2021-08-27 41 浏览
.好少去何文田,做完嘢唔知食乜好,search 到呢間cafe好似唔錯,於是去試吓!.🥗 Caesar $78因為叫咗兩個味道濃郁嘅主菜,所以沙律就揀個比較清啲嘅,入面有煙肉、巴馬臣芝士、羅馬生菜及脆麵包粒,配埋凱撒沙律醬,清新開胃!想食得豐富啲可以加$28添加三文魚/雞/蝦。.🐟 海膽三文魚竹炭烏冬 $158見到差唔多張張枱都有叫,竹炭烏冬賣相好似墨魚汁意粉,烏冬彈牙而且掛汁。海膽新鮮肥美,色澤金黃,入口creamy軟滑甘甜。海膽忌廉汁非常濃稠包住每條烏冬,加上三文魚籽更添鹹香鮮味。.🥩 美國安格斯肉眼牛排12oz $288肉眼排大大塊,油花豐富充滿油脂香氣,表面煎得微微焦香鎖住肉汁,肉質鮮嫩juicy。配埋香脆薯條及沙律菜,好飽足!.🍹 薄荷菠蘿特飲 $42薄荷梳打水帶有菠蘿嘅酸甜味道,清爽醒神。.總括而言:餐廳主打日式西餐,仲加入不同新元素創出特色菜式,食物幾有水準!餐廳地方唔大,但環境幾輕鬆舒適,佢哋喺荃灣都有分店,仲有無敵海景,下次要去試吓(●'◡'●)ノ

🥗 Caesar $78

🐟 海膽三文魚竹炭烏冬 $158

🥩 美國安格斯肉眼牛排12oz $288

🍹 薄荷菠蘿特飲 $42
薄荷梳打水帶有菠蘿嘅酸甜味道,清爽醒神。

以木傢俬為主調, 走日式木系風, 樓底高, 座位寬敞, 好適合同幾個朋友喺度 chill下~ 主打一系列特式沙律及飲品, 仲有主菜、定食等等🥗《Rainbow for two》 用上食用花作裝飾, 望落七彩繽紛🌈, 賣相相當吸引🤩! 沙律配料有小黃瓜🥒、櫻桃蕃茄🍅、牛油果🥑、青蘋果粒🍏、椰菜花🥦、雞胸或蝦仁。雞胸肉肉質軟腍, 唔乾身; 沙律菜爽脆, 生果好新鮮!🥗《Love Strawberry》有草莓🍓、藍莓🫐、紅菜頭、無花果、紅莓等🫐, 色澤鮮艷, 係有美顏作用嘅沙律😝🥗《Superfood》沙律含有超級食物: 牛油果、枸杞、藜麥, 上面仲有煙燻三文魚。煙三文魚好肥美; 牛油果熟度剛好《Mixed Berries Yogurt Smoothie》啖啖濃郁莓味🍓🫐, 口感順滑, 好 refreshing, 又滋味~

🥗《Rainbow for two》
用上食用花作裝飾, 望落七彩繽紛🌈, 賣相相當吸引🤩!

