餐厅: Poke Go (大南街)
资讯:

2021-10-19 171 浏览
食店十二點開門,員工也十二點才上班……負責開門的店員還遲到,所以兩位廚房師傅在門口等開門,到1205廚師們才能進去開始做準備工夫……等了快三十分鐘才拿到外賣,大家十二點食飯嘅就唔建議去,有排等……然後可能師傅心急出單,飯唔知係未熟透生生地,定係用隔夜飯所以雪乾咗,第一次食意大利飯口感嘅壽司飯……其他味道正常,辛味蛋黃醬是像元氣壽司辣味三文魚個味,非常喜歡可惜今次醬有點少,而且沒給我沙律菜……上次有外賣自取九折優惠,今次沒有……
食店十二點開門,員工也十二點才上班……
上次有外賣自取九折優惠,今次沒有……
外卖自取
2021-10-16 93 浏览
香港近年多了Poke bowl的選擇,Poke 在夏威夷是切塊的意思,指的就是這種食物的制作方法,切成小塊淋上醬汁放在一碗飯上,做成了一份Poke bowl。色彩繽紛很適合打咭,也令人心情好起來。今次來到深水埗Poke Go,和朋友叫了兩碗。❤️808 HKD 108 (加牛油果 HKD 12) - 底是一半壽司飯一半沙律菜,材料分別有吞拿魚、和式青蒽、枝仁豆、三文魚䰵、雜菌香菇、山葵乳酪醬、芝麻和木魚絲。賣相十分漂亮,大碗足料!初頭以為底部全是飯,原來一半飯一半沙律剛好,味道很清新,材料新鮮,吞拿魚切得大大塊,吃得很滿足!加上不同材料如枝豆、香菇、木魚等,增加口感和味道層次感!❤️ONO HKD 98 - 底部全是壽司飯,材料分別有三文魚、溫室青瓜、雞蛋絲、皇帝蟹捧、果仁醬和芝麻。賣相也十分漂亮,這個底部全是飯所以會有點飽,點餐時可看清楚,味道也是十分新鮮可口,略嫌醬有點多,但整體也不錯!

📍深水埗都有poke bowl食‼️• 超足料丼飯!前排見到有唔少人推介呢間食poke bowl嘅小店!中意試新嘢嘅小編前排就同男朋友嚟trytry💕呢到嘅poke bowl有預設款式,亦都有得自由配搭~$98就可以選一款protein同三款配菜🤤‼️base方面就有壽司飯、糙米飯同埋沙律菜😙------------------------------⭐️吞拿魚 配 雞蛋絲/枝豆仁/海帶果仁醬 $98 (7.7/10)首先份量好多,啲材料堆到好似座山咁高🤣怕食唔晒啲飯所以揀咗壽司飯同沙律菜各一半~沙律菜新鮮爽甜,好fresh~角切吞拿魚有好多粒,食落鮮味!雞蛋絲甜甜哋,枝豆仁同海帶份量都有好多,幾乎啖啖都食到,纖維滿滿!😙果仁醬酸酸哋幾開胃,如果堅果香再突出啲會更喜歡🥰------------------------------⭐️三文魚 配 雞蛋絲/芝麻豆腐/蟹籽辛味蛋黃醬 $98 (7.6/10)呢個係男朋友叫嘅~三文魚份量同樣好多,味道新鮮👍麻醬豆腐好嫩滑~撈埋辣味蛋黃醬一齊食夠晒惹味‼️🤤------------------------------整體嚟講份量好足,味道唔錯👍😙而且可以任
📍深水埗都有poke bowl食‼️• 超足料丼飯!

⭐️吞拿魚 配 雞蛋絲/枝豆仁/海帶
果仁醬 $98 (7.7/10)

⭐️三文魚 配 雞蛋絲/芝麻豆腐/蟹籽
辛味蛋黃醬 $98 (7.6/10)

