🫶🏻近排好興食poke bowl💚一碗入邊有齊晒三大營養素之餘又唔會太heavy😛係一個比較健康嘅選擇👻琴晚小編就去咗試呢間poke toke🫶🏻我哋都覺得所有嘢食都幾新鮮味道都唔錯✨✨啱晒想食得健康啲嘅朋友仔😏.🐷加州風味碗 👅8.5/10 $98🤖入面有三文魚、青瓜🥒、蛋絲🥚、三文魚子、車厘茄🍅等等好多唔同嘅食材撈埋一齊🍚飯底都可以好貼心咁樣比客人揀要白飯沙律菜定係一樣一半三文魚俾得好多🤣每一粒都好大嚿🥗加埋其他唔同嘅配料一齊食口感非常之豐富🥬超級推薦大家可以要一半沙律菜一半白飯🥒全部撈埋一齊食🍋完全冇平時就咁食沙律嗰隻草青味反而仲覺得fresh左💕👻今次小編就要咗日式胡麻醬,👽雖然肥咗少少但係好香口,😽如果大家唔鍾意佢都仲有好多唔同嘅漲了俾大家自己選擇㗎.🐷 牛油果奶昔 👅9/10 $40 [強推✨]🤍超級推薦牛油果奶昔!‼️ 奶昔好重牛油果味,入口好creamy順滑🙌🏻味道唔會覺得好甜🍼超級香奶味🥲其實一杯都幾飽肚㗎🦄但係都強烈推薦大家可以一試.旺角

🐷加州風味碗 👅8.5/10 $98
三文魚俾得好多🤣每一粒都好大嚿🥗
加埋其他唔同嘅配料一齊食口感非常之豐富🥬

🐷 牛油果奶昔 👅9/10 $40 [強推✨]
.旺角
成日食咁多好嘢 肥啊,但唔洗做咩🔹加洲風味碗🔹$98🔸三文魚、三文魚子、青瓜、蛋絲、車厘茄、紫菜絲、木魚絲|配日式芝麻醬🔸唔知由幾時開始愛上咗poke bowl🐟🍚 試過幾間,心目中第一位暫時喺深水埗,遲啲再開post,呢間係第二位🤪欣賞佢嘅材料樣樣都勁足又新鮮🫶🏻🫶🏻重點三文魚粒粒都好厚肉(看圖2),可以咬到兩啖🤙🏻 紋路同顏色到好靚,食到三文魚嘅鮮味✨配上芝麻醬 一口過食晒所有材料,味道好和諧TIPS 1💡: 少醬 (正常嘅話幾重手 會太漏)TIPS 2💡: 一半沙律一半飯 (碗底有啲深度,全部都係飯 女仔會吃撐)今日少咗醬之後剛剛好,食完好舒服 毫無負擔感有budget嘅建議加牛油果🥑 +$16,他們家淨係得最貴嘅大滿貫有配,會飽足啲😚最後 講笑咋~ 食物從來都係我嘅快樂來源,食到又清爽又滿足嘅美食 開心๑´ㅂ`๑
成日食咁多好嘢 肥啊,但唔洗做咩

🔹加洲風味碗🔹$98
加洲風味碗

欣賞佢嘅材料樣樣都勁足又新鮮🫶🏻🫶🏻
配上芝麻醬 一口過食晒所有材料,味道好和諧

TIPS 1💡: 少醬 (正常嘅話幾重手 會太漏)
今日少咗醬之後剛剛好,食完好舒服 毫無負擔感

加洲風味碗
  • 大滿貫
2023-03-17 42 浏览
有得自由選擇配菜 選擇都好多,又可以根據個人喜好選擇配料同醬汁🥙選擇困難症的唔緊要 有餐廳精選的Signature Bowl🥗Choose your own Poke Boil $108沙律菜作底🥗配料方面 吞拿魚 紫洋葱 海帶 雜錦香菇 蟹籽 溏心蛋 以柚子沙律醬作醬汁 topping就有紫菜絲 芝麻 吞拿魚切得好大粒,食落又新鮮🤪🤪而且份量又多紫洋蔥夠哂辣啊😍😍Choose your own Poke Bowl $131以冷麵作底🍜配料方面 虎蝦仁 雜錦香菇 栗米 蟹柳 蛋絲 以日式胡麻醬作醬汁 topping就紫菜絲🫶🏻蛋絲切得好幼細份量好多,粟米粒同蟹柳份量又多,撈埋麵一齊好好食👅食Poke Bowl既飽肚又健康,仲可以揀唔同配料,想幾豐富就幾豐富🤪🫶🏻🌟🌟餐廳只收現金💵💸

