2020-11-27
今日行D2 place ,想試Pickabowl 好耐好架喇,終於有機會👏🏻👏🏻呢到好多選擇,有特定嘅,有自選嘅,好似車仔餸禁,作為貪心的小狗,梗係自選啦,鐘意食乜就食乜💛自選2餸 :蒜辣八爪魚,煙燻辣味三文魚,額外加泰式熟蝦配菜:蛋黃底層:黃姜椰菜花+白飯再加蟹子第一次食椰菜花飯,口感真係好似飯,仲要好夠飽,屋企整太麻煩喇又要刨又要煮,過黎食好過!八爪魚,熟蝦同三文魚都(葉)好晒,夠晒入味,配菜:蛋黃 姐係用蛋黃蟹撈左青瓜,蛋,蟹子,成個飯撈暈黎食,認真滋味💛自選2 餸:香草芥末大蝦,慢煮天多利烤雞配菜:泡菜底層:黃姜椰菜花+白飯再加牛油果🥑特別想推介慢煮天多利烤雞,好滑,加埋d 印度汁真係不得了,鐘意食印度烤雞果味晤好錯過,加左牛油果真係不得了,我的最愛!因為平時食飯好難加到牛油,今次有得擇,梗係加啦👏🏻👏🏻而家個個都講求健康要食fresh d , 但我成日都角得健康就姐係乜都白烚,無黎味道,原來健康都可以食得禁滋味,又飽肚,下次一定反黎試埋其他款先👍🏻👍🏻Pickabowl (荔枝角)荔枝角長義街9號D2 Place 一期1樓112號舖
💛自選2餸 :蒜辣八爪魚,煙燻辣味三文魚,額外加泰式熟蝦
配菜:蛋黃
底層:黃姜椰菜花+白飯
再加蟹子
💛自選2 餸:香草芥末大蝦,慢煮天多利烤雞
配菜:泡菜
底層:黃姜椰菜花+白飯
再加牛油果🥑
Pickabowl (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 Place 一期1樓112號舖