2023-05-03 22 浏览
呢度係太子地鐵站一出幾步路嘅餐廳,好方便呀😌星期日嘅晏晝食個靚brunch - ALL DAY BREAKFAST 🥞 $108首先蛋🥚有唔同嘅種類,包括班尼迪蛋/黑松露炒蛋/ 炒蛋/ 水煮蛋/太陽蛋,而我就揀咗egg Benedict 呢個Benedict 除咗有鬆餅底之外, 仲有三文魚攝係中間其他嘅餸菜,包括紐倫堡腸,煙三文魚,薯餅,香草野菌,煙肉,蕃茄,田園沙律,牛油粟米 ,仲有牛油果沙律喺底🥗呢個餐亦到包咗一杯嘢飲,但我叫咗一杯Mocha ($15)🧋要加錢同埋焦糖香蕉都係要加錢㗎, 不過 $22 得半條,唔係好抵,下次就咁要all day 就算?呢度嘅侍應好有禮貌,食物亦好有誠意,值得一來!
呢度係太子地鐵站一出幾步路嘅餐廳,好方便呀😌

呢度嘅侍應好有禮貌,食物亦好有誠意,值得一來!

• Breakfast
2023-05-02 25 浏览
出開太子,發現大南街呢頭真係有好多餐廳,花多眼亂突然見到呢間裝修都幾別緻嘅西餐廳,就二話不說入去試下!入到去發現……全間餐廳都係貓頭鷹公仔,好可愛呀!位置都算寬敞,適合三五知己過嚟開餐。我地就叫咗兩個Set Dinner,跟餐有兩個湯,聽職員講呢度成日會更新menu,今日嘅湯就係「紫薯湯」!味道十分濃郁,好飲到紫薯嘅香味,醒一醒胃!另外亦都跟埋「紅菜頭青蘋果沙律」,今日嘅沙律料都好足,最鍾意佢配嘅青蘋果同紅菜頭粒,令到成個沙律嘅感覺更加新鮮可口。小食跟餐可以減$12,我哋就叫咗一客「辣味牛肉醬雞翼」(原價$58四隻),雞翼嚟到雞辣辣,個炸皮比想象中更脆,入面亦有不少肉汁,勁好食!而牛肉醬有啲似肉醬意粉個醬,唔算辣,令個雞翼嘅味道更有層次。主食第一個就係「燒澳洲特級西冷扒8oz配香草烚薯角及美國露筍」($218),西冷扒叫咗五成熟,煎得十分脆口,而肉質係保持到鮮嫩感,碟上亦有芥辣、蒜蓉醬同岩鹽比大家揀嚟點,每嚿牛都可以試到唔同味道!配料都好新鮮,份量唔多,唔會太過飽滯(仲有個人最愛嘅既焗蒜)!另一個主食係「蕃茄汁青口帶子意大利飯」($188),平日呢個飯係跟鮮魷,但咁啱無貨,不過帶子一樣
出開太子,發現大南街呢頭真係有好多餐廳,花多眼亂
突然見到呢間裝修都幾別緻嘅西餐廳,就二話不說入去試下!

入到去發現……全間餐廳都係貓頭鷹公仔,好可愛呀!
位置都算寬敞,適合三五知己過嚟開餐。

我地就叫咗兩個Set Dinner,
跟餐有兩個湯,聽職員講呢度成日會更新menu,

另外亦都跟埋「紅菜頭青蘋果沙律」,今日嘅沙律料都好足,

西冷扒叫咗五成熟,煎得十分脆口,而肉質係保持到鮮嫩感,

另一個主食係「蕃茄汁青口帶子意大利飯」($188),

平日呢個飯係跟鮮魷,但咁啱無貨,不過帶子一樣咁美味!尤其欣賞個意大利飯底,
有好香濃的高湯味道,仲加上極大量嘅芝士,每啖飯都好Juicy,好好食!