整體嚟講份量好足,味道唔錯👍😙而且可以任意配搭,自由度好高🥰
賣相:7.5/10
味道:7.6/10
性價比:7/10
回頭度:6.8/10
2021-10-15
2021-10-12 66 浏览
天氣熱無咩胃口,記得之前有人推到過呢間餐廳,就去試下啦😆🔖Ohana💰98呢款poke bowl入面有三文魚、沙律菜、車厘茄、溫室青瓜、甜粟米、蜜糖芥末醬、芝麻同果仁😆望落去顏色鮮艷,已經令人充滿食慾啦😋每種食材都有唔同嘅口感,所以食落去感覺好豐富🤓雖然呢個poke bowl嘅base係沙律菜,但由於個份量好足嘅關係,男仔食完都夠哂飽😇💫推薦指數: 8/10​🔖Build Your Own Bowl💰110 除咗揀預先設計好嘅poke bowl之外,亦都可以按自己嘅口味配搭屬於自己嘅poke bowl😍今次我同樣都係揀咗沙律菜做base,配搭三文魚、蟹籽、雞蛋絲、甜粟米、蜜糖芥末醬、木魚絲、果仁同紫菜🥰另外仲加咗鮮蟹肉添🦀令到成個poke bowl增添咗一份鮮味😙💫推薦指數: 9/10​另外,我哋仲嗌咗冷壓菠蘿汁同夏威夷賓治,都好清新好好飲🥳
天氣熱無咩胃口,記得之前有人推到過呢間餐廳,就去試下啦😆

🔖Ohana
💰98
💫推薦指數: 8/10​

🔖Build Your Own Bowl
💰110
💫推薦指數: 9/10​

另外,我哋仲嗌咗冷壓菠蘿汁同夏威夷賓治,都好清新好好飲🥳
2021-10-11 47 浏览
I feel excited to eat at Poke go. And I am a Poke lover! Eating poke feels less guilty and healthy. I ordered tuna, sushi rice, green salad, tomatoes, seaweed, tobiko, mushroom, onsen egg, wasabi yogurt, nuts, chili, salt, bonito, garlic, nori. Another poke contains salmon, cucumber, tomatoes, tobiko, avocado, crab meat, honey mustard and bonito. Also, we order apple juice. WOW, both of the pokes are big in size, many ingredients are in it. The taste is fresh and the flavors are mixed super well. We both feel full after eating the whole poke! A healthy restaurant that should go again.
2021-09-23
2021-10-10 71 浏览
“808”($108)“Ohana”($98)“火山炸雞”($68)“夏威夷賓治”($48)“菠椰菠蘿Me”($48)香港多咗好多食Poke bowl嘅地方😍連cafe重地深水埗都開咗間🤗門口打卡位好有海洋風⚓入面燈光偏暗,位都比較逼🥺個人係要攝入去坐🥲如果日頭嚟又好天一定揀坐出面😗食咗咁多間poke bowl我都唔想煩😆次次都一定會揀preset好嘅款😛今次當然唔例外🤣首先要咗碗808配料有吞拿魚,壽司飯,沙律菜,和式青蔥,枝仁豆,三文魚籽,雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻同木魚絲第二碗要咗Ohana配料有三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,蜜糖芥末醬,芝麻同果仁2碗嘅魚生同菜食落都幾新鮮😄最欣賞塊炸蓮藕,夠香脆可口😚食哂成碗超級飽肚😊另外仲叫咗個小食火山炸雞🌋🐔炸雞即叫即整要等成20分鐘先有,趕時間就唔好叫啦🤗嚟到發現份量都幾多☺食落外層唔脆,不過勝在啲肉仲夠嫩啲醬汁辣辣地咁又幾惹味嘅🌶飲品方面叫咗夏威夷賓治同菠椰菠蘿MeFruit Punch我會expect橙燈紅紅味道係多果啲果味但呢道就以菠蘿為主🍍入面加咗啲熱情果菠椰菠蘿Me就係Pina Colada🍍🥥呢杯味道清清甜甜就幾
“808”($108)
“Ohana”($98)
“火山炸雞”($68)
“夏威夷賓治”($48)
“菠椰菠蘿Me”($48)

香港多咗好多食Poke bowl嘅地方😍
連cafe重地深水埗都開咗間🤗
門口打卡位好有海洋風⚓
入面燈光偏暗,位都比較逼🥺個人係要攝入去坐🥲
如果日頭嚟又好天一定揀坐出面😗