🥗《Love Strawberry》

🥗《Superfood》

2021-08-24
2021-08-15 80 浏览
早排約咗個朋友出旺角食飯行吓行吓就話:不如去勝利道嗰邊睇吓有咩食就見呢間好似唔錯、同埋之前都聽過吓就決定試吓啦🤣嗰日係星期六晚、不過可能早、唔洗等位都入得。 坐底無耐年輕嘅服務員已經即刻攞咗個籃過嚟比我哋放袋、呢個舉動幾貼心、值得表揚👍我哋叫咗個二人套餐。頭盤係煙三文魚沙律🥗沙律菜清爽嘅、調味做得幾好、唔會話個沙律醬太酸煙三文魚唔好睇幅圖好似好少咁、其實都有成4-5片、而且每塊都幾大塊、唔會話碎審審嗰種。👍評分:B (very good)之後就係佢哋介紹話佢哋招牌嘅磨菇cappuccino 湯。個湯飲得出佢哋用咗好多磨菇蓉、飲落口感幾creamy幾濃幾香磨菇味。伴湯上嘅多士非常之脆口、芝士味都香。😋評級:B (very good)主菜有兩個:一個係大蜆意粉(我唔記得exactly 個名😝)呢個意粉就中規中矩啦!唔算話好特別、不過值得一提佢啲蜆幾大隻(似係沙白蜆)、數量都夠嘅。無沙(呢個好重要)評分:B- (Good)另一個主菜係肉眼牛扒、呢個要加錢叫嘅我哋本身叫五成熟嘅、不過上檯食落就有覺得有啲似七成、熟咗少少。呢樣嘢似在好多香港餐廳嘅通病😕個肉眼嘅油脂香味、如果你係鐘意食扒嘅就會覺得
早排約咗個朋友出旺角食飯
行吓行吓就話:不如去勝利道嗰邊睇吓有咩食
就見呢間好似唔錯、同埋之前都聽過吓就決定試吓啦🤣

嗰日係星期六晚、不過可能早、唔洗等位都入得。

我哋叫咗個二人套餐。
頭盤係煙三文魚沙律🥗
沙律菜清爽嘅、調味做得幾好、唔會話個沙律醬太酸
評分:B (very good)
煙三文魚沙律

評級:B (very good)
磨菇cappuccino  湯

主菜有兩個:
一個係大蜆意粉(我唔記得exactly 個名😝)
呢個意粉就中規中矩啦!
評分:B- (Good)
蜆肉意粉

另一個主菜係肉眼牛扒、呢個要加錢叫嘅
個肉眼嘅油脂香味、如果你係鐘意食扒嘅就會覺得佢嘅香味略嫌不足。
個人都係比較建議叫返佢哋餐廳推介嘅豬仔骨(呢個唔洗加錢、似乎比較抵食😛)
伴盤嘅薯仔就都係一般、無乜特別😅
總結就係普普通通嘅一塊牛扒、如果你話要加錢就真係唔係咁抵啦😔
評分:C (Normal)
肉眼牛扒

最後餐茶佢基本上menu 上面大多嘅咖啡同英國茶都可以叫
我哋叫咗Earl grey tea(呢個唔記得影相)
個茶香味幾夠、上檯嗰陣離遠都聞到Earl grey 獨有嘅citrus 味、不過飲落口又唔會覺得好strong。叫做唔錯啦!

最後講埋環境啦、成餐飯餐廳嘅人都唔太多
唔知係咪因為餐廳太吊腳嘅關係
但係咁又幾好、好難得喺旺角搵到間靜靜地食飯嘅餐廳。
餐廳個環境佈置係令你食得好舒服嘅、坐都坐得幾鬆動☺️雖然張枱有啲細😅

同埋我覺得最抵讚嘅係
呢度嘅服務員好勤力、唔會話要好耐都冇人嚟幫你落order/執嘢、同埋幫你添水嘅頻率都幾密、而且係有禮貌嘅。
加上上面都講過放袋嗰度
睇得餐廳出係有留意客人嘅需要去take action
呢種工作態度唔係好多餐廳做到
抵讚👍👍👍👍

埋單around $600
如果你係想個環境係坐得舒舒服服、同班fd chill吓、傾吓計食吓野嘅話係OK嘅。
同埋我都覺得值得俾多次機會佢、下次試吓其他嘅嘢食😂

