2022-09-24 51 浏览
近期,喜歡在Open Rice search一下啲餐廳。又俾我搵到呢間Project B。咁就網上訂枱,;…乀泌約埋男朋友仔去試吓啦!環境舒服,檯與檯都唔係好迫,服務生態度和藹親切。食物質素唔差。我哋叫咗兩個lunch set、一個沙律和一個甜品。Lunch set:1. 安格斯肉眼2. 香煎龍利柳沙律:芒果三文魚沙律甜品:香蕉Brownie配雪糕整體來講非常滿意的一餐,值得再來!

我哋叫咗兩個lunch set、一個沙律和一個甜品

Lunch set:
1. 安格斯肉眼
2. 香煎龍利柳

沙律:

甜品
香蕉Brownie配雪糕

整體來講非常滿意的一餐,值得再來!

安格斯肉眼
香煎龍利柳
香蕉Brownie雪糕
2022-09-24
安格斯肉眼
香煎龍利柳
香蕉Brownie雪糕
2022-09-17 40 浏览
依間Bar & Restaurant 位於深水埗區但鄰近太子地鐵站,餐廳以黑白作主色非常有格調🤍🖤店內主要用吊燈,除左普通大枱仲可以選擇坐吧枱高椅,好適合收工後嘆返2杯或假日同一班朋友傾計👍✦ 蕃茄忌廉湯 (跟Main升級)+💰15有湯或沙律選擇,我同朋友都揀左湯! 是日蕃茄忌廉湯酸酸甜甜幾開胃,仲有粒粒茄肉添👍而且只係加15蚊黎講算抵👍✦ 軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯 💰98一上菜就比面頭大大隻軟殼蟹吸引住😍食落果然又香又脆! 忌廉醬汁非常濃郁,完全唔會見到乾白飯😆飯入面再混有紅黃椒、洋蔥同香菇粒,配搭新鮮又出奇地好味!✦ 炸蝦南瓜忌廉意大利飯 💰98三大條黃金脆蝦唔洗點沙律醬都好美味,又多肉👍而且唔會炸得太over感覺無咁熱氣😆Risotto煮到岩岩好,唔太淋或硬!醬汁都係非常充足,如果南瓜味再濃少少就perfect la!✦ 凍朱古力咖啡 💰46晚餐無跟餐飲,咖啡要單點。依杯Ice Mocha賣相高級又大杯,而且有我最中意既cream同chocolate jam😋飲飽食醉大🈵️足!✦ 凍檸檬茶 💰36朋友就叫左Ice Lemon Tea (其實去bar應該要飲酒不過咁岩我地都唔太好😆),

✦ 蕃茄忌廉湯 (跟Main升級)+💰15

✦ 軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯 💰98

✦ 炸蝦南瓜忌廉意大利飯 💰98

✦ 凍朱古力咖啡 💰46

✦ 凍檸檬茶 💰36
朋友就叫左Ice Lemon Tea (其實去bar應該要飲酒不過咁岩我地都唔太好😆), 依杯可以跟餐加,價錢會平少少,用錫蘭紅茶沖既實無失手啦😉
2022-09-17 675 浏览
鬧市中的高質西餐❤️路過太子深水埗交界搵晚飯食,見到有間幾大嘅cafe 裝修都算亮眼 好大個招牌,睇下menu都幾吸引 就入左去叫左個精選二人餐 $298 , 包餐湯,主食,同一款soft drink是日餐湯係蕃茄忌廉足料湯 唔會係罐頭茄蓉果種假味仲有少量蕃茄仔😆🌟 前菜 🌟煙三文魚芒果午菜沙律 加$60沙律配嘅係芥末籽醬好特別 配沙律菜食都好清新芒果甜 芒果份量都多唔係粒粒咁hea🍽 主食 🍽釀焗地中海鵝肝鴨胸(跟餐主食)依度嘅鴨胸好似同出面唔同肉質較有咬口 唔似現成果種煙鴨胸肉有真鴨肉嘅味道唔係醃到無哂原本味道肉中間釀左舊鵝肝🥰份量剛好唔會太油膩啱哂鐘意食鵝肝又唔想太油嘅朋友😆🦑 西班牙鮮魷筒飯 (跟餐飯🍚)🐙見到餐牌已經好想叫🤤🤤因為釀魷魚飯都需要唔少功夫上枱見到魷魚脹卜卜 果然無令我失望✨😍切開見到飯係黃色係有煮過 有誠意配蕃茄汁 好味 魷魚煮得剛好👍🏻野飲叫左一杯有酒精一杯無 🥂Project B $35(跟餐)Apple Sour $45(跟餐)整體又係滿足嘅一餐一件無剩咁食哂🥹另外每碟菜都有啲羽衣甘藍或者車厘茄西餐好多時得肉無菜 麻甩都覺得好貼心🥰🥰

