個意粉幾濃味,而且辣辣地,幾開胃。如果麵質可以變返煙韌,成件事應該會幾好食。🔸避風塘薯條外脆內軟,可惜冇避風塘味。但薯條本身就真係整得幾好食,而且份量正常。🔸雙重抹茶雪糕拿鐵抹茶味唔濃,如果喺雙重抹茶會有少少接受唔到。雪糕冇乜味,得個甜字,但飲品就餡到少少抹茶味。

💛R.I.M.K💛
🔸 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

🔸 蟹肉蟹子明太子扁意粉

🔸避風塘薯條
避風塘薯條

🔸雙重抹茶雪糕拿鐵
雙重抹茶雪糕拿鐵
2021-12-12 20 浏览
呢間cafe位置都幾隱蔽,唔係上網睇都唔知有餐廳。最特別應係$1任食蛋糕🍰🧁當日夜晚去,只要Order主食,加$48就會有餐湯、飲品同甜品,加多$1仲會upgrade做任食蛋糕。🍟避風塘薯條 $48揀左個聽落幾有特色嘅小食,薯條炸得香脆,但略嫌避風塘味唔夠濃,重口味人士認為可以咸同辣多少少,會惹味。不過薯條本身幾好食。🍲濃蝦湯🍝蟹肉蟹子明太子扁意粉 $128一上台就知佢膩,入口好creamy,有明太子嘅咸香,建議share食。🍝蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138意粉煮到啱啱好,保留到口感,調味又夠惹味。推薦!🍹凍檸茶🍰蛋糕放題 +$1款式大約有7-8款,主要係cheesecake同海綿蛋糕。試左幾款,最好食係柚子芝士蛋糕,淡淡嘅柚子味,配芝士,好fresh。🍴當日都full house,記得食之前要book台,唔係就白行一趟啦

🍟避風塘薯條 $48

🍲濃蝦湯

🍝蟹肉蟹子明太子扁意粉 $128

🍝蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 $138
意粉煮到啱啱好,保留到口感,調味又夠惹味。推薦!

🍹凍檸茶

🍰蛋糕放題 +$1

2021-12-12 27 浏览
1蚊芝士蛋糕放題超正呀!旺角美食攻略 樓上CAFE主打西餐為主,今期優惠係1蚊芝士蛋糕放題1蚊可以食到七種蛋糕超值!平時食一件都38蚊!意粉意飯,仲有肉類選擇菜式主菜加錢套餐包餐湯飲品淨食意粉最平$98起,蝦湯鮮味濃郁,好香濃蝦湯啖啖蝦肉碎,鮮味好順口卡邦尼意粉配溫泉蛋忌廉汁夠滑,加埋半熟蛋汁拌勻麵條一齊食香口濃郁不油膩,麵條掛滿醬汁,好美味份量都好夠大碟無骨豬手,好入味,肉質細緻嫩滑啖啖肉不用拆骨好方便加埋墊底既薯蓉好香滑,份量大碟味出色主題係蛋糕放題1蚊放題任食,抹茶,柚子,芝士,朱古力仲有3款蛋糕 一共七種口味蛋糕任食香甜不油膩,入口即溶口感順滑忌廉蛋糕鬆軟美味,唔會好乾身,忌廉輕盈旺角豉油街21號昌記大廈2樓B號舖Shop B, 2/F, Cheong Kee House, 21 Soy Street, Mong Kok
1蚊芝士蛋糕放題超正呀!
旺角美食攻略 樓上CAFE
主打西餐為主,今期優惠係1蚊芝士蛋糕放題
1蚊可以食到七種蛋糕超值!平時食一件都38蚊!

