細個啲功課成日都會有貓頭鷹題,通常都係特別難,俾啲精英小朋友做。大左見親貓頭鷹,都係覺得佢代表聰明同岀色。呢間owl 's stage 都唔例外,的確幾好食!佢係太子C2 岀口行幾步就到。位置好方便,今日係平日夜晚,唔算多人,所以成個用餐環境都幾舒服。店內除咗貓頭鷹,仲有好多油畫。作為一個油畫初丁,覺得佢都畫得唔錯🤣💋大推!! 蝦蟹醬蟹肉帶子意大利飯個蝦蟹醬係好濃同自然嘅味道,加上一絲絲嘅蟹肉煮成嘅意大利飯,每一啖都有滿滿嘅鮮味。個帶子係輕輕用牛油香煎封面,所以食落香帶子味嘅同時,個肉質仍然好嫩。💋Dinner Set: 澳洲Ribeye 8oz 配薯角因為佢真係好大塊嘅關係,聽到隔籬枱係到問8oz 係咪半公斤(半斤八兩個fd?🤣🤣)其實8oz 只係227g . 但呢塊真係點睇都唔止咁少😊😊食落濃肉味,叫medium well 都唔鞋口👍💋黑啤酒漿脆炸鯛魚薯條早已聽聞用啤酒開嘅脆漿炸岀黎嘅野食特別脆口。因為啤酒可以令麵糊更碳酸化,營造更爽口、清脆的口感。果不其然,個炸魚真係特別脆口,而且個皮係唔會有層明顯嘅粉係到。岀面好炸魚都係用平價鯰魚,但佢用嘅係鯛魚,食落肉質同魚味都一流!💋是日餐

💋大推!! 蝦蟹醬蟹肉帶子意大利飯

💋Dinner Set: 澳洲Ribeye 8oz 配薯角

💋黑啤酒漿脆炸鯛魚薯條

💋是日餐湯:紫薯忌廉湯
呢個係新品黎。第一次飲用紫薯整嘅湯。一開始睇個樣以為飲落似糖水。但唔係!因為加左忌廉,所以飲落係咸咸地嘅同時幾香紫薯味,估唔到兩樣野都幾夾👏🏻

💋青蘋果紅菜頭沙律

整體嚟講環境舒服,食物高質,位置方便。去開太子旺角都可以黎試下!

2023-04-25