2022-05-21 36 浏览
去太子搵好野食,今日行過見到呢間酒吧餐廳,門面都幾大間,有唔少小食同特飲。晚飯時間同朋友黎聚餐都係個好唔錯既選擇。小食拼盤 $88 有炒蛋多士、雞翼、腸仔同日式炸蝦擺盤精緻,炒蛋都幾滑,雞翼有炭燒既風味,惹味似居酒居既質素,炸蝦好香脆。墨西哥焗雞肉卷 $48墨西哥卷相當令人有驚喜,茄醬味道調配得好好味,濃郁味道夠酸,仲有牛油果醬中和番,雞肉嫩滑。秘製焗豬扒飯 $80用上炸豬扒黎做焗飯,仲有d脆皮,豬扒切好哂無骨,好細心,秘醬醬汁既茄汁味都係相當出色,汁再多d可撈飯就仲正了。仲可以加$15加餐湯或沙律。叫左兩杯係酒精飲品。project b $52 - 酸酸甜甜味道幾清新Classic punch $52 -味道相當有層次,柚味郁濃

小食拼盤 $88
有炒蛋多士、雞翼、腸仔同日式炸蝦

墨西哥焗雞肉卷 $48

秘製焗豬扒飯 $80

叫左兩杯係酒精飲品。
project b $52 - 酸酸甜甜味道幾清新

2022-05-20 24 浏览
今晚去咗太子附近搵食,嚟到呢間「Project B」,店內樓底高,地方廣闊,空間感十足。裝修簡約型格,感覺好舒適晚市時段設有Dinner Set精選二人餐或四人餐,當晚就點咗個小食雞翼及Project B精選二人餐,包括是日餐湯兩份、主菜選一款+意粉或意大利飯蜜糖黑椒雞中翼一客有五隻雞翼,炸到香脆可口,皮脆肉嫩。表面沾滿黑椒同蜜糖,甜甜辣辣的,味道獨特餐湯釀焗地中海鵝肝鴨胸精選二人餐裏面的主菜。烤焗鴨胸裏面釀了鵝肝,鴨胸肉肉質細嫩,當中夾雜著鵝肝油香,好好食哦煙三文魚黑松露忌廉意大利飯忌廉意大利飯粒粒分明,滿有咬口!配上肥美鹹香煙三文魚及黑松露,味道濃郁蘋果汁冰涼解渴,甜甜的蘋果汁

蜜糖黑椒雞中翼

餐湯

釀焗地中海鵝肝鴨胸

煙三文魚黑松露忌廉意大利飯

蘋果汁

冰涼解渴,甜甜的蘋果汁
2022-05-20 24 浏览
這間cafe空間都挺大,有bar枱望到街景,日間來光線充足,晚上來時氣氛很好.晚市有dinner set, 2人餐只需238包餐湯+主菜+意粉飯.不過因為套餐沒有羊架食,所以便單點叫了份羊來吃.💠加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁 $158 🐷Pan-fried Canada Pork Rack Severed w/ Pommery Honey Mustard 豬鞍很大隻又多肉,又不會韌.嫩滑有汁.跟配芥末醬,酸甜胃口大開.另外還伴有羽衣甘藍和薯條.羽衣金藍去油膩感,薯條炸得香脆.💠燒焗紐西蘭羊架 $198🐑Grilled Lamb Rack 羊架叫了整生一點,因為很喜歡羊羶味😍😍果然沒有令我失望.羊羶味超香,而且軟稔.咬落還很juicy. 🔹洋甘菊.薄荷.玫瑰 $48🫖2個人share 一盅剛剛好.味道甘甜又清新,還有改善鼻敏感和改善瞓睡眠的功效.