意粉意飯,仲有肉類選擇
菜式主菜加錢套餐包餐湯飲品
淨食意粉最平$98起,蝦湯鮮味濃郁,好香濃
蝦湯啖啖蝦肉碎,鮮味好順口

卡邦尼意粉配溫泉蛋
忌廉汁夠滑,加埋半熟蛋汁拌勻麵條一齊食
香口濃郁不油膩,麵條掛滿醬汁,好美味
份量都好夠大碟

無骨豬手,好入味,肉質細緻嫩滑
啖啖肉不用拆骨好方便
加埋墊底既薯蓉好香滑,份量大碟味出色

主題係蛋糕放題
1蚊放題任食,抹茶,柚子,芝士,朱古力
仲有3款蛋糕 一共七種口味蛋糕任食
香甜不油膩,入口即溶口感順滑

忌廉蛋糕鬆軟美味,唔會好乾身,忌廉輕盈
旺角豉油街21號昌記大廈2樓B號舖
2021-12-10 298 浏览
與朋友相約到旺角的一幢舊式大廈晚膳,由於食店是位於二樓,要三樓才開始有電梯,唯有拾級而上。進入食店之後,環境煥然一新,雖然座位不多,還好是預先訂了位。店內佈置清雅簡約,砌磚的牆身有自然樸實的感覺,廚房是以半開放的形式,可以見到製作過程。小餐桌是用仿雲石面,易於清潔。我們點了兩份主食,一是蟹肉蟹子明太子扁意粉 ($128),另一份是黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子($138),各加$48轉套餐,可以有迷你櫻花濃蝦湯、是日精選甜品(隨機一款)及餐飲一杯。但最吸引之處,亦是今日此行之其中一個目的,就是套餐再加$1就可以有蛋糕放題,即是精選甜品不單只得一款,今晚一共就有七款,而且還可以追加的。飲品我們要了熱檸茶及熱檸水,是為了蛋糕放題早作準備。迷你櫻花濃蝦湯的湯不是很濃,但有濃郁的櫻花蝦味,味道不錯,只是胡椒味很重。主食的蟹肉蟹子明太子扁意粉,內有蟹肉及磨菇,濃稠的明太子汁蘸滿了扁意粉,上面還有很多的蟹子及紫菜絲,可能我們的重點放在蛋糕放題上,這意粉的味道實在有驚喜,令人即時醒一醒。另一主食的黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子,一串三粒軟綿綿燒得半熟的帶子,口感及食味都好。濃稠的黑蒜油、忌廉及芝

我們點了兩份主食,一是蟹肉蟹子明太子扁意粉 ($128),另一份是黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子($138),各加$48轉套餐,可以有迷你櫻花濃蝦湯是日精選甜品(隨機一款)及餐飲一杯。但最吸引之處,亦是今日此行之其中一個目的,就是套餐再加$1就可以有蛋糕放題,即是精選甜品不單只得一款,今晚一共就有七款,而且還可以追加的。

飲品我們要了熱檸茶熱檸水,是為了蛋糕放題早作準備。
熱檸水及熱檸茶

蟹肉蟹子明太子扁意粉

另一主食的黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子,一串三粒軟綿綿燒得半熟的帶子,口感及食味都好。濃稠的黑蒜油、忌廉及芝士醬汁蓋滿了內有磨菇的意大利飯,上面放了蟹子、幼露筍及豆芽。
黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子

今次輪到甜品可以反客為主成為主角,無需選擇,因為我們貪心一點,七款都要齊,計有結實而芝士味濃郁的原味日式芝士蛋糕、略帶柚子微酸的柚子日式芝士蛋糕、味道較淡但抺茶味濃的抺茶日式芝士蛋糕、濃厚而不苦的朱古力日式芝士蛋糕、鬆軟而朱古力味重的法式朱古力蛋糕、茶味清香飄逸及帶點濕潤而上面有很多忌廉的伯爵茶蛋糕與及分成幾層鬆軟而沒有酒味的Tiramisu

七款都食遍了,而且各有特色,亦滿足了饞嘴的食慾,捧著肚子滿意地回家。
日式放題的七款蛋糕
黑蒜油意大利飯配煎北海道刺身帶子
日式放題的七款蛋糕
  • 蛋糕放題
2021-12-08 71 浏览
平日既下午去旺角食lunch,搵路既時侯要留神,係一條隱蔽既樓梯行上去就見到R.I.M.K。食左2個lunch,可以另加$48變lunch set,有餐湯甜品同餐飲。迷你櫻花蝦濃湯餐湯略為有啲鹹招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 蛋夠滑,蛋入面包著意大利飯好好食,好夾,食到冇停口。蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹粒粒蜆肉係入面,意大利麵係我鐘意食既口感,軟殼蟹都冇令我失望,好好食! 甜品可以自己揀提拉米蘇就一般,似海棉蛋糕。而柚子日式芝士蛋糕超好味,好香好濃芝士。結果忍唔著再加1蚊任食甜品放題,再試埋另外個3款。個人最喜歡日式芝士蛋糕排名:柚子,抹茶,原味,朱古力

餐湯略為有啲鹹

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
蛋夠滑,蛋入面包著意大利飯好好食,好夾,食到冇停口。

甜品可以自己揀

提拉米蘇就一般,似海棉蛋糕。
而柚子日式芝士蛋糕超好味,好香好濃芝士。
結果忍唔著再加1蚊任食甜品放題,再試埋另外個3款。
個人最喜歡日式芝士蛋糕排名
:柚子,抹茶,原味,朱古力