最後我地跟餐加咗杯Latte(跟餐價$15)同一杯叫Many Berry嘅Smoothie(跟餐價$20)

咖啡夠濃,而且富含奶香,解膩一流;
而Smoothie則用雪糕打成,甜香四溢,食埋啲Cream就更加香滑。

整體呢餐十分滿意,職員亦好有禮貌,值得推薦!(特別啱曬一眾貓頭鷹愛好者!)
2023-05-02
2023-05-02 18 浏览
嚟咗呢度試新嘢,服務同埋食物都有誠意!由於我哋比預約時間早到,餐廳都未有人。但係有一位應該係老闆嘅哥哥出來招呼,介紹食物,非常親切。呢度裝修得好靚,好舒服!有promotion, 身份證有指定英文字母,所以送咗柚子雞翼一客,嘩,好味!荔枝Mojito,好清新!呢個帶子扁意粉,賣相同埋味道都好好。不過如果多兩粒帶子就更好。哥哥介紹咗呢個豬鞍,整體都不俗,啲配菜尤其開胃 呢個甜品就普通,同我哋平時食嘅Brownie係唔同,呢個唔係識開嘅口味。硬左dd, 好大件好飽!整體來講都很不錯,感受到他們的誠意!性價比都高!希望能夠保持水準。
嚟咗呢度試新嘢,服務同埋食物都有誠意!
由於我哋比預約時間早到,餐廳都未有人。

但係有一位應該係老闆嘅哥哥出來招呼,介紹食物,非常親切。

呢度裝修得好靚,好舒服!

荔枝Mojito,好清新!

哥哥介紹咗呢個豬鞍,整體都不俗,啲配菜尤其開胃

整體來講都很不錯,感受到他們的誠意!
性價比都高!希望能夠保持水準。
2023-05-02 15 浏览
雖然搬離太子 但周不時都會番去太子搵食呢幾年太子好多新樓落成亦多左好多高質餐廳出現朋友介紹左間佢樓下嘅新餐廳 性價比都幾高裝修吾錯 椅子坐得幾舒服😌小編叫左一個晚餐加一個散叫 睇下有冇分別🔆燒紐西蘭肉眼扒(8安士)前菜係水牛芝士沙律🥗水牛芝士好香 配上意大利黑醋汁的沙律 好開胃🥣湯係意大利菜湯 濃得幾清 吾會好油膩到主菜🥩難得做到5成熟 其實餐廳成日叫5成俾7成呢間就岩岩好 表面煎到甘香 入面仍保留到肉汁肉質香嫩多汁,口感軟腍🔆燒澳洲法式羊架 🥩配 意大利燴雜菜 及芝士肉醬薯條🍟5成熟要求都係達到嘅羊羶味唔會好太重,而且係好香嘅羊羶味,肉味清且肉汁豐富 食嘅時候肉連脂肪一齊食真係好好食😋 配菜又係超好食🤤 意大利燴雜菜味道濃郁有吾同的雜菜係入面仲有芝士肉醬薯條🍟 芝士拉絲 肉醬濃郁 配住薯條係一流提提大家 新張優惠新張期內仲有Special Offer🤗由即日起 只要客人身份證名字中含有“O/W/L/S/TIA/G/E“即可享有不同優惠:(不重複)

雖然搬離太子 但周不時都會番去太子搵食
呢幾年太子好多新樓落成
亦多左好多高質餐廳出現
朋友介紹左間佢樓下嘅新餐廳 性價比都幾高
裝修吾錯 椅子坐得幾舒服😌

小編叫左一個晚餐加一個散叫 睇下有冇分別
🔆燒紐西蘭肉眼扒(8安士)
前菜係水牛芝士沙律🥗
水牛芝士好香 配上意大利黑醋汁的沙律 好開胃

🥣湯係意大利菜湯 濃得幾清 吾會好油膩

到主菜🥩
難得做到5成熟 其實餐廳成日叫5成俾7成
呢間就岩岩好
表面煎到甘香 入面仍保留到肉汁
肉質香嫩多汁,口感軟腍

🔆燒澳洲法式羊架 🥩配 意大利燴雜菜 及芝士肉醬薯條🍟

提提大家 新張優惠
新張期內仲有Special Offer🤗
由即日起 只要客人身份證名字中含有
“O/W/L/S/TIA/G/E“
即可享有不同優惠:(不重複)
2023-04-18
2023-05-01 26 浏览
燒澳洲特級肉眼扒 8oz配香草烚薯角及燒雜菜五成熟嘅牛扒肉質鮮嫩多汁,燒烤的風味非常濃郁,搭配上香草薯角和燒雜菜,好豐富,值得要讚下嘅係配菜都相當好味,尤其係啲雜菜,調味好豐富,不鍾意吃菜的人也會有好感喔😋😋接蟹肉帶子意粉意粉的口感非常好,口感夠煙韌彈牙😙帶子和蟹肉的鮮味也很突出,意粉沾滿了蟹肉嘅鮮香,味道好濃郁芝士蛋糕配曲奇雪糕芝士蛋糕夠軟滑,曲奇雪糕甜而不膩菠蘿汁清新,非常適合作為一餐的配飲料。味道非常天然,沒有太多的添加物,我很喜歡。
燒澳洲特級肉眼扒 8oz配香草烚薯角及燒雜菜