《刀哥總評》
食物:B-
服務:A
環境:A
性價比:B
總評分:B+ (Very Good)
煙三文魚沙律
磨菇cappuccino  湯
2021-08-13 499 浏览
《勝利道西餐》估唔到呢條好多貓貓睇既街有間西餐cafe ,何文田同荃灣都有分店。————————————————————————#沙律🥗 Caesar 💰78 +$28對於唔食開沙律既人,呢款就最接受到🙂另外加咗$28要幾隻蝦,望落都開胃啲。#炸葫麻雞🐥 💰62 份量正常,每舊平均都有啲黑芝麻同白芝麻做點綴,炸到幾脆身,個汁幾好食,唔會話好滯。#扇貝明太子意粉 💰128 明太子當然無得輸,一定係好食的。啲汁掛滿每條麵,好creamy的感覺,唔會係好結身個種。有粒既扇貝輕輕煎過,個面既食材都幾吸引。#香煎西班牙豬胺 💰218 +$38呢款既豬,食落唔鞋口,係比想像中更嫩,切開見到肉呈現少有既微粉色,幾好食😋,配菜已經有少量既松露薯蓉,不過另加$38會更有一碗😂超好食的薯蓉,因為有松露好香既個陣味。#焦糖燉蛋蛋糕配自家製雪糕 💰58甜品價錢合理,本身以為係燒完個面係脆個啲,原來個面都係淋。雪糕幾特別,有淡淡既玫瑰味,可中和蛋糕既甜。#焙茶latte 💰38價錢都算平,拉花都幾靚,茶味重。#士多啤梨yogurt smoothie 🍓💰44成杯可當代餐飲😂飲完都好飽,口感輕感,飲落唔係死甜味,
《勝利道西餐》
————————————————————————
#沙律🥗 Caesar 💰78 +$28
對於唔食開沙律既人,呢款就最接受到🙂
另外加咗$28要幾隻蝦,望落都開胃啲。

#炸葫麻雞🐥 💰62

#扇貝明太子意粉 💰128

#香煎西班牙豬胺 💰218 +$38

#焦糖燉蛋蛋糕配自家製雪糕 💰58

#焙茶latte 💰38
價錢都算平,拉花都幾靚,茶味重。

#士多啤梨yogurt smoothie 🍓💰44
成杯可當代餐飲😂飲完都好飽,口感輕感,飲落唔係死甜味,下次想試牛油果🥑。

2021-08-08
  • 慢煮燴牛面頰
2021-08-13 70 浏览
今日去咗何文田附近行街,見到呢間cafe 環境幾清新,係木系加乾花裝潢🌸🌺而枱與枱之間有距離,坐得好舒適☺️🔻#海膽三文魚籽竹炭烏冬🍲竹炭烏冬真係好少見,覺得食落口感似西式pasta 多啲,比日式烏冬又幼身但又好掛汁🤗🤗另外,海膽同三文魚籽分量都幾多,個醬咸咸地但帶有海膽同三文魚籽鮮味,有啲似fusion 菜,都幾特別❗️推薦❗️#Superfood 🥗$118首先賣相真係好靚好colorful😙❤️🧡💛沙律入面有牛油果🥑、煙三文魚、車厘茄、藜麥同枸杞❗️配搭幾有心思同好特別🥰 #火炙慢煮三文魚 +薯條🍟佢main course都有幾多種類!好多都想試吓但係今次就揀咗呢個😍 慢煮嘅三文魚,質感比直接煎更加滑滑嫩嫩,火炙過都令魚身香口,好食🤤另外薯條係我鐘意嘅粗薯條🍟炸得好脆,係一個好好嘅side dish🤤
🔻
#海膽三文魚籽竹炭烏冬🍲
#Superfood 🥗$118
#火炙慢煮三文魚 +薯條🍟
2021-08-10 62 浏览
Peko Peko Eatery (勝利道)環境好舒服嘅cafe,啲位好闊,裝修都幾靚。——————————————————扇貝,明太子意大利麵 💸 $128賣相好好,粉紅色。呢個好好食,個汁好creamy,帶子都幾好食,唔會太熟成粒擦膠咁,上面仲有啲三文魚籽,正。烘焙胡麻雞 💸$62呢個雞就普通咗少少,胡麻味都冇乜,但如果當佢普通炸雞咁食嘅話又唔會失望。香煎西班牙豬胺 💸$218豬胺煮得啱啱好,咁大舊肉煮完一啲都唔乾,有肉汁,佢個汁係用蘋果煮出嚟,同個豬胺都幾夾。配菜有好多種蔬菜,下面墊咗啲黑松露薯蓉,好滑同埋好creamy。焦糖燉蛋蛋糕 配 自家製雪糕 💸$58呢個甜品好有驚喜,佢個蛋糕上面係焦糖jelly,中間係燉蛋味嘅mousse,最底係海綿蛋糕。雪糕係玫瑰味,幾特別!嘢飲叫咗 Strawberry Yougurt Milk Shake,有少少嫌佢唔夠凍。——————————————————Peko Peko Eatery (勝利道)地址:何文田勝利道1-3號地舖
Peko Peko Eatery (勝利道)