2021-12-07
午餐
蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
旺角特別多樓上cafe,選擇困難症嘅我今次決定俾A先生揀去邊間食😂😂呢間cafe係豉油街嘅舊樓,平時經過都無留意到呢棟有棟大廈🤣餐廳係2/F,但升降機只去3/F以上,所以要做下運動行兩層樓梯了😮‍💨😮‍💨·1️⃣蒜蓉牛油酒煮蜆($88)勁香蒜蓉牛油味😍蜆嘅份量比其他一般餐廳起碼多兩倍😱😱食極都仲有,食晒成兜都食唔到有沙,洗得好乾淨👍🏻👍🏻·2️⃣蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)手掌咁大隻嘅軟殼蟹🦀意粉似係有輕輕炒過,唔會太油,撈勻啲蒜粒一齊食幾惹味🤤🤤·3️⃣紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手($168)第一次試慢煮豬手,仲要係無骨,岩晒我呢啲唔中意lur骨嘅懶人😎🤣煮得夠晒味,肉質岩岩好,唔會太實太韌🤤·4️⃣脆炸黑松露雞翼($58)黑松露醬落得好重手😂好香黑松露味😍每隻雞翼上面都唧隻一大pat黑松露醬😆趁熱食好好食,就算攤凍左少少,個炸皮仲係好脆😋👍🏻·5️⃣荔枝蜜桃茶($32)好足料,個底好多都係水果/椰果,唔太甜幾好飲😙😙·6️⃣雙重抹茶雪糕Latte($38)呢杯抹茶真係全晚邪惡之最😈😂本身抹茶Latte都幾夠抹茶味,仲要加埋忌廉同雪糕🤭雪糕融左令到成杯飲品更濃抹茶味🤤·呢間cafe性價比好高,食左
1️⃣蒜蓉牛油酒煮蜆($88)
2️⃣蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($138)
3️⃣紅酒黑椒慢煮去骨德國咸豬手($168)
4️⃣脆炸黑松露雞翼($58)
5️⃣荔枝蜜桃茶($32)
好足料,個底好多都係水果/椰果,唔太甜幾好飲😙😙
6️⃣雙重抹茶雪糕Latte($38)
呢間cafe性價比好高,食左咁多野都只係五百幾😮‍💨全部都大大份,又幾好食,係少有嘅好食樓上cafe👍🏻👍🏻如果唔洗行樓梯有得搭升降機就更加好😂
2021-12-06 39 浏览
之前已經bookmark 左呢間餐廳。想一試佢既薯條同意粉。今次叫左以下4款野食😋:櫻花湯湯係稀身,但有濃濃既🦐味,係足料既湯蟹肉蟹子明太子扁意粉意粉配上Creamy 醬,滿滿既蟹子,再加蟹肉,不敗既組合,食落有滿足感,但食得多會覺得濟避風塘薯條炸至酥脆既薯條,係薯格既口感,避風塘係創新既口味,好香口,可以一試雙重抺茶雪糕拿鐵鍾意抺茶既一定要叫呢杯試試,飲品本身有抺茶香,再配上綠茶雪榚,加重綠茶既味道~又濃又甜😋

