2022-10-25
康怡廣場最近開咗一間新嘅fusion餐廳,內裏裝修係好日式嘅木系風,店員悉心安排,我同朋友坐下一個好似洞穴嘅座位,兩個人二人世界傾吓計,彷彿真係好似與世隔絕,令我倆十分享受😍!Roasted pumpkin 🎃 salad 沙律蔬菜和紅菜頭非常新鮮,口感爽脆,南瓜軟綿綿,夾雜着粒粒薏米,雞肉鮮嫰,整個沙律帶有鼠尾草和點點檸檬清新嘅味道,絕對Yummy!蟹肉牛油果船超級推介呢個牛油果船,唔單止賣相精緻,而且味道一流。牛油果上面鋪有黑白芝麻,上面再有淡淡鮮甜嘅蟹肉和粒粒爆汁嘅蟹籽。伴碟有杏仁片和炒藜麥,口感香脆可口。烤乳豬卷呢碟又係驚喜之作,乳豬外皮香脆,食嘅時候好滿足!內裏卷著肉絲,沾上乳豬醬有提升味道的果效👍🏻!而且伴碟嘅蘑菇薯蓉好好味🤤田園蔬菜也非常爽口新鮮!脆玄米茶麻薯慕絲外表滑嘟嘟嘅慕絲見到都令人流晒口水🤤!它有夾雜着玄米茶香味的香脆餅底,內裏的蛋糕、Q彈的麻薯、慕絲層次分明,食嘅時候有香醇敦厚嘅抹茶味,抹茶控表示非常滿意!總的而言,今晚所有嘅食物都絕對令我充滿驚喜,下次一定會再約更多朋友再來光顧!
Roasted pumpkin 🎃 salad
蟹肉牛油果船