鬧市中的高質西餐❤️

好特別 配沙律菜食都好清新
芒果甜 芒果份量都多唔係粒粒咁hea
釀焗地中海鵝肝鴨胸
🍽 主食 🍽
釀焗地中海鵝肝鴨胸(跟餐主食)
依度嘅鴨胸好似同出面唔同

切開見到飯係黃色係有煮過 有誠意
配蕃茄汁 好味 魷魚煮得剛好👍🏻
Apple Sour
野飲叫左一杯有酒精一杯無 🥂
Project B $35(跟餐)
Apple Sour $45(跟餐)

整體又係滿足嘅一餐
2022-09-14
釀焗地中海鵝肝鴨胸
Apple Sour
2022-09-16 46 浏览
#深水埗美食 #小蓮星呑食深水埗🔻 Project B (深水埗)深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖/💜精選二人餐$298/🧃是日餐湯粟米忌廉湯,偏向日式粟米湯嘅甜度,都幾Creamy,有少少辣辣地嘅感覺/ 🧃黑松露燒春雞好貼心,會將成隻燒春雞擘開,方便食用,外皮香脆,肉質鮮嫩,而且仲跟薯條,唔會淨係食雞咁寡/🧃炸軟殼蟹南瓜忌廉意粉炸軟殼蟹外面酥脆,肉質夠腍,都食到啲蟹香味,忌廉意粉煮得好好,意粉掛晒汁,軟硬度適中/🧃黑松露蜜糖鴨胸雜菜沙律 加$60鴨胸煎得好香,都幾有厚度,啲油咇晒出嚟,沙律菜新鮮/🧃Project B 加$35揀咗一杯mocktail, 由Apple Juice, Sweet N'Sour, Top w/Sprite製成,甜甜酸酸,非常開胃/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#深水埗美食 #小蓮星呑食深水埗
🔻 Project B (深水埗)
💜精選二人餐$298