Choose your own Poke Boil

沙律菜作底🥗配料方面 吞拿魚 紫洋葱 海帶 雜錦香菇 蟹籽 溏心蛋 以柚子沙律醬作醬汁 topping就有紫菜絲 芝麻 [小編仲揀左2份紫菜絲😋😋]
吞拿魚切得好大粒,食落又新鮮🤪🤪而且份量又多
紫洋蔥夠哂辣啊😍😍

🌟🌟餐廳只收現金💵💸
2023-03-15 53 浏览
🥗🥗🥗有時出街食得太heavy,想轉一轉食得清淡少少,都有好好既推介,近年好興既夏威夷蓋飯,就岩哂大家lu主打夏威夷蓋飯,有多款蓋飯俾大家簡,另有自選配菜系列,可以簡飯底或菜底,絕對係健康之選大滿貫 ($128)一碗已經有三文魚、吞拿魚、中華沙律、雜錦香菇、牛油果、蛋絲、蟹籽、山葵蛋黃醬、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻係入面,切得整整齊齊,淨係顏色擺盤已經滿分,切粒三文魚同吞拿魚新鮮有口感,牛油果加山葵蛋黃醬係絕配,加埋一次過食到多款配菜,食飽飽之餘減少罪疚感,大滿貫=大滿足
🥗🥗🥗

大滿貫 ($128)
呢間店去年7月左右食過一次,食物質素ok, 但職員十分趕客,食過一次唔打算再去,仲間中經過睇下佢幾時執笠,今日同事話想食健康嘢,網上睇咗資料去到係佢,我已經話:食物貴、態度差,不過想食都可以試吓嘅(心態諗住咁耐唔嚟咪睇下有無改善)入到去只餘下高嘅吧枱,最入有人坐,中間同最開嘅無人,正常客人都會想坐最開留返中間比再嚟嘅客啦!你估好想同人迫埋一齊咩?我哋無要求,不過職員指定要我哋坐中間,是旦啦!預咗呢度都唔方比咩舒服位你坐,點餐過程中聽到後面有食客話嘢未食完就比人收走盤嘢又唔問,我記得我上次都有咁嘅經驗,我一樣未食完又係唔問就收嘢,而且收得好快好想趕人走咁,之後我用餐中途,有對男女入來,最入嘅梳化位成排已經清哂客,只係第3張較近廚房位置未收好上手客嘅餐具餐盤,點知個女職員就叫對男女企响門口唔好行住,張枱未收好等陣,男女企咗一陣行返出門外等,等咗都有至少3、4分鐘以上(其實茶記執張枱用30秒就搞掂),先處理好叫佢哋入,同事同我見到個情況都加插咗句:雖然唔係話有客大哂,但最入位置都明明係乾淨,佢要清潔張枱又唔影響個客,唔明點解唔係應該招呼咗客人入去坐先嘅咩?餐盤收埋一邊都得啦~ 我答:呢度職員

我答:呢度職員做任何嘢都係以自己為先,唔係客人為先,你睇佢咁樣就知就自己方便最緊要啦!
中途有個職員打好張單,咁啱比我嘅電話砸住咗,正常係咪講聲:唔好意思,加返張單比你對吓啱唔啱之類?不過係無,佢嘅開場白係:你嘅嘢砸住我張單……到我食完埋單,另一個男職員收錢,找錢時我完全唔維意,佢好堅持唔開口講一句嘢,亦無講任何多謝嘅說話。

總括而言,食物質素OK(魚生料)同事碗牛肉飯多油到成碗餘下嘅飯都係油,未顯無隔油,仲話健康, 但環境比較迫,服務係0,以想做快餐自助形式但講緊食一碗Poki 至少$88,我上次加埋飲品要$150,今次加份料同餐要$130幾,响旺角嚟講絕對唔係平,但服務比大快活、日本牛肉飯、老麥都差好多,個人接受程度已經好高,就算澳牛哥哥我都唔覺佢哋態度差,只要配合返唔好咁多要求同諗咁耐,基本上你對澳牛哥哥有禮,佢哋都會回應返你態度唔會差嘅;但呢間度所有職員講嘢無尾音、完全無助語詞、做嘢只係就自己、連上菜都攞完一盤,再响返同一方向上另一盤(即响我頭頂上過並要求對方接住盤嘢而不是走另一個方向比客人同埋後面係門口大大個位)