接蟹肉帶子意粉

芝士蛋糕配曲奇雪糕

芝士蛋糕夠軟滑,曲奇雪糕甜而不膩

菠蘿汁

2023-04-30 23 浏览
今日去咗太子大南街呢間owls stage食lunch佢地除左有lunch menu午市時段單點都有優惠會送餐湯同飲品另外都有lunch set但餐湯同沙律要另外加$18餐湯餐飲餐湯份量略少但味道唔錯蝦蟹膏蟹肉帶子意粉幾出色掛汁程度唔錯加上配料都好多不但有蝦膏蟹膏煮成醬汁仲加入蟹肉增加口感同鮮味面層仲有芝士碎添加鹹香食落味道豐富而煎帶子亦都控制得好好外香內軟自選漢堡都算有特色我哋揀咗黑松露蛋黃醬嘅和牛漢堡漢堡扒夠Juicy !麵包有烤香加上黑松露醬都幾夾
今日去咗太子大南街呢間owls stage食lunch

而煎帶子亦都控制得好好
外香內軟

自選漢堡都算有特色
我哋揀咗黑松露蛋黃醬嘅和牛漢堡

漢堡扒夠Juicy !
麵包有烤香
加上黑松露醬都幾夾
2023-04-28 62 浏览
來到太子地鐵站附近,這裡有很多美食,所以有時間是會過來覓食的☺️。這次去了大南街的餐廳,餐廳以貓頭鷹做裝修,是西式的裝修風格。晚市時間以套餐為主,跟餐附送頭盤和飲品🙈。-▪︎Butterfly +HKD$20|熱朱古力 +HKD$15我們想飲其他所以升級飲品,有優惠便宜點😍。Butterfly是無酒精飲品,漸變層的賣相挺吸引的,味道酸酸甜甜感覺開胃。熱朱古力有靚靚拉花📸,朱古力味道濃厚。-▪︎頭盤頭盤有沙律和餐湯,當天的是紅菜頭青蘋果沙律和紫薯湯,酸酸的沙律挺開胃的,沙律菜新鮮。紫薯湯味道香甜😍,質感濃稠幼滑。-▪︎牛油忌廉汁鮮菠菜葉美國雞胸意粉 HKD$178賣相雖然平凡但味挺香的,雞胸肉大件肉質嫰滑,配菠菜吃挺健康的。醬汁質感較濃稠,味道香甜軟滑,意粉掛汁挺入味的😚。-▪︎蕃茄汁青口鮮魷魚意大利飯 HKD$188這個賣相挺吸引的,而且味道很香😎。青口大隻肉質爽口,魷魚鮮味有嚼感。意大利粉口感煙韌,醬汁酸酸的挺惹味。-

