2020-03-25 27 浏览
約咗客人在D2見面,本來想求其搵個地方坐得舒服就算。行過見到呢間人少少,就入咗黎。求其叫個烏冬加杯茶,估唔到會有驚喜。味道唔錯之餘,仲有勁多菜。所有野睇落好乾淨,員工都超有禮貌。見到我用電腦唔單止同我講有得义電,仲拉多張枱埋黎俾我用👍🏻👍🏻聽隔離枱話特登在將軍澳過黎食,先知原來OpenRice 啲評價都幾好。
2020-03-25
午餐
2020-03-23 21 浏览
D2 place 早在去年就已經賺了不少青少年的心,所以裡面的餐廳都走年輕風,非常簡單又不貴,而且很速食速食的Hawaiian poke bowl也可以健康?原來用上了奧米加三豐富的三文跟吞拿,抗炎功效十分出色。煙薰辣味雙拼$82(配烏冬)三文跟吞拿都是奧米加三豐富的魚,抗炎功效一流,poke bowl 中還加入了護胃的秋葵,蛋白質高的甜玉子燒,高纖的毛豆跟四季豆,殺菌的紫洋蔥。這碗東西實在超健康!烏冬真的不錯,煙韌彈牙,配什麼也好吃+套餐$25温泉蛋的溏心非常軟嫩,流倘的蛋黃漿真的多試幾次也可以!味噌湯比較清淡,帶昆布,喜歡喝湯不妨試試。抹茶布丁,來貨料,甜中帶點綠茶香,味道意外地清新+飲品$22蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁哇長到呢...最出的一定是蘋果味,甜中帶酸而菜香味只作點綴。照上面的次序從濃到淡的排名,如果羽衣甘藍排太前 ,效果反而未必有那麼好服務很好耶,侍應忙個不停還很有禮貌。

煙薰辣味雙拼$82(配烏冬)

烏冬真的不錯,煙韌彈牙,配什麼也好吃

+套餐$25
温泉蛋的溏心非常軟嫩,流倘的蛋黃漿真的多試幾次也可以!

味噌湯比較清淡,帶昆布,喜歡喝湯不妨試試。

抹茶布丁,來貨料,甜中帶點綠茶香,味道意外地清新

+飲品$22
蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁

服務很好耶,侍應忙個不停還很有禮貌。
题外话/补充资料: 不過,漏給了不少東西,雖然最後都有補回,但還是小心一點比較好啊
2020-03-23 47 浏览
呢排香港引起左Poke Bowl熱潮 所謂Poke Bowl係夏威夷料理, 會將魚生切塊, 然後用醬汁配上蓋飯因為國際化嘅關係,Poke Bowl 更係配料上不單只有魚生, 仲有其他配菜, 可以說是畫龍點晴。上次我係銅鑼灣第一次就已經愛上Poke Bowl.知道荔枝角亦有, 我就搵日特登過黎試下Pickabowl 位於荔枝角D2 place , 我覺得位置幾合適, 當時亦吸引到唔少年輕一代及養生人士去食。餐廳光猛開揚, 配料已經分好做一格格, 十分乾淨企理,睇落亦十分新鮮。近門口位仲有冷榨水免費提供 呢類Poke Bowl 好處係可以自由搭配, 主食;醬汁及配料。我就揀左Red Phonenix (慢煮天多利雞)加牛油果加蟹籽配半糙米飯加蒜辣八爪魚一上菜就被佢既色彩繽紛即刻打個卡因本人係牛油果控, 見親我都加果然真係好新鮮好味, 有時牛油果太硬或會有dd 草味, 呢間冇天多利雞肉可能因為慢煮既關係肉質偏淋, 燒汁唔錯蒜辣八爪魚係好正, 辣得好過癮, 又爽口, 但我唔識得辣就覺得太辣一舊起兩舊止, 但中意食辣會覺得好好食飯配上各個配料既醬汁, 令飯更加惹味。 而且必定必定要配上蟹籽, 啖
呢排香港引起左Poke Bowl熱潮

