二人被安排入坐四人座位,坐得舒服,適合聊聊天。  由於吃晚飯前抵受不了引誘,已經吞下了不少香噴噴的蛋糕曲奇餅,故就算只是點了一客粉和一款甜點,也令我們飽到不行,捧著大肚子離開。
  二人被安排入坐四人座位,坐得舒服,適合聊聊天。

帶子墨魚麵
香蕉雪糕蜜o麥厚多士
2013-08-27
香蕉雪糕蜜o麥厚多士
2013-07-30 233 浏览
一家三口,太太和女兒點了兩個意粉,我點了牛肉反和三杯涷飲。先說意粉味不濃,可以說淡,上桌時只是和暖,不熱!而我的反更是差。首先米很細粒,完全不是日本米,呃你都廢事,牛肉亦不堪入口,干,硬,份量少,太熟!如果看櫥窗內的模型,肯定可以用商品條例告佢!
2013-07-28
2013-07-11 203 浏览
尋日(10-7-2013 Wed),男友突然話想出街食飯,佢同事話o係荃灣食過真係尼泊爾人開o既尼泊爾菜,不過唔記得o係邊,男友上Openrice網都搵唔到=.=”.o係冇idea下,佢就話o黎Pokka.(發o左達咩?)不過是但啦,佢呢排可以正常時間收工,就同佢出去食啦.我接近7:00pm先到攞位,就坐o係最近大門o既一張卡位,我就先睇睇menu,女侍應即揭開set dinner o個頁畀我睇,同話呢晚餐湯係薯仔湯.我一邊睇一邊等男友,男友都好快o黎到,由於有好多o野食,我o地都揀o左好耐至揀到,男友要$115.00極上香味牛肉眼丼飯定食,我要$98.00o既日式吉列豬扒咖哩庵列飯同$56.00o既香蕉吉士蜜o麥多士伴雪糕.等o左一陣,男友o既定食到o黎,有雜菜沙律,麵豉湯,睇個飯大大個,但冇乜汁,我試吓啲牛先,冇乜牛味o既?而且口感開始接近硬,男友話整得太熟o既緣故,飯就撈o左淡淡蛋汁後就較濕,不過冇乜味.而佢o既雜菜沙律呢,原本諗住只有黑醋,點知有啲wasabi,冷不防被佢’辣’親. 麵豉湯內有好多海帶,味道鹹o左啲.而男友食完話最好食o既係洋蔥. 然後我o既日式吉列豬扒咖哩庵

而男友食完話最好食o既係洋蔥.

然後我o既日式吉列豬扒咖哩庵列飯到o黎,咖哩汁明顯好夠,庵列飯都大大pat,但吉列豬扒唔係金黃食,又係炸過龍?
食落,件豬扒好熱,口感都OK正常,
咖哩汁味道算濃;而飯呢,係淡黃色,有啲黃薑味,
而我o既雜菜沙律就真係只有黑醋冇wasabi.

我o地食完後,女侍應收走啲o野後,我見到我個碟o既位置有好多倒汗水o係o度,可想而知呢個真係好熱呢.
之後男友就叫女侍應上香蕉吉士蜜o麥多士伴雪糕,等o左一陣都到o黎,女侍應同我o地講,啲汁係淋上去.
我試吓係咩o野汁先,係香蕉奶,
好,我o地逐啲淋o黎食.
呢個都係熱騰騰o既,面o個層有蜜糖,又脆又甜,自然好好食,食完面o個9件後,下面o個啲就只係暖暖o既普通白麵包,我o地就繼續淋香蕉奶同蘸雲呢拿雪糕食,甜甜地都OK o既,而側邊o個啲麵包就變o左餅乾.
環境:
呢張枱o既位置比較暗,不過自成一角,唔使同前後枱share背對背share卡位,唔怕因人o地郁而整到我o地.而張卡位都坐得好舒服,不過冷氣細o左少少.
服務:
好好,成日留意幫我o地斟水.