同類嘅店舖我响D2幫襯好多次,食物加埋料飲品講緊係$100左右(呢度要收$130-150)環境乾淨同大一點,職員態度好,還有營養水自助供應

如果想試下貼錢買難受就嚟試下,入是旦一間茶記都唔會有咁嘅待遇,就算黃店都改變唔到呢班咁嘅職員,不如留返個位比銀杏館果類老友記嚟做,我覺得態度會好好多,或者譚仔姐姐都比呢班半啞半控制狂嘅職員好。
2023-03-15
2023-03-14 51 浏览
PokéToké 📍旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖低脂低卡健康推介~ PokeToke 呢排肥左好多🥹要食得健康減減磅我見到勁多人推介~一於來試下自選Poke Bowl,配料/飯底/醬汁都可以根據自己喜好調製😋~Poke Bowl底~可自選壽司飯、沙律菜、冷麵 /壽司飯拼沙律~我簡左壽司飯拼沙律🥗~份量超足。Signature Bowl 大滿貫材料豐富🤤有厚切三文魚🍣吞拿魚粒配上中華沙律、雜錦香菇、牛油果、蛋絲、蟹籽,沙律菜、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻 同埋😎山葵蛋黄醬~色彩繽紛~賣相超靚而且食材新鮮~三文魚、吞拿魚勁好味♥️。自選Poke 大虎蝦仁🍤、紫洋蔥、蟹肉、玉子絲紫菜絲、木魚絲、芝麻~跟山葵蛋黃醬蝦仁爽口~彈牙~配埋蟹肉絲~好鮮味另外加$18跟前菜八爪魚同三文魚豆腐昆布湯~好抵食~佢地Poke Bowl款式眾多~價錢合理而且仲有自得選食材😜好味又健康好推薦大家來食返碗poke bowl
PokéToké
📍旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖

低脂低卡健康推介~ PokeToke
呢排肥左好多🥹要食得健康減減磅
我見到勁多人推介~一於來試下

自選Poke Bowl,配料/飯底/醬汁
都可以根據自己喜好調製😋

~Poke Bowl底~可自選
壽司飯、沙律菜、冷麵 /壽司飯拼沙律
~我簡左壽司飯拼沙律🥗~份量超足

。Signature Bowl 大滿貫
材料豐富🤤有厚切三文魚🍣吞拿魚粒
而且食材新鮮~三文魚、吞拿魚勁好味♥️

。自選Poke
大虎蝦仁🍤、紫洋蔥、蟹肉、玉子絲
紫菜絲、木魚絲、芝麻~跟山葵蛋黃醬
蝦仁爽口~彈牙~配埋蟹肉絲~好鮮味

另外加$18跟前菜八爪魚
同三文魚豆腐昆布湯~好抵食~

佢地Poke Bowl款式眾多~價錢合理
而且仲有自得選食材😜好味又健康
好推薦大家來食返碗poke bowl

2023-03-11 3558 浏览
主打健康Poke bowl,可以自由選擇配搭或者選餐廳精選的Signature Bowl。配料口味超多選擇!!每樣都心思思想食~可以因應個人喜好,選擇配料和醬汁,超級適合on diet的人!!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)蓋飯底可以選壽司飯、冷麵、沙律菜,亦可以選擇half-half(半沙律菜半飯)我和朋友選擇困難,所以選了餐廳早已預設的Signature Bowl~☁️加州風味碗三文魚,青瓜,蛋絲,三文魚籽,車厘茄日式胡麻醬,紫菜絲,木魚絲,黑白芝麻,沙律菜三文魚好肥美!!加上車厘茄同青瓜好爽口~口感真係好豐富,配上沙律菜感覺都好健康清新!!如果想更健康可以將芝麻醬另上~☁嘻蝦波奇 虎蝦仁,中華沙律,車厘茄,枝豆,柚子沙律醬,紫菜絲,木魚絲,黑白芝麻,沙律菜超級爆滿!!虎蝦有好多隻,好鮮甜爽口!! 中華沙律撈上柚子沙律醬一齊食好match~ 枝豆有營又飽肚!!個人更喜歡呢個Poke bowl配搭🤍☁️牛油果奶昔(中)推薦!!牛油果真材實料,好綿稠!!果味超濃,好creamy~☁️香蕉奶昔(中)比較少見香蕉奶昔,同樣都係真材實料,香蕉味重!!但個人更喜歡牛油果奶昔~

