今日老婆特登带我嚟佐敦话要食pizza, 佢话之前同朋友嚟食过觉得超正,一定要带我嚟试咁话喎话就话喺佐敦但系其实都几近尖沙咀。未到正常食饭时间, 但已经超多食客餐厅入面柔合咗多国嘅特色风格, 配合番佢哋多国菜嘅主题特色第一件事就叫咗个辣肉肠pizza, 有我哋呢个中size同埋另外一个大size之分, 即叫即焗。放低嘅时候真系香喷喷又热辣辣满满嘅芝士波系pizza上面一齐焗, 再加埋咸咸 辣辣嘅猪肉肠同清甜菠萝, 简简单单就已经好好食<无骨牛油鸡>系老婆极度推介的, 一睇就知超浓郁惹味牛油鸡啖啖肉又够嫩滑, 酱汁超香浓的!配埋烤得乾爽香脆嘅 蒜蓉烤饼,点晒啲汁嚟食真系超正唔怪得老婆坚持要带我嚟,真系好好食

话就话喺佐敦但系其实都几近尖沙咀。

未到正常食饭时间, 但已经超多食客

餐厅入面柔合咗多国嘅特色风格, 配合番佢哋多国菜嘅主题特色

<无骨牛油鸡>系老婆极度推介的, 一睇就知超浓郁惹味

牛油鸡啖啖肉又够嫩滑, 酱汁超香浓的!

配埋烤得乾爽香脆嘅 蒜蓉烤饼,点晒啲汁嚟食真系超正

唔怪得老婆坚持要带我嚟,真系好好食
之前同好友离过呢间位於佐敦嘅<Pizza Max Bistro> 觉得超好食之余价钱又经济实惠, 所以今日就特登带<狮子老公> 来品嚐品尝门面唔算好吸引,但系其实咁先系禾秆冚珍珠入面真系乜国籍人士都有, 美食真系无疆界<鸡肉卡巴配沙律>先呢一个鸡肉卡巴再配埋健康嘅沙律菜卡巴既皮唔会话好硬好厚, 厚度适中有咬口, 包住满满嘅爽脆蔬菜同埋嫩滑鸡肉,仲有惹味酱汁,真系好好食<去骨牛油烤鸡>呢个啖啖肉嘅牛油烤鸡,系我之前同朋友每次嚟亲都必点嘅菜式<蒜蓉烤饼>当然要配埋蒜蓉烤饼一齐食是常识吧蒜蓉烤饼厚度适中, 食落口不失Q弹, 面头重铺满浓浓嘅蒜蓉同秘制酱料,超正<去骨牛油烤鸡> 香软柔滑得呢, 酱汁又够浓郁惹味, 最正系已经去晒骨食落口啖啖肉, 感觉就是爽总结: 今次唔系第一次嚟, 亦唔会系最後一次嚟

门面唔算好吸引,但系其实咁先系禾秆冚珍珠

入面真系乜国籍人士都有,

美食真系无疆界

鸡肉卡巴配沙律

<鸡肉卡巴配沙律>
先呢一个鸡肉卡巴再配埋健康嘅沙律菜

去骨牛油烤鸡

<去骨牛油烤鸡>
呢个啖啖肉嘅牛油烤鸡,系我之前同朋友每次嚟亲都必点嘅菜式

蒜蓉烤饼

<蒜蓉烤饼>
当然要配埋蒜蓉烤饼一齐食是常识吧

总结: 今次唔系第一次嚟, 亦唔会系最後一次嚟
鸡肉卡巴配沙律
去骨牛油烤鸡
蒜蓉烤饼
朋友想食咖喱所以带左我黎佐敦呢间pizza max bistro🍕估唔到客人咁多,啱啱坐低叫野食就已经全场满座。餐厅空间唔细,不过太多客人太多长枱,所以行过都有d逼。室内偏暗,几有气氛,尤其是呢个bar枱。侍应都是外国人说英文的,态度好有礼貌👍葱蒜白酒煮纽西兰青口先点一款西式前菜,一二三四五六七,总共有八只青口😆仲要每只都大大件厚肉呀。同其他餐厅不同的地方,葱蒜白酒忌廉汁放在每只青口上,青口沾满酱汁好cream又香👍底下铺了椰菜,中和忌廉汁增添清新。有樽装水供应,$40一支我就饮唔起啦。免费水都唔错,加左薄荷叶,有阵阵清爽的味道🌿广东式薄饼千岛酱挪威烟三文鱼,芝士,菠萝原本想试下印度风pizza的,不过见有薄荷沙律酱,好似好奇怪咁惊唔锺意就冇试。最後拣左普通的烟三文鱼,菠萝的配搭😂简单的配料都整得好好食!不枉我地等左20分钟。芝士好强拉丝效果,加埋香甜菠萝粒,食落一d都唔觉得腻👍pizza饼底系薄身软软的,似卷饼块皮。马萨烤鸡腿 蒜蓉烤饼可以拣原味烤饼,牛油或蒜蓉。蒜蓉烤饼好香,新鲜整起热辣辣拎出黎😎点上咖啡喱汁非常美味。咖喱汁唔会太辣,香料味不太重刚刚好。