近門口位仲有冷榨水免費提供

我就揀左Red Phonenix (慢煮天多利雞)
加牛油果
加蟹籽
配半糙米飯
加蒜辣八爪魚

一上菜就被佢既色彩繽紛即刻打個卡

因本人係牛油果控, 見親我都加
天多利雞肉可能因為慢煮既關係肉質偏淋, 燒汁唔錯
一舊起兩舊止, 但中意食辣會覺得好好食

飯配上各個配料既醬汁, 令飯更加惹味。 而且必定必定要配上蟹籽, 啖啖飯有爽脆蟹籽襯托先有咬口

而朋友呢個係 Giant Bowl, 辣味三文魚, 吞拿魚, 泰式酸辣大蝦, 牛油果。加溫泉蛋 配烏冬

表示酸辣大蝦好爽甜新鮮, 魚生都非常不錯
而溫泉蛋更可將一半撈烏冬, 一半就咁食

朋友食完都覺得poke bowl 感覺好新鮮
會再食

2020-03-21
  • 溫泉蛋
2020-03-23 45 浏览
我成日都好中意去D2place行街。今個周未帶埋媽媽去威,行行下發現左有間新開的健康嘅餐廳,見到五顏綠色的菜菜,今日就健康又有營,寵幸你。Pickabowl係主打夏威夷poke,將簡單健康嘅食材,好似蔬菜、魚生、生果組合埋而成既健康撈撈。Pickabowl揀一個碗?與奇講係揀一個碗,其實就係揀你個碗。首先係要揀topping set,就係你想要的配料,以醬汁分類,有:和風、彩虹、蛋黃醬、 檸檬、泡菜等。然後就揀個base:有海苔飯、糙米飯、沙律同沾烏冬。唔夠食仲可以追加toppings ga,正啊。位置 位於D2place 1期 一上扶手電梯行出幾步就見到餐牌隔離仲有自助水bar,都係生果水,好清新。撈撈以醬汁分類,有:和風、彩虹、蛋黃醬、 檸檬、泡菜等,而且還可以揀配海苔飯、半糙米飯、沙律或沾烏冬做底,另外仲可以追加配料、小食同飲品等。Giant’s bowl夏威夷四重奏:入面有辣味三文魚, 經典吞拿魚,泰式酸辣大蝦,牛油果三文魚,吞拿魚同蝦都好新鮮無雪味,三種海鮮都有唔同醬汁,辣味三文魚好惹味。酸辣大蝦泰式調味大量青椒紅椒青瓜粒,好colourfu。lMr Green素食先生:入面
我成日都好中意去D2place行街。

Pickabowl揀一個碗?
與奇講係揀一個碗,其實就係揀你個碗。

然後就揀個base:有海苔飯、糙米飯、沙律同沾烏冬。
唔夠食仲可以追加toppings ga,正啊。

位置
位於D2place 1期 一上扶手電梯行出幾步就見到

餐牌隔離仲有自助水bar,都係生果水,好清新。

Giant’s bowl夏威夷四重奏:

入面有辣味三文魚, 經典吞拿魚,泰式酸辣大蝦,牛油果

三文魚,吞拿魚同蝦都好新鮮無雪味,

三種海鮮都有唔同醬汁,辣味三文魚好惹味。
酸辣大蝦泰式調味

大量青椒紅椒青瓜粒,好colourfu。l

Mr Green素食先生:

入面就係全素,菜菜菜菜同牛油果
所有生菜配料都超新鮮,咬落去梳梳聲架

兩款都係跟沾烏冬,烏冬煙煙unun好彈牙
每一啖都有配料同醬汁調味。
凍冰冰沙律配料配合暖暖烏冬好過癮。

最後跟餐+$22加配左兩款鮮榨果汁:蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁, 蘋果紅菜頭檸檬西柚汁 。

(紅)蘋果紅菜頭檸檬西柚汁
紅菜頭味都幾濃,一如既往既紅菜頭霸道色就唔洗講野,飲落除左有紅彩菜頭味仲有香甜蘋果,同微帶酸酸。

(綠)蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁
石榴味好出,好可口,基本上無羽衣甘藍個陣草青味。

