2019-11-28 170 浏览
今晚少有去到佐敦食饭,呢间餐厅自己同埋朋友都未食过,完全真系咁啱行开见到,餐厅嘅装修非常之西式,场上同埋餐枱都有意大利同印度嘅特色,适合大部份都系以外国人为主,所以食嘅时候我哋都询问店员介绍一下佢哋餐厅嘅特色菜式Pepperoni Pizza ,芝士非常之多,冇啖食落去味道亦都非常之丰富,每一下都做到拉丝嘅感觉,配合埋意大利嘅熟成香肠非常好味Chicken Tikka Masala ,咖喱味非常之香浓,辣到亦都适中唔会太辣,食嘅时候味道系非常之香,讲唔出呢重㗎你细致嘅味道但系喺香港一定好少机会食到Garlic Naan ,非常之香脆可口,识落唔会好油腻,食得出系用炭火去烘,所以食落嘅味道系会有一种淡淡的炭香味,加上自家制嘅蒜蓉,配合咖喱一齐食非常之好味一间非常之有良心嘅餐厅,有一段小插曲,当我地食完饭嘅时候因为外边闻到有好大浸催泪弹嘅味道,有不少嘅市民走避入到餐厅,餐厅嘅职员亦都非常之好问佢哋需唔需要水,而且绝对唔会向佢哋收钱,叫佢哋慢慢坐

2019-11-23 1430 浏览
好耐都无食过pizza🍕啦😆🤭, 但又唔想食连锁店嘅pizza, 於是就上网搵下有咩小店🧐, 今次就试下e间pizza max🤓! 餐厅环境唔算十分大, 不过坐得算几舒服, 由於我地唔系好肚饿所以叫左两杯野饮🍹, 一个pizza🍕同一碟意粉🍝! 士多啤梨Smoothie🍓🍹Smoothie有水果🍓, 乳酪, 雪糕🍦同奶🍼组成, 士多啤梨乳酪味道较重, 甜甜地带微酸, 味道唔错!😊芒果Smoothie🥭🍹 芒果Smoothie味道有d似芒果布丁🥭🍮, 相比士多啤梨味较甜意大利千层面🍝千层面份量唔算多, 不过新鲜焗起好香, 芝士🧀拉到丝! 肉酱嘅份量同味道几够, 每啖面都食到肉酱, 意粉湿润度ok, 软硬度刚好, 加埋少少香草🌱同火箭菜, 食起上嚟唔会觉得好腻, 几好味!😋西班牙猪肉肠薄饼🍕 <Chorizo>(M)Pizza系新鲜焗起, 所以好热辣辣好香, 我地叫左薄批, 饼底唔乾, 口感松软带点烟韧, 配料几多, 而且有菠萝🍍食落去几开胃😋😊总结: 食物质素唔错, 店员几热情, 价钱亦唔算贵, 环境舒适!

士多啤梨Smoothie🍓🍹

芒果Smoothie🥭🍹

意大利千层面🍝

西班牙猪肉肠薄饼🍕 <Chorizo>(M)
2019-11-18
  • 西班牙猪肉肠薄饼
  • 意大利千层面
2019-11-21 161 浏览
我哋去餐厅嗰日 正正就系示威嘅日子啲佐敦更加示威嘅重灾区食紧野嘅途中 应该系出面放咗催泪弹有唔少途人都入嚟餐厅暂避而老板都好好针左杯水比佢哋嗰一刻大家都好感动 见到香港人守望相助嘅精神咁讲返食物方面啦我觉得呢间餐厅唔似系印度餐厅 亦都系多国菜因为佢唔只得印度咖喱烤饼咁简单仲有唔少意粉同Pizza咁我哋就叫咗个pepperoni pizza上面充满咗芝士 而且个饼底都好脆超好食 完全系可以拉到丝之後我哋叫咗个烤鸡腿咖喱 本身啲鸡已经好好食 咖喱亦都超正我哋仲叫咗个蒜蓉烤饼来点呢一个咖喱真系超级夹饮品方面我哋叫咗朱古力奶昔同埋可乐佢个可乐好有诚意㗎加咗一片柠檬
我哋去餐厅嗰日 正正就系示威嘅日子
真系超级夹
饮品方面我哋叫咗朱古力奶昔同埋可乐
佢个可乐好有诚意㗎加咗一片柠檬
2019-11-20 145 浏览
好耐冇食过薄饼,心瘾起打开个App睇下有咩选择,揾到佐敦上海街呢间小店,单止有数十款环球风味既薄饼,而且更有咖哩主食、意大利饭、意粉及扒类,再翻下人地既打咭相都属性价比高既餐厅,就决定去惠顾一下太太较爱吃鸡肉类,顺理地点一客中size 10寸既印度薄饼。饼底面粉烤得乾脆,薄批铺满多重酱汁兼用上大量磨菇、洋葱、甜椒切件,面层经炉火烤热後微微隆起,配以薄荷沙律酱汁添味,食用感既来得清新又不嫌油腻。色泽鲜艳既外观,未入口经已有惊喜。鸡肉批不会带油腻及重口味之嫌,整个薄饼开切6件二人分享岩岩好,仲可以留肚吃其他主菜。肉丸意粉自家制肉丸不单止大大粒,咬落肉质松软兼鲜味足,洒上芝士碎条入口尤其滋味。用叉子在餐匙中卷动小撮意粉时,每口面条匀称地挂着一层浓郁既肉酱汁,夹杂啖啖肉碎及热腾腾既鲜茄酱汁,散发出厚实既味道。

