2021-12-05 34 浏览
話說個日同朋友係旺角採耳之後 就諗住係附近搵野食 去左豉油街2樓一間樓上cafe 8點入到去都80%full 店員安排左我地坐係bar枱 ***我地叫左兩個Main 加左$48轉set 餐湯係櫻花龍蝦湯 味道濃郁 仲有好多櫻花蝦碎用石鍋上嘅蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹外貌非常吸引 蒜香味都算重 軟殼蟹都係炸得幾脆 至於蟹肉蟹子明太子扁意粉 我幾中意 因為有勁多明太子同蟹肉 份量十足好creamy 飲品我地叫左雙重抹茶雪糕latte 朋友勁開心因為有抹茶雪糕係上面 荔枝蜜桃茶就非常清新 最後我地仲每人加左$1甜品放題 有Tiramisu同唔同嘅cheese cake 絕對啱甜品控嘅朋友
***