抵食係2.5分
2013-07-10
$147.95 (晚餐)
2013-06-18 147 浏览
本來好想飲咖啡,但又想食下午茶, pokka cafe個巨型格格多士正中下懷,未試過呢間 pokka,仲諗住星期日要等位,見到有幾個人企係出面,原來啲人係等人^_^哈哈哈,咁就衝左入去了。叫左杯黑糖 latte(熱) 同榛子吉士格格多士拌雪糕。黑糖 latte好甜,甜加奶既原因,攪到無咩咖啡味,太奶,仲要唔平,五十幾蚊,早知飲星巴克。等等等等。。。。等左好耐,榛子吉士格格多士拌雪糕終於黎喇!脆脆既格格多士,加上凍冰冰既雲利拿雪糕,配上超多既榛子吉士醬,一淡,好幸福既味道!但本人不喜歡有啲咖啡味寒天係度,口感唔夾,落order嗰時唔記得叫佢走寒天,失策!兩個人食9粒格格多士真係太多食唔哂,最後食淨兩粒。格格多士下次見~~~~~
本來好想飲咖啡,但又想食下午茶
, pokka cafe個巨型格格多士正中下懷
黑糖 latte(熱)
叫左杯黑糖 latte(熱) 同榛子吉士格格多士拌雪糕。
黑糖 latte(熱)
黑糖 latte好甜
,甜加奶既原因,攪到無咩咖啡味,太奶,仲要唔平
,五十幾蚊,早知飲星巴克。
榛子吉士格格多士拌雪糕
等等等等。。。。等左好耐,榛子吉士格格多士拌雪糕終於黎喇!
~~~~~
2013-06-16
2012-11-15 100 浏览
粟米忌廉湯與歺包(6.5)有淡淡的忌廉味,歺包與屯門店用的不同,暖暖的,0K!水菜溫泉玉子三文魚意粉(7/10)賣相一般,雖然未吃過屯門店同樣菜式,此意粉份量比屯門少3份一!上桌夠熱,有木魚絲,菠菜,三文魚粒,東菇絲,面上放了一溫泉蛋,但可惜過熟,意粉煮得剛好彈牙。午歺包飲品,要了凍咖啡,是日質素一般。埋單連加一$91.x,貴了些

粟米忌廉湯與歺包(6.5)
有淡淡的忌廉味,歺包與屯門店用的不同,暖暖的,0K!
水菜溫泉玉子三文魚意粉(7/10)
意粉煮得剛好彈牙。
午歺包飲品,要了凍咖啡,是日質素一般。
埋單連加一$91.x,貴了些
2012-11-12
2012-10-11 80 浏览
是日購物日, 大出血之際都到了Pokka吃個午飯, 幸好可舒舒服服地吃, 人不多是有點好運香噴噴, 熱騰騰, 賣相不差, 份量不少忌廉汁不會很飽膩, 這倒不錯 豚肉丸多粒, 小型肉丸, 入口鬆軟, 沒有雪藏味, 而烏冬都很彈牙, 吃畢全碟不會過份飽, 剛剛好的
忌廉汁豚肉丸烏冬
香噴噴, 熱騰騰, 賣相不差, 份量不少

忌廉汁不會很飽膩, 這倒不錯
2012-09-03
忌廉汁豚肉丸烏冬
一行四人訂左枱聚下,去過其他百佳都無乜問題,估唔到呢間例外!三個意粉一個蛋包飯。我的龍蝦汁意粉先到,侍應未放下我忍不住講:嘩,咁核突既!意粉完全over cooked, 淋bat bat, D配料碎濕濕咁撈在其中,成碟好似食剩咁款。味道好差,雖有D龍蝦汁味,但意粉實在太爛,太濕,我食左1\3就放棄。其他意粉樣好過我少少,無咁濕,但全部都係over cooked, 一pat pat.基於太差,唔再花時間形容呢餐飯,太可惡了。永不再來這間!

基於太差,唔再花時間形容呢餐飯,太可惡了。永不再來這間!
题外话/补充资料: 冷氣唔夠,食到出汗,又火都黎呀!
2012-10-05
2012-05-29 44 浏览
前日(27-5-2012 Sun)朝早又同男友起身去食早餐,前一日佢已經話o黎百佳,只係我話唔o黎,要去荃滋味,咁呢日就返佢o黎啦.o黎到大約係10:23am左右,已經好多人, 我同男友被安排坐o係兩張靠商場入口玻璃牆o既雙人枱o既其中一張,但其實向街o個邊係有吉卡位未被人坐,可能方便僅有o既店員服務客人o掛.男友話坐得唔係咁舒服想走,我話算吧啦.咁我o地就揀o野食喇,同舊年一樣, (上年食評: http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2174538)早餐價錢係取決於要咩o野飲品,男友揀o左$48.00o既凍Cappuccino,要8號o既白菌漢堡配煎蛋火腿鬆餅及白菌忌廉湯.我就要$22.00o既凍北海道朱古力,要7號o既班戟伴炒蛋三文魚,法蘭克福腸及白菌忌廉湯.等o左幾分鐘,男友o既凍Cappuccino先到,我覺得份量少,再得差唔多5分鐘,我o既凍北海道朱古力至到,使唔使咁耐呢?我飲吓,朱古力味都算濃,冇問題.再等好耐好耐,男友o既白菌漢堡配煎蛋火腿鬆餅及白菌忌廉湯到o黎,侍應放低後,我想問佢係咪

男友話坐得唔係咁舒服想走,我話算吧啦.

