2019-10-04 110 浏览
Pizza Max Bistro #佐敦就咁睇个名以为系食pizza,但其实系食尼泊尔菜,香港唔系太多地方可以食到,我自己都只系食过两次,我觉得同印度菜有啲相似。羊脾 $209慢煮羊髀肉配青豆薯仔及印度薄饼呢个羊髀真系好味到痴线!!!完全唔需要用到次就已经可以分得开晒啲肉,啲香料嘅味道入晒个羊,但有冇盖过羊本身嘅香苏味!周年佢下面嘅青豆薯仔配菜都好味到爆炸!我谂佢应该用咗咖喱来作调味,一粒粒嘅薯仔捞埋落啲薯蓉,两种口感,一流!完全未喺其他地方食过呢一只薯蓉。虽然佢嘅原味烤饼就唔算太特别,但真系热辣辣即刻烤。一上菜热嘅时候系烟烟韧韧,摊冻左之後就会似薄饼脆卜卜。味道: 4.8/5性价比: 4.3/5 特制酱鸡饺 $70饺子都算系尼泊尔菜嘅特色,同中式嘅饺子有少少唔同,皮会较薄而且会点只甜甜辣辣嘅酱,今次呢个同白菜猪肉饺有啲相似,味道唔算太特别,不过胜在佢有个特制嘅酱汁。味道: 3.7/5性价比: 3.6/5 去骨牛油烤鸡 $109即系buttered chicken,望落去同咖喱有啲相似,但系就冇咖喱香料只味,而且唔会辣,相反带少少甜味,成个酱汁都好浓郁,而且啲鸡都索晒啲汁,好入味。味道
Pizza Max Bistro #佐敦

羊脾 $209
慢煮羊髀肉配青豆薯仔及印度薄饼
味道: 4.8/5
性价比: 4.3/5

特制酱鸡饺 $70
饺子都算系尼泊尔菜嘅特色,
味道: 3.7/5
性价比: 3.6/5

去骨牛油烤鸡 $109
味道: 4.1/5
性价比: 3.8/5

蒜蓉烤饼 $28
食过好多间唔同印度菜嘅烤饼,第一次见到蒜蓉烤饼个面系有咁多香料,仲要有超级多块。不过佢同我平时食开嘅烤饼有少少唔同,佢系似用块好薄嘅薄饼整成,所以摊冻左之後系好脆,就唔系好似平时Naan咁系厚厚地烟烟韧韧。
味道: 3.8/5
性价比: 3.9/5

自己未去过尼泊尔,唔肯定呢啲系咪最正宗嘅尼泊尔菜,不过嗰日都的确有啲南亚裔人嚟食,而且侍应厨师都系南亚裔人。同埋味道上都的确唔错,嗰日我仲要系喺某app订位,再有七五折,即刻平左好多,真系去到佐敦都可以留意吓有冇优惠,都几抵食!
羊脾
特制将鸡饺
去骨牛油烤鸡
羊脾
去骨牛油烤鸡
2019-09-26 139 浏览
今晚在佐敦觅食, 找到了一间特别的餐厅, 吃的是印度菜及意大利菜, 很少见这样的组合。餐厅在旺中带静的位置, 我们随地图找到, 都很方便。室内环境雅致, 不嘈吵, 是一个适合吃饭聊天的地方。卡不里沙律 CAPRESSE SALAD $125很喜欢吃这个沙律, 水牛芝士配新鲜蕃茄, 是不败的组合, 水牛芝士味道不会太抢, 刚好香蕃茄配合, 蕃茄甜又多汁, 少少的酱汁, 更能带起它的滋味, 而火箭菜则可平衡芝士的腻, 如果菜多一点就更好, 因为每片芝士都相当厚。特制酱鸡饺 CHICKEN MO:MO $70吃了一个比较特别的尼泊尔家乡鸡饺, 薄薄的饺子皮, 包着鲜香的鸡肉, 口味和我们本地的饺子颇相像, 很合口味, 好吃得一只接一只的放入口, 少少的辣酱, 更能带出异国风情。

卡不里沙律 CAPRESSE SALAD $125

特制酱鸡饺 CHICKEN MO:MO $70
  • CAPRESSE SALAD
  • CHICKEN MO:MO
A few years ago tried Pizza Max at Woosung Street and the food there was amazing.Unfortunately it closed so when  I saw Pizza Max Bistro I decided to give it a try.They serve pizzas, curries and Nepalese fare just like the Pizza Max.Went for late lunch so it was nice and quiet.Lunch sets were available.Ordered the fried rice because Indian/Nepalese fried rice always tastes good because of the spices and it is cooked in a different way.For lunch, all mains come with soup and a drink.The other goo

Lunch sets were available.