▪︎頭盤
頭盤有沙律和餐湯,當天的是紅菜頭青蘋果沙律和紫薯湯,

酸酸的沙律挺開胃的,沙律菜新鮮。

紫薯湯味道香甜😍,質感濃稠幼滑。

▪︎牛油忌廉汁鮮菠菜葉美國雞胸意粉 HKD$178

▪︎蕃茄汁青口鮮魷魚意大利飯 HKD$188
這個賣相挺吸引的,而且味道很香😎。

2023-04-26
🦉太子有格調西餐廳放工想同朋友舒服傾吓嘢📸見到太子新開呢間餐廳主打可愛貓頭鷹就去試試🦉✨️環境冷色格調 有個好大既貓頭鷹招牌燈,唔會好暗✔️餐廳充滿萌萌貓頭鷹擺設同藝術掛畫🎏,有種被治癒感覺✨️格局非常寬敞 有4人位同6人位~無限時喲✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼Set Dinner🥗紅菜頭青蘋果沙律+紫薯湯紫薯湯好少見 有驚喜😚!質感濃厚唔死鹹✨️淡淡紫薯味(無一粒粒啦)青蘋果沙律係黑醋調味,紅菜頭抗氧化🍏沙律新鮮🉑️🥩燒澳洲肉眼扒8oz $228肉眼扒7成剛好👍🏻成日好擔心肉會overcook朋友完食 無筋無肥膏( • ̀ω•́ )✧蘆筍整得好脆好新鮮😙✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼🍅牛油果番茄沙沙帶子沙律 $118#kurin沙律地圖帶子新鮮但...睇外表係毫無牛油果粒Σ(°Д°;但食落每一口都有牛油果⁉️ 先發現原來係牛油果同沙律菜blend埋😳🥑類似咖啡屋麵包上既牛油果蓉🥑所以每一條沙律菜都勁creamy 呢個整法都唔錯🤤🍆意式燒雜菜 $48呢個其實係Ratatouille普羅旺斯雜菜💓裏面有由色彩繽紛既茄子,青瓜🥒,意大利青瓜,紅椒,青椒同洋蔥組成,夠晒食物纖維😚(卡路里t
🦉太子有格調西餐廳

環境冷色格調 有個好大既貓頭鷹招牌燈,唔會好暗✔️
無限時喲
✼••┈┈┈┈••✼••┈┈┈┈••✼
Set Dinner
牛油果番茄沙沙帶子沙律

🥗紅菜頭青蘋果沙律+紫薯湯
青蘋果沙律係黑醋調味,紅菜頭抗氧化🍏沙律新鮮🉑️

🥩燒澳洲肉眼扒8oz $228

帶子新鮮但...睇外表係毫無牛油果粒Σ(°Д°;
類似咖啡屋麵包上既牛油果蓉🥑
所以每一條沙律菜都勁creamy 呢個整法都唔錯🤤

🍆意式燒雜菜 $48
呢個其實係Ratatouille普羅旺斯雜菜💓裏面有由色彩繽紛既茄子,青瓜🥒,意大利青瓜,紅椒,青椒同洋蔥組成,夠晒食物纖維😚(卡路里tips:紅椒係最有營養蔬菜之一!)味道濃建議搭配沙律食!呢個價錢黎講性價比好高

many berry

🫐Many Berry (套餐+20)
問左店員原來飲品上面係雪糕😛粉粉的夠打卡 夠大杯朋友好滿足💋

鮮野莓奶凍

🍨鮮野莓奶凍 ($48 跟餐-15)
感覺跟餐叫好抵🤣奶凍用透明杯上帶果醬裝飾 飯後甜品夠滿足😌

✼••┈🦉🦉🦉🦉🦉┈••✼
📍Owl’s Stage
太子大南街27-31號富威閣地下3-4號舖

✨️近地鐵站既舒服好選擇✨️

想睇更多我既食評同分享 記得follow同like我ig @puddingfoodhk ๑ºั╰╯ºั๑啦🍮
鮮野莓奶凍
  • 牛油果番茄沙沙帶子沙律
細個啲功課成日都會有貓頭鷹題,通常都係特別難,俾啲精英小朋友做。大左見親貓頭鷹,都係覺得佢代表聰明同岀色。呢間owl 's stage 都唔例外,的確幾好食!佢係太子C2 岀口行幾步就到。位置好方便,今日係平日夜晚,唔算多人,所以成個用餐環境都幾舒服。店內除咗貓頭鷹,仲有好多油畫。作為一個油畫初丁,覺得佢都畫得唔錯🤣💋大推!! 蝦蟹醬蟹肉帶子意大利飯個蝦蟹醬係好濃同自然嘅味道,加上一絲絲嘅蟹肉煮成嘅意大利飯,每一啖都有滿滿嘅鮮味。個帶子係輕輕用牛油香煎封面,所以食落香帶子味嘅同時,個肉質仍然好嫩。💋Dinner Set: 澳洲Ribeye 8oz 配薯角因為佢真係好大塊嘅關係,聽到隔籬枱係到問8oz 係咪半公斤(半斤八兩個fd?🤣🤣)其實8oz 只係227g . 但呢塊真係點睇都唔止咁少😊😊食落濃肉味,叫medium well 都唔鞋口👍💋黑啤酒漿脆炸鯛魚薯條早已聽聞用啤酒開嘅脆漿炸岀黎嘅野食特別脆口。因為啤酒可以令麵糊更碳酸化,營造更爽口、清脆的口感。果不其然,個炸魚真係特別脆口,而且個皮係唔會有層明顯嘅粉係到。岀面好炸魚都係用平價鯰魚,但佢用嘅係鯛魚,食落肉質同魚味都一流!💋是日餐