等o左幾分鐘,男友o既凍Cappuccino先到,
凍Cappuccino
我覺得份量少,再得差唔多5分鐘,我o既凍北海道朱古力至到,
凍北海道朱古力
使唔使咁耐呢?我飲吓,朱古力味都算濃,冇問題.

再等好耐好耐,男友o既白菌漢堡配煎蛋火腿鬆餅及白菌忌廉湯到o黎,侍應放低後,我想問佢係咪欠個湯未到?但睇真啲,原來一次話o黎齊晒,個白菌忌廉湯真係一個細杯係裝住,真係少得可憐
白菌漢堡配煎蛋火腿鬆餅及白菌忌廉湯
我同男友先share食,件牛肉漢堡好鬆軟,男友話係人手擠,唔係好似麥當勞咁用機器壓o個啲,佢話好食,而鬆餅同煎蛋火腿都冇乜問題,男友先飲o個杯超矜貴o既白菌忌廉湯,佢大讚好飲,我未試,一陣至講點好飲.

o係我將男友o既牛肉漢堡鬆餅切開一半時,我o既班戟伴炒蛋三文魚,法蘭克福腸及白菌忌廉湯到o黎,
班戟伴炒蛋三文魚,法蘭克福腸及白菌忌廉湯
睇睇pet炒蛋三文魚只得好少,而杯白菌忌廉湯比男友o個杯更少
,我先食炒蛋三文,炒蛋凍同唔滑,三文魚同法蘭克福腸冇問題啦,沙律菜新鮮,醬亦較得o岩o岩好,合我口味.

而我移開面o個件班戟後,發覺原來下面o個件唔係同佢一樣咁大塊,只接近佢o既三分二,覺得有啲搵笨,呢份早餐我都係同男友share食o既,佢見到件班戟話似鮑魚.

我搽好牛油同蜜糖後食喇,佢比麥當勞o既厚身,男友話蛋味濃啲,又話麥當勞o既糖漿係苦o既,我食真啲,咦?!
呢o度o既糖漿原來係非一般糖漿,而係蜂蜜,真係可以沖蜜糖水飲.

而白菌忌廉湯呢,佢好足料,係有好多白菌,湯亦夠杰身,味道算濃,係好飲,不過真係太少喇.

其他:
等食物足足等成24分鐘至到齊,可能呢o度想營造出一份悠閒感覺畀人,但我覺得有啲製造好生意,好受歡迎o既假象,製造出人龍,令人覺得呢o度啲o野又抵又好食.

睇返menu比較,原來Cappuccino加o左價,男友上年食o既日式咖哩牛肉意粉奄列冇o左,我o地呢日食o既兩個餐都係新加o既.

最後,我o地食完呢個早餐時係大約11:15am,之後我冇乜體力勞動,到2:45pm就開始覺得肚餓,比我平日朝早食一碗麥片做早餐就返工更加快肚餓.
2012-05-27
$49.50 (早餐)
2012-03-03 23 浏览
意大利飯, 真的不錯.底部其實煎得像「米pizza」, 但散落後, 加上汁, 乾中帶濕, 香氣四溢.其他蔬菜平平實實, 沒特別.而大蝦, 內附蝦膏, 蝦肉又爽滑, 讚!而另叫意粉...可惜, 早應點carbonara意粉試試而這個肉醬, 卻只是普通的貨色, 早知不點...甜品?沒點, 因只有二人,還說那雪糕很好, 卻也沒得嚐>< 只好下次
意大利飯, 真的不錯.

其他蔬菜平平實實, 沒特別.

而大蝦, 內附蝦膏, 蝦肉又爽滑, 讚!
而另叫意粉...可惜, 早應點carbonara意粉試試

而這個肉醬, 卻只是普通的貨色, 早知不點...

