( ͡° ͜ʖ ͡°) 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 𝚑𝚘𝚞𝚜𝚎 𝙷𝚘𝚒𝙷𝚘𝚒 - 日式❝ 𝙰𝚕𝚘𝚑𝚊! 🌺日式夏威夷風疏乎厘班戟店 ❞✿ 楓糖忌廉疏乎厘班戟🥞 $128𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎鬆軟空氣感十足 蛋味香濃 配埋楓糖忌廉好滑好夾真係食唔停口 女生最愛 ♡✿ 牛奶抹茶🍵 $37好濃好香抹茶味加埋奶 沖得唔錯重有四葉草🍀拉花好靚~推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 5

❝ 𝙰𝚕𝚘𝚑𝚊! 🌺
日式夏威夷風疏乎厘班戟店 ❞

✿ 楓糖忌廉疏乎厘班戟🥞 $128
𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎鬆軟空氣感十足
蛋味香濃 配埋楓糖忌廉好滑好夾
真係食唔停口 女生最愛 ♡

✿ 牛奶抹茶🍵 $37
好濃好香抹茶味加埋奶 沖得唔錯
重有四葉草🍀拉花好靚~

推介指數:🌟🌟🌟🌟/ 5
2022-01-21 103 浏览
-好耐冇出過荃灣,冇諗到開咗哩間班戟舖😍 身為一個pancake控,立即衝咗入去食個tea😛-熱朱古力疏乎厘班戟:充滿空氣咁嘅疏乎厘班戟相信係唔少人嘅最愛🍫 軟綿綿嘅班戟加埋熱嘅黑朱古力醬,口感超creamy🥞🍫 而且隱約仲有蛋香,令到我哋食唔停口👍🏻-楓糖忌廉夏威夷班戟:相比空氣感嘅疏乎厘pancake,我比較鐘意美式pancake🥰 口感厚實啲,哩個楓糖忌廉夏威夷班戟就啱晒我啦,外層係白雪雪嘅忌廉,但食落一啲都唔膩😍 班戟口感鬆軟,而且好香蛋味,下次好想試埋咸味嘅款式😆-我哋仲叫咗沙冰同mocha,飲品不過不失,都係配襯吓主角😂嚟到專心食pancake就得😋

嚟到專心食pancake就得😋
2022-01-20
2022-01-17 61 浏览
. 📍Hoihoi Pancake House📍#饅頭去荃灣 #饅頭食日本菜 #饅頭食甜品------------------------------1️⃣ 士多啤梨梳乎厘班戟 ($138)呢度嘅擺盤有心思(都應該啦收我咁貴) ,士多啤梨切成心形片狀❤️,再沿住碟邊咁砌成,又係一道打卡甜品。Pancake每塊面積約一個手掌心咁大,煎得啱啱好,聞落都幾香;上層濕潤軟綿綿,空氣感十足,下層質感較厚實,似軟熟蛋糕,口感鬆軟,有翻少少飽肚感唔會食完好似一陣風咁,而且蛋香味都夠濃😊。至於Cream就豐厚細滑,挺身輕盈,但味道上有啲甜,仲比咁多😅,感覺可以唔需要落楓糖漿,食到後面喉嚨真係有啲唔舒服,所以啲士多啤梨其實係用嚟比我解膩(?)整體嚟講真係唔錯嘅,但等待時間實在太耐,而且價錢都唔平,仲收加一,冇人排隊嘅話可以試一次。------------------------------🔸整體評分:7.6/10🔸小編回頭率:6.5/10
1️⃣ 士多啤梨梳乎厘班戟 ($138)

🔸整體評分:7.6/10
🔸小編回頭率:6.5/10
士多啤梨梳乎厘班戟
士多啤梨梳乎厘班戟
2022-01-09 70 浏览
顧名思義係主打souffle pancake, 同時都有好多西式主食例如意粉etc 服務好好,不過要預左製作pancake 需時。係等pancake 嘅同時有偷望廚房入面嘅製作過程,好療癒🤪熱朱古力梳乎厘班戟$128好綿密嘅口感,無咩空氣感,加埋朱古力醬好邪惡🤭個朱古力醬唔係好甜,可能係用左黑朱古力。係9秒9食完pancake 之後差唔多連d 汁都食灑🤤~50 pp (dessert)味道:4/5環境:4/5性價比:3/5回頭:⭕️