肉丸意粉

2019-11-18 113 浏览
平时西式Pizza就食得多,但印度薄饼就没有食过~ 这次终於可以食到由印度厨师整的正宗薄饼。整间店都充满异国风情,适合情侣和一大班朋友食饭聚会,旁边还有韩国人食,味道一定有保证!——————————🔹Tandoori Chicken 印度薄饼 $149这个pizza很好食,鸡肉被香料腌成橙色,很入味,饼皮不会太薄身,咬落香脆可口,配料上有薄荷酱,很清新🥰但唯一不喜欢有青椒,抢走鸡肉的香味!整体味道不错,食完不会有油腻感~🔸特制酱鸡饺 (烤) $75鸡饺选了烤的方式,但看起来似炸过~脆卜卜,里面有剁碎的鸡肉和洋葱,味道也不似中式饺子🥟 鸡肉也没有脂肪,所以食落很健康!中间有辣酱,蘸些少会更滋味~
——————————
🔹Tandoori Chicken 印度薄饼 $149
Tandoori Chicken 印度薄饼

🔸特制酱鸡饺 (烤) $75
特制酱鸡饺

Tandoori Chicken 印度薄饼
特制酱鸡饺
2019-11-16 175 浏览
最近烽烟四起,交通不便,放工後晚餐都会考虑多一点。是次选到佐敦试试呢间以pizza为主既小店,因为由柯士甸道一直行就到,颇容易找,比较方便。呢度以印度菜为主,亦主打pizza。Pizza有十多款选择,我地拣左有薄荷沙律酱既印度薄饼$148(M),配以烤鸡、甜椒、蘑菇、洋葱等。饼底非常薄脆,薄荷酱汁亦令整个pizza吃起来更芳香。薄饼之外,香口惹味既咖喱菜式亦都不能错过。从多款既鸡、羊及海鲜配搭中,我挑选左咖哩煮鱼,嫩滑既鱼块肉沾满浓厚咖哩汁入口,味感虽强烈但却不辛口,开胃至极。混合椰奶煮制而成既咖哩汁若单纯伴鱼块一并地吃未免有点浪费,加配一份蒜蓉烤饼,全程地享受咖哩既精华就最好不过,松软既烤饼 铺满蒜粒,非常香口,好吃得近乎把所有咖哩汁都掏清!
呢度以印度菜为主,亦主打pizza。
2019-11-13 749 浏览
今晚和C经过佐敦,第一时间谂起Pizza Max Bistro嘅水牛芝士,第一次来这里也是和C一起,今次再来一定要试下其他食物。店子不大,但充满异国风情, 墙上的挂饰也别具风格。Chicken Mo Mo(8 pcs)$70~特制酱鸡饺,C拣了用蒸的方式,感觉无咁肥腻,选用鸡肉亦比较有新鲜感,配上辣辣的特制酱非常惹味。Max's Special Pizza(M)$149, add Mozzarella Cheese$40~公司特选pizza配料非常丰富,有甜椒,洋葱、蘑菇、菠萝、橄榄、墨西哥辣椒,饼底热辣辣,再配上自家秘制鸡肉酱,好juicy!当然也不能缺少有着淡谈乳香味,新鲜的水牛芝士,口感丰富,层次分明,正呀!Garlic Naan$28~蒜蓉香草味非常香浓,软中带咬口,好味!Tortellini $120~ 意大利馄饨细细只大约有二十多只,一口一个,非常creamy和juicy, 忌廉味好浓郁,好好味呀!