食咗咁多間poke bowl我都唔想煩😆
次次都一定會揀preset好嘅款😛今次當然唔例外🤣
首先要咗碗808
配料有吞拿魚,壽司飯,沙律菜,和式青蔥,枝仁豆,三文魚籽,
雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻同木魚絲
第二碗要咗Ohana
配料有三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,
蜜糖芥末醬,芝麻同果仁
2碗嘅魚生同菜食落都幾新鮮😄
最欣賞塊炸蓮藕,夠香脆可口😚
食哂成碗超級飽肚😊

另外仲叫咗個小食火山炸雞🌋🐔
炸雞即叫即整要等成20分鐘先有,趕時間就唔好叫啦🤗
嚟到發現份量都幾多☺
食落外層唔脆,不過勝在啲肉仲夠嫩
啲醬汁辣辣地咁又幾惹味嘅🌶

飲品方面叫咗夏威夷賓治同菠椰菠蘿Me
但呢道就以菠蘿為主🍍入面加咗啲熱情果
菠椰菠蘿Me就係Pina Colada🍍🥥
呢杯味道清清甜甜就幾好飲嘅😊
2021-10-08 48 浏览
係大南街附近做野,打風下好多鋪都關門,經過見到有個Poke,就同朋友一齊去食個飯。款式都相當多間野裝修chill得黎都幾有味道自選夏威夷bowl(鏗魚醬油):呢個自選bowl可以選一款蛋白質+主食+配料+醬汁。我就貪心咁選了三文魚+糙米飯mix蔬菜作基底,配上香甜既粟米、酸蘿蔔、蟹籽。粟米🌽係烘焙過,甜味十分明顯,面頭有位小柑檸,汁水酸酸地更加清新。最面頭既topping香脆,成碗野都好自然、平衡。朋友見我揀三文魚就識做咁叫八爪魚🐙八爪魚彈牙得黎有鮮味,而海帶份量唔欺場,朋友飯話壽司飯軟硬程度適中。好彩無叫小食,兩個人都夠菠椰菠蘿:朋友笑話呢杯菠蘿特飲椰子味勁過菠蘿味,但無酒精,入口消暑又清涼,飲唔住一口接一口咁飲完唯一可以改善既係可以增加多dd款式,可能雞肉、豆腐咁

款式都相當多

間野裝修chill得黎都幾有味道

唯一可以改善既係可以增加多dd款式,可能雞肉、豆腐咁
2021-10-08 47 浏览
最近覺得自己出街食野太過Heavy,所以想食得Light D健康啲。同Friend一齊黎左深水埗Poke Go食Bowl, 估唔到都可以做到又豐富又美味又健康的晚餐喔!夜晚都幾旺場,好在咁岩有張枱唔洗點排隊👍🏻讚下入面Loop緊好多廣東新歌,枱枱傾偈都好熱鬧。如果有選擇困難,餐牌上有啲現成Bowl可以揀,太方便了😆我就梗係要精挑細選最岩口味既黎試啦。三文魚+沙律菜/珍珠糙飯+酸蘿蔔/蟹籽/麻醬豆腐+蜜糖芥末醬 ($98)佢唔單止係賣相好好睇,而且好足料、好爆丼Feel啊!三文魚都算新鮮厚肉,好鐘意佢可以糙米mix沙律, 冇咁濟。糙米有營養又健康,而且沙律亦索晒啲醬汁👍🏻Toppings比想像中多,啖啖都有蘿蔔酸味味+麻醬豆腐的滑溜質感,加埋甜甜地的蟹籽粒,生息不少。吞拿魚+糙飯/沙律+溫室青瓜/櫻桃蕃茄/麻醬豆腐+山葵乳酪醬($98)除左好豐富的Toppings外,任加Seasonings真係令人食指大動😋木魚絲+炸蓮藕都好好味。呢個醬汁好重wasabi味但唔會太嗆,但成碗食黎講,都係易入口既醬好啲 haha飲品:紅肉火龍汁($38)健康之選,紅肉火龍果新鮮榨取👍🏻柚子薄荷沙冰($38

佢唔單止係賣相好好睇,而且好足料、好爆丼Feel啊!

