出開尖沙咀影瑜伽相,順便趁少人黎食呢間明星pancake,除左新品抹茶Pancake非常好食之外,佢蛋沙律三文治係意外驚喜整體黎講用料雞蛋靚,所以三款都有濃濃蛋香估唔到佢嘅蛋沙律三文治會咁好食,蛋味超級香料又足,三個人份都覺得非常大份,好彩食甜品係有另一個胃只係對比起梳乎厘pancake,佢蛋味冇咁濃,但勝在非常健康,適合食得清嘅人,煙三文魚配牛油果係絕配非常好食,抹茶控必選,抹茶味夠香夠濃,但又唔會蓋過pancake嘅蛋香,有埋抹茶雪糕同又軟又甜嘅紅豆,有齊宇治金時既精髓
整體黎講用料雞蛋靚,所以三款都有濃濃蛋香
Egg Salad Sandwich

Smoked Salmon & Avocado Pancake

Uji Matcha Pancake

Egg Salad Sandwich
Uji Matcha Pancake
  • Soufflé
2020-06-20 201 浏览
我落order果陣問要等幾耐先有soffle, 侍應答12點。我問宜家幾點,佢話無錶,叫我自己睇時間🤨我有俾加一服務費架!咁大間鋪連個鐘都無!佢話soffle 要等幾個字,pancake快d, 咁我叫左個煙三文魚牛油果pancake. 牛油果尚算新鮮,煙文魚無咩味,pancake好淋。成碟野最有好食係點左汁既生菜🥬其他係無味的。我食到一半時見到一碟碟既soffle 出黎。。。山崎麵包出果d pancake都好食過佢!

我食到一半時見到一碟碟既soffle 出黎。。。

山崎麵包出果d pancake都好食過佢!

2020-06-19 146 浏览
因為夜晚比間餐廳激親所以食唔飽八點已經要搵下場,近近地就黎食pancake叫左一個咸一個甜之前都係食原味,今次試berry~pancake 得兩塊,比其他店三塊既少禁落去仍然好鬆軟好有彈性食落去唔會好甜,空氣感較重~同埋無咩蛋香莓有d 酸,但成個pancake 點埋d 醬又唔錯,清得黎帶少少酸甘之前依間係我心目中都算排得前幾名,但係實在太多過江龍更出色~~但依間水準其實都keep 得好咸pancake 係扁身類似熱香餅個陣,但會較鬆軟,都唔錯架蛋半熟,一切流埋蛋汁一齊食,好正~~腸呀煙肉就普通左d~~只要地方就腳,尖咀搵pancake 食,依間係其中好選擇
因為夜晚比間餐廳激親所以食唔飽

八點已經要搵下場,近近地就黎食pancake

叫左一個咸一個甜

berry  cheesecake  souffle

禁落去仍然好鬆軟好有彈性

食落去唔會好甜,空氣感較重~同埋無咩蛋香

all  day  breakfast

蛋半熟,一切流埋蛋汁一齊食,好正~~

腸呀煙肉就普通左d~~

只要地方就腳,尖咀搵pancake 食,依間係其中好選擇
2020-06-13
berry  cheesecake  souffle
2020-06-19 132 浏览
奶油 糖霜 芝士 朱古力甜蜜的滋味如同戀愛亦有著同等的幸福感多種層次變化 在味蕾上發揮得淋漓盡致香滑過後卻是淡淡揮之不去的苦澀咖啡味道味道與感覺互相交織著是享受嗎 還是只能讓你更回味幸福朱古力的馥香雖然這裡沒有手指餅的乾爽口感卻有著滿滿淡雅的蜂蜜包圍著或許 這真的是愛情的味道難怪Tiramisu 有著<帶我走>的意思甜絲絲得令人沉醉隱隱的苦澀卻是伴隨不分離如此久纏不清的體會 又令人深深地陷入你也在想念它嗎讓它來<帶你走>吧
奶油 糖霜 芝士 朱古力