甜品?沒點, 因只有二人,

還說那雪糕很好, 卻也沒得嚐>< 只好下次
星期一o既晚上,座上客已經接近9成,入門口只等了1-2分鐘服務員便安排了座位是此並沒有享用set dinner, 反而order了<豚肉飯定食>及需要制作25-30mins的<朱古力脆脆>豚肉飯定食 $98完全唔好食.... 真係好差 不值朱古力麥香脆脆 $42完全可以當正餐食.... 份量驚人 加水服務不周,但應該是服務員不足導致,用餐其間可說只有兩名侍應處理所有人客希望他們有待改善

豚肉飯定食 $98
完全唔好食.... 真係好差
不值
朱古力麥香脆脆 $42
完全可以當正餐食.... 份量驚人

希望他們有待改善
2011-09-05
2011-07-12 90 浏览
女友從上海回港度假,約了晚上相見,說好不想吃太多(怕胖),要我挑個能坐得久又吃得輕巧的餐廳。這可難倒我了,荃灣區的選擇不多嗎,想來想去,就只有這家「pokka」了,吃的是日式西餐,份量沒真正的老外西餐那麼巨大,又不分時段用餐(現在很多餐廳晚間都分兩個時段,可以做多輪生意,但對於客人來講就吃得不暢快了),敲定這兒了!七點到達,不須排隊,徑直跟著侍應坐在了靠落地窗的四人餐桌旁,環顧四周,地方頗寬敞,布置上屬英倫風格,立體白色木板牆壁,桌上吊著一盞古典的水晶燈,卡位是復古的棕紅色皮墊,但櫥窗內展示的除了牛排、漢堡等西餐卻還有日式拉麵等,果然是西日合並。兩人把手袋放在一旁椅子上,輕鬆自在(不像有些店吃飯時手袋放在膝蓋上,頂著肚子很不舒服),拿起厚重精美的餐牌研究了一番,食物多元化,沙律、餐湯、主菜、飯麵、小食、甜品是應有盡有,並且劃分得仔細,每一項又有不少選擇。女友選擇了韓式石窩肉碎雞扒香飯,我這個食肉獸叫了個紐西蘭特級羊扒。餐牌上注明每道菜大約要準備二十五分鐘,於是我和女友打開話匣子聊了起來,說著說著,半個小時都過去了,還不見食物的蹤影,侍者倒不斷地為我們加水(是不是看到我們講太多的話口都乾
),敲定這兒了!
照片上的石鍋飯是否與下圖實物不吻合?
餐牌上注明每道菜大約要準備二十五分鐘,於是我和女友打開話匣子聊了起來,說著說著,半個小時都過去了,還不見食物的蹤影,侍者倒不斷地為我們加水(是不是看到我們講太多的話口都乾了!
),大概四十多分鐘,女友的石窩飯終於來了,冒著煙滋滋作響,耳聞目睹效果一流,細看下與餐牌的照片不符,相片上是雞殼盛著流心蛋黃,配料整齊地圍繞在它旁邊,而實物卻是熟透荷包蛋一個,底下才是配料。算了味道才最重要,嘗一嘗雞扒還算嫩,肉碎則較乾些,黃豆芽、紅蘿蔔絲及木耳絲切得幼細,米飯是珍珠米,滾圓分明的米粒和配菜拌勻再倒下醬油汁與燒汁,鹹甜摻雜,還不錯,最精彩的是底部已烤得焦脆的鍋巴,女友不欣賞,我卻當作寶,用個匙羹大力地刮出來,香脆好吃!(想起小時,疼我的外婆知道我愛吃鍋巴,專門把煮好的飯再多燒一會,烘到底層米飯粘結變焦為止,然後加點開水再燜一下,比泡飯更添香氣!)又過了數分鐘才輪到我的羊扒上場,(好奇怪,為什麼需時烤焗的石窩飯居然還先上桌呢
)三件頗厚的羊扒互疊在一起,本來我要六成熟,誰知店員說他們只供應由三成到十成熟的,就是沒有六成的
,於是我選七成熟,可眼前所見分明是接近九成熟度
!(既然橫豎都煎九成,為何還假裝問客人幾成熟呢?)切開來原本粉紅色的肉身變成灰黑,雖然肉質不算硬,膻味輕微(基本上香港的羊扒為了遷就港人口味都變了沒膻味的了),汁不過鹹,但是又品嘗不出是什麼醬汁調較的,還好嚼得動,可吃羊肉不需要這麼熟的,六、七成的口感及味道最佳!其實這羊扒已經較厚的了,為什麼還控制不好火候呢?(郁悶)伴碟的是初長成的小薯仔,特別甜糯,每個如雞蛋大小,一分為二;西蘭花像沒煮過似的,生硬得很。吃完兩道菜,意猶未盡,不是東西好吃,而是我們還想繼續聊天,反正這裡坐得舒服,又不愿再挪地方了,於是再叫了個甜品本格甜食四重奏(百加地香蕉凍餅、絕味咖啡凍餅、法式焦糖燉蛋白、紅莓蒟蒻雪芭)這次又等了近二十分鐘!