飲品:
紅肉火龍汁($38)

健康之選,紅肉火龍果新鮮榨取👍🏻

柚子薄荷沙冰($38)

薄荷味濃,偏果汁唔算好沙冰,不過我OK

2021-09-28
2021-10-07 57 浏览
🍴Nalu 98 蚊呢款夏威夷蓋飯有八爪魚 壽司飯🍚 櫻桃番茄 和式青葱 甜粟米 皇帝蟹棒 辛味蛋皇醬 芝麻 辣椒碎 🌶️加12 蚊牛油果🥑首先佢個辛味蛋皇醬同飯 同切成粒狀爽口既八爪魚 好 match八爪魚入味惹味🐙蟹棒 同粟米夠甜香 撈埋壽司飯已好好食👍🏻 🍴808 108 蚊 好正既夏威夷蓋飯 poke bowl呢款808 有吞拿魚🐟 壽司飯🍚 沙律菜 和式青葱 枝仁豆 三文魚籽 雜菌香菇🍄 山葵乳酪醬 芝麻 木魚絲 青葱同枝仁豆魚籽 令到作碗壽司飯更番 吞拿魚切成方形 食落爽口彈牙 雜菇好爽口 乳酪醬好香滑 加鮮蟹肉12 蚊🦀加蟹籽8 蚊🦀上面加既蟹類令到成碗飯更鮮甜更有層次感👍🏻#菠蘿汁 #椰青水 #夏威夷蓋飯 #壽司飯 #pokebowl #魚生 #吞拿魚 #八爪魚 #沙律菜 Score 平均分 <7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~POKE GO

