2021-12-13
在深水埗大南街好多文青Coffee shop 既聚集地,可以搵到有Poke Bowl 食真係有D驚喜,我自己好喜歡食日式魚生飯,但夏威夷派既就第一次試💛店舖裝修真係有D似Coffee Shop ,尤其門口好多打咭位,影相好靚,鐘意影相既朋友就一流坐低揀嘢食,Menu好多選撰,Bowl 可以自選食材或者店舖有5款已定好材料選定為最受歡迎,既精選,我哋第一次食,就梗係揀店鋪精選▪️808 $108 加牛油果 $12牛油果,吞拿魚,和式青蔥,枝仁豆,三文魚籽,雜菌香菇,山葵乳酪醬,芝麻,木魚絲,壽司飯,沙律菜,壽司飯▫️材料超級豐富,好多好多沙律菜,吞拿魚新鮮,加埋山葵乳酪醬,這個醬好淸新,撈埋其他食材一齊食,好好食▪️ONO $98三文魚,溫室青瓜,雞蛋絲,皇帝蟹棒,果仁醬,芝麻,壽司飯▫️三文魚同樣新鮮,其他食材份量超多,同808味道完全晤同,果仁醬有D似麻醬,好香濃,所以這個組合是比較濃味的,啱哂我▪️和風炸雞 $68傳統日式炸雞,雞肉嫩滑,炸槳厚薄適中,加上大量既木魚絲和少許沙律醬一齊食,好食▪️紅火龍果汁 $38新鮮即製,非常清甜而且絕冇加糖👍🏻👍🏻▪️檸檬柚子蜜 $38柚子醬加上風乾檸蜜,淡淡
▪️808 $108 加牛油果 $12
▪️ONO $98
三文魚,溫室青瓜,雞蛋絲,皇帝蟹棒,果仁醬,芝麻,壽司飯
▪️和風炸雞 $68
▪️紅火龍果汁 $38
新鮮即製,非常清甜而且絕冇加糖👍🏻👍🏻
▪️檸檬柚子蜜 $38
柚子醬加上風乾檸蜜,淡淡柚子清香,飲完喉嚨好舒服