羽衣甘藍同紅菜頭兩樣超級食物雖然味道唔係人人都可以接受,不過依兩支超級蔬果汁蔬果汁飲落完全唔抗拒,仲甜甜的,無青味,一啖啖健康的味道。

P.s. 不過兩者揀一我會揀蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁,下次要試埋八爪魚先!
2020-03-23 31 浏览
今次嚟到荔枝角的Pickabow,呢一間鋪頭主打美國夏威夷🇺🇸特色fusion菜「Pokebowl」,食客可以自己搭配唔同的主食。今次我就叫咗Giant ‘s Bowl夏威夷四重奏配沾烏冬,配料有辣味三文魚、經典吞拿魚、泰式酸辣大蝦同牛油果。食覺感覺好新鮮,感覺有少少似食魚生丼咁,大大碗健康又好食😊👍🏻 佢仲有好多配料可以選擇嫁,再配埋支蔬果汁🍹,感覺就更加健康。而且去到鋪頭店員會好樂意比你試吓啲材料,試過就知邊種最啱自己食啦💗

2020-03-19 49 浏览
📍pickabowl餐廳主打夏威夷菜poke bowl有和風/泡菜/彩虹/檸檬同蛋黃醬系列款式多元化 仲可以揀飯/烏冬或者沙律添!!————和風 煙薰辣味雙併配沙律 $82三文魚厚身彈牙 油脂豐富夠肥美❤️🍣吞拿魚嫩滑可口 煙薰辣味好刺激夠惹味兩款魚生質感豐富 而且份量都幾多🤙🏻沙律非常新鮮 配上自制醬油 調味啱啱好🙆🏽‍♀️加埋烤南瓜 毛豆 秋葵同四季豆真係好日本feel~~~—————彩虹夏威夷四重奏配海苔飯 $106有齊辣味三文魚 吞拿魚 泰式酸辣大蝦同牛油果大蝦真係好驚喜 好新鮮 口感一流❤️大隻爽脆啖啖肉 加上泰式調味辣辣地好fresh牛油果🥑份量都多 夠熟夠香 冇比其他材料蓋過另外加左$18要多份慢煮天多利雞雖然係雞柳 因為慢煮嘅關係 食落都好嫩滑😛海苔飯粒粒分明 配上自家醬油同魚生醃料食落味道都好豐富🍚—————非常推介呢間pickabowl 價錢同份量完全成正比 估唔到會有咁多魚生而且所有材料都好新鮮!!!!!!
📍pickabowl
餐廳主打夏威夷菜poke bowl
有和風/泡菜/彩虹/檸檬同蛋黃醬系列
款式多元化 仲可以揀飯/烏冬或者沙律添!!
————
和風 煙薰辣味雙併配沙律 $82
三文魚厚身彈牙 油脂豐富夠肥美❤️
🍣吞拿魚嫩滑可口 煙薰辣味好刺激夠惹味
兩款魚生質感豐富 而且份量都幾多🤙🏻
沙律非常新鮮 配上自制醬油 調味啱啱好🙆🏽‍♀️
加埋烤南瓜 毛豆 秋葵同四季豆
真係好日本feel~~~
—————
食落味道都好豐富🍚
—————
非常推介呢間pickabowl
價錢同份量完全成正比 估唔到會有咁多魚生
而且所有材料都好新鮮!!!!!!
成日做gym 前都想食得健康啲終於比我搵到呢間位於荔枝角D2 place 入面的美國夏威夷🇺🇸特色fusion菜「Pokebowl」可以自己搭配唔同魚生🐟肉類🍖蔬菜🥬同主食今次揀咗加州三文魚加半份慢煮天多利烤雞配烏冬配料包括有菠蘿、牛油果、青瓜、蟹籽配蛋黃醬三文魚同烤雞都好新鮮又有豐富嘅蛋白質,啱晒做gym增肌人士香草蜜糖芥茉大蝦配海苔飯怕唔夠飽嘅朋友仔,主菜可以揀返飯食芥末大蝦,蝦肉好爽口好fresh另外升級左套餐可以有溫泉蛋、甜品、堅魚昆布湯飲品蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁由於本身非常之喜歡石榴汁冇諗過呢個配搭的果汁又唔錯而且含有豐富嘅膳食纖維有益又健康
成日做gym 前都想食得健康啲
可以自己搭配唔同魚生🐟肉類🍖蔬菜🥬同主食