🍴Nalu 98 蚊

Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
POKE GO
#pokego
深水埗大南街211 號地下
~~~~~~~~~~~~
2021-10-07
2021-10-07 55 浏览
我同男友每人一個bowl, 我哋食完當晚番去即肚痛,痾到第2日。食物味道一般,沙律菜同配菜都新鮮,三文魚就。。。全部食材夾埋都係冇咩味道,靠醬汁調味,但醬汁味道一般,沒有驚喜。

Ono
2021-10-07 31 浏览
最近食得太多油膩食物比較熱氣女朋友帶我嚟食呢間poke bowl本身以為係普通壽司飯但原來呢種係夏威夷嘅沙律飯比起日式嘅壽司飯會更多蔬菜而且仲加咗好多唔同嘅配料賣相吸引我哋叫咗一碗自選嘅poke bowl另一款係餐牌上嘅ohAna我哋兩個都試咗蜜糖芥茉醬個人應為芥末味較濃有少少蓋過咗其他食物嘅味道下次會想試吓其他醬料食落整體感覺清新健康我哋叫咗三文魚每碗嘅三文魚份量都好足而配菜都好新鮮食落口感好豐富會令人想再次嚟幫襯
最近食得太多油膩食物比較熱氣

每碗嘅三文魚份量都好足
而配菜都好新鮮
食落口感好豐富
會令人想再次嚟幫襯
深水埗間Poke Go應該係我食過幾間Poke份量最多嘅一間, 呢款野食真係又好味又健康!配料大致上一般食開嘅都有,特別啲嘅有啲酸蘿蔔酸薑鮮蟹肉揀,而且醬都比一般多少少選擇👍其實佢啲野飲幾特別,都有啲後悔無嗌到黎飲😂😂我地兩個bowl都係自選配料嘅,可以睇到份量有幾多,側面影係疊到好高架👇🏻👇🏻第一下有啲啲難度唔知邊度開始食起,驚佢冧落黎🤣款款配料都真係好多,食到半途覺得點解啲魚生可以食極都仲有😂所以性價比真係幾高其中一碗已經揀左一半飯一半沙律做底,點知都係食唔晒,下次黎應該會淨揀沙律再試埋啲野飲!

2021-10-06
2021-10-06 239 浏览
最近見到好多朋友都食Poke bowl,見到佢哋食大大碗又咁colorful我都好想試下。poke 呢個字亦都係切粒嘅意思。呢類碗飯主打都係既好食、健康又飽肚,比較低脂同有營養。朋友話呢到味道唔錯就介紹左我黎試下呢間開左冇耐嘅餐廳食。呢到裝修行清新森林風,全部牆都有畫係上面,環境幾舒服,坐位都夠闊。除左有幾款舖頭拼好左嘅配搭,仲可以自選,想食咩就食咩。不過我懶所以就揀左餐廳嘅配搭。☘️NALU 🐙$98入面有八爪魚、壽司飯、櫻桃蕃茄、和式青蔥、甜粟米、皇帝蟹棒、辛味蛋黃醬、芝麻、辣椒碎。食落都幾辣🌶,睇相可以見到幾多辣椒粉。唔食得辣可以叫佢走辣椒粉。個人推薦要叫皇帝蟹棒,因為令到成個飯更鮮味😋甜甜辣辣,同埋材料夠新鮮☘️ONO 🐟$98三文魚都幾新鮮,係有少少筋位🤏🏻,飯嘅比例大約佔成碗嘅10%,餸夠多,大碗,雖然蔬菜比例較多,但份量絕對夠飽,女仔差啲食唔晒。醬汁就係果仁醬🍀紅火龍果汁🍹$38一睇到餐牌就決定要揀呢個🤣清理腸胃一流。飲落係好原汁原味,完全係將火龍果直接打成汁,冇特別加糖,唔會有假味,真材實料。上面仲有塊紅火龍果乾做裝飾,非常脆,不錯👍🏻

☘️NALU 🐙$98

NALU
ONO
紅火龍果汁
2021-10-04 22 浏览
第一次係香港食依類型嘅餐廳,食物黎講好有外國feel,再加上餐廳嘅裝飾,整體感覺好relax 同舒服兩個人,靜靜地食個午餐,傾下計,朋友叫左signature bowl,主打吞拿魚,仲有五花八門嘅配菜,成碗野堆到就黎瀉🤣(menu 好貼心咁列明左有d 咩配菜,如果唔鐘意推介嘅五款signature bowl, 都可以自己mix and match)朋友話佢d 吞拿魚食落都幾近鮮(估唔到鋪頭細細,竟然有咁高水準!)而我就正正係自己mix and match, 主打係菌菇,配菜揀咗雞蛋絲、酸蘿蔔、同小蕃茄。另外再要多咗個牛油果同蟹肉。最頂頂嗰啲木魚芝麻嗰啲係唔使錢可以任加架!牛油果熟嘅程度啱啱好,蟹肉都唔腥,再加埋其他配菜,成碗野好清新好健康😎 另仲有一樣野值得一讚嘅係佢個醋飯好好食(講唔出點解 但我覺得好好食我地仲加多左杯冷壓橙汁,上面個水果乾係自家製架(侍應講)整體來講間店嘅服務好好,員工都好Nice,嘢食又健康又好食,仲要份量勁多係可以翻兜之選

兩個人,靜靜地食個午餐,傾下計,

牛油果熟嘅程度啱啱好,蟹肉都唔腥

我地仲加多左杯冷壓橙汁,上面個水果乾係自家製架(侍應講)

係可以翻兜之選
2021-10-03 50 浏览
📍Poke Go ~ 深水埗大南街211號地舖本來想試食對面間新開嘅K-嘢,不過要等太多張枱但係又好L肚餓喎,所以就過咗對面街試吓呢間Hawaii嘅Salad Bowl 專門店嘢食🤣🤣,可來沙律bowl係講解食物裏面含有蛋白質,碳水化合物,膳食纖維,所以嘢食會比較健康少少🤏🤣🤣🤣1)Shoyu Ahi,其實就係夏威夷出名嘅黃旗吞拿魚切成一粒粒加有新鮮嘅洋蔥同豉油同芝麻油撈埋一齊,再加上青檸汁令到呢海鮮嘅味道爆發出嚟。佢呢個沙律煲bowl呢就造成好日本壽司飯咁樣,都幾特別但係個飯冇醋味,再加上佢用咗海蜇令到你個飯偏淡。😅😅😅不過都係個人口味,因為我覺得都好食,如果有少少醋味會更出色🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️。2)秋葵撈日本芝麻醬,呢個小食冇乜特別。3)柚子薄荷沙冰,炎熱嘅夏日飲一杯咁清涼嘅飲品10萬個好飲🤣🤣🤣柚子嘅味道再加上沙冰係冇得輸😆😆環境係文清風,座位坐得多好舒服好寬敞,食物好高汁,都會推介去嘅😁😁😁不過價錢就貴咗少少😆😆😆
📍Poke Go ~ 深水埗大南街211號地舖

Shoyu Ahi