The other good pick is the Tandoori chicken which is served like roast chicken marinated in Tandoori Spices.

I like it the way you get butter sauce gravy so you get the best of both worlds with Tandoori and Butter Chicken!

Overall not bad for lunch under HKD100 including drinks and soup.
Pizza and Pastas are also available under the lunch sets.
2019-09-22 95 浏览
香港最近太多唔开心嘅事情,想支持一些努力默默耕耘嘅小店,所以最近都选择食小店,呢一间喺佐敦嘅墨西哥fusion菜,真系几有惊喜!由於约咗前同事食饭,大家都想分享最近嘅感受,呢个时势围炉取暖是很重要的,呢间餐厅有音乐但唔会太大声,餐厅座位唔算太多,我哋都可以静静地倾谈,服务人员非常之殷勤,同出面嘅餐厅唔同,外国人嘅服务,原来都可以好好!我哋都分别叫咗苹果汁同杂果宾治,唔会好甜,叫佢小冰,又真系有做喎!而我最欣赏系呢度嘅咖喱,我哋叫咗个蒜蓉面包,正确来讲系薄饼,佢整到好脆,里面有软绵绵,配合呢个辣到刚刚好嘅咖喱,鸡肉嫩滑唔会太老,同重庆大厦嘅唔同,佢嘅做法接近墨西哥,香料味较重!呢度嘅沙律系用蜜糖做汁,系全新嘅口味我从来冇试过,原来都几配合喎!烟三文鱼同蜜糖嘅配搭都几出色!我认为佢嘅薄饼好食过连锁店嘅太多了,饼皮烟韧,用了大量火箭菜,用了一啲都唔似小店,真系真材实料!我哋仲叫咗个蘑菇,蘑菇嘅汁非常之浓郁,加咗忌廉好滑,配合一口有一口嘅蘑菇,感觉上去咗一间好高级嘅餐厅,大家一定要试呀!

用了一啲都唔似小店,真系真材实料!

上去咗一间好高级嘅餐厅,大家一定要试呀!
2019-09-22 63 浏览
小店墨西哥fusion菜佐敦有好多小店,亦有唔少菜式,如果你喜欢吃墨西哥菜,佐敦的确系有好多选择!朋友介绍我食呢一间,话佢嘅咖喱好有特色,而且坐得舒服,即管一试!三位朋友共聚一堂,每个人各有喜好,我就好想食呢度出名嘅咖喱,呢个咖喱鸡配上蒜味薄饼,简直比得上重庆大厦嘅咖喱!佢嘅薄饼唔油腻,而且好香口,外脆内软!佢嘅Pizza亦都唔错,我哋叫咗个意大利薄饼,佢系薄批,点起烟韧,而且足料,我喜欢火箭菜,佢布满整个Pizza,正!我们最欣赏竟然系个蘑菇,佢嘅酱汁非常之好,唔会过分浓郁,而且个面包食真系好特别!佢嘅沙律系用蜜糖做酱汁,我第一次尝试,喜出望外,味道同出面整嘅唔同,一食就爱上,连我嘅女同事都好锺意食添!
小店墨西哥fusion菜

2019-09-22
2019-09-22 22 浏览
小店墨西哥fusion菜

2019-09-22
2019-09-21 116 浏览
是日与友人到佐敦pizza max bistro吃晚餐。好快就安排好座位,个环境都几舒服。店员拿了餐牌及水给我们,服务态度都几好。我们点了鲜鱿鱼圈,印度薄饼,马萨烤鸡腿。鲜鱿鱼圈香脆弹牙,有好香既鱿鱼味道口感唔错。再将柠檬片挤出柠檬汁加入沙律菜吃令沙律菜更加fresh。印度薄饼上面有烤鸡,洋葱,甜椒,蘑菇再加上薄荷沙律酱。薄饼饼底焗得好香口,有大量香嫩鸡肉洋葱及甜椒。沙律酱味道都不俗。马萨烤鸡腿少许辣,味道非常野味可口,个汁入口刺激味蕾。鸡腿入晒味肉质一流。

是日与友人到佐敦pizza max bistro吃晚餐。

2019-09-19
2019-09-19 91 浏览
今晚同朋友在佐敦打比赛前先到pizza max bistro食晚餐。睇完餐牌就叫左以下食物鲜鱿鱼圈配鸡尾海鲜酱和柠檬片,印度薄饼,马萨烤鸡腿。鲜鱿鱼圈炸得几香口,脆浆唔会太厚身所以食起来都几爽口弹牙,柠檬汁加入沙律菜一起食都好清新好味。印度薄饼有鲜嫩印度烤鸡,洋葱,甜椒,蘑菇配薄荷沙律酱。个饼底够薄身够脆口,料都非常多。味道都唔错,每样料都够晒味道。马萨烤鸡腿味道好好,唔会太辣。加一点酱汁配合起薄饼更佳。鸡腿爽口弹牙,味道都唔错。

