2022-07-14
原本一直以為呢間野只係賣甜品,但今日Happy Friday同事提議黎呢到食lunch先知原來有賣埋主食😝餐廳係百德新街接近告士打道位置,門面採用木系溢出日本既味道,入面就用咗類似和室既佈置🎎旁邊牆都有障子紙,和風感覺都好強烈擺設同掛牆裝飾都用咗好多貓貓🐱都幾有可愛風,墊檯既底紙都有設計過,入咗花花世界咁餐牌用木板夾住,鹹食類既主食都好多元化,有蟹粉烏冬、牛肋條意粉同埋日式牛丼📔甜食類更加係佢既主力,有招牌mont blanc pancake同埋有攞過獎既拿破崙餅🍔和牛漢堡班戟 | $158即叫即整既鹹食班戟,用咗和牛肉去製成漢堡扒🥩有齊生菜、芝士同蕃茄呢d burger材料,醬汁就用咗適合點薯條既茄汁,班戟蛋香唔太出,漢堡就外面焦但入面就差d火喉,比較生,隨餐仲附有一份沙律🥗🌰和栗Mont Blanc班戟 | $148成個甜品有3個自選部份,班戟底、蒙布朗同雪糕,我地揀咗和栗蒙布朗、抹茶班戟同栗子雪糕,Mont blanc好綿厚,栗子味好香,雪糕就比較硬身有冰沙感,抹茶班戟比栗子搶哂味,所以抹茶味唔太濃🙈🍵抹茶富士山 | $48☕️焙茶富士山 | $48呢兩杯野飲係Latte既強化版,
🍔和牛漢堡班戟 | $158
🌰和栗Mont Blanc班戟 | $148
🍵抹茶富士山 | $48
☕️焙茶富士山 | $48
呢兩杯野飲係Latte既強化版,將抹茶同焙茶經過400次打發變成勁濃厚既奶蓋,茶味湧出,我就覺得焙茶味多咗股焦香更勝一籌🔥抹茶比例較少,奶味為主