環境好舒服嘅cafe,啲位好闊,裝修都幾靚。

——————————————————

扇貝,明太子意大利麵 💸 $128

烘焙胡麻雞 💸$62

香煎西班牙豬胺 💸$218

焦糖燉蛋蛋糕 配 自家製雪糕 💸$58

——————————————————

Peko Peko Eatery (勝利道)

地址:何文田勝利道1-3號地舖

2021-08-08
2021-08-09 59 浏览
星期日lunchtime要等幾張檯🙆‍♀️試咗海膽三文魚籽竹炭烏冬食落口感似意粉,絕道估唔到係烏冬幾特別,味道都好好食,海膽味濃但食多幾啖/凍咗少少會開始覺得漏建議叫埋其他嘢share食👍👍👍
星期日lunchtime要等幾張檯🙆‍♀️
試咗海膽三文魚籽竹炭烏冬
食落口感似意粉,絕道估唔到係烏冬
幾特別,味道都好好食,海膽味濃
但食多幾啖/凍咗少少會
開始覺得漏
建議叫埋其他嘢share食👍👍👍
勝利道一帶都幾多小店🦦隔離旺角又有唔少𝘾𝙖𝙛𝙚要突圍而出一啲都唔易(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)走日式木系風既𝙋𝙚𝙠𝙤 𝙋𝙚𝙠𝙤 座位寬敞🛋雖然餐牌上無乜大分別但比荃灣分店多左份舒適感٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌𝙍𝙖𝙞𝙣𝙗𝙤𝙬 𝙛𝙤𝙧 𝙩𝙬𝙤 $128 ◌推薦✨沙律配料有小黃瓜🥒 / 蕃茄仔🍅 / 牛油果🥑 / 青蘋果🍏 / 椰菜花🥦 / 雞胸 𝙤𝙧 蝦仁🍤店主有用心配搭過 賣相色彩繽紛🏳️‍🌈雞胸軟嫩𝙟𝙪𝙞𝙘𝙮 牛油果軟熟𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮🥑沙律配菜全部都好新鮮 青蘋果爽脆清甜🍏配酸酸甜甜既千島醬超𝙟𝙚𝙣𝙜𝙜𝙜𝙜𝙜◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌和風鰻魚炒飯 $138鰻魚肥厚 啖啖肉無幼骨🥳炒飯底好足料 暗藏唔少鰻魚粒🦔不過味道偏淡 鰻魚汁再重啲會更好٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌慢煮燴牛面頰 $158 ◌推薦✨因為慢煮關係 牛面頰燴得極軟腍🐮牛味濃厚得黎 啖啖充滿骨膠原٩(ˊᗜˋ )و記得要趁熱食⚠️ 紅酒汁凍咗會變微酸🍷◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌◌松露薯蓉 $38 薯蓉打得滑溜🍯 松露味香濃均勻♡係會令你忍唔住一
勝利道一帶都幾多小店🦦
隔離旺角又有唔少𝘾𝙖𝙛𝙚
要突圍而出一啲都唔易(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)
走日式木系風既𝙋𝙚𝙠𝙤 𝙋𝙚𝙠𝙤 座位寬敞🛋