☁️加州風味碗
三文魚,青瓜,蛋絲,三文魚籽,車厘茄
日式胡麻醬,紫菜絲,木魚絲,黑白芝麻,沙律菜
嘻蝦波奇

☁嘻蝦波奇

☁️牛油果奶昔(中)
☁️香蕉奶昔(中)
  • 加州風味碗
  • 嘻蝦波奇
  • 牛油果奶昔
2023-03-09 30 浏览
Holiday season 相信個個都好多聚會食到滯曬🫃🏼食翻個poke bowl 自我感覺成個健康曬💆🏻‍♂️依間可以自己diy揀曬鐘意食嘅嘢材料都新鮮而且份量又足🍤蝦仁肉質仲係爽彈嘅推薦大家黎試下

食翻個poke bowl 自我感覺成個健康曬💆🏻‍♂️
依間可以自己diy揀曬鐘意食嘅嘢
材料都新鮮而且份量又足
🍤蝦仁肉質仲係爽彈嘅
推薦大家黎試下
2023-03-08 89 浏览
養生健康超足料Poke Bowl POKETOKE (旺角)~~~~~~~~~~~~~~~~平日食太多油膩美食,今日想清清腸胃食清啲,今日黎到旺角POKETOKE,主打健康足料BOWL,食物又有營養又飽肚~~小編今次order了經典雞肉Signature Bowl ($78),Choose your own Poke Bowl ($100),沖繩炸芝士($38)。Signature Bowl內含慢煮雞肉,蟹柳,玉子絲,豆腐,凱撒沙律醬,紫菜絲,木魚絲,黑白芝麻~~自選有超多款肉類,菜類同醬汁供自由配撘~~
養生健康超足料Poke Bowl