葱蒜白酒煮纽西兰青口

广东式薄饼
千岛酱挪威烟三文鱼,芝士,菠萝

马萨烤鸡腿 蒜蓉烤饼

2019-10-30 45 浏览
✿ 🇮🇳Chicken Tikka Masala w/ Garlic nann$108真系好锺意印度菜 尤其咖喱同nann😭🥰无办法我重口味又锺意包Falafel同Hummus 也喜欢喔有无同好😛😛🤔..✿🧀Pizza w/ Salmon, cream cheese and pineapple $158Pizza base同nann好似 好柔软反正我无expect会正宗🤣🤣..✿ 🌊Mussels in white wine and cream$108普通急冻青口质素 几大只的😇可取之处系sauce落左忌廉同几重白酒味.-
Yum:👅👅👅/5
Revisit:💃🏼💃🏼 💃🏼 💃🏼/5
Price: $150/head
————————————————
🌈 Pizza Max Bistro (佐敦)佐敦上海街22号地舖————————————————
真系好锺意印度菜 尤其咖喱同nann😭🥰
无办法我重口味又锺意包
Falafel同Hummus 也喜欢喔
有无同好😛😛🤔.
Pizza base同nann好似 好柔软
反正我无expect会正宗🤣🤣.
普通急冻青口质素 几大只的😇
可取之处系sauce落左忌廉同几重白酒味.
Yum:👅👅👅/5
Revisit:💃🏼💃🏼 💃🏼 💃🏼/5
Price: $150/head
————————————————
🌈 Pizza Max Bistro (佐敦)
佐敦上海街22号地舖
2019-10-26 58 浏览
今日嚟到佐敦,见到呢间几靓嘅西餐餐厅,就谂住去试吓啦。呢间餐厅特别嘅系,佢又有印度小菜,又有意大利西餐,最重要嘅就梗系连个餐厅名都有佢嘅Pizza啦。头先讲下餐厅里面嘅装修先,餐厅十分之企理。我锺意佢墙上面有好多复古嘅海报。睇得出店主系悉心咁将呢间餐厅装饰得好靓。而且一入去餐厅之後,店员都好积极咁为我地介绍佢哋餐厅有咩好食,而且充满笑容,服务真系一流。咁嚟到呢间主要系Pizza做主题嘅餐厅,我哋梗系叫个Pizza啦。就系Pizza自己已经有好多唔同嘅口味,呢间餐厅主要系将印度嘅食物用作去意大利嘅西餐里面。所以Pizza嘅味道亦有一款叫做印度Pizza。虽然冇试呢只味,但系原来呢一个味道都十分之受欢迎。但系我哋今次就叫咗个芝士菠萝Pizza,我锺意侍应系有问候批定系薄批。因为而家好多餐厅都只会系整薄嘅Pizza,所以 呢间餐厅有薄批同埋口碑都10分有诚意。我哋叫咗个三文鱼菠萝芝士pizza,上菜嘅时候个Pizza仲系出烟㗎,仲系好热辣辣,新鲜出炉。Pizza嘅芝士味道都十分之浓郁。最重要系当Pizza拉丝拉得好长,即系话Pizza系即叫即做,唔会焗左先然後reheat。而且厚切啲Pizz

我哋叫咗个三文鱼菠萝芝士pizza,上菜嘅时候个Pizza仲系出烟㗎,仲系好热辣辣,新鲜出炉。Pizza嘅芝士味道都十分之浓郁。最重要系当Pizza拉丝拉得好长,即系话Pizza系即叫即做,唔会焗左先然後reheat。而且厚切啲Pizza口感十分之好,加埋Pizza上面嘅芝士就更加令到个Pizza好赵口。

