2004-06-20 19 浏览
好耐之前試過lunch, 食到喊咁口~ 所以今日朋友約o係依度, 好彩約得晏, 我只係飲o野算~ order o左杯咖啡冰牛奶$38 (睇相), 即係一舊舊咖啡冰, 一邊飲一邊溶~ 上檯幾靚, 味道一般~ 朋友o既甜酒曲奇凍咖啡好大杯(好高), 佢話無咩酒味, 但就好多曲奇碎~ 另一個朋友o既tea set海鮮天使麵$45, 我坐隔離都聞到酸味......我o地傾計坐o左成三個鐘都無俾面口我o地睇, 仲不斷幫我o地斟水, 抵讚~
2004-05-20 4 浏览
黎食set lunch, $77 (service charge included) , 一個湯, 一個鴨胸龍俐柳, 餐茶. 唔係咁抵囉, 一d cafe 仔咁上下價格既set lunch都應該會有salad or dessert or 係個main度配d飯or pasta, lee個main冇飯or pasta, 鴨胸得四塊, 龍俐柳size三份二個手掌都唔之有冇, 不過鴨胸咪道似叉燒, 都唔錯~服務生就好論盡, 先候係我地後面同大後面張檯倒瀉熱野, 我地見狀真係走都走唔撤囉
2004-05-01 19 浏览
無無聊聊諗住同朋友o係荃灣食下TEA, 原本諗住去意粉屋(而家佢既TEA 好平~ 買兩份有一份半價~ 仲要有好多野食添呀!), 不過... 諗起有Pokka Cafe, 好似好坐D, 甘就做左呢個錯誤既決定.門口見到有幾款TEA SET 揀, 入到去, 想叫個Cake 既set, 一件cake 加一杯野飲三十幾蚊. 點知叫既時候樣樣都無... 最後唯有揀左個... "甜品拼盤" - 有三樣野, 一球朱古力雪糕, 一件細細既綠茶tiramisu, 仲有一兜類似杏仁豆腐既東東... 三樣味道都麻麻...哎, 雖然坐係幾好坐, 不過D野食真係差D... 得個樣, 下次唔會再去Pokka Cafe 食TEA.
2004-02-25 13 浏览
吃過紐西蘭肉眼扒的晚餐,$103,以這價錢計算係好好味,比港式梳打牛肉好味好多!
2003-12-14 25 浏览
越o黎越唔鍾意日式西餐廳,永遠得個樣靚,實質味道好麻麻,Pokka Cafe又係一個代表作。好幾個月前,我同家人抱著希望入去食,最後失望而回。佢唔係難食,但一d都唔滋味,可以話係含糊囉!我o係日本食o既日式西餐廳,味道好好多ga!以食佢o既價錢,我寧願食日式壽司or拉麵,或者加錢食正式o既西餐囉~
(非会员)
2002-11-18 7 浏览
其實我同老公係去屯門間食dinner, 屯門分店都開了差不多一年, 它在屯門區可算是高級餐廳, 但食完飯後對佢超級失望. 首先是價錢, 我個set dinner都要成$90, 包湯主菜,甜品及餐飲, 心諗在此算ok啦, 但食物份量真係超細, 主菜都係得兩細件魚柳加一些配菜, 連小小意粉都無, 而且魚柳又無味無汁, 我自問都算細食, 但咁份量都係半飽, 真係不值. 仲有我老公那份, $96但份量仲細過我, 食完等於無食, 味道非常一般.埋單都要$200, 但好似無食過飯咁, 仲要去隔離美食廣場買面包食, 完來面包先係我晚?!!
2002-07-18 14 浏览
千色店重新裝修, 連帶pokka cafe也重新裝修, 地方好似比以前大左, 光猛左而d食物都仲可以保持水準, 不過d咖啡好似無以前咁香
2002-02-12 14 浏览
我喜歡這般餐廳,空間大,黑黑地,好自由,服務員不會經常走來換碟,可以談話的好地方.(西化),可以上網.坐2 小時只花50 幾,幾好.
2002-02-10 3 浏览
七十幾八十蚊一個set lunch, 得碗湯同一杯o野飲, 個main dish得兩塊薄薄o既扒, 一舊西蘭花同一堆意粉~ 塊扒D味道都OK, 不過真係好唔抵~ Service又差~
睇見個餐牌客《香蕉吉士夾餅》係有兩個心形o既夾餅咁可愛,即客忍唔住叫o左碟試下。估唔到幾好味喎~ 心形夾餅由兩塊夾餅夾住o的香蕉同custard ,香蕉清甜、custard 又香又滑又夠凍,兩者好夾好好味;若果件夾餅係熱o既話,我相信會仲正!另外《美式杏仁咖啡》一樣係用個mug 載住。因為今次叫o左少甜,所以甜味適中,可惜唔多夠熱,都係榛子咖啡香o的好味o的~

2000-10-11 10 浏览
sorry!我完全係一人個無幫襯又搞搞震o既顧客,因為我只貪佢坐得舒服,所以我會同個朋友去飲o野,這裡會係first choice,特別會點凍朱古力咖啡,好濃同好cream,mix o左就會好smooth ,真的!信我吧!但佢o既食物就真係......所以我無再.......,但又可以去第二間,如大丸o個間,或愉景新城o個間等。
2000-06-28 18 浏览
Tea time 去過~ Sandwiches OK~ 但coffee.. ai.. ~__~
(非会员)
2000-02-19 15 浏览
呢間食店好鬼貴D 野又唔好食, 我個日去食既Set dinner D 雞又無味, 牛排又硬又難食, 簡直浪費金錢! 網友千期唔好去!
1999-12-18 9 浏览
o 係呢到叫o 左個九州拉麵, 裡面個d 類似豬扒o 既豬肉, 非常之韌, 無味道. 價錢又貴.