熱朱古力梳乎厘班戟$128
熱朱古力梳乎厘班戟

~50 pp (dessert)

味道:4/5
環境:4/5
性價比:3/5
回頭:⭕️
熱朱古力梳乎厘班戟
2022-01-03 71 浏览
🥞熔岩Oreo梳乎厘班㦸💵128🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 朋友推介一定要試邪惡熔岩式pancake,外型似盆栽🪴,以Oreo 碎作為泥土,一攞走張膠,啲醬往下流,打卡一流😆好自癒既畫面,有2塊大大既pancake疊埋一齊,超重蛋味,口感較實左少少🤏🏻,唔算好鬆軟,不過啲醬就唔會好甜,奶味唔重(重奶味會好啲😂),好多曲奇碎,食食下似m記麥旋風少甜版😂😂😂🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼☀️整體而言,想食就要排定隊,依日係平日,頭大等大概30鐘,餐廳環境都好日式,但播韓文歌😂,感覺有啲奇奇怪怪,而座位都算舒服🤪燈光影相都不錯,不過pancake 味道無想像中勁好食,有少失望,但都不錯既~

🥞熔岩Oreo梳乎厘班㦸💵128
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

2021-12-29 64 浏览
ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖 ℍ𝕠𝕦𝕤𝕖 ℍ𝕠𝕚ℍ𝕠𝕚熔岩Oreo 梳乎厘班戟 ($128)焙茶牛奶 ($39)一拉開膠片啲cream 就如熔岩般一湧而下,鋪滿成隻碟,視覺效果唔錯,有得玩有得睇又有得食拉起之後而兩件pancake 依然屹立不倒,我已經覺得好成功😎Pancake 食落都幾fluffy, 空氣感強到食完都好似無乜食過啲咩咁😂面頭嘅Oreo 碎亦為佢增加左啲口感,整體甜而不膩至於焙茶牛奶就尚算可以,不過不失啦
ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖 ℍ𝕠𝕦𝕤𝕖 ℍ𝕠𝕚ℍ𝕠𝕚
熔岩Oreo 梳乎厘班戟 ($128)
焙茶牛奶 ($39)

面頭嘅Oreo 碎亦為佢增加左啲口感,整體甜而不膩
至於焙茶牛奶就尚算可以,不過不失啦

熔岩Oreo 梳乎厘班戟
焙茶牛奶
熔岩Oreo 梳乎厘班戟
2021-12-29 85 浏览
剛好經過荃灣,那就去試試看看餐牌款式也很多,而且很多款式都很吸引😍,不過就吃晚餐,也就不試太激的款式😂點一個正正常常算吧⭐焦糖香蕉梳乎厘班戟💲138擺盤都幾靚,淨👀都流口水香蕉鮮香,灑上燕麥脆脆😋,燕麥脆卜卜好味道,🥞 夠晒creamy,濃濃奶油香比小編上次CWB食那間好食起碼擺設不hea先,而且款式多元化👍👍👍⭐番石榴汁💲39點選了這個有點後悔😅,盒裝果汁🙈🙈🙈看見隔離枱食沙冰食得好滋味,心想,早知道凍就凍吧😂值得一去再去,打卡必試pancake環境舒適,服務態度👍👍👍
剛好經過荃灣,那就去試試看