💠加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁 $158 🐷

💠燒焗紐西蘭羊架 $198🐑
Grilled Lamb Rack

🔹洋甘菊.薄荷.玫瑰 $48🫖
2022-05-15 27 浏览
環境好好~每次都提環境係因為我覺得空間感真心好重要‼️食到22:00走~~係因為真心好舒服與其再搵甜品店一於響度食埋二人set dinner價錢真係好相宜黑松露燒雞好有驚喜😆起咗骨好細心,雞胸仲要做得勁滑表皮好脆而裡面層脂肪燒到冇晒平時唔食雞皮嘅我都忍唔住另外兜薯條🍟好正好有台灣cafe嘅味道軟殼蟹什菌意大利飯~隻軟殼蟹炸得好好味一隻大大隻攤咗響度Waffle即叫即做一整嘅時候成間店都有香味食落外脆內軟充滿蛋香仲可以優惠價飲signature drinks 添
環境好好~
每次都提環境

係因為我覺得空間感真心好重要‼️
食到22:00走~~
係因為真心好舒服
與其再搵甜品
一於響度食埋

二人set dinner價錢真係好相宜

黑松露燒雞好有驚喜😆
起咗骨好細心,雞胸仲要做得勁滑
表皮好脆而裡面層脂肪燒到冇晒
平時唔食雞皮嘅我都忍唔住
另外兜薯條🍟好正
好有台灣cafe嘅味道

軟殼蟹什菌意大利飯~
隻軟殼蟹炸得好好味
一隻大大隻攤咗響度

Waffle即叫即做
一整嘅時候成間店都有香味
食落外脆內軟
充滿蛋香

仲可以優惠價飲signature drinks 添

2022-05-13 24 浏览
早幾日約咗好耐冇見既姊妹出嚟聚餐,一定要搵間環境寧靜d既,又近佢多啲😊於是上網俾我搵到呢間餐廳🍴 原來舖頭都幾大,唔係我想像中諗到咁細…呢間餐廳無論環境定食物都令我眼前一亮🤩🤩而且佢哋服務好好👍如果黎開呢頭既人可以去試吓👍👍其實佢哋menu仲有啲set dinner、二人餐或者四人餐可以俾大家揀🥰🥰蘑菇忌廉餐湯(跟主食+$15)一啖落口,呢個湯充滿蘑菇蓉及忌廉嘅香味,非常濃郁!👍煙三文魚鮮芒果沙律($98)呢個組合嘅沙律我非常喜歡,煙三文魚食落唔會好鹹、芒果又鮮甜,加上疏菜同醬汁,非常吸引😍Project B小食拼盤 ($88)材料好豐富👍有炒蛋多士、紐倫堡腸、日式炸蝦、雞翼同埋沙律菜岩曬我呢d咩都想食嘅人😆😆法式燒焗乳豬件配黑松露多士($218)呢個一出嚟已經非常吸引眼球👀佢個擺盤好靚,而且份量非常多!我忍唔住係咁相機食先🤣乳豬燒到好香脆,佢皮上面嗰啲有啲似魚子醬,不過唔敢肯定😅食落係好酸甜,中和左乳豬嘅油膩;而多士同乳豬之間塗左一個黑松露醬,令人食到停唔到口🥰