💋大推!! 蝦蟹醬蟹肉帶子意大利飯

💋Dinner Set: 澳洲Ribeye 8oz 配薯角

💋黑啤酒漿脆炸鯛魚薯條

💋是日餐湯:紫薯忌廉湯
呢個係新品黎。第一次飲用紫薯整嘅湯。一開始睇個樣以為飲落似糖水。但唔係!因為加左忌廉,所以飲落係咸咸地嘅同時幾香紫薯味,估唔到兩樣野都幾夾👏🏻

💋青蘋果紅菜頭沙律

整體嚟講環境舒服,食物高質,位置方便。去開太子旺角都可以黎試下!

2023-04-25
  • 蝦蟹醬蟹肉帶子意大利飯
  • 澳洲Ribeye 8oz 配薯角
  • 黑啤酒漿脆炸鯛魚薯條
2023-04-21 40 浏览
這餐廳是裝潢雖然普通但睇得出店主是🦉貓頭鷹發燒友, 首先他採用了貓頭鷹英文作招牌, 仲將餐廳每個角落都放滿貓頭鷹擺設, 牆身仲有一個貓頭鷹燈牌十分瘋狂🤪。餐廳食物種類多由頭盤至甜品都有多款選擇, 最估唔到係以為佢只係一間Cafe, 竟然連雞尾酒紅白餐廳都有售👍🏻。在眾多食物中跟友人選了以下食物:5️⃣重芝士🧀薯條🍟鐘意食芝士的朋友有福了, 這款薯條一定要試下, 上碟時已看到芝士緩緩流入薯條中, 所以每條薯條都充滿芝士味, 薯條薯肉多又脆, 最重要係唔太咸不錯之選😁。🦐🦀蝦蟹膏蟹肉帶子意粉🍝意粉醬汁味道濃郁,口感煙韌唔會過“林”每啖意粉都食到濃濃的蝦味, 加上蟹肉份量分佈在意粉上都幾多下, 帶子熟的程度剛剛好唔會過老, 整體意粉味道不錯份量適中😎。🇺🇲燒美國特級厚切🐖豬肉眼扒8oz配燒汁擺盤設計好有心思, 厚切豬眼扒火喉控制得很好😉因為容易切開加上肉汁多, 食落唔會過韌味道又香口, 最主要係食落冇豬羶味。 配菜薯角+沙律, 薯角切到細細粒容易食,  沙律食完肉類作解膩👍🏻。🎄Mango Tree芒果綠茶沙冰, 一束長的薄荷葉化身成樹身變成芒果樹, 設計者相當有創意😎。 淡淡的芒果味道再配上綠

在眾多食物中跟友人選了以下食物:
5️⃣重芝士🧀薯條🍟

🦐🦀蝦蟹膏蟹肉帶子意粉🍝

🇺🇲燒美國特級厚切🐖豬肉眼扒8oz配燒汁

🎄Mango Tree
芒果綠茶沙冰, 一束長的薄荷葉化身成樹身變成芒果樹, 設計者相當有創意😎。 淡淡的芒果味道再配上綠茶加冰的融合味道唔太甜好清新好解渴。

🍓Salted Strawberry
士多啤梨沙冰加忌廉, 杯身旁邊仲滿舖士多啤梨醬賣相相當吸引, 頓時已經覺得好消暑, 飲品味道甜甜酸酸當忌廉溶了變成了奶昔,但飲完唔會覺得滯反而有種開胃的感覺😆。