點一個正正常常算吧

⭐焦糖香蕉梳乎厘班戟💲138

擺盤都幾靚,淨👀都流口水

比小編上次CWB食那間好食

起碼擺設不hea先,而且款式多元化👍👍👍

⭐番石榴汁💲39

點選了這個有點後悔😅,盒裝果汁🙈🙈🙈

看見隔離枱食沙冰食得好滋味,心想,早知道凍就凍吧😂

值得一去再去,打卡必試pancake

環境舒適,服務態度👍👍👍
  • 焦糖香蕉梳乎厘班戟
2021-12-23 56 浏览
📍Pancake House HoiHoi來自名古屋嘅pancake過江龍游埋去荃灣喇🐉鍾意日式梳乎厘班戟既朋友一定唔可以錯過🤩每碟甜品都超靚,打卡又得📸,醫肚又得🤤👅火焰牛油草莓刨冰 $68成個粉紅色嘅富士山咁🗻刨冰上邊有一舊牛油,店員會燒著舊牛油,等佢慢慢溶🤤上面白色嘅係忌廉,連埋士多啤梨果醬食好香,如果覺得唔夠甜隔離仲有煉奶可以自己加🥰👅熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128呢個一定要試下🤤向上拉,就有瀑布忌廉加oreo傾倒而出🌊餐廳用左日本輕忌廉,口感細滑~梳乎厘好鬆軟,咬緊棉花咁🤤勁邪惡勁滿足🤤👅冷泡咖啡 $50口感輕盈,完全感受到咖啡豆嘅香味~👅雲呢拿牛奶咖啡 $39本身睇餐牌煩惱緊要焦糖咖啡定係雲呢拿咖啡,搞吓搞吓連自己叫咗啲咩都撈亂咗,但係一上枱嗰種雲呢拿香味完全喚醒我嘅記憶😨如果你鍾意雲呢拿,你一定要叫呢個咖啡🤤
📍Pancake House HoiHoi

👅火焰牛油草莓刨冰 $68

👅熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128

👅冷泡咖啡 $50
口感輕盈,完全感受到咖啡豆嘅香味~

👅雲呢拿牛奶咖啡 $39

2021-12-23 48 浏览
屬於我地兩母子Sweet 時間, 好耐冇同謙謙座低食甜品, 今次謙謙主動要求我同佢去荃新天地果到食, 所以就來了。呢到裝修比人好優閒,好飲去左海邊的感覺,可能因為門口兩塊板啦😄。我地一人點左一杯野飲和甜品好邪惡囉🤣🤣⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️🍧 火焰牛油草莓刨冰 ~ 開頭我都覺得搞笑點用會點火, 後來先知原來係熔化d牛油流落草莓刨冰到, 草莓刨冰,冰凍幼滑草莓醬都多, 拌勻所有野一啖過好爽。🥞 熔岩Oreo梳乎理班戟 ~ 有震撼感的甜品,謙謙輕輕一拉膠圈帶,所以Oreo 好似瀑布咁流出來, 梳乎理班戟蛋味香濃,口感濕潤,空氣感十足, Oreo 帶甜謙謙好喜歡。🍹 芒果沙冰 ~ 食咁甜的甜品叫返杯芒果中和下。🍹 熱氣果冰茶小甜 ~我都忍唔住叫杯小甜嘆下,熱氣果冰茶好夏日feel 。整體好滿意。

🍹 芒果沙冰 ~ 食咁甜的甜品叫返杯芒果中和下。

整體好滿意。

2021-12-20 39 浏览
⭐️日本過江龍Pancake店⭐️🥞之前有食過一次呢間嘅Pancake, 覺得超好味😋最近見到推出咗近產品,好想試下拉一拉山泥傾瀉😂好治愈嘅感覺😍🔸熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128兩層Pancake,中間係滑滑既Cream,表面勁多Oreo 碎,側邊有🍓點綴下😍重點黎啦!拉起透明既圍邊膠圈,忌廉同Oreo碎即刻山泥傾瀉咁四圍流落黎,好治愈的感覺😜梳乎厘班戟蛋香味好重,空氣感十足,連埋cream同Oreo碎一齊食好好味😋🔸火焰牛油草莓刨冰 $68呢個係冬日限定產品!草莓刨冰上面有Cream同埋厚切牛油,職員用火槍將牛油燃點🔥好似冰火二重天咁😂再上煉奶,食落好有草莓果香,好爽呀,兩個人share啱啱好🤗🍹芒果沙冰 $48飲落好fresh, 唔會太甜~🍹檸檬特飲 $39檸檬味好重,幾酸下,好解膩💁🏼‍♀️餐廳環境幾舒服,食物都唔錯,呢到嘅pancake真係必食🤗
⭐️日本過江龍Pancake店⭐️