🧃是日餐湯

🧃黑松露燒春雞

🧃炸軟殼蟹南瓜忌廉意粉

🧃黑松露蜜糖鴨胸雜菜沙律 加$60
鴨胸煎得好香,都幾有厚度,啲油咇晒出嚟,沙律菜新鮮

🧃Project B 加$35

今次去 @projectb.cafe食姐姐最鍾意嘅三層架𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁🫖 餐廳裝潢簡單,空間感都幾大 .📍三層𝗧𝗲𝗮 𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁 2人份下午茶($228) 𝗧𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁有5款鹹點,3款甜點,另外包2杯飲品 可以揀紅茶/精品咖啡(+$45配生啤). 〰️鵝肝牛角酥配珍珠醋: 鵝肝表面煎得焦香,入口嫰滑但未夠香 牛角包香脆,口感有層次 加埋珍珠醋酸酸地有助解膩 . 〰️忌廉泡芙,馬卡龍,朱古力三重奏: 泡芙忌廉香滑,馬卡龍幾好食 朱古力三重奏原本以為係𝗯𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲,但焗過咗火 . 〰️日式炸蝦,雞骨腸,韓式年糕,炸金文畢芝士 芝士、炸蝦同雞骨腸都唔錯 但感覺上炸物嘅炸皮比較厚,油膩咗啲👉🏻👈🏻 可能芝士唔拎去炸仲好食 年糕外皮薄啲會更好.. 〰️𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀: 點咗𝗖𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼同𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲🍵 2杯都有好可愛嘅拉花😍咖啡用新鮮自家烘焙嘅咖啡豆沖製,幾香又唔澀☕️ .📍 法國鵝肝手打牛肉漢堡($128) 𝗣𝗮𝘁𝗲 𝗙𝗼𝗶𝗲 𝗚𝗿𝗮𝘀 𝗖𝗵𝗲𝗱𝗱𝗮𝗿 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿牛肉咬落幾多肉汁🍔,鵝肝同芝士賣相吸引不過如果加重調味會更惹味漢堡用咗黑糖包都幾特別配

餐廳裝潢簡單,空間感都幾大
📍三層𝗧𝗲𝗮 𝗣𝗿𝗼𝗷𝗲𝗰𝘁 2人份下午茶($228)
𝗧𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁有5款鹹點,3款甜點,另外包2杯飲品
可以揀紅茶/精品咖啡(+$45配生啤)

〰️鵝肝牛角酥配珍珠醋:
鵝肝表面煎得焦香,入口嫰滑但未夠香
牛角包香脆,口感有層次
加埋珍珠醋酸酸地有助解膩

〰️忌廉泡芙,馬卡龍,朱古力三重奏:
泡芙忌廉香滑,馬卡龍幾好食
朱古力三重奏原本以為係𝗯𝗿𝗼𝘄𝗻𝗶𝗲,但焗過咗火

〰️日式炸蝦,雞骨腸,韓式年糕,炸金文畢芝士
芝士、炸蝦同雞骨腸都唔錯
但感覺上炸物嘅炸皮比較厚,油膩咗啲👉🏻👈🏻
可能芝士唔拎去炸仲好食
年糕外皮薄啲會更好

. 〰️𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀:
點咗𝗖𝗮𝗽𝗽𝘂𝗰𝗰𝗶𝗻𝗼同𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲🍵
2杯都有好可愛嘅拉花😍
咖啡用新鮮自家烘焙嘅咖啡豆沖製,幾香又唔澀☕️

📍 法國鵝肝手打牛肉漢堡($128)
牛肉咬落幾多肉汁🍔,鵝肝同芝士賣相吸引
不過如果加重調味會更惹味
漢堡用咗黑糖包都幾特別
配料加咗蕃茄同生菜🍅🥬有助降低油膩感

食物唔算好有驚喜,不過勝在餐廳環境開揚
可以慢慢坐都唔趕人走,係個hea時間嘅好地方
餐廳樓底高 環境闊落寧靜,燈光昏黃 夜晚好有氣氛,座位寬敞舒適,不設用餐時限,是閒聊及放鬆心情的好地方,好適合二人約會🥂 整個用餐體驗都很良好,絕對值得一試❤️店員服務態度很好,食物質素高,價錢中等,性價比高👍🏻 擺盤精緻有心思,適合打卡📸 飲料選擇十分豐富,除了汽水、果汁、咖啡、茶,餐廳亦提供各款酒精飲料,適合愛酒人士🍷特別一提,店舖有包場服務喔🙆🏻‍♀️ 另外餐廳擺滿韓團BTS各成員的照片及海報,喜歡BTS的朋友們必定要來打卡🥰晚市二人消費:$414 (10% service charge included)═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═💖💖💖食評💖💖💖 👫🏻精選2人餐 Dinner set for 2 ($298)--𝑺𝒐𝒖𝒑🥣是日餐湯 ‧ 蕃茄湯✨ 味道香濃,酸酸甜甜,有蕃茄肉,非常開胃😋𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆 🍖加拿大豬鞍 配蜜糖芥末籽汁✨豬鞍份量十足 好厚身,肉質有嚼勁,配上酸甜醬汁好好味😋 配有薯條同菜🦀軟殼蟹雜菌意大利飯✨推薦!軟殼蟹份量十足,好搶眼🤩 蟹味突出,外脆內軟 好有咬口🤤 醬汁味道很濃郁很creamy,飯粒好軟熟 更混搭了洋蔥粒及青椒黃椒粒,口感好豐富,好飽肚😚