除咗Pizza之外,我哋都想试佢哋嘅印度菜。所以就叫咗个菠菜鸡肉。个菠菜鸡肉十分之有惊喜,鸡件嘅数量首先系好多。加埋落去个菠菜酱就更加有印度嘅味道。而且味道好易入口,唔使惊中国人唔习惯印度菜既味。坦白讲,自己真系好锺意食印度菜,而呢个芝士菠菜都唔系第一次食,但呢间真系整得唔错。我哋亦都叫咗个牛油nan佢一齐食个菠菜芝士鸡。果然名不虚传,鸡件十分之弹牙,喺个菠菜味道亦十分之浓郁。加上系厚厚嘅牛油薄饼,成道菜真系好满足。

总括而言,呢间餐厅嘅Pizza同埋印度菜都系10分出色。我自己见到隔离枱叫咗好多西餐,无论系外貌同埋份量都10分有保证。下次等我嚟试吓佢啲西餐先。
菠菜芝士鸡肉
菠菜芝士鸡肉
2019-10-25 69 浏览
今日同左朋友去佐敦嗰边食饭,去左呢间多国菜餐会食,呢度环境好舒服,静静地而且灯光号暗暗地,最啱情侣或者朋友来呢一度轻轻松松食下饭倾吓计! 我见个餐牌都有几多嘢食,嚟到呢度梗系要食呢度嘅Pizza。Cantonese favorite pizza一见到呢个名就想拣呢款Pizza,佢系广东式pizza,系有千岛酱挪威烟三文鱼配菠萝芝士。呢一个Pizza系薄批,所以唔算食到好饱。个味道我就非常锺意,因为个人比较锺意千岛酱汁,而且好多芝士,啲菠萝都系新鲜菠萝,食得出唔系罐头菠萝,配埋一齐食唔会腻,而且个味道非常好。我个人就好锺意呢一个Pizza,亦都值得推介。Butter chicken with Garlic Naan我见呢度嘅咖喱好似都几好味,所以就叫咗个牛油鸡,呢个牛油鸡系唔辣嘅,佢个样似系红咖哩,而个鸡肉一啲都唔硬,仲几滑!另外,跟咖哩仲配一个薄饼,我哋就拣咗蒜头味,薄饼一上枱,佢个味就劲香,劲似蒜蓉包,包上面有好多蒜蓉,单独食个包已经好够味,配埋啲咖喱一齐食就更加浓味,所以我谂下次我会拣芝士味或者原味。Fresh Young coconut 嘢饮方面我哋叫咗个椰青,个椰青好鲜甜,而且

Cantonese favorite pizza

Fresh Young coconut
嘢饮方面我哋叫咗个椰青,个椰青好鲜甜,而且冇up味,佢个size都几大,啱晒两个人share,仲可以食啲嘢肉,啲嘢都淋淋地,真系好饮。

人均消费大概$172, 价钱都ok !
2019-10-21 95 浏览
去年和同事到 Pizza Max Bistro 吃过晚饭,薄饼的味道很好,更难忘水牛芝士蕃茄沙律,当中的芝士特别美味! 今天适逢要到佐敦,就约了同事再来吃饭 。这餐厅主打印度菜和意大利菜, 地方不算大,但座位颇舒适, 设计有印度混合中东的气氛。今天除了薄饼之外,另点了两款不同的意式饺子。特制酱鸡饺 (8只) $70~鸡饺选了蒸的煮法,外观和味道都有点像中式饺子。以鸡肉作馅料比较特别,相比常见的猪肉或牛肉馅,较清爽而且脂肪少。 蘸些微辣的特制酱,味道更好!公司特选薄饼加水牛芝士$149 + $40 ~既想吃薄饼,又再想食水牛芝士,点这个就两者都可兼得。薄饼不算厚,但烟韧、多汁,层次感不错,芝士还可以拉丝! 饼底热烘烘,水牛芝士却是凉的,凉热交融,口感相当独特! 薄饼本身微甜而不辣, 但局部有辣的, 可能是彩椒带籽或者另有辣椒 ,不吃辣人士要留意,但若同伴中有嗜辣者,则可各取所需。意大利式饺子 $120 ~这款Tortellini 细细粒, 相比於较常见的大粒方形意大利云吞 Ravioli , 体积大约是1: 3。馅料美味多汁,忌廉幼滑! 廿多粒可以一口一个,吃得痛快,味道相当吸引!蒜蓉

今天除了薄饼之外,另点了两款不同的意式饺子。

特制酱鸡饺 (8只) $70~
鸡饺选了蒸的煮法,外观和味道都有点像中式饺子。

蘸些微辣的特制酱,味道更好!

