2004-09-17 21 浏览
唔知大家有冇試過Panash bakery 的芝士波呢? $9 for 100g that one, coz it's quite yummy act/推介:紅豆芝士波,不過就貴小小啦!如果你好彩的話,可以在morning-afteroon 買到一隻special offer 的cheese balls, $8 for five, but u must east on that day ga ~
2004-09-17 25 浏览
圓形既包, 啱 啱出爐, 個sales 話呢個包入面係忌廉芝士, 因為我鍾意芝士, 所以好吸引, 見佢又新鮮, 於是買左個黎試下, $7.5, 嘩! 好正呀! 個包好軟, 而面頭就好香脆, 唔怪之得個名叫香脆啦! 包入面有一大舊忌廉芝士, d 芝士有d似半溶既狀態, 好正呀, 加上新鮮出爐, 熱熱地, 真係十分十分好味!
2004-08-26 23 浏览
昨晚同老公各自行動,好開心終於可以實行我的減肥大計,食麵包當晚餐,唔洗食咁多,誰不知當我獨自慶幸既時候,其實不幸正暗暗蘊瀼當中‧‧‧無花果合桃包:七蚊,外面硬內裏軟綿綿,剩係食個包都好好味,無花果都唔細粒所以無須要太多,果肉略帶微微的甜味,為個沒甚麼味的包包點綴,果肉中又有好細粒我諗係無花果核增加口感,又有大大粒合桃,食落仲好有合桃的香味,成個包好有咬口,多層層次,而且仲好健康,很值得試試。肉桂提子包:七個半,初頭食幾好食,提子又夠多,肉桂亦都好香濃,但食到一半開始會覺得漏,有少少食唔哂,但鍾意食甜包包的人會很喜歡吧!我本人覺得不過不失,如果有人share的話會更好食。當臨返屋企之前,同老公會合,佢先話俾我知原來佢同同事去食車品品!去食車品品居然唔預我!!實在太過份啦!!谷鬼氣!所以又走去食了個糖水同多一杯雪糕,咁又肥了兩磅,以為可以減到肥,點知得不償失,仲要無得食車品品!!!
2004-08-25 12 浏览
下午茶時間黎食左個鮮奶咖啡麪包布甸,同想像中有d唔同,以前食過麪包布甸,以為會差唔多,但係原來分別好大。用一個長形杯上,裡面放了一舊舊麪包,味道既唔似麪包又唔似布甸,反而有d似蛋糕,但係咖啡味就好出。如果要形容,我會話有少少似用咖啡浸濕左既麪包,雖然有特色,但係唔係特別好食。
2004-08-23 13 浏览
嘩!好好食!好正呀!圓形既法包,中間十字界開,已經見到裡面一粒粒既芝士,食落好有芝士味,好香,個包仲加入左黑芝麻,食到芝麻香又食到芝士香,我好鍾意!如果個包無咁靭就更加好,因為我覺得有少少難咬。
2004-08-22 16 浏览
見食評話提子直燒好味,所以買左一條食,又真係幾好味喎!包幾軟,有香味,我覺得提子都唔算少既,都ok。其實又唔係咁大條,220g,我一次過都已經食晒。不過話時話,佢樣睇落東海堂既日式提子賓一模一樣,至於味道係咪一樣我就唔知,因為未食過日式提子賓。

其實又唔係咁大條,220g,我一次過都已經食晒。

2004-08-22 8 浏览
上個星期黎過,覺得唔錯,今個星期六又再黎。試左是日set dinner其中一個,$108,有湯,包,主菜,飲品,甜品,揀左海鮮天使麪,有帶子,魷魚,魚,蝦,青口,汁係蕃茄汁,配件蒜茸包,幾好味;隨湯附送既包同麪包籃唔同,只有三件,不過因為熱辣辣,所以好食;甜品係綠茶雪糕,不過份量好少咋!我覺得呢間餐廳真係唔錯!食完仲順便過去bakery買左d包包番屋企添!
上個星期黎過,覺得唔錯,今個星期六又再黎。

2004-08-17 15 浏览
個包好多料, cream cheese最多, 多到巳蓋過blueberry了, anyway哩個包包正呀
2004-08-14 8 浏览
見到大家既食評好多讚賞,一直都想黎試下,今日終於黎左。兩個人,要左個拿破崙意粉,加$30要埋麫包籃,湯同餐飲,再叫多個三文魚薯蓉open sandwiches。意粉普通,但係味道錯,仲配件蒜茸包,好食!我覺得麫包籃都抵喎,有五款唔同味既包,仲可以refill,估唔到湯用杯裝咁特別,不過杯口唔太,似乎難「畢」左d!三文魚薯蓉open sandwiches最特別,一片麫包,舖上一層厚厚既薯蓉,上面再放兩件捲住既三文魚,然後仲有洋葱圈,個包脆脆地,幾好食!呢店服務同環境都唔錯,加上食物質素又幾好,值得再黎試!

