2021-11-04
隨着好多新樓嘅落成,深水埗都慢慢開始變天,唔小新式小店,文青咖啡店都進駐左深水埗。每間小店都裝修獨特,淨係打卡都有排打。依到都有好多打卡嘅位置,其中一道應該係手繪牆。近年好興poke bowl,poke bowl其實都幾新穎估唔到老區唔到佢嘅蹤影!Peko即係夏威夷蓋飯,就係將魚生切粒,再用醬汁醃製之後擺喺飯上面。七彩繽紛嘅顏色10分搶眼,係打卡嘅好材料👍🏻我哋食晏晝佢就有lunch set 可以選擇,係包埋飲品,所以晏晝嚟抵好多!(lunch set for Mon-Fri 12:00-17:00 only) 如果唔鍾意佢既配搭嘅話,都可以選擇自己鍾意嘅配料!808 $108呢個係有壽司飯同埋沙律菜嘅,低碳選擇👍🏻唔使食咁多飯又可以飽肚。大大粒軟熟嘅吞拿魚,枝豆,仲有三文魚籽等口感極之豐富,佢係配山葵乳酪醬所以夾雜左Wasabi嘅味道,而乳酪就令到整體個口感順滑D,好特別。仲有飯上面嗰塊炸蓮藕,好脆好好味!OHANA $98因為我唔係好鍾意食飯,所以叫呢個就啱晒🥰又係大大粒三文魚,再加埋爽脆嘅青瓜、沙律菜、粟米仲有車厘茄,淨係一個顏色已經嘩一聲♥️勁靚,同張相一模一樣👍🏻大大兜!佢呢個
808 $108
OHANA $98
因為我唔係好鍾意食飯,所以叫呢個就啱晒🥰又係大大粒三文魚,再加埋爽脆嘅青瓜、沙律菜、粟米仲有車厘茄,淨係一個顏色已經嘩一聲♥️勁靚,同張相一模一樣👍🏻大大兜!佢呢個嘅醬汁係蜜糖芥末醬,食落酸酸甜甜好開胃!唔覺唔覺就食晒呢個高纖午餐,又健康又好味。