櫻花湯

湯係稀身,但有濃濃既🦐味,係足料既湯

蟹肉蟹子明太子扁意粉

意粉配上Creamy 醬,滿滿既蟹子,再加蟹肉,
不敗既組合,食落有滿足感,但食得多會覺得濟

避風塘薯條

雙重抺茶雪糕拿鐵

2021-12-05 33 浏览
話說個日同朋友係旺角採耳之後 就諗住係附近搵野食 去左豉油街2樓一間樓上cafe 8點入到去都80%full 店員安排左我地坐係bar枱 ***我地叫左兩個Main 加左$48轉set 餐湯係櫻花龍蝦湯 味道濃郁 仲有好多櫻花蝦碎用石鍋上嘅蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹外貌非常吸引 蒜香味都算重 軟殼蟹都係炸得幾脆 至於蟹肉蟹子明太子扁意粉 我幾中意 因為有勁多明太子同蟹肉 份量十足好creamy 飲品我地叫左雙重抹茶雪糕latte 朋友勁開心因為有抹茶雪糕係上面 荔枝蜜桃茶就非常清新 最後我地仲每人加左$1甜品放題 有Tiramisu同唔同嘅cheese cake 絕對啱甜品控嘅朋友
***
今日同朋友係旺角即興約食飯,好耐無見,想搵搵個地方傾計,又怕大商場多人等位,朋友就帶我想到隱藏於鬧市的西餐。原先以為普通cafe,原來西餐選擇多,坐得舒服,而且食客普遍由學生年青人至姨姨們都有,比起想像中的學生為主cafe有點不同,對食物質素開始期待。 和朋友點了兩份午餐。跟餐有櫻花濃蝦湯,另有配咖啡/茶,如果加錢可轉特飲。 =招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 158=一上菜,份量多到嘩然,鰻魚是原條長身,厚身多汁,燒得時間剛好,不會過燶或太乾身。蛋包飯的蛋煎得香滑薄身,意大利飯有忌廉調味,口感creamy,整體一起吃,加上鰹魚乾,口感豐富滿足。 =蟹肉蟹子明太子扁意粉 128=不枉滿心期待,果然質素不錯!明太子口味明顯,帶輕微忌廉味又不會遮蓋明太子味,醬汁熱辣辣地跟意粉一起撈埋,蟹肉絲夠多,加上粒粒蟹子,口味濃郁又不會太鹹。食到一半,意粉開始吸入明太子醬汁,更加creamy入味。 =跟餐熱咖啡=咖啡豆味香濃,唔會太nutty,口感平衡帶果香味。 =LATTE (加$15)=飲落口感順滑,奶和啡比例剛好,aftertaste有咖啡味回甘。

=招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 158=

=蟹肉蟹子明太子扁意粉 128=

=跟餐熱咖啡=
咖啡豆味香濃,唔會太nutty,口感平衡帶果香味。

=LATTE (加$15)=

2021-12-04
  • 蟹肉蟹子明太子扁意粉
2021-12-04 16 浏览
假日要去Cafe輕鬆一下個日入去叫主食送櫻花濃蝦湯,好抵。點了香草蜜糖無激素雞翼,一碟有5隻,入口熱辣辣,雞皮香脆,肉質嫰滑。櫻花濃蝦湯,櫻花蝦味非常濃郁,超正。蟹肉蟹子明太子扁意粉,蟹子份量十足,意粉口感剛剛好,唔會太淋身。蒜香辣椒蜆肉意大利配軟殼蟹,,意粉入口有濃郁的蒜香味,夠晒惹味,軟殼蟹外脆內嫰。富士蘋果芝士蛋糕和Tiramisu,間唔中都要食個甜品,味道不錯。吃甜品少不了美式咖啡,一啖甜品一啖咖啡,份外寫意。
假日要去Cafe輕鬆一下

個日入去叫主食送櫻花濃蝦湯,好抵。

櫻花濃蝦湯,櫻花蝦味非常濃郁,超正。

甜品少不了美式咖啡,一啖甜品一啖咖啡,份外寫意。
2021-12-03 23 浏览
R.I.M.K.位處旺角百老匯戲院旁的唐樓樓上,登入餐廳後,感覺別有洞天,大自然小清新裝修,店員亦年輕有禮。餐牌非常簡單,以意粉或飯為主,可配搭成套餐,另有少量小食。迷你櫻花濃蝦湯櫻花蝦湯份量雖少,但非常濃郁飽肚,櫻花蝦味道香濃。西西里大蝦辣番茄汁意大利粉 大蝦處理得很好,開邊去腸,蝦肉爽甜彈牙,意大利粉即叫即煮,入口熱辣辣,軟硬適中。冬蔭功海鮮燴意大利粉此意粉賣相與之前的很相似,除了醬汁有點不同。冬蔭功汁或辣番茄汁均有其味,但不會很濃。抹茶日式芝士蛋糕 伯爵茶蛋糕套餐加一蚊可以任食數款蛋糕,真的非常吸引,但友人不想吃得太飽,只好放棄此優惠。友人選了其中一款芝士蛋糕作為甜品,我則選了比較特別的伯爵茶蛋糕。抹茶日式芝士蛋糕的芝士味與抹茶味都很平均,蛋糕質感較像硬身芝士蛋糕。伯爵茶蛋糕的忌廉輕怡,有點點伯爵茶香味,鬆軟可口。摩卡摩卡上面有心形拉花,入口順滑,咖啡與朱古力味亦見平衡,聞起來味道不錯。
餐牌非常簡單,以意粉或飯為主,可配搭成套餐,另有少量小食。