店子不大,但充满异国风情, 墙上的挂饰也别具风格。

2019-10-16
  • Max's special pizza
  • Tortellini
  • chicken mo mo
2019-11-13 70 浏览
位於佐敦嘅pizza Max bistro肥鸡一直都系觉得食中东菜,kebab, pizza嘅好去处.今次肥鸡嗌咗个羊肉烤卷佢嘅羊肉因为用咗好多印度香料去验所以让腥味唔系好重但系保留住羊肉独有嘅小小酥味而且呢一间嘢有一样嘢肥鸡非常之欣赏就系佢啲薯条永远都系炸得非常之香脆筒麦当劳嘅唔同佢嘅薯条零食得出入面嗰种实心除此之外肥鸡仲嗌咗个咖哩虾配印度烤饼佢嘅印度烤饼上面铺满咗蒜蓉牛油同埋线香草所以就算唔点咖哩个饼都非常之香口同埋烟韧加上佢个饼落咗啲酥油所以食得出嘅味道系非常之丰富
2019-10-01
2019-11-10 62 浏览
边一间位於佐敦食冷naan嘅餐厅肥妹仔系好锺意去食嘅,因为佢价钱便宜得嚟呢,佢嘅食物质素都好好同份量都好大份 ,绝对系物超所值。prawn curry $115呢一间咖哩虾系好好食,佢嘅咖哩唔辣,好香椰香,椰奶香味,虾肉好爽口弹牙。garlic naan $28每次肥妹仔必要嘅naan, 佢呢一个薄饼上面系有好多蔬菜粒,蒜头,红萝卜等等,就咁食已经好惹味,而且好重牛油香味,点埋咖哩汁就仲加好食,点咖哩酱食不得了。lamb kebab $105肥妹仔我就锺意点羊肉嘅,因为佢个羊一啲都唔骚,而且系好多汁,再加上佢有少少薄荷酱嘅感觉,食落去好清新,而且蔬菜都够多。baby back ribs (half) $ 125佢呢一个猪肋骨呢肥妹仔其实觉得佢应该系先煮熟再攞去焗,因为佢嘅肉质呢系好淋,一啲都唔乾,几juicy。vanilla milk shake $48佢嘅云呢拿奶昔系偏甜,云呢拿雪糕味好重。ice lemon tea $30

prawn curry $115

garlic naan $28

lamb kebab $105

baby back ribs (half) $ 125

vanilla milk shake $48
佢嘅云呢拿奶昔系偏甜,云呢拿雪糕味好重。

ice lemon tea $30
2019-10-03
2019-11-09 547 浏览
吃Pizza,最重要的是Pizza皮焗得香脆之余,亦混合了浓厚芝士,增加味道和层次感!是夜,和细佬到了佐敦一家Pizza店,内里的Pizza性价比高,吃到满满足足!装潢都用上木色,简约之余带有现代感。而店员也是外藉的,点餐时需用英语呢。餐牌上选择不多,主要是印度及意大利菜,其中Pizza有分Medium及Large Size,由於M及L价钱只差30蚊,小妹就太贪心了,一来就点了个Large Size。最先来到的是鸡肉牛油果沙律/$125,这沙律出奇地有惊喜。先说份量颇大,多得像用了碗汤装,沙律好新鲜,而配合了牛油果、蕃茄、水煮蛋及面包糠等,最赞是蜜糖蛋黄酱,甜滋滋,可说是整个沙律的精华,画龙点睛。咖哩羊腿/$109,另加了Plain Naan/$22,羊腿完全没有羶味,不过就有点鞋口,但咖哩汁好好味,不会太辣,而沾上脆口的Naan,味道更佳。Max's Special/$179(L),点了一个大批,其实两人来说真的实在太多了,故建议都系点小批,虽然只差30蚊,基本上吃到第二块多已经太饱。这个批以鸡肉肠、甜椒、菠萝、洋葱、蘑菇等制成。要大赞的是来到时还热腾腾,不失脆口,而味道也是有惊喜。