POKETOKE (旺角)

~~~~~~~~~~~~~~~~

2023-03-05 48 浏览
📍PokeToke旺角呢一間夏威夷蓋飯午市晚市都有人龍,今次去食果然仲keep到水準🤩👅 原條厚切鰻魚飯 108厚切鰻魚冇令人失望,份量足以蓋住成個碗,下面用蛋絲分開飯同埋鰻魚,鰻魚冇骨,有油香,算係肥美,呢個價錢有呢個size既鰻魚其實都幾抵😳唔會好細碗,男士都夠食😎👅 加州風味碗 $98每份都新鮮製作,入面有三文魚,青瓜,小蕃茄同蛋絲,呢碗揀左沙律菜同壽司飯mix,小蕃茄同沙律菜好新鮮好甜,三文魚好肥美,飯撈左有胡麻醬,好快就食哂成碗🤤👅 牛油果奶昔(大) $40呢杯真係超級推介,好綿好creamy,每次我都必叫💚
📍PokeToke

👅 原條厚切鰻魚飯 108

👅 加州風味碗 $98

👅 牛油果奶昔(大) $40
呢杯真係超級推介,好綿好creamy,每次我都必叫💚

• 加州風味碗
  • 牛油果奶昔(大)
2023-03-04 106 浏览
主打夏威夷蓋飯,真係見到都覺得豐盛,可以自選配料,單單配料已經有30幾款可以選擇😆感覺亦都好健康,好唔同嘅蔬菜🥬,三文魚都幾肥美,份量亦都頗多,配料亦都有好多唔同種類,例如蛋絲魚籽紫菜木魚絲車厘茄🍅鰻魚就有师少少腥但都可接受既,鰻魚汁其實都蓋到個味道。晏晝人流唔算好多所以都幾推介呢個時段去試吓佢哋嘅蓋飯👍🏻
厚切鰻魚丼
2023-03-01
午餐
用餐优惠
試食活動
厚切鰻魚丼
2023-03-01 36 浏览
📍PokéToké 旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖 🦔⸒⸒Choose your own Poke Bowl $121+$15轉冷麵底 冷麵份量都唔少 配柚子沙律醬 食落酸酸甜甜✨ 餸就揀左八爪魚、雜錦香菇、蟹籽、秋葵、木魚絲、紫菜絲同炸蒜八瓜魚都厚身彈牙 食落有咬口 香菇同秋葵嘅份量都唔少 食完好飽肚Signature Bowl 夏威夷波奇 $126餸有吞拿魚、海帶、紫洋蔥、蟹籽、枝豆😍吞拿魚份量唔少 食落幾新鮮 不過紫洋蔥生食就有啲辣🥵小編嘅朋友最後冇食哂~ 壽司飯配鰹魚醬油都唔錯仲有紫菜絲、木魚絲,黑白芝麻係面+ $48叫左吉烈炸蠔炸蠔食落外脆內軟 點醬食一流🤭🔖 @poketoke_hk
📍PokéToké
旺角廣華街3號百利達廣場地下1號舖 🦔⸒⸒

+$15轉冷麵底 冷麵份量都唔少
配柚子沙律醬 食落酸酸甜甜✨
餸就揀左八爪魚、雜錦香菇、蟹籽、秋葵、木魚絲、紫菜絲同炸蒜
八瓜魚都厚身彈牙 食落有咬口
香菇同秋葵嘅份量都唔少 食完好飽肚

Signature Bowl 夏威夷波奇 $126
餸有吞拿魚、海帶、紫洋蔥、蟹籽、枝豆😍
吞拿魚份量唔少 食落幾新鮮 不過紫洋蔥生食就有啲辣🥵
小編嘅朋友最後冇食哂~ 壽司飯配鰹魚醬油都唔錯
仲有紫菜絲、木魚絲,黑白芝麻係面
+ $48叫左吉烈炸蠔
炸蠔食落外脆內軟 點醬食一流🤭

🔖 @poketoke_hk
2023-02-27 1237 浏览
今日行過旺角,因為最近太多大魚大肉,想食得健康少少,食清啲,所以搵左間清新啲既餐廳吃飯。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🐟厚切鰻魚丼 $108鰻魚肉質鮮嫩,口感紮實,且調味得恰到好處。成條燒鰻魚,肉厚肥美彈牙,咀嚼時都感受到魚肉嘅豐富嘅層次感,真係啖啖肉嫁~饅魚表面淋左甜甜嘅醬汁同芝麻,配埋超大碗壽司飯,食完好滿足。🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🍚自選poke bowl $148 連奶昔自由搭配喜愛嘅食物~我地揀左:三文魚 +$10 -三文魚塊切到大大粒,又新鮮又肥美,油脂超豐富,好食😋份量十足牛油果+10 -牛油果應該有一個🥑見好多片,夾埋其他嘢一齊食多左奶油嘅質感同香味,口感軟腍腍~蟹柳- 普普通通嘅蟹柳,但同樣份量好多,抵食山葵蛋黃醬-叫咗多醬,由於三文魚同牛油果,食多咗,都會有啲膩,加咗山葵醬,覺得冇咁油膩~壽司飯真係勁多,粒粒米都好飽滿,軟硬度適中,上面仲撒左紫菜絲、木魚絲、芝麻,增添香味😋🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🥑牛油果奶昔牛油果奶昔口感非常濃郁順滑,有牛油果味,唔會太甜,岩岩好!飲完好肚飽~🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹總結:食物份量十足,價錢唔算貴~食物質素都好新鮮,好欣賞佢地有得自選配搭,可以搭