迷你櫻花濃蝦湯

櫻花蝦湯份量雖少,但非常濃郁飽肚,櫻花蝦味道香濃。

西西里大蝦辣番茄汁意大利粉

冬蔭功海鮮燴意大利粉

抹茶日式芝士蛋糕 伯爵茶蛋糕

摩卡

2021-12-02
2021-12-03 26 浏览
今日於旺角出席講座, 晚上往R.I.M.Kcafe去cafe叛食晚餐, 我點了雙重腸肉雙重芝士長通粉升級套餐(套餐配櫻花龍蝦湯和飲品, 我加了$20升級凍焦糖latte), 職員說點套餐,有$1任食蛋糕優惠, 於是升級埋任食雪糕。櫻花龍蝦湯龍蝦味香濃, 湯溫度適中;主菜雙重腸肉雙重芝士長通粉雙重腸食落香脆彈牙, 雙重芝士味道香濃, 配菜和長通粉落爽口, 口感豐富有層次;凍焦糖latte飲落味道香濃, 奶味香滑;最後蛋糕我點了提拉米蘇, 柚子日式芝士蛋糕;抹茶日式芝士蛋糕、朱古力日式芝士蛋糕、日式芝士蛋糕和今日限定的焦糖杏仁蛋糕。提拉米蘇酒味香濃, 食落入口軟綿;柚子日式芝士蛋糕柚子食落清甜, 芝士味道香濃;抹茶日式芝士蛋糕抹茶茶味香濃, 甜度適中;朱古力日式芝士蛋糕朱古式味道香濃, 食落口感豐富有層次;日式芝士蛋糕餅底香脆, 食落口感不油膩;最後今日限定的焦糖杏仁蛋糕焦糖香甜, 配上爽脆杏仁, 口感豐富。餐廳座位闊落舒適, 感覺悠閒雅致,食物美味, 價錢合理, 食了一餐舒適晚餐。
凍焦糖latte
雙重腸肉雙重芝士長通粉
2021-12-02
2021-12-02 297 浏览
之前見人post $1 蛋糕已經bookmark 左呢間野,之後再見埋人post 佢個薯條同啲意粉都好吸引.餐廳係旺角百老滙對面既大廈,但個入口有啲難搵,仲要行樓梯上二樓,不過!係絕對值得!真心高質推介!.成個menu唔係超級多嘢揀,但真係每一樣嘢都好想食__________________________🔹避風塘薯條 $48👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌗🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌必點!熱辣辣即炸,超粗連皮粗薯條,咬開好多薯蓉,連薯皮薯味超重。出邊有一層好薄不規則嘅炸衣,更脆更多層次,食落辣辣地,味道同熱浪有9成似,超惹味食唔停!.🔹黃金芝士香辣雞塊 $88👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌呢個不得至了!又係必點!.熔岩芝士醬除咗睇落好震撼,食落都好濃芝士味雞寶炸得好脆,難得地,淋完醬都仲保持咁脆身每件雞寶中間都夾左秘製辣醬個香辣味簡直係神還原左kfc脆辣雞,一樣咁惹味.雖然叫雞寶,但每件都成塊扒咁大,一碟三件,食完都飽左一半!.🔹蟹肉蟹子明太子扁意粉 $128👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌑🌑Keto friendly: ❌好多蟹子同拆好左既蟹肉
成個menu唔係超級多嘢揀,但真係每一樣嘢都好想食
__________________________
🔹避風塘薯條 $48

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌗
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🔹黃金芝士香辣雞塊 $88

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
呢個不得至了!又係必點!
熔岩芝士醬除咗睇落好震撼,食落都好濃芝士味
雞寶炸得好脆,難得地,淋完醬都仲保持咁脆身

每件雞寶中間都夾左秘製辣醬
個香辣味簡直係神還原左kfc脆辣雞,
一樣咁惹味

雖然叫雞寶,但每件都成塊扒咁大,一碟三件,食完都飽左一半!
🔹蟹肉蟹子明太子扁意粉 $128

🤵🏻:🌕🌕🌕🌑🌑
好多蟹子同拆好左既蟹肉
明太子有少少偏甜
醬汁比較杰,醬汁多到可掛滿成碟意粉

🔹招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158

套餐 $48 迷你櫻花濃蝦湯,是日甜品,飲品
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ❌
上枱有少少嚇親,鰻魚好大條而且都算厚身
鰻魚小小乾身,但連埋鰻魚汁食啱啱好,
旁邊仲加咗木魚碎,夾埋一齊幾香口
滑蛋超級厚,但唔算勁滑,
裡面包住蘑菇義大利飯整,幾特別
蘑菇飯都幾creamy,唔算勁搶味,
唔會令成個味道太複雜
係一個一次滿足你唔同願望既菜式
是日既甜品係柚子芝士蛋糕
柚子味清香,芝士蛋糕幼滑又有芝士味,大件啲都同你食晒佢!
🔹Oreo chocolate 跟餐$15

🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ❌
飲落有oreo碎,甜度適中唔,唔會太甜,朱古力味都濃
2021-11-26
  • 避風塘薯條