咖啡凍餅凍得硬實,面上撒了些焦糖粒,咖啡味不算突出,反倒淋在碟上的朱古力醬更香濃,但離絕味還遠著呢
!香蕉凍餅如木布甸的雪糕般,不甜頗滑;紅莓蒟蒻雪芭像喱多點,紅莓雪芭偏酸,開胃消滯;明明是焦糖燉蛋白,但見杯上一片雪白,僅有幾道糖霜而已,幾乎看不到焦糖色,難道忘了放焦糖,或沒用火槍燒表層?底下的蛋白但也滑溜,甜度也輕微,只是外表有別一般的焦糖蛋白。

座位寬廣,上菜遲緩,選擇在此閑聊倒是適合不過,只要不計較價錢(不算便宜)不在乎食物(普通水準)即可!

2011-06-28
2011-06-18 38 浏览
這間分店,時常有客在外邊排隊,但book位竟然准許,我二人book卡位。而且整頓飯,招呼也十分有禮。因為當晚沒什胃口,全場由好朋友發板。鮮蝦海鮮泡菜湯烏冬,蝦屬於大隻,肆正,有蝦味。烏冬並非肥嘟嘟烏冬,而是手打「粗麵」那種,非常吸收泡菜湯味,不是很辣,反而覺得有點像蕃茄湯。可是份量很少。牛油果海鮮焗飯,其實是好朋友選的。牛油果海鮮絕對想像到是白汁,沒什味兒,就是普通一個焗飯(幸好有脆卜卜蟹籽,點綴口感)。綠茶tiramisu,因為Pokka甜品,有興趣的,已試得七七八八,餘下這個,在menu相中很吸引, Mascarpone Cheese疊上兩層。誰知絕對貨不對板!!一整pet吉士塌在薄薄的蛋糕上,在面沈上綠茶粉了事!!仲要賣4x元!!吉士可以叫作Tiramisu嗎!!?真是難以置信是pokka出品!
因為當晚沒什胃口,全場由好朋友發板。
!!
一整pet吉士塌在薄薄的蛋糕上,在面沈上綠茶粉了事
!!仲要賣4x元!!吉士可以叫作Tiramisu嗎
!!?真是難以置信是pokka出品!
鮮蝦海鮮泡菜湯烏冬
牛油果海鮮焗飯
綠茶tiramisu
2011-06-16
2011-06-06 23 浏览
今日(6-6-2011 Mon)端午節,同男友起身後,佢又要食o野出去返工.我就陪佢去食.佢話去Pokka,我話未夠11:00am未開門(因好多次都係咁),但今日搭車經過,竟然見到有人坐o左o係o度食o野,可能因假期早啲開,咁我o地入去啦.未到11:00am重係早餐,不過好似幾豐富,因為我o地已經食o左啲麥片.睇睇menu,原來所有早餐都係要原價叫任何咖啡就會送,而咖啡由$44.00起,即係每個早餐都係四十幾蚊啦.我就揀o左$48.00o既北海道朱古力咖啡配4號o既法蘭克福腸鮮蕃茄湯烏冬.男友就要$46.00o既凍Cappuccino配5號o既日式咖哩牛肉意粉奄列.好快,兩杯飲品到o黎,飲吓先,男友o個杯都冇乜問題吖,而我o個杯呢,開頭飲好重朱古力味,之後就有咖啡o既甘,但攪勻後,唔多覺有朱古力味.等o左好耐好耐,都有起碼有10分鐘,食物到o黎.睇睇我o既烏冬,法蘭克福腸呢?唔係成條,只係4片,加o左幾片獅子狗卷同半隻溏心蛋,咁少o野?咁食啦,烏冬係滑同彈牙,但餸真係少囉.而男友o既日式咖哩牛肉意粉奄列呢?咖哩汁幾香,牛肉大件,應該係牛腩,重配有沙律,呢個好似抵食啲;而我就覺得間中o黎

好快,兩杯飲品到o黎,
左:凍Cappuccino,右:北海道朱古力咖啡
飲吓先,
凍Cappuccino
男友o個杯都冇乜問題吖,而我o個杯呢,
北海道朱古力咖啡

法蘭克福腸鮮蕃茄湯烏冬

而男友o既日式咖哩牛肉意粉奄列呢?