═ ═ ═ ═ ═ ═ ═ ═

💖💖💖食評💖💖💖

𝑺𝒐𝒖𝒑
🥣是日餐湯 ‧ 蕃茄湯✨
味道香濃,酸酸甜甜,有蕃茄肉,非常開胃😋

𝑴𝒂𝒊𝒏 𝑪𝒐𝒖𝒓𝒔𝒆
🍖加拿大豬鞍 配蜜糖芥末籽汁✨

🦀軟殼蟹雜菌意大利飯✨

𝑫𝒓𝒊𝒏𝒌𝒔
🍎蘋果汁 Apple Juice✨

𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕
🧇自家製窩夫拼鮮果雪糕 ($78)✨
即叫即製,窩夫好脆好香口😍 配有雪糕、忌廉、豐富生果,好滿足😚

2022-09-07 46 浏览
放假最鍾意下午茶時間去Cafe食嘢,人流唔多可以慢慢坐,又可以吸吓寫意嘅氛圍,都幾舒適㗎!今日呢間都算幾多嘢食,一見到有全日早餐,買飛佛!即叫!幾十蚊嚟講都算幾豐富㗎 !有齊煙肉、蕃茄、黑松露炒蛋多士、紐倫堡腸、茄汁豆沙律,正常女仔食嘅話應該好夠飽🤗煙肉煙得來唔會好韌,口感出奇地好!不得不提黑松露炒蛋多士好好味😍落咗勁多黑松露醬,而且炒蛋又夠滑,放喺多士上面一齊食冇得頂!老公就叫咗馬沙拉烤肉眼扒set嚟食,$88有個餐湯仲有個嘢飲,而且仲有個意粉跟埋,都OK抵食㗎 !肉眼扒都算好大塊,誠意滿分!而且肉質幾好,口感夠柔軟又有牛肉味,老公都話好滿意!跟餐意粉都OK多仲幾好味添!我哋仲叫咗三重芝士薄餅同埋小食拼盤一齊share食,拼盤有炒蛋多士、雞翼x2、紐倫堡腸x2、日式炸蝦x2,日式炸蝦啱啱炸起,非常脆口嘅外層包住爽甜大蝦👍鍾意食芝士嘅都可以試吓呢度嘅芝士薄餅,餅底係薄脆餅底,上層係比餅底更厚嘅芝士😂😍真係睇見都流晒口水!除咗拉絲效果一流之外,食起嚟仲有香濃嘅芝士味,三種唔同嘅芝士餘韻更悠長!

2022-09-06 49 浏览
Project B今日嚟到哩間位於深水埗嘅西餐廳,環境幾chill仲有高櫈位,可以一路望住街景一路嘆下午茶🤣-------------------------燒焗紐西蘭羊架 $198一切落去羊架已經feel到好軟腍,啱啱焗好嘅羊架仲有肉汁keep住流出嚟食落有羊味,軟熟得嚟仲有啲彈性,推介🦀軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯 $98軟殼蟹炸得好香脆,炸粉好薄,蟹肉好軟滑忌廉入面應該仲落咗芝士,有拉絲感覺,令成個意大利飯好creamy🧇自家製窩夫拼雪糕/朱古力 $88窩夫即叫即整,整緊嗰時已經聞到香噴噴嘅窩夫味,外脆內軟配埋士多啤梨味雪糕,一冷一熱,口感特別有成4大件,同朋友share,啱啱好🍹Classic Punch $25酸酸甜甜,好解膩 👍-------------------------Project B地址🎈深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖
Project B