你也在想念它嗎
讓它來<帶你走>吧
2020-06-19
2020-06-14 369 浏览
終於來了又唔洗排隊啦,之前每次經過都要排隊真係不了,今次仲唔食到你哈哈哈今次吃了 Creme Bulee Pancake,真的超好吃,最面的那一層燒了的焦糖加上雪糕,真的是很很很好吃,甜甜的加上水果都不會很膩,口感好綿密真的不能輸了👦🏻就點了Uji Matcha Soufflé,真的也好好吃,matcha的味道超正,加上震到fingfing下的Soufflé,👦🏻瘋狂吸入秒速清盤了,蛋味好出,而且真係好軟又綿密,不錯吃不錯吃最後還有飲品,還可以的matcha latte及mocha~
Creme Brulee Pancake

Uji Matcha Souffle

Creme Brulee Pancake
Uji Matcha Souffle
2020-06-12 176 浏览
呢次同女朋友去左試做港女!咁就去左呢間人氣pancake 同 soufflé 店試下,由於當日時間都尚早,所以等左一陣即可入座。我地叫左一個Caramel Apple soufflé 同埋北海道8.0牛乳芭菲。首先黎到既係芭菲,外觀都好靚,見到面頭既雪糕,急不及待就筆左喺黎食,比起平時3.6牛奶更甜,幼滑既雪糕散發出啖啖奶味,而佢個莓醬配埋蛋糕同雪糕仲有脆脆一起食更正!跟住等左陣,soufflé 終於上枱啦,一放低已經聞到肉桂味,服務員放低碟時都感受到Soufflé 震下震下,咁講番個味道先,呢個soufflé 食得出幾香既蛋香味,鬆軟,但係個蘋果塊就沒特別味道,合桃味道反而不錯呢!雖說港女野就一定貴嫁啦,不過呢到既價錢我覺得都叫做值既,但係暫時我食過最好味既soufflé 都係係韓國食既呢!講講下又好想去韓國食啦!完。
呢次同女朋友去左試做港女!

完。

2020-06-10 232 浏览
早前在商場消費送$300現金卷,選擇在這間甜品店享用,晚上約八點十五分已經要等位,等了一會,好快入座,叫了個招牌士多啤梨班㦸、宇治抹茶疏乎厘班戟、特製法式西多士及一杯Detox-berries (後叫),先上士多啤梨班㦸,賣相好夢幻好少女,碟邊有士多啤梨汁拉成的❤❤配襯個班戟,女生一定鍾意,味道也不錯,士多啤梨唔酸,之後就上宇治抹茶疏乎厘班戟,賣相也吸引,有抹茶雪糕及豆沙用來與疏乎厘班㦸一齊食,疏乎厘班㦸不會太"空氣"也有口感,最後上埋特製法式西多士及Detox-berries,我覺得三個甜品當中,最好味就係這個西多士,西多士溫溫的,加埋凍冰冰的雲呢拿雪糕、仲有一兜生果,西多士加雪糕食好味👍🏻另外杯Detox好多莓在內,可以中和甜品的甜膩,不錯。
  • French  Toast
2020-06-06 156 浏览
特登去試pancakes and 疏乎厘 ,每位需點一客食物或飲品,我們點了原味疏乎厘、抹茶疏乎厘及煙三文魚煎餅🥞,三樣都好好味啊。原本以為煙文魚pancake 係咸食,可能會抗拒,但食落又好好味喎,是個驚喜!👏🏻👏🏻👏🏻
2020-06-06
  • Original  Soufflé
  • Smoked Salmon and Avocado Pancake
  • 抹茶soufflé
2020-06-06 137 浏览
喜愛吃甜點,到了瘋狂的地步。朋友突然召喚,二話不說就答應。店舖中間是廚房,廚房兩邊都有座位,感覺好似一分為二。French toast 即係西多士,每一件都有一定的厚度,做到外脆內軟,加埋雪糕一齊食,層次升級,忍唔住一粒一粒放入口中,好好味。熱的抹茶拿鐵,溫溫的,好重日本綠茶的甘味,份量也不少,可愛的拉花,吸晴之餘,味道也不錯。

