2021-12-15
今日去深水埗買嘢,經過見到呢間門面好靚,好悠閒風,所以就入去試下~岩岩踏入12月,係聖誕月,餐廳已經做好哂應節佈置,好有氣氛~餐廳有個大大嘅開放式廚房,除咗聖誕佈置外,仲有4把ukelele,原來餐廳名poke go係源自一種夏威夷美食poke bowl,所以就配合返散發海島風情啦第一次食唔知揀咩,呢到有配好嘅選擇~我就揀咗ono,另加枝仁豆~食物好快送上嚟,色彩好繽紛好靚,令人心情大好~配料有:三文魚、壽司飯、青瓜、雞蛋絲、皇帝蟹棒、果仁醬同芝麻,都係好健康同我鍾意嘅食物~夾埋一齊食,滋味之餘又唔會有罪疚感!!而我追加嘅枝仁豆都好新鮮,因為大粒又較硬身,為ono增添咗口感~嘢飲嗌咗冷壓橙汁~冷壓又唔同鮮榨,一般比較貴~因為鮮榨有可能會令水果嘅營養流失,而冷壓就唔會,可以保留返維他命、纖維素之類,所以係更加健康!呢杯橙汁仲有啲橙肉喺裏面,好清甜有口感,感覺係滿滿的維他命C!!!另外可自選配料,自由揀~仲有其他嘢飲選擇~
另外可自選配料,自由揀~
仲有其他嘢飲選擇~