今日嚟到哩間位於深水埗嘅西餐廳,環境幾chill
仲有高櫈位,可以一路望住街景一路嘆下午茶🤣

-------------------------
燒焗紐西蘭羊架 $198
食落有羊味,軟熟得嚟仲有啲彈性,推介

🦀軟殼蟹雜菌忌廉意大利飯 $98
軟殼蟹炸得好香脆,炸粉好薄,蟹肉好軟滑

🧇自家製窩夫拼雪糕/朱古力 $88
窩夫即叫即整,整緊嗰時已經聞到香噴噴嘅窩夫味,外脆內軟
配埋士多啤梨味雪糕,一冷一熱,口感特別
有成4大件,同朋友share,啱啱好

🍹Classic Punch $25
酸酸甜甜,好解膩 👍

-------------------------
地址
🎈深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖
2022-09-06 38 浏览
呢間Project B 位於鬧市區近太子同深水埗交界,集Cafe、酒吧於一身🥰 店內環境以木色為主調,旁邊仲放置左啲小植物,比人一種休閒放鬆嘅感覺 🥰✨三層Tea Project 2人份下午茶 ☕️$228配2杯 紅茶或精品咖啡特別推介頂層嘅✨鵝肝牛角酥配珍珠醋鵝肝大件厚身😍表面煎得焦香酥軟,配上珍珠醋,味道酸酸地中和番鵝肝嘅油膩感👍🏻 連埋底下🧇鬆脆嘅牛角包窩夫一齊食,三重口感👍🏻👍🏻非常好味😋中層:✨忌廉泡芙 ✨馬卡龍 ✨朱古力三重奏特別鍾意朱古力三重奏,口感有啲似Brownie,朱古力味濃🥰甜度適中底層: 日式炸蝦,雞骨腸,韓式年糕,炸金文畢芝士雞骨腸有脆皮口感,咬落好Juicy🤭韓式年糕,芝士味偏甜甜地,外酥內軟帶有少少流心🥰🥰炸金文畢芝士😍有少少拉絲,芝士味比韓式年糕濃味,鹹鹹香香🤭非常邪惡,啱晒芝士控,可以一次過食到兩款芝士😈✨卡羅來納州燒豬仔骨 $78豬仔骨嘅肉質非常Juicy嫩滑,咬落啖啖肉,配搭燒烤醬辣辣地勁惹味🤤👍🏻👍🏻

特別推介頂層嘅
✨鵝肝牛角酥配珍珠醋

中層:✨忌廉泡芙 ✨馬卡龍 ✨朱古力三重奏

底層: 日式炸蝦,雞骨腸,韓式年糕,炸金文畢芝士

雞骨腸有脆皮口感,咬落好Juicy🤭
韓式年糕,芝士味偏甜甜地,外酥內軟帶有少少流心🥰🥰

✨卡羅來納州燒豬仔骨 $78
豬仔骨嘅肉質非常Juicy嫩滑,
咬落啖啖肉,配搭燒烤醬辣辣地勁惹味🤤👍🏻👍🏻
  • 卡羅來納州燒豬仔骨
  • 三層Tea Project 2人份下午茶
2022-09-05 62 浏览
好閨蜜下星期將會離開香港,短時間都唔返黎,臨走前俾佢發辦揀返間餐廳聚一聚。【Project B】係一間Cafe同時又係Bar,有多款西式餐點提供:烤乳鴿配黑松露意大利飯、黑松露帶子天使麵、黑松露軟殼蟹手打牛肉漢堡,而最Signature就係佢即叫即整嘅燒春雞!餐廳多款菜式都添加咗黑松露醬,黑松露控機會黎啦!墨西哥焗雞肉卷賣相一般但味道驚喜地好食黑椒蜜糖雞翼蜜糖味嘅雞翼係我摯愛,肉質軟稔,完全唔夠喉黑松露燒春雞外皮烤得金黃剔透,色澤鮮艷吸引烤乳鴿配黑松露意大利飯外皮超香脆,肉質都幾肥美,每啖飯都食到濃濃嘅黑松露醬💕薯條份量偏少,炸得都算金黃香脆📍 Project B (深水埗)深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖

餐廳多款菜式都添加咗黑松露醬,黑松露控機會黎啦!