🔸熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128

🔸火焰牛油草莓刨冰 $68

🍹芒果沙冰 $48
飲落好fresh, 唔會太甜~

🍹檸檬特飲 $39
檸檬味好重,幾酸下,好解膩

• 熔岩Oreo梳乎厘班戟
木色調的裝潢挺吸引到我很舒適的感覺 讓人能放慢腳步來享受門口擺放著沖浪板 帶有夏日感覺店內有著抱枕和竹籃提供方便客人放袋子.熔岩Oreo梳乎厘班戟端上桌面時 整個造型很可愛用膠片去包圍住半融化的甜點看起來像盆栽當把膠片拉開的時候 “熔岩”會流下好像瀑布一樣 奶漿和Oreo 流下覆蓋住兩層高的梳乎厘切開 搭配著奶漿 甜度剛好混搭Oreo 豐富整體口感疏乎厘整體帶有彈性 內層是濕潤狀態當你放進口裏時 輕微飄散蛋香.火焰牛油草莓刨冰刨冰🍧之間都夾住草莓🍓果醬刨冰表面舖上有鹹味的奶蓋和鮮牛油服務員💁會端上來之後 用火槍灸燒牛油讓牛油🧈融化在奶蓋上 增加口感另外也可以跟個人口味 增添煉奶品嚐時 冰🧊是沒有味道的主要靠果醬的草莓🍓味其他的靠煉奶 牛油 奶蓋去配搭有時候吃起來就像雪糕整個分量很大適合情侶同閨蜜分享會準備左2個小碗讓我們分享.焙茶牛奶濃濃的牛奶搭配濃郁碳烤的焙茶香.蝶豆花冰蝶豆花呈現很美的藍色 是漸變的藍色調杯底有蘆薈和檸檬喝起來有點酸甜酸甜口感 挺解膩的.
木色調的裝潢挺吸引到我

喝起來有點酸甜酸甜口感 挺解膩的
蝶豆花冰  焙茶牛奶
火焰牛油草莓刨冰
2021-12-18 35 浏览
來自日本名古屋Hoihoi pancake 餐廳環境都幾舒服〰️門口有兩塊滑浪板🏄🏻🏄🏼‍♀️chill〰️每枱都會有盆小盆栽🪴打卡用啱曬🤣食物方面 pancake梳乎厘既款式都多 而且都好特別🧡🍕黑松露野菌蘑菇比薩 $98黑松露Fans here🙋🏻‍♀️pizza細細個 我同媽媽食啱啱好 仲有位嗌甜品🤓🥞熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128成日見人玩呢個熔岩🌋想玩好耐🥰雖然係oreo 但食落都唔會好甜 有驚喜既係 個梳乎厘真係幾好食😳超級超級重蛋味🥚好香😚🧊火焰牛油草莓刨冰 $68火焰🔥真係有火焰架🤣!職員會用火槍燒著個牛油 等牛油慢慢融化 食落就會有冰火交集既感覺 都幾得意 士多啤梨醬都算多 每啖都食到 仲可以加埋我最愛既煉奶〰️🥤凍焦糖牛奶咖啡 $39超級香濃 而且飲落好滑 需要有焦糖 但唔會蓋過咖啡香〰️🤎🥤牛奶抹茶 Matcha(凍) $37抹茶🍵都好香濃 帶有甘甜既感覺 我自己幾中意💚

🍕黑松露野菌蘑菇比薩 $98

🥞熔岩Oreo梳乎厘班戟 $128

🧊火焰牛油草莓刨冰 $68

🥤凍焦糖牛奶咖啡 $39
超級香濃 而且飲落好滑 需要有焦糖 但唔會蓋過咖啡香〰️🤎

🥤牛奶抹茶 Matcha(凍) $37
抹茶🍵都好香濃 帶有甘甜既感覺 我自己幾中意💚
2021-12-17 48 浏览
呢日放假晏晝同朋友去食完酸菜魚,點少得要去食返個甜品先😜好鍾意食厚pancake既我就提議去呢間名古屋嘅人氣過光龍試下😍 ♥ 熔岩Oreo疏乎厘班戟 🥞$128呢個係期間限定嘅新口味,好玩又好食😍 透明膠片向上拉Oreo忌廉就會好似瀑布咁流出嚟😍視覺效果打卡一流🥳忌廉夾着Orea餅碎增加口感,忌廉軟滑又唔會好甜,pancake有蛋香🥚❤️入口鬆軟😋♥ 火焰牛油草莓刨冰🍧 $68刨冰面有舊厚切牛油🧈 店員會用火槍點焰,冰火二重感覺🙈 刨冰質地綿滑,草莓香甜🍓仲可以加上煉奶淋落去食甜絲絲🥰不過冬天食真係好凍😆♥ 朱古力 🍫$39超濃郁嘅朱古力😍甜度適中,飲完唔會好膩,而且拉花拉得好靚♥ 焙茶牛奶 🍵🥛$39焙茶味道好濃郁!加上唔會好甜(個人超怕好甜嘅嘢飲)焙茶同牛奶超夾😋食完飲杯熱飲暖笠笠♡ 環境舒適,座位都會提供cushion,pancake甜品控不二之選😍