2023-04-20 43 浏览
同朋友黎到太子呢間Owl’s stage, 坐低左之後睇左陣餐廳,餐廳嘅老闆兼總廚見我地唔知揀咩食好,就過黎介紹下有邊d推介嘅菜式。我地聽完佢介紹之後,就決定揀左燒加拿大厚切保濕豬架 9oz 配蜜糖芥末醬、原隻龍蝦配酸忌廉牛油果蟹肉他他同埋黑松露奶泡牛乾菌忌康湯配香蒜牛油意大利包保濕豬架呢個名好特別,就揀左黎試下,d肉真係好juicy,d肉好軟熟唔鞋口又唔會太肥膩,完全唔似平時食嘅豬扒!好好味呀!我地因為唔係好肚餓,就揀左龍蝦沙律。原隻龍蝦,d肉鮮甜有彈性,同埋加上d酸忌廉,非常開胃!蟹肉都好鮮甜。成個沙律感覺好fresh!我最中意就係呢個黑松露牛乾菌忌康湯!個湯好滑,牛乾菌好香好濃,總廚話用左牛乾菌個菇味會更加香,果然冇介紹錯!同埋加左白松露油,個松露味就更濃☺️岩晒我呢d重口味人士😂

今日同朋友去太子食西餐,呢間餐廳有個好特別嘅優惠,就係身份證如果有餐廳名嘅英文字母越多,就會有越大嘅優惠🤣🤣 我同朋友好好彩地有個人有三個英文字母,所以就可以全單九折!同大家分享吓有咩好食先,呢間餐廳我覺得質素都非常好~ 同大家推介左個意粉先,個醬唔會好膩,又有啲酸甜味,感覺好開胃!而且意粉嘅軟硬度適中,係比較偏有咬口小小嘅口感,係我鍾意嘅!另外都好推介呢度嘅澳洲西冷牛扒,好有牛味,而且煮得好好,啲油香同埋肉質都拿掐得好好👍🏻同埋呢到個負責人嘅服務態度好好,會留意住客人有咩需要,值得支持!

我同朋友好好彩地有個人有三個英文字母,所以就可以全單九折!

2023-04-19 22 浏览
今日同老公行開太子距話想食埋晚餐先返屋企,我哋就喺附近搵咗間西餐廳我哋就叫咗兩個set dinner 嚟食。套餐入邊包含咗前菜,湯,主菜同飲品,因為我哋兩個都想食牛扒,所以一個叫咗紐西蘭西冷一個叫咗紐西蘭肉眼扒。今日嘅餐湯係蕃茄雜菜湯味,非常足料不過味道就稍為偏酸少少。另外前菜方面就係蕃茄水牛芝士沙律,沙律菜非常新鮮,加埋水牛芝士同意大利黑醋撈埋一齊食非常開胃。西冷同埋肉眼扒,2份我哋都係點咗七成熟切開見到微微嘅粉紅色,兩件扒我自己就比較鍾意食肉眼扒肉質比較嫩淋,咬開充滿肉汁,只要點上鹽同埋芥末已經非常香口。整體嚟講呢間餐廳裝修非常用心,入面有好多嘅貓頭鷹擺設非常可愛,而且侍應十分有禮貌加上整體收費平民但係食物質素有保證同埋依家餐廳做緊活動優惠只要身份證入邊姓名包含咗其中幾個英文字母,就會有唔同優惠嫁啦!呢個活動做到30/4 喳,大家如果黎都記得趁早喇!

lunch set好似唔多選擇 不過其實單點menu入面揀 都免費跟餐 而且呢期午餐有優惠全單8折 見到咁抵即刻想試😍好多可愛貓頭鷹嘅裝飾 加埋燈光音樂 成個環境好舒服~文末有或會引致鮭魚之亂嘅優惠攻略 (有冇人知鮭魚之亂係咩😂😂😂) 燒加拿大厚切保濕豬鞍9oz🐷🍯$178(8折後=$142)配意式燴雜菜(+$0) 、自家製鮮忌廉薯蓉(+$25)見到“保濕”豬鞍 就諗係自己係屋企煎嘅豬扒 都係...😂所以即刻決定試佢🤣果然唔錯 睇顏色咁粉嫩都知好好食🤤邊邊位 特別肥膏 仲有啲香脆 忍唔住食曬🤰而且調味啱啱好 唔會蓋過肉香味薯蓉綿滑 同埋好推薦揀意式燴雜菜!!😋不過如果揀意式雜菜 都有得多兩塊沙律菜就好 可以打卡靚啲啲🤣 Fruit Punch🍹(+$20)跟餐有茶/咖啡 加錢可以轉其他嘢飲漸變色勁靚😍樣靚之餘 唔會太甜 睇其他人嘅相 見到其他款式嘅都好靚😝 優惠攻略:名入面有 O/W/L/S/T/A/G/E 其中三個或以上 就有機會有唔同嘅優惠 4月30號之前都可以無限次用 (可以參考佢ig @owls.stage)當然呢個比鮭魚之亂易中好多🤣基本上姓鄧(Tang)、羅(Law) 都已