今次揀咗加州三文魚加半份慢煮天多利烤雞配烏冬
配料包括有菠蘿、牛油果、青瓜、蟹籽配蛋黃醬
三文魚同烤雞都好新鮮
又有豐富嘅蛋白質,啱晒做gym增肌人士

香草蜜糖芥茉大蝦配海苔飯
怕唔夠飽嘅朋友仔,主菜可以揀返飯食
芥末大蝦,蝦肉好爽口好fresh
另外升級左套餐可以有溫泉蛋、甜品、堅魚昆布湯

飲品
蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁
由於本身非常之喜歡石榴汁
冇諗過呢個配搭的果汁又唔錯
而且含有豐富嘅膳食纖維
有益又健康
2020-03-17 25 浏览
呢幾日熱番少少, weekend 出左去d2行下, 順便買下野儲糧, 呢區真係多左好多野食, 見到呢間好多人食緊, 望落好似好健康又多選擇, 所以就試下~~未食過咩係poke, 不過店員好有心機同我介紹簡單黎講, 佢已經幫你default左10幾款, 你只需要揀飯/沙律/烏冬!!朋友唔食生野, 所以要左松板豬, 配飯, 再加左一份蒜香八爪魚, 松板豬好淋, 個汁甜甜地好好食!!八爪魚都唔un, 同松板豬都好夾!!另外我叫左個雞既沙律, 雞肉既汁幾特別, 同埋比較粉, 個人鐘意松板豬多d! 真係好好食!!
未食過咩係poke, 不過店員好有心機同我介紹

2020-03-16 2771 浏览
朋友住近荔枝角, 今日約咗佢交收順道晚飯, 走嘅時候經過D2 place 行逛, 見到有新食肆~ 聽講源自於夏威夷, 畀我感覺係魚生壽司飯改良版。顧名思義, 就係由隻碗開始, 所有食材都放在碗上。 風味有兩大選擇。日式和風類, 以吞拿魚和三文魚刺身作主打, 再選用唔同配料造出數款經典組合。 另外也有以蛋黃醬 ,泡菜,檸檬等獨特口味的组合。香草蜜糖芥末大蝦顏色好豐富, 賣相超吸引! 配料有菠蘿,牛油果,青瓜,蟹籽, 全都是顏色豐富健康又美味的食材! 特別係菠蘿勁鮮甜多汁, 配襯所有食物都一流。 牛油果特別軟滑。 芥末大蝦味道很鮮, 蝦肉爽滑彈牙, 而味道重點相信係佢嘅 蛋黃醬, 完全唔會太酸或太多掩蓋其他食材嘅味道 。 选了海苔飯, 有紫菜和加入麻油嘅飯特別可口美味! 海苔饭微暖。可以吃到各種配菜的味道!小朋友竟然可以一口吃畢這個飯!加25蚊仲有得升級, 有味噌湯, 溫泉蛋和 甜品。On top 再加$6 仲有飲品, 這款水蜜桃汁仲有果蓉, 相當美味健康。 味噌湯熱辣辣。 溫泉蛋撈飯唔錯。 甜品有驚喜, 都係日本直送現成貨, 柚子布甸棉滑, 附設的紙製匙羹也非常環保!👍吃過第一款好有信心

朋友住近荔枝角, 今日約咗佢交收順道晚飯, 走嘅時候經過D2 place 行逛, 見到有新食肆~[Pickabowl] 聽講源自於夏威夷, 畀我感覺係魚生壽司飯改良版。

香草蜜糖芥末大蝦
。可以吃到各種配菜的味道!小朋友竟然可以一口吃畢這個飯!

加25蚊仲有得升級, 有味噌湯, 溫泉蛋和 甜品

吃過第一款好有信心, 外賣多一款俾屋企人品嚐。
夏威夷四重奏

夏威夷四重奏, 相信大受歡迎, 因為集合各款精選材料,吞拿魚,三文魚, 泰式酸辣大蝦。 吞拿魚三文魚也用上醬油漬製法, 魚嘅鮮味好突出。 也要一讚白蝦
,也預先醃好,非常入味!