♥ 熔岩Oreo疏乎厘班戟 🥞$128

♥ 火焰牛油草莓刨冰🍧 $68

♥ 朱古力 🍫$39
超濃郁嘅朱古力😍甜度適中,飲完唔會好膩,而且拉花拉得好靚

♥ 焙茶牛奶 🍵🥛$39

小編其實已經係二訪呢間餐廳🤗因為真係好中意食pancake👍🏻再黎發現甜食款式多過上次好多~水準都好過上次 果然冇黎錯啊❤️📍All Day Breakfast ($128)呢個all day breakfast中矩中舉有個特別之處就係麵包改做pancake😍仲刻埋自己餐廳名好特別😚不過放all day既pancake唔夠空氣感🥲食落有d乾 所以都係甜食好d🤪另外仲有炒蛋、煙肉、豬肉腸、磨菇、蕃茄全部都好好食😋📍和風水牛城雞翼 ($68)小編第一次叫Buffalo Wings有咁多隻😌通常得5隻…最正係今次汁竟然係另上同之前淋哂落去既感覺好唔同😎今次食係keep到雞皮仲脆🥳仲可以按自己喜歡點汁 真心不錯酸辣酸辣好開胃🥰📍熔岩Oreo梳乎厘班戟 ($128)呢個真心世一😍 oreo既附屬品永遠唔會輸!拉高個張膠片真係好似熔岩咁爆哂出黎😻超級澎湃 記得拍片💋入面有兩層好鬆軟既pancake🥞✅有空氣感✅蛋香 ✅夠熱連埋oreo同cream一齊食 又夾又正 必點‼️大推‼️📍火焰牛奶草莓刨冰 ($68)呢個甜品中間真係有一大pat cream🤣🤣最頂係牛油 黎到staff就會點著個牛油令佢有半溶嘅
小編其實已經係二訪呢間餐廳🤗
因為真係好中意食pancake👍🏻
再黎發現甜食款式多過上次好多~
水準都好過上次 果然冇黎錯啊❤️

📍All Day Breakfast ($128)
呢個all day breakfast中矩中舉
有個特別之處就係麵包改做pancake😍
仲刻埋自己餐廳名好特別😚
不過放all day既pancake唔夠空氣感🥲
食落有d乾 所以都係甜食好d🤪
另外仲有炒蛋、煙肉、豬肉腸、磨菇、蕃茄
全部都好好食😋

📍和風水牛城雞翼 ($68)
小編第一次叫Buffalo Wings有咁多隻😌
通常得5隻…
最正係今次汁竟然係另上
同之前淋哂落去既感覺好唔同😎
今次食係keep到雞皮仲脆🥳
仲可以按自己喜歡點汁 真心不錯
酸辣酸辣好開胃🥰

📍熔岩Oreo梳乎厘班戟 ($128)
呢個真心世一😍 oreo既附屬品永遠唔會輸!
拉高個張膠片真係好似熔岩咁爆哂出黎😻
超級澎湃 記得拍片💋
入面有兩層好鬆軟既pancake🥞
✅有空氣感✅蛋香 ✅夠熱
連埋oreo同cream一齊食 又夾又正
必點‼️大推‼️

📍火焰牛奶草莓刨冰 ($68)
呢個甜品中間真係有一大pat cream🤣🤣

抵食🥳:7/10
環境🥂:8/10
  • 熔岩Oreo梳乎厘班戟
2021-12-15 33 浏览
朱古力梳乎里😆佢個朱古力係黑朱古力醬帶少少苦味要撈埋d cream 食,咁就會變牛奶朱古力🍫仲有夏威夷果仁🥰So so yummy ❣️❣️呢排睇得老闆整甜品多🤣好想食甜野#老闆 #haveasweetgym
朱古力梳乎里😆
佢個朱古力係黑朱古力醬帶少少苦味
要撈埋d cream 食,咁就會變牛奶朱古力🍫
仲有夏威夷果仁🥰
So so yummy ❣️❣️