公司特选薄饼加水牛芝士$149 + $40 ~
既想吃薄饼,又再想食水牛芝士,点这个就两者都可兼得。

意大利式饺子 $120 ~

蒜蓉烤饼$28 ~
烤饼的酥皮层次不算多, 但味道调得不错 ,而且蒜味浓郁香口。

• 公司特选薄饼加水牛芝士
  • Tortellini
2019-10-19 77 浏览
友人介绍Pizza Max Bistro这间餐厅。说这间餐厅十年前,她食过,已经觉得好味道。现在她带我来重临旧地, 她说味道依然美味。估不到十年的餐厅,可以屹立不倒,一定是食物水准高质,才能留住客人。Lunch set $69至$89一个餐包汤,主菜和饮品一杯, 价钱合理。Pepperoni Pizza意大利辣香肠pizza$75,可以分六块,足够三人食。好抵食。pizza面上有辣香肠,青椒,芝士,十分诱人。Napalese Set Lunch这个尼泊尔set lunch有BBQ鸡肉, 扁豆和薯仔, BBQ鸡肉有点辣,十分刺激,惹味。青口厚身肉味香浓,值得一叫。

Pepperoni Pizza

Napalese Set Lunch

青口厚身肉味香浓,值得一叫。
2019-10-17 75 浏览
多国菜@Pizza Max Bistro 地址: 佐敦上海街22号地舖 电话: 34855547 Pizza Max Bistro我无点PIZZA, 因一个人来食唔晒会浪费, 仲有印度CURRY同其实西式佞物架!鸡肉牛油果沙律 $125 牛油果可以帮的补油, 且含高FIBER 同VITAMIN, 我一星期都会食1-2个鸡柳都几嫩,水煮蛋刚刚好唔会老. 牛油果够靓,熟成了腍身又唔会有苦涩味,连埋香草面包碎粒同蜜糖蛋黄酱, 低卡健康有营养薄荷香炸鸡腿 6件 $70, 做到LOLLIPOP 一样可以用手拿起蘸酱, 食得方便考虑同到。个PEPPER 酱加了些YOGURT 酸酸地有助减低炸鸡腿油腻感几想试佢个DUMPLING 同CURRY, 找找朋友再一起来
多国菜@Pizza Max Bistro

地址: 佐敦上海街22号地舖

电话: 34855547

Pizza Max Bistro

2019-10-16 67 浏览
已经有好几年冇食过印度菜了,今日黎食哩餐都有惊喜,d野好食,好耐冇食更加回味。午市餐牌全部英文,不过其实佢另一本红面menu入面会搵到中文翻译。选择估唔到有咁多,都有西餐食,唔系纯印度食物。而且价钱又经济,包埋餐汤同饮品。个餐汤都几特别,饮到落左唔同既香料,有特色。哩个餐系咖哩入面既d餐,$89。有半只烧鸡配咖哩连印度薄饼(naan)。黎到印度餐厅要食naan,仲要用手拎住,一路搣一路点个咖哩先正。个咖哩唔系辣,偏甜,同薄饼超match,好食!烤鸡有点乾,可能系印度特色。Tandoori chicken pizza $75见到唔少食客推介,我又试试先。即叫即整仲要即食呀,热辣辣既pizza真系好味,薄脆底配好足料,落左青汁好特别,哩个size两个人share食岩岩好,好快ko左!

个餐汤都几特别,饮到落左唔同既香料,有特色。
Tandoori chicken pizza $75
  • Tandoori  chicken  pizza
2019-10-15 57 浏览
去佐敦探朋友前,先去附近的餐厅吃个午餐,见到Pizza Max Bistro几特别,既有西餐,又有印度菜,价钱又合理,於是本着一试无妨的心态入去。餐厅西式装修,侍应是印度人,餐牌有中、有英,一行两人点了pepperoni pizza with jalapeño、fish curry served with naan 同埋 rotisserie chicken。pepperoni pizza 的size 颇大,目测有8、9寸,材料是意大利辣肉肠、芝士和香草,它的芝士味相当香浓,辣肉肠份量够,整体水准不错;jalapeño、fish curry served with naan 就是那种在重庆大厦吃得到的咖哩味,鱼块肉质嫩,配上印度夹饼,十分滋味;最後的rotisserie chicken,总是最惊喜的,鸡的外皮烧得卜卜脆,但里面的肉并没有鞋口,配菜薯仔、蔬菜都用酱汁炒得很惹味。三个main courses,价钱二百一十多元,味道好,价钱合理,性价比高。
餐厅位於佐敦同柯士甸站中间,近尖沙咀九署龙公园附近,交通方便,都算多街泊但可能夜晚都要搵一搵先有。正门装饰有低调而高级既感觉,入到去系一间较有class既设计 似chill bar咁。睇餐牌先知原来主打pizza /印度/意大利菜,第一次见有咁既配搭。餐牌选择几都算多,净系pizza都十几款。因为我好怕食啲奇怪pizza,原先叫传统既pepperoni pizza 最稳阵,但系女朋友怕辣,最尾叫左 (有厚同薄皮拣,我地拣薄既 中size),baby rib rack 同 meat ball linguini。食物差唔多时间一齐上,pizza好脆,唔太识形容但系系一个出色既pizza😅一定要衬热食。跟住令我大为惊叹既系个pork ribs rack 真系超好食!!!!焗到条骨轻轻一扯就离肉,肉好多汁唔会话乾哂,肉质松软,再加上薯皇炸得香脆,真系超惊喜 meat ball linguini又系个小惊喜,肉酱味够燶,意粉软硬适中,好啱我地既口味!可惜今次冇试埋印菜,但啲pizza同意菜真系好好食。食完老板仲同我地倾左阵计,待应有礼,黎开佐敦真系要黎食下