日式咖哩牛肉意粉奄列
切開o既日式咖哩牛肉意粉奄列
咖哩汁幾香,牛肉大件,應該係牛腩,
大大件牛腩
重配有沙律,呢個好似抵食啲;而我就覺得間中o黎食就可以.

男友o既評價係好好,咖啡同食物唔錯,環境亦好,如果價錢差唔多.佢寧願揀呢間都唔揀翠華咁話.

2011-06-06
$51.70 (早餐)
日式咖哩牛肉意粉奄列
切開o既日式咖哩牛肉意粉奄列
2011-01-04 41 浏览
今天因為工作來到荃灣, 經過千色店的時候便想起了Pokka想想還有時間歎一個下午茶, 所以到裡面"偷閒"本來還想今天是平日, 應該不多人才對一進去就是爆滿幸好立刻有位子今天就點了一個下午茶餐 白汁雜菌雞肉意粉+凍咖啡白汁的味道不錯, 意粉也很乾身不過雞肉好像普通茶餐廳一樣急凍雞肉, 沒有任何味道凍咖啡的咖啡味香濃因應自己的口味可以自行調配奶跟糖水來到Pokka還有一樣想食的東西當然是甜品了草莓吉士夾餅伴雪糕點的時候還以為是草莓吉士上的時候才知道是原味吉士夾餅來的時候還是熱烘烘的跟冷冷的香草雪糕配在一起吃口感倍增這一間的服務還不錯服務員會不停加水, 上菜也很快只是因為太多人了, 所以吃完沒待多久就走了
今天因為工作來到荃灣, 經過千色店的時候便想起了Pokka
想想還有時間歎一個下午茶, 所以到裡面"偷閒"

本來還想今天是平日, 應該不多人才對
一進去就是爆滿
幸好立刻有位子

今天就點了一個下午茶餐
白汁雜菌雞肉意粉+凍咖啡
白汁意粉不錯, 可惜雞肉沒味道

香濃

白汁的味道不錯, 意粉也很乾身
不過雞肉好像普通茶餐廳一樣

急凍雞肉, 沒有任何味道
凍咖啡的咖啡味香濃

上的時候才知道是原味吉士
夾餅來的時候還是熱烘烘的

跟冷冷的香草雪糕配在一起吃口感倍增

這一間的服務還不錯
服務員會不停加水, 上菜也很快
只是因為太多人了, 所以吃完沒待多久就走了
2011-01-04
白汁意粉不錯, 可惜雞肉沒味道
香濃
冷熱交替
2010-12-29 70 浏览
2010年9月11日 荃灣城市廣場 ( 百佳咖啡餐廳 - 2)週未,陪太座閒逛於荃灣商場,中午在千色店,我倆揀選了此處的百佳咖啡餐廳午餐,要了兩個Set Lunch,分別為A餐及B餐。餐湯雜菜湯,酸甜好味。蒜蓉包,又脆又香的蒜蓉包。熱咖啡,每次皆飲,香濃好味。A餐鮮茄汁美國豬扒,配明太子炒蛋伴鮮果沙律及什菜意粉,豬扒好腍甜,炒蛋一般,鮮果沙律亦夠鮮美。B餐煙鴨胸伴他厘拔魚柳,鴨胸唔酥,非常好味,魚柳也是OK嘅。甜品蛋糕,香滑甜美,不錯的。百佳的質素,總覺有保証,特別喜愛這裡的咖啡。
午餐

餐湯雜菜湯,酸甜好味。
雜菜湯

蒜蓉包,又脆又香的蒜蓉包。
蒜蓉包

熱咖啡,每次皆飲,香濃好味。
熱咖啡

A餐鮮茄汁美國豬扒,配明太子炒蛋伴鮮果沙律及什菜意粉

B餐煙鴨胸伴他厘拔魚柳

甜品蛋糕,香滑甜美,不錯的。

百佳的質素,總覺有保証,特別喜愛這裡的咖啡。

2010-09-11
午餐