配酸酸甜甜既千島醬超𝙟𝙚𝙣𝙜𝙜𝙜𝙜𝙜

和風鰻魚炒飯 $138
鰻魚肥厚 啖啖肉無幼骨🥳
炒飯底好足料 暗藏唔少鰻魚粒🦔
不過味道偏淡 鰻魚汁再重啲會更好٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)

慢煮燴牛面頰 $158 ◌推薦✨

口感濃厚𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢𝙮 而且甜度岩岩好♡

• 慢煮燴牛面頰
  • 松露薯蓉
2021-08-08 110 浏览
一,門口個牌寫11點門口,最後12點先開鋪,開鋪後仲起度掃地二,食物,一個套餐入面完全食唔到鋪頭落過任何心思,個湯係罐頭湯,個麻醬同超市肉色樽果個牌子係一樣的。個鴨肉酥味好勁。雞扒同茶餐廳無分別。餐飲果杯伯爵茶,都係同超市賣的無分別。三,環境,無特色四,服務,唔好有太高質要求,不過麻煩員工唔好推櫈,你哋啲木櫈腳又無貼膠墊,一推櫈係好尖聲的。另外個餐牌好心留意下,既然你選用普通紙打印的話,麻煩用心做好少少,啲圖片同啲字係矇查查的,啲紙用得耐開始梅。。。總結,中伏
三,環境,無特色

超典型cafe木色系為主, 店內樓底頗高,空間感十足,枱與枱之間有一定距離,坐位裝潢典緻舒適,而且充滿文青味!蘑菇cappuccino 香濃蘑菇湯是由元粒蘑菇煮成,每囗喝下去都是充滿蘑菇香氣!芝士蒜蓉包與蘑菇湯味道配搭很好!煙三文魚、煙肉、巴馬臣芝士,羅馬生菜63。c 溫泉蛋卡邦尼卡邦尼意粉十分足料煙肉及磨菇片,加上少許芝士粉,而用切開溫泉蛋後,意粉沾上香滑的蛋汁,吃起來帶有濕潤感真是倍感滋味,幸好意粉煮得都好爽口彈牙。香煎西班牙豬鞍豬鞍帶微微煎焦的香氣。豬肉味尚算濃郁,肉質鬆化帶甜,汁醬散發出香草香味,油脂香就一般,肉質有點乾。伴碟的蘋果醬可以減豬肉的油膩感。焦糖燉蛋芝士蛋糕

蘑菇cappuccino

煙三文魚、煙肉、巴馬臣芝士,羅馬生菜

63。c 溫泉蛋卡邦尼

香煎西班牙豬鞍

焦糖燉蛋芝士蛋糕

2021-08-03 125 浏览
🇭🇰Peko Peko Eatery🍴👩🏻接埋👧🏻放學就去勝利道搵食之前食過佢地荃灣店真心覺得不錯😌今次就帶👧🏻試下 入邊座位好闊落舒服👍🏻佈置都好靚 木色乾花等等 2人有張大台坐勁正🤣🥗Rainbow for Two(💰$128)👍🏻推薦佢地既沙律比較特別 係出邊比較少見既呢款仲有得揀要蝦🦐定雞🐔另外仲有蘋果🍎牛油果🥑橄欖 椰茶花🥦栗米🌽青瓜🥒車厘茄🍅生菜🥬最特別既一定係紫椰茶花☂️☂️☂️👩🏻👧🏻未食過覺得幾新奇 幾鐘意佢既配搭特別係甜甜既醬汁 蘋果🍅栗米🌽 車厘茄🍅 等等平衡返冇咩味既 椰茶花🥦青瓜🥒生菜🥬咁多款料既沙律 清哂係冇問題🤣🤣✔️冇一款配料係難入口的👍🏻🍝扇貝明太子意大利麵(💰$128)👍🏻推薦👧🏻自己就好鐘意食明太子鐘意到話要留返最尾一啖先食🤣一共有3粒帶子 有肉地煎得幾好意粉份量唔少 質地做得岩岩好✔️✔️明太子超多超濃 推薦大家要試試🐃慢煮燴牛面頰(💰$158+ $38🍟炸薯條)牛面頰一共有3件大小平均 仲有配埋雜菜同少量黑松露薯蓉🤓本身都苦惱緊要加薯條定黑松露薯蓉 而家兩隻都食到 牛面頰較腍得黎帶點挺身 唔會太軟林林加配既薯條🍟超好食 非常熱辣辣 粗身又長 好有薯肉😌 輕
🇭🇰Peko Peko Eatery🍴