2019-09-19
2019-09-01 267 浏览
我们一行2人,听朋友讲这间餐厅不错,虽然位置不算好方便,但食後都算直得😊。一入门口感觉餐厅太大,但坐得舒服,可能我们食lunch,所以太多人,建议大家如果想试最好先book位。食物方面分别叫了:公司特选薄饼(M),这个pizza真系好好味,足料,pizza够脆,味道不会太喊,选料配搭啱啱好😋;另外叫了:意大利千层面,这款都好好味,热辣辣新鲜出炉,芝士和肉碎和蕃茄味都不会太喊、足料(因好多餐厅尤期是连锁式经营,多数都会好浓味和好喊),连服务方便好有礼貌,价钱合理,值得一试👍🏻
公司特选pizza
意大利千层面
2019-08-31
用餐优惠
试食活动
公司特选pizza
意大利千层面
2019-08-01 399 浏览
今日去完元朗行街, 搭到柯士甸站行十分钟左右就黎到呢间西餐厅, 呢度有pizza, 西餐, 印度餐, 同埋酒饮, 正如佢店名一样。必点前菜: 鸡肉牛油果沙律, 沙律上面系淋蜜糖芥末酱, 同整个沙律非常之夹, 沙律好大份而且好多牛油果, 锺意食牛油果既一定要点呢个! 主食点左意大利肉酱千层面, 千层面几大份, 肉酱味浓又多, 好食过肉酱意粉。小食点左半份back ribs, 虽然半份, 但都有8~10旧骨, 感觉上好似多过一半呢, 而且仲跟埋薯角, 炸得好脆又热辣辣, 非常好食, 真系锺意食薯角既可以单点薯角, 一篮有好多旧, CP值都几高。一向冇太喜欢饮酒, 但又唔想饮果汁咁闷, 呢度有smoothie(沙冰), 每次黎到都必点香蕉沙冰, 色香味俱全, 香蕉味好重, 非常满足。

题外话/补充资料: 其实已经第N次黎食, 一直都觉得呢间食店系deserve better, 应该要更加多人识佢先得, 价钱唔算贵, 样样野都好食, 店员又nice, 绝对推荐大家黎食!
2019-07-27
  • 香蕉沙冰
  • Back ribs
  • 薯角
2019-06-05 756 浏览
朋友早前介绍呢间餐厅,咁啱朋友约食饭唔驶谂地方啦!坐底等朋友我又照旧睇剧,侍应无理我又唔催,不过餐厅都唔满。朋友嚟咗拣嘢食,佢话想食 Samosa,我就想食 ribs, 然後加多个咖哩羊同 naan 就够。Samosa 呢啲基本嘢要整得唔好食先难,呢间普普通通无乜特别。Baby Ribs 啲肉有啲靭,唔够淋身,唔系我想食嘅质地 😑咖哩羊有啲辣,夹埋 naan 食就好正,我哋食食吓有啲饱就停咗倾计,隔咗阵想食叫佢哋帮我哋热返啲咖哩同 naan 又无托手踭喎,而且 naan 好明显唔系用微波炉热嘅,抵赞 👍👍
朋友早前介绍呢间餐厅,咁啱朋友约食饭唔驶谂地方啦!

坐底等朋友我又照旧睇剧,侍应无理我又唔催,不过餐厅都唔满。

samosa
ribs
curry lamb
curry lamb
2019-05-29 581 浏览
前公司在附近, 所以以前是这里的常客. 通常都是吃午餐居多.你们可以在之前相片库看看它的午餐MENU.汤加主食再加饮料 80元有交易, 加一服务费都不用, 而且一人吃也可以刷卡.因为转工的原因, 很久没有踏进过佐敦这一块.是有点想念的.今天5时左右刚好在附近, 也刚好有点饿.所以就一行2人进去, 看看可不可以找回以前熟悉的味道.一进去, 装潢没有任何改变.这个时间, 餐厅也没有人. 出来迎接我的是餐厅东主, 他还问我为什麽那麽久没来.我真的没想到他还会记得.我们点了两个主菜, 虽不是LUNCH MENU 价, 但依然觉得价钱十分合理.第一道是我跟以前的同事们必点的一个 - 烤鸡(半份)皮还是依旧的脆, 而且烤鸡来说它的肉不算乾.份量很足, 加上这里的炸薯角....真的很好吃, 很脆, 不油, 也不乾. 推荐 ~ 推荐 !第二道是千层面, 印象中好像是在这头一次吃.面的质感很好, 因为我不太喜欢很软的面, 这硬度刚好.边边是烤得有一点脆, 汁也够多够味. 但唯一我觉得可以更好的是: 如果牛肉碎多一点会更好, 我觉得偏少.整体来说也很满意的一餐. 很好的店主还送了我们一杯啤酒.很久没来,
因为转工的原因, 很久没有踏进过佐敦这一块.
是有点想念的.