雖然食咗成大碗飯, 但唔會有種好飽滯嘅感覺
。 原來多菜少肉也可以非常美味。
夏威夷四重奏
2020-03-14 26 浏览
今日我放假 男朋友返工 接下佢放工等佢甜笑下啦天氣開始熱 係時候減肥 男朋友緊排考試合格係呀 而家出街食飯真係要好多理由先推到我出去既然要有咁多理由 當然食我想食的唔好浪費機會 然後我好豪的同佢講”今餐我既”星期六中午 黎到Pickabowl餐廳內有1/3人 坐位之間都唔算太密望住餐牌 有圖有真相 不過需要時間消化職員好好 有問必答 仲會主動叫客人試食 話無所謂先飲杯橙+雨衣金蘭 水 (just free)Giant’s bowl三文魚 吞拿魚 新鮮 唔會感覺放左好耐蝦 爽口 無雪藏味牛油果 熟 抗氧化烏冬 本身已經有味道 唔會淡茂茂大量青椒紅椒青瓜粒 全碗full哂 好多材料我個肚都full哂堅魚昆布湯 清清地 入口舒服Classic couple 三文魚吞拿魚蕃茄豆角秋葵豆腐乾菠蘿南瓜真係好多配料 加飯食 感覺真的有點似食壽司男朋友話正正總括而言 我冇揀錯呀好味 健康 飽肚 有賣相 滿足👍🏻
今日我放假 男朋友返工 接下佢放工等佢甜笑下啦
天氣開始熱 係時候減肥 男朋友緊排考試合格
係呀 而家出街食飯真係要好多理由先推到我出去
既然要有咁多理由 當然食我想食的
唔好浪費機會 然後我好豪的同佢講”今餐我既”

星期六中午 黎到Pickabowl
餐廳內有1/3人 坐位之間都唔算太密
望住餐牌 有圖有真相 不過需要時間消化
職員好好 有問必答 仲會主動叫客人試食 話無所謂

先飲杯橙+雨衣金蘭 水 (just free)

Giant’s bowl

男朋友話正正

總括而言 我冇揀錯呀
好味 健康 飽肚 有賣相 滿足👍🏻

2020-03-14 27 浏览
平時喺荔枝角打工仔都知通常都係食茶餐廳或者快餐健康營養餐聽數量唔多最近竟然喺D2 place 發現到一間打工仔好啱食嘅營養便當,呢個健康便當行亦有好多選擇。有和式風味、蛋黃醬風味、素食等等有健康魚生飯、雞粒、大蝦選擇飯裏亦有蛋黃醬、泡菜飯等等…最特別有彩虹飯:當中包括黃椒、紅椒、 青瓜溝埋白飯食飯之餘又可以大量吸收到蔬菜嘅健康營養~~叫完餐之後會有電子儀器,到餐嘅時候會自動響起,都幾方便- Glant’s Bowl 配海苔飯 + 跟餐加25蚊有得升級做set:套餐包括有一隻溫泉蛋,一個湯,一個罐裝飲品同埋甜品🍮真係幾抵㗎!個飯都幾大碗啲料都好足, 今次我就叫咗有獨特醬汁的甜蝦配新鮮吞拿魚😍🥗 除咗肉類呢度有我最鍾意的蔬菜底~~有大量蔬菜底一齊食,青瓜,蕃茄仔 ,牛油果 , 估唔到味道好特別。😍真的鋪滿到整個碗,非常足料啊!我朋友嗰個是:California, 好味片向 更fresh,因為菜底加入了🍍大量菠蘿 配青瓜,蕃茄仔 牛油果。蟹子加 煙三文魚 配蛋黃醬, 滑滑甜甜的, 入口即溶的感覺。 而且佢重加多個肉類topping 只係需要18蚊, 慢煮天多利烤雞(半份)。 聽個名就好吸引,
平時喺荔枝角打工仔都知
通常都係食茶餐廳或者快餐
健康營養餐聽數量唔多
最近竟然喺D2 place 發現到一間

打工仔好啱食嘅營養便當,
呢個健康便當行亦有好多選擇。

有和式風味、蛋黃醬風味、素食等等
有健康魚生飯、雞粒、大蝦選擇
飯裏亦有蛋黃醬、泡菜飯等等…

最特別有彩虹飯:
當中包括黃椒、紅椒、 青瓜溝埋白飯
食飯之餘又可以大量吸收到蔬菜嘅健康營養~~

叫完餐之後會有電子儀器,
到餐嘅時候會自動響起,都幾方便

- Glant’s Bowl 配海苔飯 + 跟餐
加25蚊有得升級做set:
套餐包括有一隻溫泉蛋,一個湯,一個罐裝飲品同埋甜品🍮
真係幾抵㗎!