呢店服務同環境都唔錯,加上食物質素又幾好,值得再黎試!
2004-08-13 11 浏览
為左哩個麵包布丁,就入左tst, image唔多討好的, 份量都幾大, 所以$28+10都算平~話明latte, image以啡色為主, 佢都用左幾多麵包皮去做, 不過都好呀, 飽d ma~^^佢都落左好多latte呀, 同麵包好match, staff都係依然咁好service!
為左哩個麵包布丁,
就入左tst,
佢都落左好多latte呀, 同麵包好match,
staff都係依然咁好service!
2004-08-12 9 浏览
見倒有條啡色既野外形唔多討好,一見原來係玉桂提子捧,咁我就即管買黎食下,包不可貌相,原來好有玉桂同提子味,好正,另外, 佢個英文名雖然係rasin stick scone,我就覺得個口感一d都唔似scone, 似cake多d~
見倒有條啡色既野外形唔多討好,
一見原來係玉桂提子捧,
咁我就即管買黎食下,
包不可貌相,
原來好有玉桂同提子味,好正,
我就覺得個口感一d都唔似scone, 似cake多d~
2004-08-11 3 浏览
星期六行過見到開咗呢間新嘢, 見佢有好多選擇, 又擺到啲飽鬼咁靚! 所以按不住,走入去買個飽試吓, 試咗個"炸蝦薯餅飽", 幾好味o架o裝修都不錯, 環境幾舒服, 下次想試下坐底食dinner!

裝修都不錯, 環境幾舒服, 下次想試下坐底食dinner!
2004-08-05 11 浏览
18/7-來食lunch,叫了兩個lunch set:1個牛扒,1個意粉-兩個餐都有飽,湯(菜湯&忌廉湯),飲品,甜品,樣樣都唔錯,lee到d侍應真係好好,呀bee話要食朱古力蛋糕,但原來堂食隔離麵包店的蛋糕要加錢,個waitness話個set有甜品,士多啤梨mouses,幫我上1個先,但原來呀bee係唔食士多啤梨,所以無食到,跟住個waitness見我地無食,就問我係唔係唔arm食,跟住佢話幫我睇下另一個餐可唔可以改另一款甜品,終於佢幫我轉了朱古力曲奇蛋糕仔,呀bee都話好味,所以真係要讚一讚賞這裡的服務真係好好.
2004-08-02 15 浏览
係門口見佢有咁多報紙報導, 又無人排隊咪去食啦!set dinner大約$90-100一份, 但其實唔係好jetso同埋choice唔多,其實只係多左份desert, 所以a la carte 好過我地配左一個d set, 即係麵包籃+餐湯+飲品($25), 餐湯的意大利菜湯好多料, 味道唔錯, 一定比平日的羅宋湯好,不過係用一隻杯上, 好怪囉! 麵包籃內有長法2片,芝士,提子同country各1, refill左一次, 其實包係好新鮮, 好軟熟, 但係凍冰冰, 唔知點解唔整熱先比客食, 如果熱包效果一定更好. 但我見人地食set的餐包每人都有三片, 所以叫呢個任食set at least都要refill一次先抵, 不過佢d waiter同menu都無話包係可以refill, 只係我地開口問佢先講, 其實用得呢個做賣點就應該係menu寫清楚, 如果唔係係門口個d報紙睇到都唔知有d咁既rule, 飲品叫了普通咖啡, 都係個d日式coffee, ok啦叫左焗雞肉麵鼓酥皮盒($48),個酥皮既做法係唔同酥皮湯個隻咁乾身, 係未焗透咁濕濕地,但係個賣相唔得, 同幅相差得好遠, 焗完出黎篇晒,
係門口見佢有咁多報紙報導, 又無人排隊咪去食啦!

叫左焗雞肉麵鼓酥皮盒($48),個酥皮既做法係唔同酥皮湯個隻咁乾身, 係未焗透咁濕濕地,但係個賣相唔得, 同幅相差得好遠, 焗完出黎篇晒, 唔靚仔. 入面除左有雞肉之外, 重有蘿蔔,豆角咁, 味道唔錯, size都夠.

另order煙肉卷蛋包飯($58), 個賣相好靚, 份量比ucc大得多, 煙肉卷其實係煙肉包住露旬二條, 不過只得一卷, 好孤寒. 食落個tomato sauce太酸, 入面d炒飯又好普通, 只係得個靚樣.

整體來說佢係好過ucc, 價錢平d, 坐得都ok, 店又靜d(ucc太嘈啦, 同埋呢間個位太難找到),不過食物choice 就太少啦, 仍雖改善。

2004-08-02 4 浏览
Latte bread pudding其實是把Latte 倒在bread上,再加少少花生碎,味道不錯。另外,「麵包籃」內雖有多款麵包,但可惜不是熱的,否則就更好味。