最重要的是内里的芝士份量多,拉到长一长,但整体又会不太腻,皆因加了菠萝,可减轻腻度呢。

大家都饱得捧着肚子离开,点餐的时候也许眼阔口窄,最後打包了四块吃剩的Pizza,明天当早餐了。翌日用微波炉叮热的Pizza,虽然没有即食的滋味,但味道也是不钳,自制的香喷喷,成为惹味的早餐了。
2019-10-15
2019-11-09 67 浏览
今日中午过咗佐敦食午餐,喺网上见到呢间西餐厅好似装修几靓,又约咗个朋友一齐嚟试吓。睇到原来系一间几有印度风情嘅餐厅,午市餐牌非常多选择,除咗印度菜仲有薄饼、意大利饭、意粉等等。作为一只食肉兽当然要食扒啦。我拣咗八安士肉眼扒($99),要左三成熟。等上菜前饮啲汤先。上菜喇。等咗大概15分钟左右就上菜,面头微焦,都煎得比较生。旁边跟蔬菜够晒健康,仲有意粉加蘑菇汁。朋友就话呢个海鲜意大利饭($89),食落番茄味好浓。虽然D芝士碎偏硬,不过海鲜分量都几多,而且除左一般既虾同鱿鱼之外仲有鱼,好特别。另外最值得一赞既系青口好新鲜。餐饮拣左热咖啡同冻柠茶。咖啡香浓,我几锺意!

上菜喇。
等咗大概15分钟左右就上菜,面头微焦,都煎得比较生。
旁边跟蔬菜够晒健康,仲有意粉加蘑菇汁。

餐饮拣左热咖啡同冻柠茶。
咖啡香浓,我几锺意!
2019-11-06
2019-11-07 50 浏览
今日约左个朋友过来试哩间比较印度free西餐,距有pizza同一般西餐意粉牛扒都有,特别系距还有印度式咖喱。位置都方便,无论佐敦或者柯士甸站过去都好近。我地首先点左个比较广东式pizza,就系有三文鱼同芝士简单配搭😂。不过距pizza批底做得不错,好香脆,上面芝士好香浓。之後我地叫左去骨牛油烤鸡,距仲配买薄饼,有蒜蓉味,牛油味,原味,我地选左最惹味蒜蓉味。一上台,想像唔到距系牛油烤鸡,我觉得似印度咖喱鸡多少少,不过个薄饼做得不错,劲大蒜蓉味,食完个嘴一定好香。最後点埋个椰青,好大个而且入面水真系好清甜。值得一试。

最後点埋个椰青,好大个而且入面水真系好清甜。值得一试。
2019-11-04 241 浏览
呢间餐厅主打印度同意大利菜,提提大家点餐要用英文。印度薄饼 (M) $149 呢个系我偷听到隔离枱嘅熟客大赞之後叫嘅,pizza嘅餸有印度烤鸡、洋葱、甜椒、蘑菇配薄荷沙律酱 ,个酱我唔系好觉有薄荷 (可应因为餐厅嘅水都带满满薄荷味,搞到唔多觉),成个薄饼都几惹味,加埋甜椒、洋葱,唔会太浓味,带有少少清新。意大利肉丸扁意粉 $120 原本以为个价钱会系overpriced,但食落觉得系超值!个酱味道好香浓,扁意粉都好挂到个汁,煮得好好食,推荐。羊肉卡巴 $105 羊味好浓,我超喜欢,不过有少少太乾嘅感觉,Kebab皮都有点太厚,但必须一提,啲薯条新鲜炸起超脆,食得好开心。唔驶加一服务费,埋单2人约$370。如果你锺意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕
呢间餐厅主打印度同意大利菜,提提大家点餐要用英文。
印度薄饼
意大利肉丸扁意粉
羊肉卡巴
唔驶加一服务费,埋单2人约$370。
如果你锺意睇我嘅食评,不妨关注我,支持吓我,谢谢你☺️💕
印度薄饼
意大利肉丸扁意粉
羊肉卡巴
2019-11-04 29 浏览
最近天气开始转凉就去试下依间印度人开既意大利菜当然最紧要就些下最出名既卡巴我就叫咗依个羊肉卡巴配薯条羊肉唔算多,但有浓浓嘅肉汗包住沙律菜羊肉味够晒羶,非常融合到我口味呢间铺除咗卡巴出名之外就系Pizza叫咗呢个推介嘅公司特选pizza入面嘅配料十足有秘制嘅鸡肉肠甜椒大量嘅洋葱同埋蘑菇配埋啲菠萝添上面仲有啲薄荷酱 暂时未喺其他地方食到呢一种口味嘅Pizza 食落去成个Pizza都好重口味 并唔似出面一味只系得劲多嘅芝士最後我觉得呢一个意粉系我觉得最好食嘅意大利肉丸扁意粉 意粉上面有少少芝士不过有大量嘅番茄酱 味道浓厚 每一条意粉都可以沾满番茄酱 肉丸淋身 意粉硬度适中分量唔算多不过啱啱恰到好处 食完成个餐总括嚟讲呢一个晚餐都系好重口味 每一道餸都系味道浓郁 相信系其他西餐搵唔到呢一种感觉
最近天气开始转凉
就去试下依间印度人开既意大利菜
当然最紧要就些下最出名既卡巴
我就叫咗依个羊肉卡巴配薯条
羊肉唔算多,但有浓浓嘅肉汗包住沙律菜
羊肉味够晒羶,非常融合到我口味