🥗 除咗肉類呢度有我最鍾意的蔬菜底~~

😍真的鋪滿到整個碗,非常足料啊!

聽個名就好吸引, 非常好奇這種烤雞的味道所以就忍唔住加咗😋

溫泉蛋可以加入 海苔飯中撈埋一齊食, 非常邪惡的美食♥️

飯後一點甜,真的很滿足😁!

2020-03-13 16 浏览
難得去荔枝角接老公放工, 搵食緊係去D2 Place 啦, 肺炎期間真係好靜, 想食 d 比較健康嘅晚餐, 係一樓見到呢間 Pickabowl好似幾特別。  睇見門口 Menu, 價錢都幾合理, 主菜除咗有三文魚同吞拿魚之外, 仲有熟食, 可以配以 海苔飯/半糙米飯/沙律/沾烏東 選擇。 另可以 + $25 升級有溫泉蛋, 堅魚昆皮湯同甜品㖭。  我地當然+25升級套餐啦, 我嘅套餐係經典吞拿魚配海苔飯, 主菜吞拿魚特別調配過, 超好味又新鮮, 另外配有提子乾,菠蘿, 青紅椒, 青瓜等一齊食, 健康又清新。  另一個套餐係慢煮天多行雞配半糙米飯, 雞件好嫩滑, 仲有牛油果, 青瓜菠蘿沙律, 提子乾等。  當然仲可以追加半份主菜同配料啦, 我地就再叫加多個鮮榨蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁, 真係健康又清新嘅一餐。

另可以 + $25 升級有溫泉蛋, 堅魚昆皮湯同甜品㖭。

• 鮮榨蘋果菠蘿石榴羽衣甘藍汁
  • 經典吞拿魚
2020-03-11 25 浏览
聽過poke 好耐,今次係荔枝角開左間pickabowl,終於可以試下。好,睇吓有咩好食先。先揀飯底,再揀bowl,最後加extra 。經典雙拼,有三文魚、吞拿魚,另外加咗慢煮天多利烤雞,見到好豐富嘅畫面,仲有好多配菜,全部切到一粒粒present岀黎,一口一啖,新鮮健康就係咁樣食岀黎。跟餐有溫泉蛋、堅魚昆布湯同甜品。蒜辣八爪魚,另外加咗煙燻辣味吞拿魚,店員提我呢款係辣既,食落果然係辣得岀色,好辣好惹味,八爪魚好爽脆、好彈,配埋海苔飯,每一啖都好有層次。

好,睇吓有咩好食先。

先揀飯底,再揀bowl,最後加extra 。

跟餐有溫泉蛋、堅魚昆布湯同甜品

2020-03-11 24 浏览
This is my second time I try this restaurant which is supposed to be healthy but honestly I'm disappointed about the weird taste of the ingredients mixed together and lack of salmon you will get in your bowl, even you paid for a extra. it's not a good value for money, sorry.
2020-03-10 36 浏览
今日去到荔枝角睇戲,睇戲前去吃飯看到有間未食過的餐廳,自己選擇了飯仲可以加配料幾特別就和朋友一起來吃。朋友叫的是薑汁松板豬要了海苔飯,入面勁多料,有不少豆,竟然仲有菠蘿粒混飯一起食原來味道十分好,豬肉味道好而且十分有口感又帶點甜,芝麻再令到香點,當初以為飯不多,但因為餸實在太多所以食完都已經十分飽肚,每款餸都有點,令到十分均衡飲食。喜歡吃日本菜的我都到有個經典雙併入面有三文魚和吞拿魚十分吸引就叫一份再加了半份蒜辣八爪魚,來到尤如一個日本丼好吸引,三文魚和吞拿魚都好入味又新鮮,飯有少少醬汁好開胃。沒想到八爪魚都幾辣又惹味有驚喜。飲品就另外叫了蘋果紅菜頭檸檬西柚汁紅菜頭味都好特出帶點檸檬酸同清甜好特別又好飲。我們的飯都加了二十五元有溫泉蛋都幾有蛋香,堅魚昆布湯清之餘味道不太咸,甜品要了柑和抹茶布丁都幾滑。