一共有3粒帶子 有肉地煎得幾好
意粉份量唔少 質地做得岩岩好✔️✔️
明太子超多超濃 推薦大家要試試
炸薯條

🐃慢煮燴牛面頰(💰$158+ $38🍟炸薯條)
牛面頰一共有3件
大小平均 仲有配埋雜菜同少量黑松露薯蓉🤓
本身都苦惱緊要加薯條定黑松露薯蓉 而家兩隻都食到
牛面頰較腍得黎帶點挺身 唔會太軟林林
加配既薯條🍟超好食 非常熱辣辣
粗身又長 好有薯肉😌 輕鬆食哂 非常推薦薯條👍🏻
焦糖燉蛋蛋糕配自家製雪糕

🍮焦糖燉蛋蛋糕配自家製雪糕(💰$58)
👩🏻本身係焦糖燉蛋迷
食落就好似Cheesecake 版既焦糖燉蛋
除左雪糕仲有餅碎草莓🍓火龍果
焦糖就用左一層薄薄既jelly去做
蛋糕食落冰凍一點 幾特別🧊🥄
巨峰乳酸梳打

🍇巨峰乳酸梳打(💰$48)
乳酸梳打其實味道都大致係咁
比較特別既係漸層效果做得好靚😍
仲有唔少爆破粒粒咬下 打卡一流
🍫Mocha (💰$38)
一樣漸層效果做得好靚
炸薯條
焦糖燉蛋蛋糕配自家製雪糕
巨峰乳酸梳打
2021-08-01 49 浏览
$108 大阪炒飯好似蛋包飯咁,但面頭就放左平時大阪燒D醬汁同木魚碎所以食落都幾濃味🤩底下既炒飯就炒到幾香口,屬正常水平.$188 釀海鮮南瓜批絕對係今日的MVP😆原隻南瓜釀左好多海鮮在入面面頭就鋪上厚厚的芝士再拎去焗拎出黎個時已經香噴噴咁🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️食海鮮個時仲可以食埋南瓜內的南瓜蓉🤓.$78 白酒忌廉煮青口份量唔算太多,岩曬開胃小食🤤忌廉汁唔太重白酒味,但相對忌廉味較重.$128 Rainbow for two (Prawn)紫色的西蘭花賣相好吸引,食落幾fresh成個沙律的材料都好豐富有小黃瓜、櫻桃番茄、 牛油果、蘋果和椰菜花可以配埋佢比個千島醬一齊食😋.$44 雜莓YOGURT SMOOTHIE呢度的SMOOTHIE相當足料🤤飲落啖啖都有莓的粒粒但就相對飽肚,岩曬我地兩人share一杯🤪
$108 大阪炒飯
好似蛋包飯咁,但面頭就放左平時大阪燒D醬汁同木魚碎
所以食落都幾濃味🤩
底下既炒飯就炒到幾香口,屬正常水平

$188 釀海鮮南瓜批
絕對係今日的MVP😆
原隻南瓜釀左好多海鮮在入面
面頭就鋪上厚厚的芝士再拎去焗
拎出黎個時已經香噴噴咁🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️
食海鮮個時仲可以食埋南瓜內的南瓜蓉🤓