呢间铺除咗卡巴出名之外就系Pizza
叫咗呢个推介嘅公司特选pizza
入面嘅配料十足有秘制嘅鸡肉肠
甜椒大量嘅洋葱同埋蘑菇配埋啲菠萝添

最後我觉得呢一个意粉系我觉得最好食嘅
意大利肉丸扁意粉 意粉上面有少少芝士
分量唔算多不过啱啱恰到好处

2019-10-31 399 浏览
今晚朋友说去试间网上好评的印度餐厅,我对印度菜没有特别起好,但都想试试有惊喜的印度菜,餐厅在佐敦上海街,"Pizza Max Bistro",主打Pizza的,可说这家像是印度fustion菜吧。来到餐厅人不少,几乎满座,让我十分期待。看看餐牌,主要有头盘小食、沙律、咖喱类、意粉、意大利饭、肉类主菜精选和Pizza。虽然主打Pizza,我和朋友今日都不想食pizza,留待下次,今次试试其他菜式先。烧猪仔骨(半) $125虽然我们点了半份,但份量已经好足,卖相也吸引,猪仔骨轻轻便可切开,十分腍软,肥瘦适中,亦十分入味不腻;配菜的鲜炸薯角脆身内够热;还伴有沙律菜,整体不错。意大利千层面 $120千层面已经不多餐厅有,竟然可在印度餐厅嚐到,上桌时已闻到浓香,切开既汁润又丰富,面的质感很好,中间有肉粒和拉丝芝士,整体十分吸引,我们都食得十分滋味,这里的千层面,我们记住了。咖哩煮鱼 $105这里的咖喱也是一大特色,选择也十分多,有羊、鸡、海鲜选择,我们反传统点了咖喱鱼;上桌时我还觉得是不是上错了,因为每件都好大件,很像鸡肉一样,原来我们都搞错了,鱼肉每件都份量十足,一咬开鱼肉嫩滑啖啖肉;而且咖喱

来到餐厅人不少,几乎满座,让我十分期待。

咖哩煮鱼 $105
这里的咖喱也是一大特色,选择也十分多,有羊、鸡、海鲜选择,我们反传统点了咖喱鱼;上桌时我还觉得是不是上错了,因为每件都好大件,很像鸡肉一样,原来我们都搞错了,鱼肉每件都份量十足,一咬开鱼肉嫩滑啖啖肉;而且咖喱汁浓稠度一流,蘸上另点的烤饼上食用真夹,整体味道十分好,我们都十分喜欢。

蒜茸烤饼 $28
烤饼上有满满的烤蒜茸粒,十分野味,烤饼质感够软糯,不硬也不乾有湿润度,配上咖喱,十分满足。

餐厅给我们很有惊喜,小店出品质素十分优,而且并没有加一服务费,价钱合理,下次一定要试pizza。

2019-10-29