🐟厚切鰻魚丼 $108

🍚自選poke bowl $148 連奶昔
自由搭配喜愛嘅食物~我地揀左:

蟹柳- 普普通通嘅蟹柳,但同樣份量好多,抵食

🥑牛油果奶昔

總結:
食物份量十足,價錢唔算貴~食物質素都好新鮮,好欣賞佢地有得自選配搭,可以搭配一個自己想食嘅丼飯~可以解決到好多對飲食有唔同要求嘅人士👍🏻今次我揀嘅配搭,味道比較厚重😆下次會想試下清新嘅!
  • 自選蓋飯
平時想食日本野又想食啲健康菜!?平時去食丼飯好少有得揀菜底/配料呢度一次過滿足3個願望啱晒減肥朋友仔約人食飯🤫🤘🏻1️⃣三文魚肥美 帶銀邊位😜2️⃣可以揀唔同配料 選擇齊全✨3️⃣菜底/半半都有得揀💕而且份量好足🆙保證飽肚😌預先配搭好嘅選擇會抵啲,叫咗一個夏威夷波奇再加三文魚(+$40)咁就可以食到晒兩種魚 同時唔使食大滿貫($128 preset)嘅牛油果🤞🏻生紫洋蔥同魚生嘅配搭好夾,推薦大家一試💕另外仲加咗$68食炸物拼盤,除咗薯條之外,各款炸物都有兩舊,入面嘅炸蝦好食🤘🏻推薦單點,如果唔係兩個人食唔晒🤫
平時想食日本野又想食啲健康菜!?
平時去食丼飯好少有得揀菜底/配料

呢度一次過滿足3個願望
啱晒減肥朋友仔約人食飯🤫🤘🏻
1️⃣三文魚肥美 帶銀邊位😜
2️⃣可以揀唔同配料 選擇齊全✨
3️⃣菜底/半半都有得揀💕
而且份量好足🆙
保證飽肚😌

生紫洋蔥同魚生嘅配搭好夾,推薦大家一試💕

今次嚟到旺角食呢間健康蓋飯💛首先佢有好多好味嘅「波奇」但都可以自選沙律波奇😆今次我哋就叫咗佢既signature bowl大滿貫同埋加州風味碗😋佢可以揀蓋飯底,可揀沙律菜/壽司飯/半沙律半飯底我地今次都係試沙律菜底沙律菜係混合菜 全部都好新鮮!就算朋友平時食沙律好挑剔都話啲菜好好味!😆.兩款蓋飯既份量都好足夠!配料堆到成座山咁高🗻刺身都好多、好厚身大件、好新鮮😍蛋絲、木魚絲、紫菜絲全部都好柔細~大滿貫仲有軟熟嘅牛油果🥑牛油果成熟程度剛剛好,非常軟腍👍🏻雜錦香菇嘅菇片亦都有稍稍調味過少少醬油味幾好食👍🏻加州風味碗就有青瓜同車厘茄等蔬菜青瓜爽脆、車厘茄都非常甜同juicy😋三文魚籽唔多但每粒都大大粒好飽滿🤣唔同配料撈埋一齊豐富左成碗蓋飯既層次👍🏻而且每啖食到既配料都有少少唔同😆落單時仲可以+$18 配每日前菜加三文魚豆腐昆布湯~個湯幾好味!真係有三文魚粒同豆腐粒😚.醬料方面好欣賞佢唔同signature bowl會配搭唔同醬😆大滿貫配自家山葵蛋黃醬我覺得比平時食刺身蓋飯就咁點山葵更加搭配🤣佢味道辣辣地甜甜地,但又唔會搶哂啲鮮味👍🏻.加州風味碗係配搭胡麻醬平時都好中意點胡麻醬配刺身蓋飯所以覺
今次嚟到旺角食呢間健康蓋飯💛
首先佢有好多好味嘅「波奇」
但都可以自選沙律波奇😆

今次我哋就叫咗佢既signature bowl
大滿貫同埋加州風味碗😋
佢可以揀蓋飯底,可揀沙律菜/壽司飯/半沙律半飯底
我地今次都係試沙律菜底
沙律菜係混合菜 全部都好新鮮!
就算朋友平時食沙律好挑剔都話啲菜好好味!😆
兩款蓋飯既份量都好足夠!
配料堆到成座山咁高🗻
刺身都好多、好厚身大件、好新鮮😍
蛋絲、木魚絲、紫菜絲全部都好柔細~

大滿貫

大滿貫仲有軟熟嘅牛油果🥑
牛油果成熟程度剛剛好,非常軟腍👍🏻
雜錦香菇嘅菇片亦都有稍稍調味過
少少醬油味幾好食👍🏻

加州風味碗就有青瓜同車厘茄等蔬菜
青瓜爽脆、車厘茄都非常甜同juicy😋
三文魚籽唔多但每粒都大大粒好飽滿🤣
唔同配料撈埋一齊豐富左成碗蓋飯既層次👍🏻
而且每啖食到既配料都有少少唔同😆

落單時仲可以+$18 配每日前菜加三文魚豆腐昆布湯~
個湯幾好味!真係有三文魚粒同豆腐粒😚
大滿貫配自家山葵蛋黃醬
我覺得比平時食刺身蓋飯就咁點山葵更加搭配🤣
佢味道辣辣地甜甜地,但又唔會搶哂啲鮮味👍🏻
加州風味碗係配搭胡麻醬
平時都好中意點胡麻醬配刺身蓋飯