好多可愛貓頭鷹嘅裝飾 加埋燈光音樂 成個環境好舒服~

燒加拿大厚切保濕豬鞍9oz🐷🍯$178(8折後=$142)
配意式燴雜菜(+$0) 、自家製鮮忌廉薯蓉(+$25)

見到“保濕”豬鞍 就諗係自己係屋企煎嘅豬扒 都係...😂
所以即刻決定試佢🤣
果然唔錯 睇顏色咁粉嫩都知好好食🤤

邊邊位 特別肥膏 仲有啲香脆 忍唔住食曬🤰
而且調味啱啱好 唔會蓋過肉香味
薯蓉綿滑 同埋好推薦揀意式燴雜菜!!😋
不過如果揀意式雜菜 都有得多兩塊沙律菜就好
可以打卡靚啲啲🤣

Fruit Punch🍹(+$20)
跟餐有茶/咖啡 加錢可以轉其他嘢飲
漸變色勁靚😍
樣靚之餘 唔會太甜
睇其他人嘅相 見到其他款式嘅都好靚😝

當然呢個比鮭魚之亂易中好多🤣基本上姓鄧(Tang)、羅(Law) 都已經有折😯
假設如果中曬7個 而你每日去食嘅話 就可以免費食到十幾碟免費主菜😂😂😂😂
中曬7個並非冇可能 例如大家識得人叫Wong Tse Lam 嘅話 可以恭喜下佢😂😂
  • 厚切豬鞍
2023-04-18 35 浏览
今日生日,本身我就好鐘意貓頭鷹,老公就特登搵左一間有好多貓頭鷹擺設嘅餐廳同我慶祝生日。呢間餐廳係新開,裝修簡約,裡面有好多貓頭鷹擺設。老闆係後生仔兼總廚,佢幾鐘意同客人傾計同交流,希望同客人互動,比意見。一問之下發現呢D貓頭鷹係有D係客人幫佢哋做,然後送比佢放店內,有D係响外面買,係自己私人珍藏。另外店logo嘅一對貓頭鷹公仔,係由老闆太太親手手繪畫架,然後再打印出黎。可見每樣嘢都係親力親為,而背後仲一隊團隊去支持佢哋,大家用心用理想去經營。餐牌有set dinner同散叫,set dinner選擇都幾好,有餐湯、沙律同飲品。老公揀左個外面少有嘅羊西冷,我就揀左個牛扒餐。蕃茄雜菜湯:味道濃,裡面都多雜菜,酸酸甜甜都幾開胃。蕃茄水牛芝士沙律:水牛芝士濕潤,咬落去軟軟,沙律菜新鮮乾淨,配左醋酸酸地,都係開胃菜之一。秘製香草燒澳洲羊西冷:通常外邊食開羊架,未試過羊西冷。羊味道濃,無羊騷味,西冷厚度夠,七成熟,估唔到淋得黎有口感,每啖充滿油脂,好juicy。擺盤旁邊有鹽、芥辣同牛油醬汁,想點咩都得。老公話都係第一次食羊西冷,覺得幾好食。燒澳洲特級肉眼扒:肉眼扒好厚,五成熟,切開紅紅地,食落唔韌

蕃茄雜菜湯:味道濃,裡面都多雜菜,酸酸甜甜都幾開胃。

燒澳洲特級肉眼扒:肉眼扒好厚,五成熟,切開紅紅地,食落唔韌,口感實在。同樣擺盤有鹽、芥辣同牛油醬汁等,呢個就咁加少少鹽就已經好食。佢配菜都係有蒜頭、甘筍同西蘭花,我就最鐘意烤蒜頭,整體我係好幾滿意。
飲品:老公叫左杯凍奶茶,佢話味道正常,糖水同奶自己落,想要幾甜都得。我就點左凍朱古力,朱古力味濃,上面仲有cream添,cream溶左飲就更加滑。
2023-04-17
庆祝纪念