賣相一般但味道驚喜地好食

黑椒蜜糖雞翼
蜜糖味嘅雞翼係我摯愛,肉質軟稔,完全唔夠喉

黑松露燒春雞
外皮烤得金黃剔透,色澤鮮艷吸引

烤乳鴿配黑松露意大利飯
外皮超香脆,肉質都幾肥美,每啖飯都食到濃濃嘅黑松露醬💕

薯條
份量偏少,炸得都算金黃香脆

📍 Project B (深水埗)
燒乳鴿黑松露意大利飯
薯條
蜜糖黑椒雞中翼
墨西哥雞肉卷
燒乳鴿黑松露意大利飯
蜜糖黑椒雞中翼
墨西哥雞肉卷
2022-09-04 40 浏览
Project B (深水埗).同好朋友食佢嘅生日飯,深水埗都算係我同佢放工嘅中間位!叫個二人set先因為見都算啱食,包兩個湯同兩個主食,兩杯飲品。個湯係忌廉湯咁幾好飲!飲品可以揀汽水或果汁🍹.▪️ 馬沙拉美國肉眼扒▪️.我朋友最喜歡食牛扒,就叫個肉眼食下,肉眼扒唔算好驚喜,配薯條,可惜呢到冷氣有啲大,好快就吹到凍曬🥲.▪️ 軟殼蟹雜菌意大利飯 ▪️.呢個幾出色! 三大舊軟殼蟹加上忌廉汁意大利飯,又香口又creamy,好易入口就食曬全部.▪️Project B小食拼盤▪️.呢個小食拼盤有雞翼,腸仔,黑松露炒蛋牛角包🥐再加炸蝦,全部都係香口墅(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎).▪️自家製窩夫拼鮮果雪糕 ▪️.女人就係有兩個胃,食完主食再叫個甜品,窩夫配芒果雪糕再加士多啤梨🍓藍莓🫐香蕉🍌等生果!.📌 Project B (深水埗)深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
Project B (深水埗)

▪️ 馬沙拉美國肉眼扒▪️

▪️ 軟殼蟹雜菌意大利飯 ▪️

▪️Project B小食拼盤▪️

▪️自家製窩夫拼鮮果雪糕 ▪️
📌 Project B (深水埗)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-09-03 1105 浏览
良朋相聚,要搵個好地方不容易,一是有太多選擇,二是要地點方便,最終我哋選擇咗係太子既「Project B」,貪佢食物夠特別,枱與枱間闊落,坐位都闊落舒適,燈光昏暗,好有氣氛呀!墨西哥焗雞肉卷 $48卷內的雞肉是碎的,混合甜甜的醬汁,外皮上有茄汁和綠色的辣醬,有少少辣,我覺得辣度輕微,整體味道唔錯。法式燒焗乳豬件配黑松露多士 $218乳豬香脆,乳豬面有小小黑色顆粒,顆粒內是香濃的甜醋汁,乳豬底鋪上黑松露醬在多士上,食落甜醋味會蓋過黑松露醬,但因為酸酸地會好開胃同中和左乳豬的油膩感,是個挺特別的菜式。炸蝦南瓜忌廉意大利飯 $98炸蝦的粉醬不厚,而且很脆口,意大利飯好淋,意大利汁有超級濃烈的洋蔥味,好奇佢點樣可以煮到洋蔥味咁香濃🤭,南瓜味冇乜,不過都好啱我食😋洋甘菊、薄荷、玫瑰茶 $48勁濃菊花味,相對薄荷及玫瑰花味被蓋過,會有種淡香的感覺,這款茶沒有加糖的。檸檬乾、甘盞花、蝶豆花、黃糖、玫瑰茶 $48檸檬、甘盞花、玫瑰花三種味道都飲得出,很平均,糖都唔係落咗好多,所以甜度係清甜的,蝶豆花是無味的,但佢帶出嚟既紫色好靚。

