2022-09-11
٩(ˊᗜˋ*)و┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈一向好喜歡吃日式厚pancake既我有日同朋友係銅鑼灣百德新街見到一間好日式既小店✨好似仲係最近新開!雖然位置距離地鐵站有段距離,但見到下午茶時間無咩人可以靜靜咁enjoy tea time 🫖 ┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜和粟Mont Blanc班戟 $148 (3.5/5)秋風起係食粟子既好時機🫶🏻雪糕同班戟可以自選味道,我地揀左抹茶雪糕同原味班戟~抹茶雪糕係清香既茶味,配上粟子味道都幾特別,唔會唔夾😳而班戟口感偏實在,蛋香味也足夠個人覺得3樣一齊食最好食,而且粟子蓉不會好甜✨┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜R2E2芒果班戟 $138 (4/5)季節限定~店家選用世界級芒果王R2E2🤣芒果來頭不小呢除咗芒果肉,仲加左芒果醬同雪糕忌廉,芒果肉很甜很多汁,味道突出😻整體pancake口感很濕潤,而且芒果份量足夠我地都覺得呢款很不錯😳┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜焙茶富士山 $48 (4/5)杯子造型很可愛!入口焙茶味濃郁😻不過焙茶粉有啲杰身 要比較耐時間才溶在牛奶中┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜雪波茶 $38 (3/5)第一次
秋風起係食粟子既好時機🫶🏻
雪糕同班戟可以自選味道,我地揀左抹茶雪糕同原味班戟~
抹茶雪糕係清香既茶味,配上粟子味道都幾特別,唔會唔夾😳
而班戟口感偏實在,蛋香味也足夠
個人覺得3樣一齊食最好食,而且粟子蓉不會好甜✨
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜R2E2芒果班戟 $138 (4/5)
季節限定~店家選用世界級芒果王R2E2🤣芒果來頭不小呢
我地都覺得呢款很不錯😳
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜焙茶富士山 $48 (4/5)
杯子造型很可愛!入口焙茶味濃郁😻
不過焙茶粉有啲杰身 要比較耐時間才溶在牛奶中
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
𐂐 ⠜雪波茶 $38 (3/5)
第一次飲,上網一查原來係屬於南非茶
味道有點像玄米茶