蘑菇忌廉餐湯(跟主食+$15)
一啖落口,呢個湯充滿蘑菇蓉及忌廉嘅香味,非常濃郁!👍

煙三文魚鮮芒果沙律($98)
煙三文魚芒果沙律

Project B小食拼盤 ($88)
材料好豐富👍有炒蛋多士、紐倫堡腸、日式炸蝦、雞翼同埋沙律菜
岩曬我呢d咩都想食嘅人😆😆
Project B小食拼盤

法式燒焗乳豬件配黑松露多士($218)
法式燒焗乳豬件配黑松露多士
2022-05-11
煙三文魚芒果沙律
Project B小食拼盤
法式燒焗乳豬件配黑松露多士
2022-05-12 20 浏览
某日路經此店 見到有室外位置 就開始留意👀當日繁忙之後 想搵個地方歇一歇🤧打去book位 想係室外位置放鬆下店員態度好好 抵鑽到步後點了下午茶set墨西哥香草牛柳絲卷餅配Ice cappuccino☕️卷餅感覺似係微波爐翻叮。皮好韌cappuccino係有誠意。奶泡好滑👍🏻如果當一個下午茶放空嘅時間 總括而言睇下路人人來人往放空一下 呢度係唔錯嘅選擇
某日路經此店 見到有室外位置 就開始留意👀
當日繁忙之後 想搵個地方歇一歇🤧
打去book位 想係室外位置放鬆下
店員態度好好 抵鑽
到步後點了下午茶set
墨西哥香草牛柳絲卷餅
配Ice cappuccino☕️
卷餅感覺似係微波爐翻叮。皮好韌
cappuccino係有誠意。奶泡好滑👍🏻
如果當一個下午茶放空嘅時間
總括而言
睇下路人人來人往放空一下 呢度係唔錯嘅選擇
2022-05-11 24 浏览
今日經過太子想食下西餐就入左呢間Project B,超級抵食嘅二人餐$238,有2個餐湯,main同意粉😋我地仲加多$35要左2杯特飲成個menu每款菜式都勁吸引勁想食😍最後叫左西冷牛扒同埋炸軟殼蟹南瓜忌廉意粉🤤勁大份,兩個女仔完全食唔晒🙈男仔黎一定夠飽😆忌廉雜菌湯食得到好多,粒粒分明嘅雜菌,每啖都好有咬口,好足料,忌廉味好重👍🏻馬沙拉美國肉眼扒🥩好淋嘅牛扒😻好易入口,唔洗點汁都好有牛味,配菜都超好食,有炸嘅翠肉瓜同羽衣甘藍🥬仲有薯條 正!炸軟殻蟹南瓜意粉🍝係我咁愛嘅扁意粉🥰好有心思,每條都包滿南瓜汁,唔會太漏,同埋有雜菌一齊炒,食落好豐富,炸軟殼蟹就原隻上,好多汁😆玄米,蕎麥,玫瑰茶🍵好香嘅茶,亦用左好靚嘅茶具去裝😎文青打卡一流Project B🍹賣相好靚,果然係招牌飲品👍🏼飲落去都唔錯,有蘋果汁味既流打!岩晒依家夏天熱辣辣消暑!整體性價比超高!太子食到呢個質素,仲要飽肚,好幸福😙下次黎食要坐門口bar枱😆

忌廉雜菌湯

馬沙拉美國肉眼扒🥩

炸軟殻蟹南瓜意粉🍝

玄米,蕎麥,玫瑰茶🍵
好香嘅茶,亦用左好靚嘅茶具去裝😎文青打卡一流

Project B🍹

2022-05-09 22 浏览
好少見到咁抵食嘅西餐,2人dinner set都只係$238,比起其他同區西餐平一截,散叫價錢都唔貴,環境又舒服👍🏻法國鵝肝手打牛肉漢堡 $108漢堡打開一睇就見到兩塊鵝肝,一入口就散發出一陣好濃嘅油香,再配埋手打牛肉嘅肉汁同埋新鮮蕃茄,口感好豐富😋特色蝦多士 $52麵包炸到好香脆,而且麵包糠嘅份量啱啱好,唔會成口粉,蝦亦都係完隻係入面,咬落非常彈牙,如果怕太油膩嘅話,可以點少少沙律醬中和下🤪墨西哥焗雞肉卷 $48餅皮煙韌有咬口,配埋香口雞肉同爽脆嘅蔬菜,加埋墨西哥風味酸酸地嘅莎莎醬,食落好有層次😆自家製窩夫拼鮮果雪糕 $78甜品即叫即整,微暖窩夫配埋忌廉同凍冰冰嘅海鹽雪糕一齊食真係冇得輸,士多啤梨同藍莓好新鮮,食落冇咩酸味😙Red Breeze $52Cranberry Juice, Fresh Lime Juice with SodaProject B $52Apple Juice, Sweet N’Sour, Top with Sprite

法國鵝肝手打牛肉漢堡 $108

特色蝦多士 $52

墨西哥焗雞肉卷 $48

自家製窩夫拼鮮果雪糕 $78

Red Breeze $52
Project B $52
2022-05-08 32 浏览
So I came to this restaurant and I sat at the window side, and there was a lot of bugs flying around and I saw something unknown in my orange juice it was quite disappointing for me if I were them, I would start cleaning the window side and eliminate the bugs because if not, it may fly into the customers food!
午餐
庆祝纪念
母亲节
2022-05-06 23 浏览
這間餐廳開了一段日子都未有機會食,這次難得放寬晚市,立即去試。精選二人餐 $238精選二人餐包兩碗忌廉湯,我們選擇了以下的主菜。忌廉湯不過不失。🍀加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁大大塊豬鞍,豬鞍肉質一般,但配上蜜糖芥茉醬,又變得非常好食。另外配有薯條,份量頗多,即叫即整。🍀炸蝦南瓜忌廉飯炸蝦即叫即整,咬落香脆,非常脆口,食完都幾飽。香草忌廉紐西蘭青口$98有好多隻青口,味道可以再濃些。自家製窩夫拼鮮果雪糕$78自家製窩夫,配上焦糖香蕉再加海鹽雪糕,味道很特別,海鹽雪糕入口清新。值得一試。總括而言,最驚喜的是最後的甜品,非常好食。Project B地址:深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖

精選二人餐 $238

🍀加拿大豬鞍配蜜糖芥末籽汁

🍀炸蝦南瓜忌廉飯

炸蝦即叫即整,咬落香脆,非常脆口,食完都幾飽。

香草忌廉紐西蘭青口$98

有好多隻青口,味道可以再濃些。

自家製窩夫拼鮮果雪糕$78

總括而言,最驚喜的是最後的甜品,非常好食。

Project B
地址:深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖
2022-05-04 20 浏览
同老公行街經過深水埗見到有一間招牌好醒目嘅舖頭,望入去個裝修情調都唔錯,又有窗口位,所以就同老公入咗去食晚餐。我地食咗法國鵝肝手打牛肉漢堡,呢個漢堡包係用黑麥包,個感覺即刻變得良好,因為黑麥包比其他包健康,個手打漢堡好juicy,煎得好香好有牛味,仲有一塊煎到香噴噴嘅鵝肝係入面,咬落去有牛味又有鵝肝味,好滿足。跟住又食咗個德國燒焗豬手,個豬手個皮呢好鬼脆,真係好鬼 脆,有豐富嘅油脂嘅甘香,佢仲好細心幫我將啲骨同埋肉切開,分好曬,用個叉叉住一嚿嚿嚟食真係好過癮。我又飲咗杯cocktail,呢杯cocktail滿足左我兩個願望,因為不單止係cocktail,重要係有Tiramisu味道嘅cocktail,佢由百利咖啡酒調制而成,滿足左我飲酒同埋食蛋糕嘅慾望。總括嚟講呢間舖頭又有情調,嘢食又好食,又係打卡一流嘅地方。

總括嚟講呢間舖頭又有情調,嘢食又好食,又係打卡一流嘅地方。
2022-05-04
2022-04-29 24 浏览
Project B (深水埗)深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖軟殼蟹雜菌意大利飯98 risotto粒粒均勻,菇類大小切得相約,分佈平均,每啖都食到不同雜菌,原隻軟殼蟹,分量十足,炸得非常鬆脆。燒焗紐西蘭羊架 198羊架烤焗得剛剛好,嫩滑,一咬落去肉汁豐富,肉質鮮嫩唔會Un,脂肪比例少而肉多,不失香氣,黑椒粒提鮮,juicy and yummy😋薯菜整得好淋同入味,配上煙肉洋蔥醬汁,連配菜都做得咁細心,燒茄子🍆鮮甜,讚👍🏻Project B 52自家調製嘅signature飲品,擺盤好靚,飲嘅時候會聞到乾花香味,酸酸甜甜,清爽口感。迷你心太軟拼雪糕58濃朱古力味,少少🤏🏻流心,士多啤梨甜,牛奶雪糕🍦好大個。

Project B (深水埗)
深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖

軟殼蟹雜菌意大利飯98

燒焗紐西蘭羊架 198

Project B 52

迷你心太軟拼雪糕58
濃朱古力味,少少🤏🏻流心,士多啤梨甜,牛奶雪糕🍦好大個。
2022-04-29
好難食,真係好難食,從未食過咁難食嘅西餐🤮🤮🤮🤮🤮🤮個risotto 落三色椒已經夠奇怪,仲要冇味,係味精味都冇😵😵😵😵啲飯粒發漲到豆咁,佢到底煮左幾耐份豬扒硬到拮唔入,啲芥末汁又唔知去左邊個忌廉湯成份麵粉水咁,冇味漿糊咁!!!!我就咁開罐金寶湯都好飲過佢最正常係個軟穀蟹,但都係冇味嘅,又唔脆又話平又話好食 完全中曬伏我自己煮個公仔麵食好過千其唔好去食😢😢
好難食,真係好難食,從未食過咁難食嘅西餐🤮🤮🤮🤮🤮🤮