墨西哥焗雞肉卷 $48

炸蝦南瓜忌廉意大利飯
洋甘菊、薄荷、玫瑰茶
檸檬乾、甘盞花、蝶豆花、黃糖、玫瑰茶
2022-09-03 37 浏览
Project B, located between Prince Edward and Sham Shui Po, is a cafe and bar in a quiet corner. The restaurant has a high ceiling, spacious seats and tall glass windows that let in natural day lights. Relaxing and warm wood tone atmosphere decorated with potted plants.My mom who lives around the area is a repeat guest of Project B. She recommended dishes like M5 sirloin steak and soft shell crab risotto. This time we went there in the afternoon and she felt like trying something new.Tea Project

Tea Project for Two $228
A good value to money tea set with three layers of a variety of food.

Our favorite was the foie gras croissant on top. Such a big piece of foie gras, nice sear of the outside and the inside was still pinkish and soft. The balsamic pearls on top complimented the greasiness of the liver. The croissant was buttery and crispy.

The middle layer consisted of bite size desserts that were surprisingly not too sweet - brownies, macarons and puffs. Different textures, temperatures and flavors.

The bottom layer was a snack platter - sausages, prawn cutlets, fried camembert and fried Korean rice cake. Such a wide range of snacks to munch on!

Piadina Romagnola Pizza $108
Tomato sauce based pizza. The amount of cheese was generous! Thick layer of melting cheese on top of a thin crust with a crispy rind. The saltiness of salami and prosciutto matched perfectly with the cheese. Never expected such high quality pizza in a cafe!

The tea set also included two cups of coffee or tea. Their coffee was made with home roasted Project Beans. We both picked cappuccino. Appreciated the latte art. The barista was such an innovative expert!
2022-09-02 21 浏览
[Project B 深水埗]
📍深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖
三層TeaProiect 2人份下午茶 $228
作為tea project性價比都幾高~~總共有三層:Top有鵝肝牛角酥配珍珠醋,鵝肝入口即溶又唔膩,牛角包烤得好香脆,口感有層次,非常唔錯😋;Middle有忌廉泡芙,馬卡龍同朱古力三重奏,忌廉泡芙幾creamy,馬卡龍同朱古力二重奏甜度適中;Bottom有日式炸蝦、雞骨腸、韓式年糕同炸金文畢芝士,勁豐富!!
包紅茶或精品咖啡2杯,+HK$45配仲可以配生啤,抵!佢哋嘅精品咖啡仲係以新鮮自家烘焙ProiectBeans 咖啡豆沖製,值得一試🦦集cafe和酒吧於一身,位置仲好方便!
2022-09-01 37 浏览
🔎 Project B (深水埗)*📍 深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖.美國肉眼扒有成280g,而且好juicy!!!仲有薯條😍肉質幾唔錯😁其實可以叫dinner set+$50都享用到,但想食多d唔胎種類😍黑松露炸薯條薯條嚟講最鍾意配黑松露🤣所以一見到就即刻要叫,著條好大份呀!而且個醬好足料,好好味😍但一定要趁熱食黑松露蜜糖煙鴨胸黑松露真心推介,連煙鴨胸都要叫🤣配埋蜜糖好好味🤙🏻而且呢款仲係餐廳重點推介嫁😍

🔎 Project B (深水埗)
📍 深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖

美國肉眼扒
有成280g,而且好juicy!!!仲有薯條😍

黑松露炸薯條
薯條嚟講最鍾意配黑松露🤣
所以一見到就即刻要叫,著條好大份呀!
而且個醬好足料,好好味😍但一定要趁熱食

黑松露蜜糖煙鴨胸
黑松露真心推介,連煙鴨胸都要叫🤣
配埋蜜糖好好味🤙🏻而且呢款仲係餐廳重點推介嫁😍