2020-06-04 198 浏览
一份三文治要等17分鐘,問服務員可否幫跟,佢跟完唔會交待一聲,三文治送上一句不好意思也沒有。未試食一份即叫即整的三文治等咁耐,且服務員懶懶行,不會再幫襯。不知所謂
2020-05-30 188 浏览
今午同朋友行街經過K11商場,無意中發現明星pancake店,係香港開店至今都經常排長龍,不知為何竟然今天不用等,即刻有位入座,不試吓都對自己不住,由帶位至落單,第一印象就係侍應服務態度非常惡劣,經常黑面,不過既然已坐低,食返些甜点🍮,心情會好啲!歺牌真係好吸引🤔🤔應該食什麼東西😋😋$95 Berry Cheesecake soufflé 小店主打疏乎厘pancake不可不試,但真有点失望,一見賣相已感不妙,擺盤已不美,疏乎厘又弄得不夠時間,不知是否廚房出了問題🥵🥵$68 Egg Salad Sandwiches好彩三文治比返点信心我,多士焗得好香脆,沙律菜新鮮🥗芝士、蕃茄丶生菜配上蛋黃醬美味😋😋$52 Iced Cappuccino 咖啡普通☕️性價比一般
應該食什麼東西😋😋

$95 Berry Cheesecake soufflé

$68 Egg Salad Sandwiches

$52 Iced Cappuccino
咖啡普通☕️性價比一般
2020-05-16
  • French Toast
2020-05-29 155 浏览
濕到爛點食?個staff仲話佢哋係咁,但我見隔離枱都冇咁濕,真係比佢吹脹!我就真係食唔落喇😂等咗20分鐘先有。隻碟污糟舉手嗌極唔該都冇人應另一個士多啤梨就中規中矩啦性價比唔高囉

另一個士多啤梨就中規中矩啦
性價比唔高囉
2020-05-25 162 浏览
同另一半一齊放假,緊係要去食令人開心嘅甜品,去到尖沙咀就係K11度揀左呢間食pancakes !之前同朋友食過一次,味道不錯,但排隊等候時間較長,今次黎到,店舖大了,唔駛等咁耐我地揀左士多啤梨同另一款焦糖蘋果,加左一杯咖啡,同一杯 Matcha latte .食物等候時間不算太耐,賣相吸引,甜度適中最喜歡的飲品抹茶味亦很濃郁士多啤梨班戟分左兩款,有熱食同凍食,今次揀左熱食,味道唔太甜,有雪糕伴在班戟上,更加吸引,下次可以試埋凍食,凍食有幾層的班戟,賣相更加靚

食物等候時間不算太耐,賣相吸引,甜度適中
最喜歡的飲品抹茶味亦很濃郁

2020-05-24 152 浏览
初嚐PAN de PAIN Pancakes & Sweets,店內依舊坐滿客人,不過仍然保持到Pancake/質素👍🏻 叫左個Caramel Apple Souffle😻 Souffle有滿滿既空氣感,而焦糖味已經融入左係蘋果入面,加埋一齊食更加有層次感。而且味道唔算太甜,值得一試。😻
2020-05-24 143 浏览
K-11入面開左間日本pancake,點都要黎港女下嘅。雖然開左一排,但都依然甘多人排。排左30分鐘度入到,店員會係排隊時比定meun同落定order。⭐️Caramel Apple Soufflé 呢個係本店嘅招牌梳乎厘,兩個字講晒必食!排晒隊甘暢銷必有佢原因嘅,即叫即整。一上台仲熱辣辣,動L動L甘,食落蛋奶味好重,加埋焦糖蘋果淋醬汁唔會過甜。⭐️Strawberry flavour pancake 比起梳乎厘,呢個士多啤梨pancake就冇咁推薦。食落有點普通,有d似係超市買嘅pre-make pancake粉都整到嘅貨仔。考慮埋佢個價錢,我就覺得唔係好抵。⭐️Melon Milkshake 蜜瓜奶昔係期間限定,但係蜜瓜味不太夠,可能落得冰太多。總括嚟講,都係推介食佢個招牌梳乎厘,其他甜品就唔太推薦啦。

⭐️Caramel Apple Soufflé

⭐️Strawberry flavour pancake

⭐️Melon Milkshake
蜜瓜奶昔係期間限定,但係蜜瓜味不太夠,可能落得冰太多。

總括嚟講,都係推介食佢個招牌梳乎厘,其他甜品就唔太推薦啦。