啲飯粒發漲到豆咁,佢到底煮左幾耐
份豬扒硬到拮唔入,啲芥末汁又唔知去左邊
最正常係個軟穀蟹,但都係冇味嘅,又唔脆

又話平又話好食
完全中曬伏
我自己煮個公仔麵食好過

千其唔好去食😢😢
2022-04-16
50 分钟 (外卖送餐)
本來想食嗰間餐廳好多人亦都要齊人先開始計排隊即係冇得一個人嚟攞位先早到嘅我咁啱知朋友大概要遲一個鐘咁好啦唯有食第二間啦咁啱喺OpenRice見到佢可以即日book枱而餐廳出面都有一張長嘅木櫈當日天氣唔熱 又有少少風咁就可以俾我坐喺出面等啦Book左1430 咁朋友都係早1430少少到好彩我預啲時間都OK姐( ´▽`)而呢個時間其實都幾好因為係lunch time同埋tea time嘅嘢食都可以嗌咁我哋兩個人就諗住每人一個course 再嗌甜品share我同朋友都係嗌咗iced Americano見到有少少咖啡油都覺得安慰都慶幸佢哋冇落糖水牛油杏仁煎龍脷柳 $78 👍🏾👍🏾👍🏾佢係來自lunch set嘅龍利柳都幾大塊 大過一隻手掌佢份量都真係多嘅但係味道來講就比較鹹薯條都係偏鹹羽衣甘藍可以做到少少中和嘅作用但都救唔返好多 真係太鹹所以條魚最後都係食唔晒佢lunch set有跟到個湯我估應該係忌廉松露蘑菇湯比較稀 入面有好幾粒粟米同菇法國鵝肝手打牛肉漢堡 $108 👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾因為我哋甜品跟咗Tea set 都已經會有嘢飲所以我哋個burger就散嗌啦就咁睇個包嘅顏色 應該就唔係用嘉
本來想食嗰間餐廳好多人

而餐廳出面都有一張長嘅木櫈
當日天氣唔熱 又有少少風
咁就可以俾我坐喺出面等啦

Book左1430 咁朋友都係早1430少少到
好彩我預啲時間都OK姐( ´▽`)
而呢個時間其實都幾好

Iced  Americano
法國鵝肝手打牛肉漢堡
芒果千層蛋糕
2022-04-16 72 浏览
夜晚懶得煮,見到屋企附近有間幾靚仔既西餐咁就諗住試下喇,點知惡夢就開始了.....一家人嗌左一個二人餐加單點一個risotto同意粉二人餐揀左加拿大豬鞍配蜜糖芥末汁同軟殼蟹risotto豬鞍又柴又乾 好似食紙皮咁仲要個汁係啫喱狀咁 見到都唔開胃個軟殼蟹就一啲味都無.......但都已經係叫正常啲啲跟餐既湯係色素生粉水杰撻撻又一啲味都無飲左一啖就放棄左另外單點左個煙三文魚黑松露忌廉意大利飯同埋黑松露帶子天使麵呢兩樣係真係難食到喊出黎個煙三文魚係全熟既 而啲意大利飯係完全無味唔係講笑 真係超級難食幾廿歲人真係從來未食過咁難食既野另一個天使麵 煮到又碎又軟食到我懷疑廚師煮開老人院飯餐好似糊仔咁 但收咁既價錢真係痴晒線唔知以為自己食緊意大利米粉而果三粒帶子又細粒又韌加一攤黑松露醬係面就算數 勁求其完全唔明點解咁多食評話好食同抵食仲話係糧尾恩物 我真係一啲都理解唔到成家人都嬲到相都唔記得影又貴又難食 簡直係貼錢買難受....
夜晚懶得煮,見到屋企附近有間幾靚仔既西餐
咁就諗住試下喇,點知惡夢就開始了.....
一家人嗌左一個二人餐加單點一個risotto同意粉

二人餐揀左加拿大豬鞍配蜜糖芥末汁同軟殼蟹risotto
豬鞍又柴又乾 好似食紙皮咁
仲要個汁係啫喱狀咁 見到都唔開胃
個軟殼蟹就一啲味都無.......
但都已經係叫正常啲啲

加一攤黑松露醬係面就算數 勁求其

完全唔明點解咁多食評話好食同抵食
仲話係糧尾恩物 我真係一啲都理解唔到
成家人都嬲到相都唔記得影
又貴又難食 簡直係貼錢買難受....
外卖自取