今天5时左右刚好在附近, 也刚好有点饿.
所以就一行2人进去, 看看可不可以找回以前熟悉的味道.
一进去, 装潢没有任何改变.
这个时间, 餐厅也没有人.

出来迎接我的是餐厅东主, 他还问我为什麽那麽久没来.
我真的没想到他还会记得.

第一道是我跟以前的同事们必点的一个 - 烤鸡(半份)
皮还是依旧的脆, 而且烤鸡来说它的肉不算乾.
Tandoori Chicken
 推荐 ~ 推荐 !
第二道是千层面, 印象中好像是在这头一次吃.
面的质感很好, 因为我不太喜欢很软的面, 这硬度刚好.
边边是烤得有一点脆, 汁也够多够味.
Lasagne
整体来说也很满意的一餐. 很好的店主还送了我们一杯啤酒.
很久没来, 但真的人情味和食物的味道也没有变过.
我还是会再去的.
2019-05-18
Tandoori Chicken
2019-05-13 521 浏览
未入呢间铺头时候,见到有d伏,入到去竟然有惊喜👏🏻👏🏻 其实我以前好抗拒食🍕点咖哩,因为觉得又硬又冻唔好食,唔系间间整得好食,直至遇到呢间小店,真系令我对🍕改观晒😳,🍕有口感唔硬,微暖,食完两块真系加单叫多两块,正宗咖哩又正😋印度人整意粉比较浓味墨西哥脆片都唔差,唔太咸是日例汤蘑菇汤,沟左d 椰汁,令到个蘑菇汤更加滑溜。如果唔够饱嘅朋友都可以试吓呢款猪仔骨,大大件够抵食。两杯cocktails🍸🍹都几重酒味。价钱方面都唔快鬼,四个人食每位都系二百几蚊食到饱,性价比高,值得推荐👍🏻👍🏻👍🏻
未入呢间铺头时候,见到有d伏,入到去竟然有惊喜👏🏻👏🏻

咖啡鸡

印度人整意粉比较浓味

墨西哥脆片都唔差,唔太咸

Nacho

是日例汤蘑菇汤,沟左d 椰汁,令到个蘑菇汤更加滑溜。

Pork  ribs

如果唔够饱嘅朋友都可以试吓呢款猪仔骨,大大件够抵食。

Cocktail

两杯cocktails🍸🍹都几重酒味。

咖啡鸡
Nacho
Cocktail
  • 墨西哥脆片
2019-05-06 359 浏览
同朋友一起晚饭,其中一位朋友食过呢间餐厅, 推荐呢间餐厅,所以我预订,体验过後,发觉冇推荐错误。首先环境舒服,人流不多,可以轻松用餐,同朋友吹水,而且食物水准非常好,所有朋友都话食物非常美味,以後会再光顾。
2019-04-28 341 浏览
今日假期专登去佐敦,好想食返之前食嘅嗰间多国菜,好挂住佢嗰个咖喱薄饼,同埋餐厅有个落地玻璃门对住条街咁样食嘢好写意,於是就一支公走咗去食。叫左呢一个咖喱鸡配薄饼$62仲有一杯冻奶茶,仲要唔收+1服务费同埋冻饮唔使加钱。冻奶茶比港式奶茶淡少少,但系比细食奶茶浓啲,茶味都够。到餐馆有一个餐汤,今日系蘑菇汤,虽然比较淡少套餐款有一个餐汤,今日系蘑菇汤,虽然比较稀少少,但系蘑菇味都好浓郁。到主菜出场,有一碗咖喱鸡,系深橙色,再加4块薄饼,仲有一块好薄嘅碎片。呢度嘅咖喱鸡唔会好流,咖喱味好香,亦都够辣。而薄饼方面唔会好油腻,因为有啲餐厅嘅薄饼系加咗好多油,但系呢一间嘅薄饼就冇,同埋佢嘅薄饼有一种面粉嘅甜味,所以食多多唔会觉得饱,呢个系我锺意食佢嘅餐厅嘅原因。

今日假期专登去佐敦,好想食返之前食嘅嗰间多国菜,好挂住佢嗰个咖喱薄饼[囧],同埋餐厅有个落地玻璃门对住条街咁样食嘢好写意,於是就一支公走咗去食。

• 咖喱鸡配薄饼