$78 白酒忌廉煮青口
份量唔算太多,岩曬開胃小食🤤
忌廉汁唔太重白酒味,但相對忌廉味較重

$128 Rainbow for two (Prawn)
紫色的西蘭花賣相好吸引,食落幾fresh
成個沙律的材料都好豐富
有小黃瓜、櫻桃番茄、 牛油果、蘋果和椰菜花
可以配埋佢比個千島醬一齊食😋
$44 雜莓YOGURT SMOOTHIE
呢度的SMOOTHIE相當足料🤤
飲落啖啖都有莓的粒粒
但就相對飽肚,岩曬我地兩人share一杯🤪
2021-07-29 78 浏览
大胃從來都唔覺,原來旺角行去何文田係這麼近又那麼近慶金賀銀,奧運期間稍移肉步去勝利道,別有一番滋味,最緊要有好高質又坐得C服嘅餐廳可以賀一賀佢地𠻹呢間啲main course一啲都唔貴,二百蚊都唔使,就有超嫩滑嘅牛面頰,可能係慢煮嘅關係,筋肉完美混合,既有骨膠原之感,又不失肉地。薯蓉都好香㗎,有股忌廉香,配埋蔬菜食超正沙律亦係佢地嘅招牌,有好多蔬果組合,食起嚟唔會似嚼草,好有層次,仲有鮮味三文魚,格外juicy炸嘅水牛芝士,大胃沒經驗,今天初發現,炸得外脆內綿,芝士唔會乾到嚡熠熠點吓特製嘅茄醬,好食到分唔到莊閒卡邦尼都係慢煮,流心溫泉蛋證明佢嘅溫和火候撈起成碟意粉咁食,每一啖都係驚喜柚子梳打解渴開胃得嚟,又唔會太甜,作為伴餐飲品,絕對勝任有餘
大胃從來都唔覺,原來旺角行去何文田係這麼近又那麼近

Superfood

脆炸水牛芝士

點吓特製嘅茄醬,好食到分唔到莊閒

63°C溫泉蛋卡邦尼

卡邦尼都係慢煮,流心溫泉蛋證明佢嘅溫和火候

撈起成碟意粉咁食,每一啖都係驚喜

柚子梳打

2021-07-29
Superfood
脆炸水牛芝士
63°C溫泉蛋卡邦尼
柚子梳打
2021-07-23 63 浏览
間唔時就嘆返個西餐 開心吓🥳呢日去咗 Peko Peko 嚟到聽完店員介紹之後叫咗佢哋既signature沙律😳 love strawberry 嚟到個款又幾好睇因為擺盆都有用到食用花小裝飾一下個沙律 🥗呢個love strawberry 🍓除咗士多啤梨之外仲配搭埋無花果 藍莓 🫐同沙律菜 甜甜既生果加上酸酸既醬汁 都幾開胃🥰我哋叫咗份5成熟 12安士既美國安格斯肉眼牛排入口軟滑味道濃郁有脂香 幾惹味🥴不過越食會越嚟越多鹹香 不過食返配埋先頭嚟到既沙律食就balance返個味覺😌另外我哋叫咗份海鹽三文魚竹炭烏冬 👀嚟到既烏冬唔似烏冬 賣相似意粉多啲 海膽正路三文魚籽有口感 不過無特別鮮味 🤨而佢既醬汁比較濃郁 食啖已經覺得都幾飽膩 個人嚟講比較鐘意佢個沙律同牛扒😌

• Love  strawberry
  • 12安士美國安格斯肉眼牛排
2021-07-23 74 浏览
今日行開勝利道睇寵物,經過見到依間主打日式定食既餐廳就入去食個lunch~自選定食配料選擇算多,睇落好吸引。❀ Set A 選了兩款頭盤(和風蛋卷及炸餃子),而主菜則選了慢煮燴牛面頰。仲配有珍珠飯或胡麻烏冬、餐湯及伯爵茶。和風蛋卷香甜,食落仲夾雜著吞拿魚碎,面頭仲灑有蟹籽,可以增加口感❀ Set B同set A嘅分別係set B有兩款主菜加一款頭盤。朋友嘅主菜揀了慢煮會牛面頰配香烤雞扒。香烤雞扒雞肉嫩滑,製得好惹味

❀ Set A

❀ Set B