2022-11-16
濃濃秋天氣色,仲未去到日本🇯🇵就過黎cwb感受下先😌門口已經有棵秋葉🥰 踏入門口已經置身於日式餐廳,佈置得和風感滿滿😍🍁Mant Blanc Pancake$148我揀紫薯蓉,蛋糕系抹茶,雪糕係粟子秋冬🍂系紫薯🍠當造季節,棉棉紫薯外層配上鬆軟抹茶蛋糕,加上冰涼栗子雪糕系入面,岀奇地好夾😍 唔會過甜,亦冇過份膩,完全ko曬一整個個人覺得靚到插枝蠟燭,就可以成為一個birthday cake🎂 😋🍁和牛漢堡班戟$158從未食過以pancake代替包皮,厚厚pancake加上和牛厚度,簡直挑戰10 cm一口咬burger🤣我爭個底pancake咬唔曬😣睇黎要練再大個口😋講番10cm厚burger原因,豐富層次續一解構 🍔 面-原味pancake ,金文畢芝士,和牛漢堡,黃金薯餅,茄汁,車打芝士,新鮮生菜,底-原味班戟Pancake配搭原以為會好乾身,點知比平日漢堡包口感更為鬆軟🤩配上淋淋和牛,好特別又好味😋🗻焙茶富士山$48🗻抹茶富士山$48漸層效果做得好靚,打卡呃like🥳焙茶味烘焙味道,香濃抹茶反而相對較淡兩杯迎合大家濃淡口味😘題外話:埋單後仲會俾隻貓咪,入邊裝住日式糖果🍬估唔到店家細心
🍁Mant Blanc Pancake$148
我揀紫薯蓉,蛋糕系抹茶,雪糕係粟子
唔會過甜,亦冇過份膩,完全ko曬一整個
🍁和牛漢堡班戟$158
我爭個底pancake咬唔曬😣睇黎要練再大個口😋
講番10cm厚burger原因,豐富層次續一解構 🍔
配上淋淋和牛,好特別又好味😋
🗻焙茶富士山$48
🗻抹茶富士山$48
漸層效果做得好靚,打卡呃like🥳
焙茶味烘焙味道,香濃
抹茶反而相對較淡
兩杯迎合大家濃淡口味😘
題外話:埋單後仲會俾隻貓咪,入邊裝住日式糖果🍬
估唔到店家細心到連粒糖,都要揀日本國🇯🇵
相信港人都好想番家鄉,系未番到之前過黎,頂頂思鄉之情😍🙆🏻♀️
味道🍁🍁🍁🍁+0.5/5
環境🗻🗻🗻🗻🗻/5
Cp🇯🇵🇯🇵🇯🇵🇯🇵/5
📍Pancake 專門 (銅鑼灣)
銅鑼灣百德新街57號海華大廈地下B號舖