可惜今次冇试埋印菜,但啲pizza同意菜真系好好食。
食完老板仲同我地倾左阵计,待应有礼,黎开佐敦真系要黎食下
  • baby rib rack
  • PIZZA
2019-10-10 70 浏览
今日黎到哩间看似平凡,但实质好高质素,又好抵食嘅西餐!真系唔试真系唔知道喺佐敦会搵到间咁好食嘅餐厅!哩度主要食意大利同印度菜,今次黎左就主要食意大利菜,真系好好味2个人嗌左pizza,意粉,baby back ribs,原来哩度嘅份量都几大,咁样嗌,真系叫多2个人分都够食。猪肋骨实在太好食!未食过烤得咁高水准,每一条都好嫩,好软熟,全部都一切就离过得黎,肥瘦适中,仲要夹有为猪软骨,真系太好食了!另外嘅意粉又一杰作!意粉熟度同酱汁都调到恰到好处,而且配埋嘅肉丸亦都非常鲜味,令人回味pizza亦好足料,味道调得好,薄批又香又软熟,哩度环境亦清静,休闲,闲时同屋企人或另一半都好适合!

Italian  Delight
2019-10-10
Italian  Delight
  • Italian  Delight
  • 意大利肉丸扁意粉
  • Baby  Back  Ribs  烧猪仔骨
2019-10-09 127 浏览
犹记得上次光顾Pizza Max时,友人们都对餐厅的pizza赞不绝口。今天重临故地,午市时段当然要选抵食的lunch set,无加一服务费,$100有找。我们选了Pepperoni Pizza铺满芝士,一夹起即有拉丝效果。辣肉肠透出阵阵辣意,简单加入青椒已够惹味诱人Nepalese set lunch 有辣味鸡肉和薯仔,另以小碗分别盛着酱汁,当中夹杂薏米,更添咬口跟餐饮品都好大杯,冻饮不用额外加钱我们也散点了一盘青口,青口颇厚身,洋葱酱汁亦充足。青口下还垫有不同种类的沙律菜,新鲜可口

跟餐饮品都好大杯,冻饮不用额外加钱

餐厅:Pizza Max Bistro (佐敦)地址:佐敦上海街22号地舖继上年去完印度🇮🇳同埋啱啱八月去完尼泊尔🇳🇵,有时望翻起啲相都会好挂住正宗嘅印度同尼泊尔菜🌯,难得今日专登去搵左间印度餐厅黎食,紧系要搵返他乡嘅味道啦🤩,佐敦嘅Pizza Max Bistro系一间主打印度薄饼餐厅🍕,职员都系印度人👨🏽‍🦰👩🏽‍🦰,既然主打印度薄饼咁紧系要试啦印度薄饼 Tandoori Chicken (M) $149 一个人黎食嘅话最大嘅唔好处就系无得试多啲野食🥺,叫一个印度薄饼M size就已经饱晒咁滞😂,材料用上印度烤鸡🐓、洋葱、甜椒、蘑菇、同当地非常见嘅薄荷沙律酱,果然系充满他乡嘅味道,加埋Tabasco🌶去食就更加惹味Chocolate milk shake $48呢杯朱古力奶昔🍫🥛混入左lassi嘅味道,朱古力浓香加上碎冰,简直透心凉
餐厅:Pizza Max Bistro (佐敦)
地址:佐敦上海街22号地舖

加埋Tabasco🌶去食就更加惹味